Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: pomoć boli!!!

VIBaga

Početno pomoć boli!!!

mame trebam pomoć!!!
    još mi je jučer navečer počela tupa bol (kao od udarca) u desnoj dojci. samo na jednom području, okomito prema bradavici i u tom djelu bradavice. Ništa nije crveno, nemam temperaturu, bradavica je ok. danas smo ju redovno praznili i nakon toga je bol bila manja. jedino kaj sam primjetila je bila bijela točkica na bradavici kao da je rupica zaštopana i to smo uspijeli maknuti tj beba je povukla...ALI svejedno boli sad dok mi se puni. jela je na toj dojci prije dva sata...kaj da radim??? Hladni oblozi ili topli??? strah me da se ne zakomplicira...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Drž se dok ti ne odgovori koja od savjetnica,a sutra probaj nazvat sos telefon,meni su na telefonu najbolje pomogli,jedino je bed kaj moraš čekat do jutra
    Ja nisam imala sličnu situaciju pa ti nažalost nemogu pomoć

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ona bijela točkica na bradavici je vjerojatno bio - blister.
    On se pojavi kad se začepi izlaz iz jednog mliječnog kanalića na samoj bradavici. Jako je bolan na dodir.

Bez obzira što ti se čini da je mjehurić nestao, moguće da u istom mliječnom kanalu opet dolazi do začepljavanja pa to osjećaš kao bol, a moguće je da ti se opet pojavi blister na bradavici.

Možda pomogne ako prije dojenja staviš na dojku toplu, što je moguće topliju kompresu, držiš jedno kratko vrijeme, a onda brzo staviš bebu na dojku. U prvim trenucima podoja beba obično jako silovito vuče pa je vjerojatno da će "isisati" blister i ti pročistiti mliječni kanalić.

Ako još uvijek bude bolilo, svakako se javi na SOS

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hladni oblozi medu podojima, topli prije i tijekom podoja.

super je da je beba uspjela izvuci cepic kod proslog podoja al mozda se opet jedan napravio (ili ih je bilo vise pa nije sve izvukla). ako se beba ne probudi prije nego ti postane neudobno, pokusaj ga sama istisnuti masazom i izdajanjem, s tim da koncentriras masazu izdajanja na taj dio dojke, po radijalnoj crti od mjesta gdje je cepic (ili bol). netom prije i za vrijeme stavljaj si tople obloge na taj dio dojke, a jos bolje bi bilo da se tusiras toplom vodom, ovo pomaze kod otpustanja mlijeka pa da se istjera cepic.

najcesce je najbolji istjerivac beba tak da, ako je beba budna i imalo zainteresirana, stavi nju na dojku da izvuce cepic. okreni je tako da joj je brada na strani gdje je bol odnosno gdje je doslo do zacepljenja (ovo nekad zahtijeva posebne akrobacije ).

ovo nije kriticno, kad se uhodas. al bitno ti je istjerivat cepice na vrijeme da ne dode do zastoja mlijeka u kanalicu i moguce infekcije (mastitisa).

ja sam imala ovaj problem s oboje klinaca, poceo je par mjeseci nakon rodenja, trajao par mjeseci i otisao.

i pazi da ne nosis ista sto te zulja.

al budu se jos savjetnice javile.

VIBaga

Početno

upravo došla s tuširanja.. u pravu si!! opet se začepilo...hvala na savjetima,idemo u akciju. Zato mi je i preko dana bilo bolje jer je beba napravila ono kaj treba. Mislila sam da su sve mogućnosti problema kod dojenja iza nas, hranimo se dva mjeseca ali sad vidim da nikad ne znaš...
    Nego te sam čepove imala i u vrijeme trudnoće izgleda da se ih ne budem baš tako lako rješila...
    HVALA!!!

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lala sretno. I nazovi sos telefon,meni je Anamarija na telefonu puno pomogla

VIBaga

Početno thx svima

Evo mene,
    Dakle nedjelja je bila"vruća" došla sam do 39 temp. skidala ju s lupocetom i tuširanjem (taj dan sam se otuširala valjda za cijeli mjesec ) noć provela pazeći da mi se desna dojka opet ne zaštopa. Drugi dan otišla do dr i sve je bilo čisto u grlu i nosu tako da smo konstatirale da je to bila temperatura izazvana kombinacijom nekakve viroze i upale. Trebalo mi je do jučer da me ta dojka prestane boljeti...
    Hvala svima na savjetima!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da čestitam sama sebi na gluposti - zadnja 2 dana nosila sam svoj stari grudnjak (sa žicom), kao, dosta mi je više ovih za dojenje. Sad me boli lijeva cica, s lijeve strane bliže pazuhu, idem probati slijediti upute s ovog topica... Kokoš! Vraćam se ružnim dojećim grudnjacima do kraja dojilačkog staža...

VIBaga

Početno

Luna Rocco,
    nadam se da si uspjela riješti problem, a mogu ti reći da je i ova kokoš skužila da je famozni grudnjak za dojenje bio prenapet (da gospođe ne vise do pupka) i fino mi se sve zarezalo ispod sisa i moguće da je i to "pomoglo" da mi se zaštopa kanal. A znaš kaj je meni grozno to kaj su mi sve majčike napete, a ispod njih se vidi, em taj KRASAN grudnjak em jastučići... fantastično... jadna sam kad moram nekud ići a ne bi htjela izgledat ko baba...
    ah bit će bolje drugo ljeto...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cure od srca vam hvala jer da nije savjeta koje ste uputile ja bih danas išla doktoru zbog mastitisa. naime sinoć mi je dojka bila strašno upaljena+blister. izdajala sam je,iglom probušila blister, djete u suzama stavljala na tu dojku, masirala se da uklonim kvrge, tuširala se i stavljala obloge te ponovo iz početka ali sam uspijela... :D i zato danas cijeli dan dolazim sebi od tog stresa

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Bravo Ana... :D

enca

Početno

nova mama na forumu sa dosta staza. Mastitis je nesto sto nikome ne zelim. S prvih dvoje djece je sve bilo OK, al zato sam s trecim imala ga vec dva puta. savrsen lijek je krema FLOGOCID, za koju sam saznala tek nakon 2. upale. Inace se koristi u veterini.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajmo opet malo o blisterima

jučer sam se probudila i u desnoj cici je bila poprilična kvrga. nije prvi put, već ih je bilo, toma ih je obično pojeo pa se nisam baš zabrinjavala. pred kraj dana podoji na toj strani su bili sve jaci da bi zadnji podoj pred spavanje bio pakao - jedva sam se suzdržavala od vrištanja. zahvaljući ovom forumu pomislila sam na blister jer mi se učinilo da vidim bijelu točkicu, ali nisam baš bila ziher. ponoći toma spava na drugoj strani, tako da sam mu ujutro dala desnu ciku ali nisam mogla izdržati koliko je bolilo, bolilo je i ovak, bez da siše. i sad je bijela točkica bila jasno vidljiva. legla sam u kadu u vruću vodu, masirala, probušila sa sterilnom iglom i taj čas je počelo mlijeko štrcati. dala sam tomi da siše, ali nije baš bio gladan pa nije baš povukao. uglavnom, sad je super, cika više nije tvrda i kad toma doji je puno manje bolno.

ali pitanje je - još uvijek se vidi bijela točkica - ja sam ju probušila, mlijeko ide van, ali jel to normalno da ostane? hoće toma to povući? ili ja to trebam nekako skinuti? da li da stavljam hladne obloge između podoja?

thnx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •