Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: UZV pracenje ovulacije

nina nana

Početno UZV pracenje ovulacije

Drage curke,

molila bih informaciju o pracenju ovulacije ultrazvukom. Iz vasih postova, kuzim da je to moguce pa me zanima je li se to moze kod svakog ginica ili samo pr. u Petrovoj i sl?

Hvala na odgovoru!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možeš kod svakog ginića koji ima uzv.
    to je folikulometrija.

nina nana

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    možeš kod svakog ginića koji ima uzv.
    to je folikulometrija.
    a to je to

znas li mozda kako to ide - dolazi se na UZV svaki dan oko ocekivane ovulacije? koliko bi to moglo, makar od prilike, kostati?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno ne znam, osobno nikad nisam bila na tome.
    nazovi svog ginekologa pa pitaj, ili bilo koju privatnu ordinaciju.

nina nana

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    stvarno ne znam, osobno nikad nisam bila na tome.
    nazovi svog ginekologa pa pitaj, ili bilo koju privatnu ordinaciju.
    anyway thnx

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok Nina nana,
    eto ja sam bila jučer, 13.dc. kod kod moje soc.gin. ali u susjednoj ordinaciji gdje to radi privatno,100,00 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znači, svaki put kad dođeš, 100 kuna? a ide se svaki 2. dan ako sam dobro shvatila, do veličine folikula između 18 i 24 mm?

nina nana

Početno

Ibili smijem te malo zagnjaviti preko foruma ili hoces da se cujemo na pp?

uglavnom, na folikometriju se krece od dana kada mislis da je ovulacija blizu (pr. 10 dc) i dolazi se svaki dan dok ne bude ovulacija ili vec prvi put moze pretpostaviti za koliko ce ovulacija uslijediti?
    pretpostavljam da je svaki uzv 100 kn?

puno hvala na odg

nina nana

Početno

sada mi je stvarno neugodnjak dakle, to se zove folikulometrija, a ne folikometrija kako sam si ja skratila

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kod mene je trebalo vidjeti da li imam uredne ovulacije. Na svu sreću sve je ok. Mislim da je rekla da je 19 mm veličina i da je sve uredno. Čak su mi i one trakice pokazale dvije debele crte taj dan.
    Mislim da ako bih trebala pratiti, da bi svaki put platila tih 100,00 kn. Čula sam da drugi naplaćuju i 150,00kn. :/

nina nana

Početno

Ibili hvala + puno srece![/b]

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja sam krenula sa 10.dc i išla sam svaka tri dana sve do 25.dc a platila sam samo prvi puta 100 kn (bila sam 5 puta).Na 21. dc imala sam jedan folikul veličine 16mm a 25.dc ga više nije bilo pa je doc pretpostavila da sam ovulaciju imala 23-24.dc. Zaboravila sam napomenuti da sam išla kod svoje soc. gin.Pretpostavljam da je kod privatnika skuplje.Sad trebamo čekati M (naravno hopsanja je bilo 23-25.dc) i nadam se ne dočekati. Ako ju dobijem idemo na stimulaciju.

nina nana

Početno

Drejka puno srece

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam pocela nakon zadnjeg dana menstruacije i trajalo je svaki drugi dan.
    Cjena je kod nas u Mkd. privatno oko 10E za cjelu folikulometriju.
    Nije nista strasno.
    *
    Zelim ti folikule i naravno nakon toga i + na testu.

nina nana

Početno

bas si sada razmisljam kako su neke cure ovdje jako dobro upoznate sa svim metodama odredjivanja ovulacije te dobro poznaju trziste testova za trudnocu + kada se testirati, kako (mokraca, krv - koja beta bi trebala biti i sl.).

mozda bi bilo dobro da se napravi jedan post koji bi stajao na pocetku podforuma Prije zaceca na temu Kojim putem do bebe gdje bi bile popisane sve metode odredjivanja ovulacije, a kojih nove curke mozda nisu svjesne. Dakle nesto poput posta Sto uciniti kako biste se pripremili za trudnocu?

drugim rijecima, u tom postu pobroje se sljedece metode uz kratki opis: kalendarska metoda oredjivanja ovulacije, bazalna temperatura, ispitivanje sluzi, maybe baby (sluz+slina), testovi na urin, folikulometrija....

sto mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa zar nema već nešto slično?
    ili se to meni čini jer sam dugo tu pa sam o svemu čitala već sto puta

nina nana

Početno

Lutonjica ne znam, mozda i ima pa nisam nasla... probat cu bolje potraziti...

ja sam u svemu ovome poprilicno friska pa do novih info dolazim iscitavajuci stare postove na razlicite teme... no znas kako to ide, svi bi odmah htjeli doci na gotovo, pa tako bih i ja voljela imati sve na jednom mjestu

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

nina nana, sve smo mi nekad bile neznalice... I upravo prčkajući i kopajući po forumu dolazile smo do potrebnih informacija. A što nikako nismo mogle naći, pitale smo. Pa pitamo i sada.... Uvijek neka ima nešto pametno za reći ili uputiti na odgovarajući link. Ne odbijam ideju, ali mora to sve biti podijeljeno po temama.
    Pitaj šta te još zanima...

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nina nana
    kao što ti vele cure, tek si na početku...
    i ja sam samo godinu dana čitala postove, hvalata, tražila svoj "slučaj". :?
    Polako, bez panike, pitaj, odgovorit će ti cure.
    Ja sam tek sad krenula u pred postupak i ono što sam oboavila mogu reči svoje iskustvo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja sam isto kod soc. ginekologice koja ima UZV u ordinaciji bila sam zadnja dva mjeseca na folikulometriji od 12-18 DC svaki drugi dan i nikad nista nisam morala platiti :?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam jedan put bila kod svoje soc.ginićke i ništa nisam platila!

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bliži se moja folikulometrija pa podižem temu.
    Kako nemam baš nikakvih iskustava s bilo kakvim UZV, a pogotovo vaginalnim, zanima me što me čeka. Boli li? Neugodno? Koliko traje? Pročitala sam da se vaginalnom sondom izvor ultrazvučnih valova sasvim približi pretraživanom jajniku pa me zanima što točno znači ovo "sasvim približi". Dokle seže ta sonda? :shock:
    I još nešto, ginić nije ništa rekao, a ja sam zaboravila pitati pa bolje da provjerim na vrijeme: može li prisutnost sperme otežati vidljivost tj. trebam li paziti na to?

ivana83 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

PAM, nemam iskustva s folik.m. ali s UZV recimo da.
    zadnji put kad sam bila i kad mi je gin stavio tu sondu, pomislila sam u sebi pa nije to tak ni loše.
    to mi je kod priv. gin koji je extra nježan i sve, socijalni misli da mijenja brzine na UZV :shock:
    sonda je kao pimpekić na koji natakne kondom i stavi malo lubrikanta, pregled ne bi trebalo biti neugodno. 8)

bony avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

pandora-ne boli to ništa,neugodno-ovisi koliko si sramežljiva i osjetljiva ,traje par minuta.Moj ginić je jako nježan i ja ništa ni ne osijetim,malo sonda ljevo,malo desno da vidi folikule i to je to.meni prisutnost sperme nije smetala,naprotiv,vidio je tekucinu,sad na što je mislio :? bilo me sram pitat.ma ne brini stvarno ok pregled

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

curke, ta cijena mi se čini stvarno pristojnom.

Meni su u poliklinici Harni i Viliju naplaćivali 200kn po folikulometriji,ali ja idem samo 2-3 dana jer znam kad mi je otprilike ovulacija (13-14. dan ciklusa).

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala vam cure, sad se mogu u miru psihofizički pripremati na taj mali korak za čovječanstvo... Kad razmišljam o tim sondama, odmah se počnem osjećati kao neistraženi planet!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hm.. ja sam pomalo zbunjena oko odabira tema i pisanja mojih poruka, pa ću pokušati ovdje nešto napisati
    ja sam također bila na folikulometriji, već dva puta i sad ću nažalost i treći put, od trudnoće očito ništa.
    što se tiče zdravstvenog stanja mene i mm sve je odlično!! ovulacija odlično, menstrualni ciklus normalan, spermiogram normalan. odnose imamo kad nam dr. odredi pa opet ništa. Stvarno se pitam pa u čemu je onda problem!! Kaže dr. da treba pogoditi vrijeme kad će se jajašce oploditi i zamislite samo su to dva sata!!! Pa ti sad pogodi!! Uh!!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S, ne brini, brzo ćeš se snaći. Prije nego otvoriš neku temu, obavezno u pretražnik provjeriti ima li što slično i na toj već otvorenoj temi postavi pitanje. Za sve ostalo odi na ODBROJAVANJE i tamo se kratko predstavi, prijavi dan ciklusa, nakon čega će te staviti na listu da skupa s curama odbrojavaš i s njima dijeliš svoje nedoumice, stavove, izražavaš i primaš podršku itd.

Smatra se da treba proći najmanje godina dana od pokušavanja začeća djeteta da bi se par uputio na obradu. Ja bih se na vašem mjestu još malo trudila i malo učestalije hopsala, i eventualno onda krenula s daljnim pretragama. Nadam se da do toga neće doći da da ćeš skoro ostati T.

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

s Prohodnost jajovoda? Hormoni?

Treba si dati malo vremena.... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mnogo potpore je od vas drage, hvala. Heart
    imam za mj. dana 32 g. a mm 33g. Vjerojatno i jesam previše opterećena s ovime jer zaista želimo dijete a moja želja je da i ne govorim. Oko mene sve postaju trudne, čujem lijepe vijesti od prijateljica, rodica, poznanstava .... a ja?
    S hormonima nikad nisam imala problema a nisam dobro upućena u ove kratice što ih pišete. Tražila sam tu stranicu gdje sve piše ali nisam našla.
    Dok sam radila folikulometriju onda sam provjeravala estradiol, da li ovulacija ili ne.
    Na 1. folikulometriji kasnila mi je menstruacija 9 dana, koristila sam od 20dc utrogestan 100 3/1. Po njegovom mišljenju je da sam bila trudna ali je došlo do spontanog (joj što mi je ružno čuti ovu riječ a i samam pomisao da se to možda i meni dogodilo,).
    Kod 2. folikulometrije 11.dc folikul mi je bio oko 17-18mm i dobila sam sutradan injekciju u guzu, rano ujutro. Tog istog dana prsnuo mi je folikul oko 14 i 30 sati, e a kaže dr. da trebamo taj dan imati 2 puta odnos, mi smo ga imali samo jednom. Nažalost. Mm radi do oko 16 sati. Morala sam ga skoro i napasti odmah nakon posla: hej, ajmo dragi na posao. Smile Trebali smo imati odnos još i sutradan, no i od toga ništa, nešto je skroz nezgodno iskrsnulo, tako da mi je menstruacija došla normalno nakon 28 dana i to dana 08.08.08 Smile na dan otvorenja ljetnih OI. Kažu da je to neki sretan broj bla, bla, e nama nije. Smile
    Sad ćemo ovo ponoviti. 18.08. je idući pregled, bit će 11. dc.
    Drage cure hvala na potpori. Otišla sam na ove stranice da vidim i čujem da nisam baš jedina s nekakvim problemima, jer se čovik uvik pita: Zašto baš meni?
    Pitanje je bilo odakle sam, nisam napisala u profilu, jer sam malo smotana Smile, iz Zadra sam i kod jako dobrog i ljubaznog doktora.
    Pokušat ću drage moje ne mislit puno o ovom problemčiću. A to za planiranje bebe je točno oko godinu dana, tako mi je reka i moj dr. a i još jedan stručnjak koji je odgovoran za slučajeve s komplikacijama začeća. Bio je u posjetu u Zadru i igrom slučaja posjetio je ordinaciju mog dr. i mene pregledao, te na temelju mojih i muževih nalaza ne vidi problem, te da je sve u redu.
    A dobro dragi moji, bit ćemo strpljivi kao što kaže i moj dr. a i mnogi drugi, mada je to teeeešškooo!!!
    Lip pozdrav svima i HVALA!! Kiss

niccoleta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a jesi utrvđivala prohodnost jajovoda, to ti je HSG, ja sam trebala to raditi na rengenu? to se ne može vidjeti običnim pregledom
    a postoji još i laparoskopija, to je malena operacija, a to će ti druge curke objasniti..... za stvari koje se ne mogu procijeniti UZV-om.
    ja sam taman trebala na hsg i ostala sam trudna, nakon 13-14 ciklusa!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni su na laparoskopiji gledali prohodnost jajovoda.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

drage moje rodice,
    totalno sam u depresiji. Upravo sam se vratila s treće folikulometrije na kojoj sam inzistirala upravo da stvar istjeram na čistac iako stvari ni nakon druge folikulometrije nisu izgledale najbolje. Folikul stoji na 13mm, a endometrij na 6,5mm i ni makac. Kaže dr.: niš od ovulacije ovaj mjesec. Ali moji zbunjujući simptomi intuitivno mi govore kako i druge mjesece nešto ne štima. Kad bi MM imao dobar spermatogram išlo bi se na stimulaciju klomifenom, ovako nema smisla. Al, kao, mladi smo i nigdje nam se ne žuri. To, dakako, ovisi o perspektivi onoga koji to kaže. Meni se baš žuri jer već godinu dana niš. Mislim da ću promijeniti doktora.

Natalina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

selena a koji ti je DC i koliko su ti dugi ciklusi, možda samo ovulacija bude nešto kasnije. A ovo kad mi netko kaže mladi ste i imate vremena odmah se naježim jer s 32 godine normalno da sam mlada u odnosu na ženu od 50 samo što je ta žena od 50 rodila djecu s 18!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Selena ja bih ti svakako savjetovala da promjeniš doktora. To meni mladi ste, imate vremena ne štima!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Selena, slušaj svoj unutarnju glas. Ako ti osjećaš da nešto nije u redu, onda vjerojatno i nije.
    Za početak promijeni liječnika, ili se prijavi na pregled u neku polikliniku. Ginekolozi primarne zaštite žena nisu MPO specijalisti, a na specijalizaciji su vrlo malo o tome radili.
    Sasvim je drugačiji pristup "običnog" ginekologa i reproduktivca.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ma vidim ja da je kod nje sve ležerno, ja već odlazim kod nje godinu dana, jer sam odmah nakon tri mjeseca pokušavanja shvatila da nešto nije u redu. A ona mi kaže da pričekam još do proljeća. Da pričekam što? Ne vjerujem da će se nešto samo od sebe popraviti, a najgore je to što ne mogu nikako tom ˝čekanju˝ pristupiti smireno. Mislim da mi sve takvom prisilnom čekanju pristupamo s nervozom i jedva čekamo kad će proći.
    Meni je OK da ona nije specijalist za reproduktivne probleme, ali, budući da sam njezin pacijent puuuno godina, mogla je već reći: mislim da ja tu više ništa ne mogu, krenite dalje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj privatni ginić naplaćuje 100kn svaku folikulometriju, s tim da ako me pogleda još jednom ono na stvarno kraju ciklusa, kad je već i nemoguće da još bude ovulacija, onda ni ne naplati pregled :D

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mene opet. Danas sam bila kod dr. na folik. i rekao da mi je folikul 18mm i vidio da je bila ovulacija pa mu nije baš jasno: nezreo folikul a bila ovulacija. A nije bome ni meni. Sutra ću pregledati hormone štitnjače i estradiol pa ćemo vidit što je bilo ili će biti. Ovo mi je već treći put na folikulometriji. Joj izgleda da neće biti ništa ni ovaj mjesec.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda si imala 2 folikula, pa je jedan prsnuo (vjerojatno vidi žuto tijelo), a drugi još nije.

Samo vi raspalite i dalje. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da, možda si u pravu Rene2. Rekao je da se već nalazi nekakva tekućina, mjesto gdje jajna stanica čeka oplodnju. Uh, nadam se da će možda i nešto biti. :D Jučer smo imali odnos i moramo imati i danas/večeras, pa ćemo onda raspaliti.

pupeta avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam danas bila na folikulometriji 19DC i bila sam 13DC prije i kaze mi danas da imam vodeci ali mali folikul a maternicna sluznica OK ali ona ipak misli da nista od ovulacije pa sam sljedeci mjesec na klomifenu.

Dali mozda je jos pre rano ako mozda ovulacija bude 27 ili 31 DC?
    mozda ipak folikul jos naraste i prsne? :/

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hm, pupeta, već ti je 19dc a folikul nije velik. Flokul je zreo i pukne pri veličini od 22-24mm. Ja sam npr. jučer bila na pregledu (predvečer), 12dc i folkul mi je 20mm. Odnos smo imali zadnja tri dana za redom.
    Ujutro oko 8 sati (13dc) sam dobila injekciju u guzu (jooj svaki put zaboravim kako se zove ta injekcija, ima nekakav čudan naziv, baš sam smotana ) uglavnom je to sada tzv. štoperica i moramo imati odnos tek sutra (14dc) u 18 sati. Jooj, zamisli hopsanje po naredbi!!
    Pupeta, ovo mi je već treći put na folikulometriji i nisam ni sanjala da je pravljenje dice ovako komplicirano. Kažeš za ovulaciju 27 ili 31dc, pa neznam baš da je i tada ovulacija, jedino ako zaista imaš neredovit menstrualni ciklus pa je teško odrediti dane. Tvoj dr. bi ti trebao reći detalje, ako on ne govori, ti pitaj, nema druge. Za klomifen sam čula da ima uspjeha, a to ti zaista dr. (ginekolog) treba odrediti, možda nemaš ovulaciju. Meni moj dr. nije želio to dati jer imam redovitu ovulaciju, veličinu, protok krvi, sluznice sve ok.
    Kaže dr. imajte strpljenja, nalazi su oboma normalni i samo je pitanje trenutka. A moja prijateljica koja se nedavno udala, odlučili se ne čuvati i u istom mjesecu ostala trudna. Pa to je za nevirovat!! Mi hopsamo već oko 8 mj. pa ništa još. A bože moj dragi bit će i nama valjda sriće.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo mene opet,
    jučer sam vadila estradiol (12dc) i bio mi je 543.30 pmol/L (ovulacijska faza: 314.9-1828 pmol/L)
    štitnjača TSH 2.18 mlU/L ; FT4 13.9 mlU/L (normalno), a danas (13dc) mi je estradiol 187.00 pmol/L, izgleda da mi je bila ovulacija? ili?
    Sutra idem ponovno kod dr. na pregled pa ćemo viditi. Pozdrav

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

s- ja ti ne mogu pomoći kod nalaza, možda se javi netko tko ima iskustva.
    mene zanima, koliko puta si već išla na "štopericu"?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sunce moje malo, na štoperici mi je ovo drugi put. Prvi put sam osjetila vrlo jako probadanje na desnoj strani jajnika i pomislila kako je sigurno prsnuo folikul, to je bilo oko 14 i 30 min. a odnos smo kao trebali imati u 20 sati. To mi jednostavno nije bilo jasno. Treba pogoditi navodno ta 2 sata za oplodnju. ma luda sam više od tih pustih cifri, brojanje dana itd. Uh!
    Kako je kod tebe?

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

pitam te jer je meni gin rekao ako do 1.10 ne ostanem "prirodno" T, da ćemo početi sa "štopericom".
    pa me pomalo zanima što je to, kako to funkcionira i koliko puta se ne to ide itd.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sunce moje malo, koliko dugo već radite na bebi? Mi negdje oko 8 mj. od kojih 3 mj. intenzivno uz pomoć ginekologa (mada je rekao da tek nakon godinu dana parovi idu na daljnje pretrage, ali ja bi prije )
    Kod "štoperice" radiš prvo folikulometriju, UZV ti gleda rast folikula. Kada dosegne skoru zrelost, stadij prije nego prsne folikul i oslobodi js koja je spremna za oplodnju, onda ti daje u određenu uru injekciju u guzu, te oko 36 sati kasnije treba imati odnos s partnerom. Nama je i nezgodno zbog posla. Kada dođe dan odnosa treba ležati u krevetu sve do idućeg jutra, bar je tako meni ginekolog rekao. Zato mi i želi dati injekciju kako bi odnos bio u predvečernjim/večernjim satima.
    U međuvremenu ili prije treba vaditi 3 dana za redom krv da se provjeri razina estradiola kako bi od prilike znao vrijeme ovulacije.
    Ja neznam što je sad kod mene, jer mi je jučer razina estradiola rastao a danas, prije injekcije, mi je razina niska. Sutra idem opet na pregled pa će mi sve reći. Nekako mi izgleda da ništa ni ovaj put. Sa sličnim rezultatima je bilo i zadnji put.
    Nadam se i želim ti uspjeha u daljnjim pothvatima, te da urodi plodom. :D

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

4 mj. radimo na bebi ( koji izraz), s time da potrefimo O svaki puta, pa ipak ništa. meni je gin rekao da ne treba čekati godinu dana, da se već nakon 6 mj može poćeti s pretragama. pošto ja znam da imam O (BBT, Lh trakice) i da u tome nije problem, rekao je da ćemo početi s folikulometrijom i "štopericom". (ja se nadam da neću morati)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Eto, meni je već 3. put i danas popodne imam pregled kod dr. da vidi što i kako se sve odvija.
    Ono iščekivanje hoće li doći menstruacija ili ne me već lagano ubija.
    Ponovit ću se opet kao što je i moj dr. rekao: imaj strpljenja bit će trudnoće. Uh!

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •