-
šumeće kalcij tablete da li može uz dojenje?
Molim da mi netko ako zna ili iz iskustva odgovori da li mogu ako dojim piti šumeće kalcij tablete (Gehe proizvod)? Znam da dojilje smiju prenatal ali ja sam htjela baš kalcij jer vjerovali ili ne (iako još mlada) imam kostobolju ili reumu? Ne znam da li ti problemi mogu imati kakve veze s porodom i dojenjem (rodila u 6. mjesecu) ali poprilično sam zabrinuta pa se javite!!! p.s. odlučila sam zakazati sastanak s reumatologom, ali dok ja dođem na red....
-
Smiješ, ali pitanje je koliko će ti koristiti.
Ako je reuma, onda kalcij nema koristi.
Ako je osteoporoza, onda je bolje uzeti tablete kalcij-citrata ( a ne karbonata) jer se bolje iskorištavaju u organizmu, manje opterećuju želudac i bubrege, i potrebna je manja doza (kalcij karbonata se preporuča 1000mg, a citrata upola, znači 500mg).
-
odgovor
Hvala martinap za odgovor, super info. zanima me dal znaš dal bi to imalo kakve veze s mojim porodom i dojenjem? I nešto što je ok za reumu kad se doji? Možda pitam gluposti, al za svaki slučaj :D
-
Neke reumatske bolesti mogu biti potaknute trudnoćom, ali o tome nema smisla govoriti dok nisi bila kod reumatologa.
Protiv bolova (ako ti paracetamol - Lupocet, Plicet, Lekadol ne pomaže), možeš uzeti Voltaren, on je dozvoljen dojiljama, naravno što je rjeđe moguće zbog želuca.
-
mene su nakon prvog poroda mjesecima bolile kosti (ne znam više točno, ali mislim oko šest mjeseci sigurno). nisam se nikad konzultirala sa lječnikom, ali sjećam se da sam se noću jedva dizala iz kreveta koliko me znalo bolit i to baš dugačke kosti (bedra, nadlaktice). prošlo je samo od sebe.
nekako mi se uvijek činilo da je to bilo vezano sa iscrpljenošću na samom porodu, ali to su samo moja nagađanja.
drugi put sam rodila carskim rezom i nisam imala sličnih problema.
-
ajde sad mi je lakše, jer već sam se zamislila...ja isto imam osjećaj da to ima veze s porodom tj. da se svakome ta iscrpljenost drugačije manifestira...više se ne sjećam šta me sve točno boljelo nakon prvog poroda, ali sad me na mahove love bolovi u kostima pa me zanimalo vaše mišljenje... :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma