U informativki je osvanula obavijest da pacici idu na plivanje
drugi tjedan, pa da potpisemo suglasnost....
rucnik, kupace gacice, plasticne papuce, kapa za kosu , SUSILO!!!!!!
mame velikih skolaraca, kako to izgleda, molim?
U informativki je osvanula obavijest da pacici idu na plivanje
drugi tjedan, pa da potpisemo suglasnost....
rucnik, kupace gacice, plasticne papuce, kapa za kosu , SUSILO!!!!!!
mame velikih skolaraca, kako to izgleda, molim?
Nemam još takvo iskustvo s vlastitim djetetom, ali imam vlastito. Na bazenu se vrši provjera plivanja, jer postoji neka vrste obveze da sva djeca do neke godine znaju plivati. To ne znači da moraju biti vrhunski plivači, već da se znaju održavati na vodi.
Toliko, dok ti se na javi netko s svježijim i detaljnijim iskustvom.
i moj sin je bio na provjeri plivanja. Pitali su jednog po jednog dali zna plivati, ko je rekao da nezna taj nije ni ulazio u vodu, a ko zna morao je skoćiti i otplivati par metara.
Sušilo mu ni u ludilu nisam dala da nosi jer smatram da je još premali i ne shvaća spoj struja-voda. Uostalom ima kapu kojom pokrije svu kosu.
Navodno od slijedećeg tjedna u sklopu nastave tjelesnog odgoja poćinju sa školom plivanja što smatram da je vrlo pametno i korisno.
To je nešto novo? Naime, da, obavezna je provjera plivanja, ali moja mala je išla u trećem razredu. Mlađa je sad krenula u treći i vjerujem da će ići ove godine. Nekako rano mi je da idu u prvom.
moj necak je isto isao ovaj tjedan.
on je treci razred.
i prvasic ege ide u cetvrtak. isto mi se nije svidalo to s fenom :shock:
Kod nas još nema nikakvih naznaka za to testiranje, ali Šimun još od prošle godine ide na treninge na plivanja. Uvijek nosi fen sa sobom kao i ostala djeca i sve je ok. Mame, dajte se opustite! 8) Ovo vam je prilika da djecu naučite nekoliko činjenica o spoju struje i vode. Vjerujte im, mogu oni obaviti i puno zahtjevnije zadatke!!!
Po novom zakonu o osnovnom školstvu djeca već od prvog razreda mogu/budu obuhvaćenqa provjerom i učenjem plivanja.
I stvarno nije strašno, jer suše kosu na jednom odvojenom mjestu(samo tamo ima utičnica), uvijek je prisutan netko od učitelja....
Mi idemo u siječnju.
MOj je bio danas (prvašić), napisat ću vam kako je bilo. Mi smo se (a već je bio i red) ošišali za brže sušenje. Ide i inače na taj bazen (Utrine) s nama, a bio je tamo i u školi plivanja.
A super ideja , idemo i mi na sisanje![]()
a jel moze proci bez kape ?
Naravno da može za kratku, ali tko bi curi s dugom kosom to sušio... Na Utrinama ni inače nije obavezna kapa.
Nemam pouzdanu informaciju, moj je išao u veliki bazen (kao plivač) i preplivao pola ili više i onda sam izašao van (digao se na ruke :shock: ) kad se umorio. Drugi su preplivali cijeli. Nisam uspjela doznati što s onima koji kažu da ne znaju.
ne kuzim, kaj vam se ne svidja u vezi s fenom???
pa moraju POSUSIT kosu - nemreju van s mokrom kosom
Dobili i mi obavijest.
A gdje ima tih kapa?![]()
ja kupila u mercatoru, tj u onom sportu kaksezove. 49,90 kn. najjeftinija.
Kak mislis, nemreju van s mokrom kosom, kaj bi im bilo da idu?Mukica prvotno napisa
Kapa ne služi da se kosa ne smoči, nego da što manje dlaka ostane u bazenu. Unatoč kapi kosu poslije treba osušiti.
Naši prvašići idu danas na to testiranje plivanja. Javim što je bilo.
Hajde, molim te javi , mi idemo sutra....
kape su navodno jos jeftinije u Elanu
ege ide sutra a ja u panicnom pokusaju nabavke kape koje vise nigdje nema
i Marin ide sutra, ali mi cemo izgleda bez kape, valjda ce nas pustiti
mi smo dobili samo letak o skoli plivanja ali to je nesto neobavezno
a ja danas doznala da kapa ipak ne treba za kratkokose deckice. a lijepo je pisalo. uh.
a kratkokose malo ljetno "zarasle" ? 8)
bas me zanima plivanje....
apropo plivanja zna li tko kad ce sagraditi onaj bazen na Sveticama![]()
Ako još nekome treba, ima ih u Nami po 18 kn
Dino je bio na plivanju, skočio u bazen, otplivao 25 m i preponosan me dočekao kada sam došla po njega u školu. Kaže da neka djeca nisu niti htjela probati, neke su spasioci izvlačili iz bazena jer su skočili pa se nisu snašli. Uglavnom neke mame su se na roditeljskom bunile jer su djeca plivači, ali nisu htjeli skakati. Učiteljica je rekla da oni na bazenu (treneri) imaju svoje metode jer da ne mogu garantirati za nekoga da je potpuni plivač ako samo uđe u bazen i pliva, a ne može skočiti i plivati, da je za takvu djecu bolje da još prođu školu.
jel to nesto novo? prije je provjera plivanja bila u trecem razredu. da nije ovo neki trik plivackih klubova?
bas cu pogledati na stranicama ministarstva jel u programu za prvoskolarce???
sad ovo vidim. sandra, jel to za djecu besplatno?sandra14 prvotno napisa
pa po ljetu im ne bi bilo nisAncica prvotno napisa
ali na jesen, ak vani puse vjetar PREHLADILI bi se, valjda
kaj ja znam![]()
ja svojima osusim kosu svake prestupne (al mi do ne tako davno nismo imali ni cesalj doma tak da nisam bas mjerodavna za ta pitanja oko kose)
ja ovo o provjerama plivanja u sklopu skole - prvi put cujem :?
istina, tu kod nas se provjera moze napravit samo za vrijeme ferija... mi nemamo bazen, iako ga vec prekonekoliko mandata grade li ga grade...![]()
Muks, pa nek obuku kapu kad puse i ako je hladno.
Ja kad se sjetim maltretaze zbog tog susenja kose nakon plivanja - to mi je bila najgora stvar (posebno s mojom dugackom kosom). I sad kad si pomislim kak je to bezveze bilo jer godinama ne susim kosu s fenom, ni po ljeti ni po zimi, i nist mi nije. Dapace, nemrem se sjetit kad sam zadnji put imala temperaturu (osim jednom kad sam imala mastitis s robijem). A i klinci moji isto tako - nikad ne suse kosu fenom, a vecinom idu s mokrom kosom direktno u krevet.
Daniel je preplivao samo pol bazena pa je ispao neplivač![]()
Mi ćemo krenuti u školu plivanja na Utrine (klap, treći put!!!) bez obzira na to što će ići sa školom.
ege preplivao bez problema. kupili smo kapu, ima ih na mladosti veliki izbor a ispod kape kosa ostala suha, fen mu nisam ni dala.
ancice, sve je to stvar navike, ja nemam dugu kosu, ali da idem s mokrom spavati sigurno bi se prehladila. vec ako je zamotam u rucnik, pa ostane tako pola sata prije susenja, pocnem kihati i zebe me za glavu.
ege, slazem sepa s tim u vezi, sto djecu navikavat da suse kosu s fenom kad to nije apsolutno potrebno?
Maja se razbolila i nije išla na plivanje, iako je bila u školi.
Ne moram vam ni reci kako je tužna bila![]()
Kod nas se te kape nose da bi se sprjecilo prenosenje vaski(usiju u kosi) jer se vrlo lako prenose u bazenima.
e pa ja onda moram u školu plivanja, jer NEMA ŠANSE da skočim u vodu, pa čak niti da zaronim. imam paničan strah od toga. mogu u vodu samo ako ima stepenica ili ako onako lijepo ide od plitkog prema dubljem...jer da ne mogu garantirati za nekoga da je potpuni plivač ako samo uđe u bazen i pliva, a ne može skočiti i plivati, da je za takvu djecu bolje da još prođu školu
a mokra kosa, ancice, i zara ide spavati s mokrom kosom, ali je svejedno ne bih pustila usred prohladne jeseni van s mokrom kosom (a nakon bazena mora izaći van, neće se teleportirati ravno u krevet)
i ja držim glavu iznad vode pod obavezno. no, nekako si mislim, klinci su u toj dobi još dovoljno otvoreni da nauče i skakati i roniti i sve to. da se ne pretvore u ovakve ko mi.
lutonjice, pa stavi joj kapu. bolje to nego da stoji u redu za steker i onda jos pol sata susi fenom kosu (i usput si je unisti).
ma, u stvari radi kak ti pase. ja se samo sjecam da mi je susenje kose bio najgori dio plivanja i izludivalo me da sam zbog nje skoro pola mog boravka na bazenu (odnosno u kompleksu) morala potrosit na to jer se kao trebalo a nis mi nije pomoglo jer sam svejedno non stop imala upale uha (a kao dobit ces upalu uha ako ti je kosa mokra).
pa vidiš da kažu da je i pod kapom kosa mokra... ili??Ancica prvotno napisa
Da, al kakve veze ima sto je kosa mokra s kapom? Ono sto moze imati efekt je prekomjerni gubitak topline (jer je najvecim dijelom gubimo preko glave a mokra kosa, jer hladi, pospjesuje taj gubitak) i na taj nacin eventualno kompromitiranje sposobnosti tijela da se obrani od neke "bube" s kojom se mozda i slucajno u tom trenutku bori jer trosi dodatnu energiju na odrzavanje tjelesne temperature. Al ako je kapa na glavi (dobra kapa, vunena ili od fleecea, ne neka samo za sminku), nema veze jel kosa mokra ili ne, glavi ce biti toplo (isprobaj - ja znam iz iskustva na -30).
Ono sto moze imati efekt na podloznost razbolijevanju je prekomjerni gubitak topline
lut i ancica se ne kuze![]()
lutonjica prica o kapi u bazenu, ancica o kapi van bazena
elem, kapa u bazenu (ona najlonska, gumena, kakvagod) stiti od jednih stvari i ne sprjecava mocenje kose, a ova druga kapa (vunena, fleece, obicna zimska kapa) stiti mokru kosu od hladnoce i inog kad izadjes van iz bazena...
fakat se nismo skužilelitala prvotno napisa
![]()
ivar ide u studenom.
kako su vasi prosli testiranje? cula sam da ima djece plivaca koji nisu zeljeli u vodu kad su vidjeli neke prije njih kako se jedva spasavaju :/