-
manje mlijeka(stres), ne prihvaća ništa osim vode
Zbog prirode svoga posla(studija), meni ponestaje mlijeka. Na žalost nemam mogućnost spavati dulje od 5 sati, dojiti preko dana i uravnoteženo se hraniti. Stres oko obveza na faksu (arhitektura ) je pored svega najveći čimbenik koji u mome slučaju utječe na smanjenje količine mlijeka.
MOj Fran je vidljivo razdražljiv po noći ( nadoknađuje što me nema preko dana ) jer je količina koju uspije pocicati prilično smanjena. Brine me njegovo napredovanje u težini i unos kalcija s obzirom da ne prihvaća adaptirano ( kravlje mu nisam davala), a jogurt ne popije svaki dan ( da bi zadovoljio potrebnu količinu kalcija ).
Općenito pored cice nije baš neki ljubitelj "odrasle " hrane.
Što mi je činiti?
-
mi imamo isto problem sa odbijanjem druge tekućine osim mojega mlijeka.
Interesira me (pitanje za dugodojilice) - kada ste prestale dojiti, da li su vam djeca bez problema prihvatila kravlje mlijeko, ili kako ste ih nagovorili ?
Brine me da neće nikada više piti mlijeko kada prestanemo dojiti, kao što MM ne pije mlijeko.
-
-
mi još cicamo, mlijeko još uvijek neće da pije, ali zato super idu sirevi, jogurti, voćni jogurti, milerami, vrhnja ...
-
Osoblje foruma
Lubica, nema tog fakulteta koji može utjecati na količinu mlijeka.
Naravno, stres i umor utječu na kvalitetu dojenja, ali mlijeko može "nestati" samo prorjeđivanjem podoja.
Koliko podoja sada imate unutar 24 sata?
-
broj podoja : jutarnji 1- popodnevni 2 puta -vecernji 1- i noćni podoji non stop.
A što se tiče stresa ja zbilja sve jako proživaljavam i vidim da se to doslovce odražava na moje dojenje. Recimo jučer nisam spavala po noći jer sam radila za faks, a dojenje po noći je bila prava muka za Frana i tuga za mene jer je za reprodukciju mlijeka bitno da spavam! A ovako, kolicina mlijeka je bila mizerna.
kako to mislis da nema tog fakulteta koji moze utjecati na kolicinu mlijeka, jer ja sam se uvjerila u suprotno.
Znači ako broj podoja ostaje isti, moje mlijeko zbog kronicnog umora i stresa neće s vremenom nestati?
Ako stres i umor utječu na kvalitetu dojenja, kakve su kvalitete onda moji podoji?
-
Ne mogu stres i umor utjecati na količinu mlijeka. To može samo smanjeno pražnjenje, ali mislim da to nije problem.
Mislim da je kod tebe veći problem let down iliti otpuštanje mlijeka koje zbog stresa može zatajiti.
Ajde se probaj barem prije podoja opustiti, otuširati što toplijom vodom ili si staviti tople obloge na prsa. Probaj si naći neki način na koji ćeš se smiriti i opustiti barem u tim vašim trenucima
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma