Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: piroske

  1. #1

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno piroske

    Molim vas recept za piroske ( punila bi sa sirom ili pekmezom ). Nasla sam na 13. ili 14. str za ruske piroske, ali ako ima netko jos koji. Ne smeta mi sto su onako masne .

  2. #2
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    ja imam ovaj, kojeg sam jednom prije duuuugo godina prepsala s vrećice praška za pecivo:


    tijesto:
    20 dag brašna
    1 prašak za pecivo
    10 dag margarina
    15 dag skuhanog i pasiranog krumpira
    1/2 jaja
    1 suhi kvas
    malo soli

    nadjev:
    15 dag šunke
    1 tvrdo kuhano jaje
    1 mala žlica vegete
    papar

    premaz:
    1/2 jaja
    ribani parmezan

    Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto i rezati pravokutnike 11x12 cm. Nadjenuto srolati s duže strane, premazati jajem i posuti parmezanom .
    peći na 200-220 C 20min dok ne bude svijetložuto.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    600 gr brašna
    1 jaje
    1 žlica margarina
    kvasac
    sol
    šećer

    -zamijesitit tijesto i ostaviti ga da se diže.
    -razvaljati,premazati sirom i praviti piroške
    -peći u ulju

  4. #4

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Jarun
    Postovi
    296

    Početno

    Veliko hvala!

  5. #5
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    a sad se baci na posao i javi kako je bilo

  6. #6
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ne znam da li govorimo o istom proizvodu, ali znam da se kod nas piroška radi od kvasno lisnatog tijesta , puni nadjevom i peče u rerni.
    Na ovaj recept što je dala dolega , ja bih premazala margarinom , preklopila i razvaljala tri puta da se dobije lisnato tijesto, a onda to sjekla u kvadratiće i punila nadjevom, premazala žumanjcetom i nakon dizanja u tepsiji pekla u rerni. Tijesto je isto kao za kroasane, samo se nadjeva i drugačije oblikuje.
    Bez mazanja tijesta margarinom je obično dizano tijesto nadjeveno ili buhtle. Možda nisam u pravu ?

  7. #7
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    moj kalimero...
    to s piroškama će na kraju ispasti ko ono s burekom!

    meni su piroške ono što smo u osnovnoj školi dobivali za uživu: dizano tijesto, punjeno nadjevom i prženo u dubokom ulju (još se sjećam kako je ulje kapalo niz bradu).
    Mislim da ih proizdovi "Klara".

    u pekarama su piroške ili isključivo od lisnatog ili od kvasnog lisnatog.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    joj, ljudi, kako je to masno bilo! doslovno je curilo ulje s toga. a unutra štapić svježeg sira. nisam to nigdje vidjela već desetljećima, bila sam skroz zaboravila!

  9. #9
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a sjećaš se onog slatkastog škripavog okusa u grlu?

    dakle, da preformuliram ono otprije: vodi me u Egipat, kupit ću ti pirošku.
    Burek neću NI spomenuti!

  10. #10
    andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    2,374

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    joj, ljudi, kako je to masno bilo! doslovno je curilo ulje s toga. a unutra štapić svježeg sira. nisam to nigdje vidjela već desetljećima, bila sam skroz zaboravila!
    ja to svaki dam kupujem u dioni; iste su ko prije, genijalne :D !!

  11. #11

    Datum pristupanja
    Feb 2005
    Lokacija
    zgb
    Postovi
    1,984

    Početno

    Citiraj andrea prvotno napisa
    Citiraj aleta prvotno napisa
    joj, ljudi, kako je to masno bilo! doslovno je curilo ulje s toga. a unutra štapić svježeg sira. nisam to nigdje vidjela već desetljećima, bila sam skroz zaboravila!
    ja to svaki dam kupujem u dioni; iste su ko prije, genijalne :D !!
    i meni

    onak fine masne 8)

  12. #12
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    Ok, ne znam da li sam premlada ili prestara , ali sam izgleda preskočila to vrijeme takvih piroški. :shock:

  13. #13

    Datum pristupanja
    Aug 2005
    Postovi
    1,241

    Početno

    znači, kad sljedeći put budete tiskali kakve rodine majice, molim da se uzme u obzir i natpis: Generacija Masne Piroške.

  14. #14
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,424

    Početno

    aleta:
    znači, kad sljedeći put budete tiskali kakve rodine majice, molim da se uzme u obzir i natpis: Generacija Masne Piroške.

  15. #15
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj aleta prvotno napisa
    znači, kad sljedeći put budete tiskali kakve rodine majice, molim da se uzme u obzir i natpis: Generacija Masne Piroške.
    draga moja, premala bi bila edicija...

    u Rodi sami podmladak!
    (ili hoćeš da ti pošačljem pristupnicu na popunjavanje)?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •