Ovo je malo duga priča, ali probat ću skratiti koliko mogu.
Već mjesec dana, otkako sam počela raditi, Grga je stalno bolestan. Očito mu je zbog te promjene pao imunitet. Prije dva tjedna popio je turu klavaxa zbog kašlja, temperature, začepljenog nosa i lagano upaljena oba uha. Nakon toga je imao upalu desnog uha, također uz začepljan nos i kašalj. Nije dobio nikakav antibiotik jer je otorinolaringolog rekao da upala nije jaka a i da je već popio Klavax.
Nakon toga, u ponedjeljak opet je dobio temperaturu, kašalj, pun nos. Bili smo na hitnoj u Vinogradskoj gdje je pedijatar rekao da je to virusno, da mu on ne bi davao antibiotik i da ima bronhitis koji je vjerojatno alergijski i nasljedan (imamo asmatičare u obitelji) te mu je prepisao Ventolin 3 puta na dan.
Naš pedijatar je drugi dan rekao da on sumnja na bakteriju i da bi mu davao antibiotike i da nema govora o nikakvom bronhitisu i da ne trabamo uzimati Ventolin.
Iziritirana njihovim neslaganjem, odlazim kod homeopata koji kaže da je to virusno i da je bronhitis, vjerojatno alergijski, ali jako lagan pa on ne bi išao sa tako agresivnim sredstvom kao što je Ventolin. Homeopat mi prepiše 3 nekakva lijeka koja još nisu gotova, a bit će vjerojatno u ponedjeljak i kaže da ne moram brinuti do ponedjeljka samo da kapamo nos i vlažimo prostoriju (to je bilo danas).
U međuvremenu, popodne, pokupimo nalaz brisa nosa. I imam što za vidjet: bakterija STREPTOCOCCUS PNEUMONIAE. Moj pedijatar odmah prepiše Summamed i ipak se predomisli što se tiče bronhitisa i prepiše i Ventolin.
Uz to navečer nazovem homeopata, a ovaj veli da se ta bakterija može nalaziti i inače u nosu i da ona u nekim slučajevima može izazvati bolest, ali da u ovom slučaju to nije tako i da je bolest virusna.
E sad mene zanima je li to uopće istina? I tko je ovdje lud? Stvarno bih željela izbjeći nepotrebno korištenje antibiotika i Ventolina, ali više stvarno ne znam kome da vjerujem.
Inaače, Grga (14 mjeseci) se od ponedjeljka ponaša dobro. Uopće nema temperaturu, dobro je raspoložen, apetit mu se vraća. Jedino ga muči taj kašalj. Zvuči kao da pokušava iskašljati a ne može. I pri disanju se čuje škripanje. Nos mu je stalno pun.
Niti jedan od tri doktora nije spominjao upalu pluća.
Pardon na dugom postu...