Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 162

Tema: Teža reakcija na 5u1, kako dalje?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Teža reakcija na 5u1, kako dalje?

Ovako je izgledalo naše cijepljenje s 5u1 do sada:

sa 3 mjeseca 1. cijepljenje-nema reakcije
    sa 4,5 mjeseci 2. cijepljenje- nakon 48 sati teški proljev i povraćanje u trajanju od 8(!!!) dana
    sa 6 mjeseci 3. cijepljenje- nakon 48 sati još teži proljev i povraćanje u trajanju 8 dana, hospitalizacija zbog teže dehidracije

Liječnici se slažu da može biti reakcija na cijepivo. Ja sam uvjerena da JEST reakcija na cjepivo.

Što sada dalje? Predstoji nam još jedno cijepljenje sa 1,5 godinom. Strah me 5u1 da mi ne strada dijete, ali me isto tako strah i oralnog polia koji je druga varijanta. Zašto baš polia? Zato jer navodno takvu reakciju proljeva bi mogla izazvati polio komponenta koja je UMRTVLJENA u 5u1, a kako bi sad umjesto 5u1 mogla primiti ove kapljice ako odustanemo od 5u1 pa to je još gore, to je živo!
    Ako mi netko može dati savjet bila bih beskrajno zahvalna. (doktorica pere ruke od svega i odluku prepušta meni ) A ako znate broj telefona nekog doktora infektologa ili tko se s time bavi-MOOOLIm vas dajte mi ga.

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajmeeee :shock: , a mi se prekosutra trebamo cijepiti sa 4,5 mjeseca. S 3 nije bilo reakcije....

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a mi 07.03 moramo na ponavljanje 5u1 :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma cure-bez panike....apsolutna ništa naše iskustvo ne mora značiti za vašu djecu i obrnuto....svaki organizam drugačije reagira....eto, mi smo imali peh da naša curica baš loše reagira....
    pliz dajte mi ili neki savjet što dalje ili telefon na koji se mogu obratiti.... ne znam gdje da se okrenem...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Šaljem vibre ~~~~~~~~~ za najbolju odluku koju moraš sama donijeti.

Možda umjesto opasnosti cjepiva, da provjeriš koliko su doista opasne (i pojavne) bolesti protiv kojih se uopće cijepi.... i ima li to smisla? Ja svoju djecu nisam, niti neću cijepiti,
    a ovakve su reakcije daleko češće nego što:
    1) roditelji sami sebi priznaju ili povežu sa cjepivom,
    2) roditelji to prijave pedijatru,
    3) pedijatri to priznaju,
    4) HZJZ to prizna čak i nakon prijave pedijatra,
    5) to bude uvedeno u statistike nama dostupne

Sretno!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam savjet
    samo javljam da mi je muka

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imaš pravo na jedan besplatni IPV, pa probaj razmisliti da li možda ta opcija.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to sada dalje? Predstoji nam još jedno cijepljenje sa 1,5 godinom. Strah me 5u1 da mi ne strada dijete, ali me isto tako strah i oralnog polia koji je druga varijanta. Zašto baš polia? Zato jer navodno takvu reakciju proljeva bi mogla izazvati polio komponenta koja je UMRTVLJENA u 5u1, a kako bi sad umjesto 5u1 mogla primiti ove kapljice ako odustanemo od 5u1 pa to je još gore, to je živo!
    Ako mi netko može dati savjet bila bih beskrajno zahvalna. (doktorica pere ruke od svega i odluku prepušta meni Evil or Very Mad ) A ako znate broj telefona nekog doktora infektologa ili tko se s time bavi-MOOOLIm vas dajte mi ga.
    Mislim da bi bilo najbolje da primi odvojeno DTP, zatim Hib, zatim polio.
    Svejedno hoće li primiti acelularni DTP kao što je u "5u1" ili cjelostanični kao što je prema programu.
    Hib je ionako zasebno prema programu.
    A što se polija tiče, ne treba se bojati živog polija u kapljicama, jer je dijete već primilo tri puta polio u "5u1", pa je imuno i ne može dobiti postvakcinalni poliomijelitis.
    Također mislim da bi bilo dobro to sve još provjeriti kod doktorice Ire Margan na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a ne kod infektologa. Telefon je 4682004. I sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sa 3 miseca primio je 5u1, imao je povišenu temperaturu, do 38.5 dva dana, treći dan je imao stalno malo poviše 37...

Sa 4,5 miseca nismo primili 5u1 već smo dobili 2 uboda u guzu i na žlićicu i nije bilo nikakve reakcije - a ja sam se baš bojala da će još jače reagirati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa
    to sada dalje? Predstoji nam još jedno cijepljenje sa 1,5 godinom. Strah me 5u1 da mi ne strada dijete, ali me isto tako strah i oralnog polia koji je druga varijanta. Zašto baš polia? Zato jer navodno takvu reakciju proljeva bi mogla izazvati polio komponenta koja je UMRTVLJENA u 5u1, a kako bi sad umjesto 5u1 mogla primiti ove kapljice ako odustanemo od 5u1 pa to je još gore, to je živo!
    Ako mi netko može dati savjet bila bih beskrajno zahvalna. (doktorica pere ruke od svega i odluku prepušta meni Evil or Very Mad ) A ako znate broj telefona nekog doktora infektologa ili tko se s time bavi-MOOOLIm vas dajte mi ga.
    Svejedno hoće li primiti acelularni DTP kao što je u "5u1" ili cjelostanični kao što je prema programu.
    A što se polija tiče, ne treba se bojati živog polija u kapljicama, jer je dijete već primilo tri puta polio u "5u1", pa je imuno i ne može dobiti postvakcinalni poliomijelitis.
    Također mislim da bi bilo dobro to sve još provjeriti kod doktorice Ire Margan na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a ne kod infektologa. Telefon je 4682004. I sretno.
    ispravak: telefon je 4683004

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Teža reakcija na 5u1, kako dalje?

Citiraj nova trudnica prvotno napisa
    (doktorica pere ruke od svega i odluku prepušta meni ) .
    Ja bih promijenio doktoricu!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

HVALA, HVALA, HVALA!!!!
    Obavezno ću nazvati navedenu doktoricu , ali još više ti hvala na ovoj konstataciji koja se i meni nameće kao logična-ako je već 3 puta cijepljena da onda ne bi trebao polio u kapljicama praviti neke veće probleme....
    samo čisto da budem sigurna- jel to i znanstveno dokazano da u ovoj fazi nema rizika od cijepljenja s živim poliom ili si isto došao do tog zaključka prema zdravoj logici?
    HVALA, HVALA, HVALA!!!!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pedijatri imaju pravo odlučiti da se dijete ne cijepi ako očekuju nepovoljne reakcije. To je tako za neuro-rizičnu, ali i svu drugu djecu kod koje se reakcija već dogodila. Izražena reakcija je reakcija imunog sustava - dakle, sustav je naučio što ne valja i na to reagira. Teoretski je upravo to ideja imunizacije. Onda čemu uopće inzistirati na cijepljenju?

Zamisli situaciju:

Neka je (apsurdni) normativ da dijete popije litru kravljeg mlijeka dnevno, jer je jako zdravo i krcato kalcijem. Sasvim je moguće da će neko dijete imati alergiju ili preosjetljivost na mlijeko. Roditelji tog djeteta onda imaju mogućnosti:
    a) trpati mlijeko u dijete i nadati se da će to preživjeti bez trajnih posljedica
    b) pronaći način da im se dijete izuzme od primjene idiotskog normativa

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jel to i znanstveno dokazano da u ovoj fazi nema rizika od cijepljenja s živim poliom ili si isto došao do tog zaključka prema zdravoj logici?
    Čitao sam da je postvakcinalni polio najčešći poslije prve doze OPV-a (kod djece koja odmah počinju OPV-om), a s daljnjim dozama je šansa sve manja.
    Nigdje nisam našao da je netko napisao da je dijete dobilo postvakcinalni polio ako je prošlo primarno cijepljenje s IPV-om. A proći primarno cijepljenje znači primiti tri doze. Sve ovo iza je docjepljivanje.
    Naravno da uvijek postoji mogućnost da je osoba imunokompromitirana i da nije u stanju stvoriti protutijela, pa u tom slučaju prethodna cijepljenja IPV-om ne bi pružala zaštitu od postvakcinalnog polija, ali i u tom slučaju šansa za postvakcinalni polio bi bila strašno niska.
    Ali tvoje dijete skoro sigurno nije tako imunokompromitirano, jer bi se to već pokazalo da je (teške i dugotrajne infekcije, problemi nakon cijepljenja BCG ili MPR.....).

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pedijatri imaju pravo odlučiti da se dijete ne cijepi ako očekuju nepovoljne reakcije.
    Aha..... a kaj je pedijatrica nove trudnice odlučila?

Rekla joj je neka sama odluči. Jaka joj je pedijatrijska odluka......

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, moja pedijatrica pere ruke od svega i prepušta meni i suprugu odluku.
    Iznijela je koje su mogućnosti koje možemo koristiti, ali dalje se neće petljati niti odlučivati....eto!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, moja pedijatrica pere ruke od svega i prepušta meni i suprugu odluku.
    Iznijela je koje su mogućnosti koje možemo koristiti, ali dalje se neće petljati niti odlučivati....eto!
    Po meni je to sasvim ok. Svatko treba preuzeti odgovornost za svoje dijete. Meni je puno neodgovornije kad pedijatri nagovaraju na cijepljenje u situacijama kad to može biti opasno, a onda ako se nešto dogodi - žao nam je, više sreće drugi put.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa naravno da ti i muz trebate odluciti. pa to je vase dijete, a ne doktoricino!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa to je jako fer od pedijatrice. razlozila je razloge za i protiv i prepustila odluku roditeljima. kad bi barem bilo vise takvih

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    pa to je jako fer od pedijatrice. razlozila je razloge za i protiv i prepustila odluku roditeljima. kad bi barem bilo vise takvih
    Nisam iz posta trudnice stekao dojam da je pedica baš jako jasno razložila sve.

Jer da je, trudnica bi s mužem na temelju tih informacija znala što izabrati, a ne bi ovdje tražila pomoć.

Koliko znam, 5 u 1 nije cjepivo koje je pedijatrica trebala dati bebi prema programu.
    Sama činjenica da je cijepila dijete s tim cjepivom znači da je u dogovoru s roditeljima obrazlagala zašto misli da bi trebalo cijepiti po ovakvom, a ne po onakvom rasporedu i s tim, a ne onakvim cjepivom.

Onda mora i ako se dogodi nuspojava (ili se samo sumnja u nuspojavu) nastaviti isto tako dobro obrazlagati roditeljima što je najbolje činiti dalje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    Problem i je u tome šton nije iznijela razloge za i protiv nego: "možete ju cijepiti s tim i s tim, a za posljedice ne znam i to nitko ne može znati....pa sad vi se odlučite" i sad ja trebam zvati i kopati okolo da bih pronašla čim više informacija o prednostima i opasnostima pojedinih cjepiva, o tome kakva su uopće koja cjepiva, o rizicima za ponovno cijepljenje i sory-ali to nije fer.....
    To je kao da ti liječnik kaže "imate upalu grla koji antibiotik hoćete?" pa ako si liječnik-valjda ti znaš koji je bolji, koji lošiji, na koji bakterija reagira itd, itd,itd......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja stvarno mislim da za posljedice nitko nemoze sa sigurnoscu znati da ce ih biti ondosno da ih nece biti. a vjerujem ni da ona nema bas previse informacija o tome. ali htjela sam reci lijepo od nje sto je prepustila odluku roditeljima , sto nije ustrajala morate ju cijepiti jer tako kaze zakon i tocka. ipak je odgovornost na roditeljima. a sad bilo bi bolje da sve informacije mozemo dobiti od pedijatrice iz prve ruke, ali nazalost nije tako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za posljedice ne znam i to nitko ne može znati....
    Žena je brutalno iskrena, ali na žalost tako stvari i doista stoje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podizem: L je dobila 5 u 1 sa 3, 4.5 i 6 mjeseci. Sad nam dolazi zadnje 5 u 1 cjepivo. Do sada nije imala reakcije. Ima li iskustava da je dijete imalo reakcije na cetvrto (zadnje) 5 u 1 cjepivo?

Pocela sam je cijepit sa 5 u 1 po defaultu kad sam manje znala nego danas ali mi se cini da sad kad smo odradili 3 cjepiva da onda trebam i dovrsit ovaj ciklus. Je li ispravno razmisljam ili ovo nema smisla? Ima li smisla ne cijepiti je zadnji put 5 u 1 kad je vec prethodno dobila tri cjepiva?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Timmy prvotno napisa
    Podizem: L je dobila 5 u 1 sa 3, 4.5 i 6 mjeseci. Sad nam dolazi zadnje 5 u 1 cjepivo. Do sada nije imala reakcije. Ima li iskustava da je dijete imalo reakcije na cetvrto (zadnje) 5 u 1 cjepivo?

Pocela sam je cijepit sa 5 u 1 po defaultu kad sam manje znala nego danas ali mi se cini da sad kad smo odradili 3 cjepiva da onda trebam i dovrsit ovaj ciklus. Je li ispravno razmisljam ili ovo nema smisla? Ima li smisla ne cijepiti je zadnji put 5 u 1 kad je vec prethodno dobila tri cjepiva?
    Ima smisla i četvrto primiti 5u1 kad su prva tri bila takva.

Vjerojatnost i težina lokalnih nuspojava raste s brojem doza cjepiva. Tako da postoji šansa da nakon ovog cijepljenja otekne mjesto primjene i bude crveno.
    Hladni oblozi, ako se nešto pojavi.... i po potrebi paracetamol (protiv bolova i za snižavanje eventualne temperature).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mujica, ako smijem upitati, sto si po struci? Vidim da "baratas pojmovima" , da nisi i ti elektricar kao nas Davor pa sve znas (Davore )? Hvala ti na odgovoru bez obzira sta si da si. Muka mi je procitati cak i ovu mogucnost lokalne nuspojave, uf.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Karlo se s godinu dana cjepio s MoPaRu-om a opet smo naručeni za 6 mjeseci na cjepljenje al neznam protiv čega pa ako tko zna nek piše o čem je riječ.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ako dođe do reakcije, nemoj to nikome reći
    (sarkazam je namjeran i tiče se dijela s paracetamolom)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Davor"]A ako dođe do reakcije.....

Pu, pu, ish, ish!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj NINA29 prvotno napisa
    Karlo se s godinu dana cjepio s MoPaRu-om a opet smo naručeni za 6 mjeseci na cjepljenje al neznam protiv čega pa ako tko zna nek piše o čem je riječ.
    Najvjerojatnije difterija, tetanus hripavac, H. influenzae tip B i polio

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čovjek bi ipak očekivao od izabranog pedijatra da to objasni roditelju, kada ga naručuje.....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mujica, ako smijem upitati, sto si po struci? Vidim da "baratas pojmovima" , da nisi i ti elektricar kao nas Davor pa sve znas (Davore )? Hvala ti na odgovoru bez obzira sta si da si. Muka mi je procitati cak i ovu mogucnost lokalne nuspojave, uf.
    električar

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Čovjek bi ipak očekivao od izabranog pedijatra da to objasni roditelju, kada ga naručuje.....
    Sad smo tek promjenili pedijatra pa nam još nije vjerojatno niti stigla pojasnit jer vjerujem da će ova nova pedijatrica bar nas upoznat s takvim stvarima za razliku od ove prije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Valjda hoće. Večinom su pedijatri OK.
    No, uglavnom, to je docjepljivanje onoga što je primio tri puta u prvoj godini života

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma htjela sam ti još reći da smo do ovog kobnog MoPaRu-a uvijek platili cjepivo tak da ni ovoj novoj pedijatrici uopće nije jasno zakaj nam ova bivša nije dala Priorix. Al eto, nadam se da smo sad u dobrim rukama.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prepisujem s kutije:

pentaxim-cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa, polia i hib

nuspojave:
    lokalno: bol, crvenilo, otvrdnuće.
    temp. iznad 40, nadražljivost, pospanost, poremećaj ishrane i spavanja, dijareja, povraćanje, dugotrajan neutješan plač.
    urtikarija, kožni osip, konvulzije sa i bez temp.
    hipotonus.
    edematozne reakcije donjih udova.

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Nisam iz posta trudnice stekao dojam da je pedica baš jako jasno razložila sve.
    Zato jer ni oni nemaju sve informacije. Najiskreniji je onaj pedijatar koji će reći istinu-a to je da ne može predvidjeti reakciju i da bilo koja odluka ima svoje moguće loše posljedice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    prepisujem s kutije:

pentaxim-cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa, polia i hib

nuspojave:
    lokalno: bol, crvenilo, otvrdnuće.
    temp. iznad 40, nadražljivost, pospanost, poremećaj ishrane i spavanja, dijareja, povraćanje, dugotrajan neutješan plač.
    urtikarija, kožni osip, konvulzije sa i bez temp.
    hipotonus.
    edematozne reakcije donjih udova.
    Kad ovo procitam odmah mi zlo dodje.

Vecina vas zna moje muke s djecom i zdravljem i prehranom i nagadjanjem divnih doktora u NL. Cesto se zapitam sta im je bilo.
    Interesantno je to sto su sve silne muke krenule poslije prvog mjeseca zivota tj OD PRVE VAKCINE.

Oboje?????????? Jedino sta mogu izbaciti s Mamitinog popisa su konvulzije a ostalo je sve nastupilo poslije tog prvog cjepljenja.
    Kad se samo sjetim moje tuge i jada i njihovog bola

Bolnica,po razlicitim drzavama..................maltretiranja........... ...

I onda kad sad sve citam i vidim da je vrlo lako moguce da je sve to bilo od cjepljenja jer su u NL cak sto vise i priznali da DKTP i Hib nisu dobri ali da drzava nema love za bolje???????????????

Jadu moj

Kako sam onda bila jadna.

Sad su ok oboje i sad se necjepe vise. Primili su sto sta do sada ali ih nedocjepljujem. Skoro sam cak dobila i pismo tj vec dvije opomene za po svako djete od drzave da ih moram docjepljivati(MMR Annabel). Noah ga nikad nije ni dobio plus Noah nije dobio DTP onaj s cetri godine.

Kao bice suspendirani iz skole Srecom je skola privatna i kosta me cjelo malo bogatstvo pa ovaj put I'm in charge. I tako salju opomene a ja bacam u smece. Inace mogla sam slagati jer nisu rodjeni u Canadi nego u Nl ali necu da lazem da su dobili vec im s gustom kazem nedam.

Moja Annabel je dobila rubeolu poslije tog cjepljenja i na kraju je bila tako lose da je hospitalizirana na deset dana.Rekli su da je 100% od cjepljenja.

Kad se samo sjetim Noah poslije prvog cjepljenja. Odbijanja hrane, plakanja neutjesnog, povracanja, proljeva, osipa a tek Annabel i osipa, sjedila sam pored jednomjesecne bebe i plakala jer je nisam mogla podici na sta je taj osip licio.

Osjecam se orobljenom tih prvih godinu dana. Ne jednom nego dva puta i nikad mi niko to vrijeme nece moci vratiti.

Sjecas li se Zorana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podizem.

Dosli smo kuci za praznike i nadocijepili se sa 5 u 1, godinu dana nakon zadnjeg cjepiva. L nikad prije nije imala reakciju, a sad se dogodilo sljedece: sat vremena nakon cjepiva je klonula, nije govorila i krsila je ruke (doslovno drzala sakice jednu u drugu i anksiozno ih trljala jednu od drugu). Otisle smo kuci, odbila je jesti i zaspala. Tijekom sna sam je pipnula i vidjela da je vruca, temp u uhu 39, meni je doslovno pozlilo od straha. Budi se i ima uzasno smrdljivu stolicu (nije bio proljev) i non-stop place ali neutjesno. Suprug predlaze da idemo u bolnicu ali ja odbijam jer vec vidim njihovo negiranje i moju nemoc, itd.
    Dajem joj Panadol baby pred spavanje, temperatura pada nakon sat vremena i vise se ne podize. Citavu noc stenje u polusnu i zove mene i baku, znoji se i nesto bunca. Pred jutro se stenjanje pojacava, ja je podizem iz krevetica, ONA ME POGLEDA, POSIVI, ZASTENJE, USNE JOJ POLJUBICASTE, OBLIJE JE ZNOJ, ZAOKRENE OCIMA I PADNE U NESVJEST MENI NA RUKAMA!!! Kad nisam umrla tu na mjestu, baka je zove, ja je okrecem na stomak i pocinjem je drmat, dida nosi vodu da joj osvjezimo lice i u momentu je pocela dolazit sebi, lagano se uspravila i pocela radit pokrete kao da ce povracat ali nije povratila. Boja joj se brzo vratila u lice, usne porumenile, zivnula je i pocela plakat. Ja kao da sam se ponovo rodila. Posto je bio Uskrs, zvali smo doktoricu i ona je rekla da ne zna da li moze pripisati ove reakcije cjepivu, da je promatramo, ne vodimo nikako na sunce i da se javimo ako se jos nesto desi. Tijekom dana je bila bolje ali pocela je smrcat i kasljat. Do navecer je imala sve simptome prehlade, kasalj se pogorsa i bio je zreo. Sutradan, kad se probudila i kad smo je doveli na balkon, cim je dosla na svjetlo imala je nevjerojatnu reakciju da su joj iz ociju, nosa iz usta poceli curit mlazovi vode, to je bilo za ne povjerovat. Tad sam se sjetila da je pedica rekla da je ne vodimo na sunce (vjerojatno je pretpostavila da bi se mogla desiti neka fotosenzibilna reakcija uvjetovana cjepivom dok se u isto vrijeme ogradjivala od cjepiva).

OK, oduzila sam, nakon Uskrsa otisli smo na pregled i ja sam inzistirala da joj vade krv gdje se vidjelo da je pod virozom. Pedica je zakljucila da je kod L vjerojatno doslo do preklapanja efekta cjepiva i viroze koju je dobila bas u vrijeme cijepljenja. U kartonu je sve opisala i oznacila crvenim flomasterom. Ja ne znam sto bih mislila osim da se jos nisam od svega oporavila i da smo, sto se tice cjepiva na "NE, HVALA". Nikad ne reci nikad ali ne vidim da cu je cijepit icim u dogledno vrijeme.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

:shock: užas!

puno tvojoj L! mala mišika... ne mogu si ni zamisliti scene koje si opisivala grozno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, Timmy, stravično, ne mogu ni zamisliti užas koji si proživjela...Stvarno scenarij iz najgore noćne more (barem moje, kad pomislim na bilo kakvo cijepljenje). Srećom je sve dobro završilo. Pusa malenoj ljepotici.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam promrzla dok sam ovo čitala
    grozno, ježim se

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

timmy, užasno! nadam se da neće biti nikakvih posljedica! nevjerojatno je da si izgleda slutila da bi se tako nešto moglo desiti! jadna melecka!
    (nadam se da je pametnjaković mujica ovo pročitao! )

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

brrrrrr, srasno!
    dobro da je ipak sve dobro zavrsilo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad tek vidim. :shock: :shock:

Ženo, koju ti intuiciju imaš...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Puhovi, u pravu si za predosjecaj, pisala sam o tome. Drugi put cu slusat svoju intuiciju. Kikica je generalno dobro, prosao je i kasalj, jede uredno i sto je najvaznije dobre je volje. Samo sam ja jos uvijek totalno zdrmana. Sinoc sam sanjala da L opet ima temperaturu, da je vodim u bolnicu i da sam doktoru rekla da je L moja mala sestra :shock: :? , svasta.......

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno cjepljenje

Timmy napisa:
    Pedica je zakljucila da je kod L vjerojatno doslo do preklapanja efekta cjepiva i viroze koju je dobila bas u vrijeme cijepljenja
    ???? Uvijek isti odgovori!!! Ko da su im umikročipirali informaciju u glavu koja u datom trenutku izleti - NE - TO NIJE OD CJEPIVA!!!
    Tko nam, u bilo kojem trenutku , garantira da se nečije tijelo baš tada - u trenutku cjepljenja - ne priprema u INFEKT??? I cijeli organizam (imuno tijela + štošta svega što je uključeno u obrambene mehanizme) se sprema na obranu, a mi ga lijepo spičimo s nečim za što ne znamo kako reagira u takvim situacijama!!!!
    Sve je to ruski rulet!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Totalni ruski rulet! Pedica je pregledala L prije cjepiva i zakljucila da je zdrava. E sad je li bila zdrava ili nije, necemo saznati jel'da? Ja ne mogu kriviti pedicu za ono sto se dogodilo jer na meni je odgovornost sto sam je dala cijepiti uz sve informacije koje imam. Biti roditelj je najslozenija uloga na svijetu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, Timmy :shock:

Tako sam ja pricala frendici, kako uvijek strepim nakon cijepljenja i ona mi veli da joj je bratic imao niz komplikacija nakon cjepiva i da ona svoju kcer uvijek prije odvede vaditi krv da vidi da li je sve ok, tek nakon toga je cijepi. Njena ped. joj uvijek da uputnicu, zbog spomenute situacije i sve 5.

Tako sam i ja mislila kada sam je sa 18 mjeseci cjepilasa Priorixom. Jos sam bila ljuta na sebe kako mi to nije prije palo na pamet i kako sam svaki put umirala od straha od reakcije 5 u 1.
    Ali!
    Pedica mi je divna, no uvjerila me da imam turbo zdravo dijete i da sto cu joj svaki put vaditi krv, da ce imati fobije od igle..... da ce mi dati ako inzistiram, ali da ne ide u jaslice i da je ionako cijepim kada nisu viroze i da nikad nije bila bolesna....
    Ja sam si mislila zena je stvarno ok, necu se sa njom raspravljati otici cu u privatni labos i gotovo.
    Medutim niti jedan privatni ne vadi krv bebama tek djeci predskolske dobi.
    Sljedeci put inzistiram na uputnici i gotovo.

Evo, mozda nekom pomogne.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh timmy preznojila sam se dok sam citala ovo. strasno je to. drago mi je da ste bolje.

u svojoj okolini sam dosta slusala da je bilo tezih reakcija na to docjepljivanje. kod prvih doza nista a odjednom grozne posljedice. uh, samo samo ucvrstila stav da ju nedam docjepiti ma sto god pedijatric rekla. iako imam svaki put grc u zelucu kad idemo knjoj. cak je i mog muza pokusala nagovoriti kad vec ima "nerazumnu" zenu.

timmy ljepotici

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •