to sada dalje? Predstoji nam još jedno cijepljenje sa 1,5 godinom. Strah me 5u1 da mi ne strada dijete, ali me isto tako strah i oralnog polia koji je druga varijanta. Zašto baš polia? Zato jer navodno takvu reakciju proljeva bi mogla izazvati polio komponenta koja je UMRTVLJENA u 5u1, a kako bi sad umjesto 5u1 mogla primiti ove kapljice ako odustanemo od 5u1 pa to je još gore, to je živo!
Ako mi netko može dati savjet bila bih beskrajno zahvalna. (doktorica pere ruke od svega i odluku prepušta meni Evil or Very Mad ) A ako znate broj telefona nekog doktora infektologa ili tko se s time bavi-MOOOLIm vas dajte mi ga.
Mislim da bi bilo najbolje da primi odvojeno DTP, zatim Hib, zatim polio.
Svejedno hoće li primiti acelularni DTP kao što je u "5u1" ili cjelostanični kao što je prema programu.
Hib je ionako zasebno prema programu.
A što se polija tiče, ne treba se bojati živog polija u kapljicama, jer je dijete već primilo tri puta polio u "5u1", pa je imuno i ne može dobiti postvakcinalni poliomijelitis.
Također mislim da bi bilo dobro to sve još provjeriti kod doktorice Ire Margan na Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, a ne kod infektologa. Telefon je 4682004. I sretno.