-
naravno da kod učestalih upala uha treba posjetiti otorinca , upale uha su uglavnom virusne , ne treba svaki put ordinirati antibiotik,ali nažalost ,mislim da pedijatri dosta slabo poznaju problematiku upala uha . Ako dijete ima učestalu sekreciju iz nosa, hrče noću , spava otvorenih usta , govori nazalno ( kao da začepiš nos pa kažeš mama, nana ), slabije čuje , ima uplale uha , opravdano je sumnjati na treći krajnik, hipertrofiju ili upalu , te posjetiti otorinca.
Davore , ovaj put se s tobom ne slažem. Vjeruj mi kada odradiš ambulantu samo jedan dan, vrlo brzo shvatiš da ljudi dolaze liječniku da bi dobili neki ljek , kada im kažeš da se kod kuće inhaliraju , gledaju te kao majmuna koji nema pojma. Ne želim pričati o dolasku liječniku u 4 ujutro sa pričom da dijete od prije pola sata boli uho pa su oni odmah doletjeli. Kada pitaš jesu li dali nešto protiv bolova uglavnom te gledaju blijedo , jer im je najvažnije bilo bolesno, pospano dijete strpati u auto i dovesti u bolnicu a da sami prije toga nisu ništa učinili. Naravno da onda oni očekuju da im daš lijek - čitaj antibiotik , da im snizi temperaturu i smanji bol
Kad im kažeš da nakapaju nos , gledaju te u čudu, jer dijete boli uho , ja vjerovatno nisam normalna i uopće ih nisam slušala što su oni pričali......isti ti onda pljuju po nama , jer eto , nisam im dala antibiotik, niti ih saslušala , traže vezu
Neki dolaze da bi ih naručili na operaciju krajnika, jer ima ponekad upalu grla, pa da oni to riješe ( valjda im je tako jednostavnije )
Ima i jako dragih roditelja koji plačući dolaze s bolesnim djetetom koje je stalno pod antibioticima i neznaju šta da rade, očajnički traže pomoć .
Znam da će ovo opet izazvati burne reakcije , ali nažalost , uglavnom ne reagiram, ali ponekad moram.
Davore, ovo nije namnjenjeno osobno tebi , mislim da ti o svem ovome znaš puuuno više od većine ljudi , samo sam se malo nezgodno nadovezala na tvoje riječi.
Ja sam i dalje na raspolaganju , prijateljski raspoložena za suradnju
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma