-
Ovakve me priče uvijek uznemire jer sam imala sličnih problema sa sinom, koji su nažalost završili astomom, ali još uvijek ne znam što je uzrokovalo tolike probleme.
U 11-om mjesecu prošle godine (cca prije godinu dana), 2 mjeseca nakon što je krenuo u vrtić, počeo mu je konstantno slijevanje šlajma "otraga" u grlo, uglavnom bez curenja nosa, nakon nekog vremena to bi uzrokovalo neku upalu, posljedično laringitis, bronhitis, upalu grla, ili uha. i tako mjesecima. U siječnju mu je u brisu nosa izolirana Moraxella nakon čega je dobio Sumamed, ali baš ništa se nije promijenilo. Radili smo i alergotestiranje, ali nije pokazao alergiju na ništa.
U lipnju smo ga poslali s bakom na more i tamo je bio 2 mjeseca.
Za to vrijeme je bio dobro, ali čim smo se vratili s mora završio je u bolnici s upalom pluća. Nisu izolirali bakteriju (mogu pretpostaviti da je bilo streptokok, ali ne mogu biti sigurna). U međuvremenu je popio 5 antibiotika.
15 dana iza toga je počeo suho kašljati, otišli smo na Srebrnjak gdje su mu ustanovili astmu. Moram napomenuti da nemamo obiteljsku sklonost astmi niti itko od nas ima sklonost alergiji. Ova je očito "stečena" nakon dugotrajnog ignoriranja učestalih problema nepoznatog uzroka, koji su ostali nepoznati dok nisu uzrokovali kroničnu bolest.
Nije ponovljeno alergotestiranje, i ne znamo da li je alergičan i na što.
Dobio je Flixotide preko babyhalera. Uglavnom, što god bilo smirilo se preko noći, i kašalj i slijevanje šlajma, a do danas nismo bili ni šmrkavi. Nisam sigurna da je Flixotide tako čaroban da uklanja gomilu različitih simptoma preko noći, ali očito ću morati početi vjerovati u nevjerojatno.
Kao savjesni roditelj odmah sam sina otpremila u vrtić jer to je Bogom dana dobrobit za našu djecu, i sad umirem od straha jer ne znam što bi nas ponovno moglo snaći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma