Vidi rezultate ankete: Da vam drzava (ili netko drugi, recimo, neki dobrocinitelj, placa 4000 kuna mjesecno za to sto odgaj

Glasači
188. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • ne

32 17.02%
  • da

114 60.64%
  • mozda, nisam sigurna/siguran

42 22.34%
Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 167 od 167

Tema: Full time mame i drustva nenaklonjena djeci

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

samo se ne slazemo da li je nuzno da ta osoba bude majka...moj je point da nakon negdje 1 - 2 god. moze biti i neka druga topla i dostupna osoba po mogucnosti koja je u rodu djeteta (tata, baka/djed)...
    za dojene mama je sigurno the best bet. sve ostalo, samo ako se bas mora i to hijerarhijski: privrzen tata, privrzene bake/djedovi pa onda tete itd...jaslice / vrtici na zadnjem mjestu.

bas sam popodne, dok sam spremala rucak, slusala neku emisiju na radiju, serijala pod nazivom The invention of childhood (BBC4) pa kazu da su vrtici ovdje zazivjeli, buknuli preko noci , nakon pocetka prvog svjetskog rata (zbog potrebe da se oslobodi zenska radna snaga), a da su prije toga bila mjesta promovirana kao rijesenje za djecu koja su zivjela u teskoj deprivaciji, ili su im roditelji bili zlostavljaci ili nesto slicno. Utemeljili su se kao institucije za skrb djece kojima je kod kuce bilo gadno.
    Onda, nakon 2. svj. rata, kada se vojska vratila, postala je popularna teorija da je ipak majka kod kuce najbolje rjesenje za home, sweet home ugodjaj (a i za trziste rada koje je dobilo priliv nezaposlenih muskaraca) pa su se vrtici stali masovno zatvarati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa
    a svijet rada se moze mijenjati jedino ako udes u taj svijet. zato je tako i neprijateljski prema zeni. jer one nisu u njemu na vaznim pozicijama. pa nema kriticne mase potrebne za promjene.
    s ovim bih se slozila do prije par godina, sada se vise ne slazem.
    sada mi se cini da zene kada i zauzmu "vazne " pozicije (uvjetno receno pozicije moci u drustvu), zauzmu ih koristeci musku energiju, muske obrasce djelovanja i ispunjavajuci muske ideale. Ovo muske neka se shvati u vrlo opcenitom smislu, sada nemam vremena to elaborirati.
    Zenska energija ostaje u zapecku, neprepoznata kao vrijednost i kao nesto sto jednako toliko doprinosi nasoj civilizaciji kao Mozarti i Wrenovi a to je energija koju ce uvijek imati u okviru koje ce djelovati vecina zena koja, iz bilo kojeg razloga, nece biti na pozicijama moci u drustvu.

Pojednostavljeno, fuckas Thatchericu na vrhu, kada je vladala kao i Reagan.
    saradaedevii, jako mi je zanimljiva ova tema i diskusija. i obzirom na neke ideje koje su aktualne u ovo postizborno vrijeme u austriji, (koje cu poslije obrazloziti) jako aktualna.
    necu stici prije sljedeceg tjedna nesto vise napisati, pa bi sada samo kratko replicirala.

daleko od toga da bi thacherica bila moj idol u bilo kom pogledu, a njene poglede na svijet i drustvo, ne dijelim ni najmanje.
    medutim upravo zato sto je zena tako malo na pozicijama moci i odlucivanja, one se prilagodavaju necemu sto bismo mogli uvjetno nazvati "muskim" modelom. muskarci grade mreze (networking) koje ih nose, zene, hm... ne grade mreze.
    (ja osobno nisam pobornih tih podjela na muske i zenske energije, (niti osjecam te razlike, niti intelektualno, niti emotivno), ali razumjem sto hoces reci.) bilo bi mi drago da mi netko zaista logicki objasni sto bi to bila muska odnosno zenska energija.

ja nikako ne priznajem da bi bila mozart, tesla, currie spadalo pod nesto nazvano muska energija.
    smatram velikim mitom opisivanje povjesti, kao sljeda muskih intelektualnih i inih dostignuca.
    jako sam sklona objasnjenjima feministickih antroploginja, po kojima su zene najvecim djelom prehranjivale familiju (sjemenjem, bobicama, povrcem i slicno) dakle one su bile itekako aktivne sudionice. te slavne price o lovcima spadaju u ono: povjest pisu pobjednici.
    zena je izumila posude, vatru. (ne, nije joj ga dragi muzic u svom mozgu smislio dok je ona lezala na suncu)
    sklona sam vjerovati da je jezik kao jedan od kvantnih skokova ljudske rase nastao u zenskoj glavi.
    medutim zene su sustavno brisane iz povjesti u svrhu stvaranja mita o muskoj intelektualnoj i drugoj nadmoci.
    znate da su dobitnici nobelove nagrade za otkrice dnk-a i rnk-a nakon toliko godina izvinili svoj kolegici koja je ravnopravno sudjelovala u otkricu, ali nije dobila nobela, niti je itko cuo za nju. pred par godina napisana je knjiga, pa je istina izasla na vidjelo.
    prva zena a. einsteina je odradila matematicki dio teorije relativnosti. koliko ljudi je ikada culo za nju?

svijet rada je upravo organiziran tako kako je oraganiziran, jer podrzava striktnu podjelu muskarci vani, zene u kuci.
    djeca sjede ogromnu kolicinu vremena u kako ti kazes "institucijma" jer se svijet rada ne mijena. a tate kako ja kazem love bizone koji su davno izumrli i prave sa kao da djeca nisu njihova zajednicka briga.
    a kada bi i m a m e i t a t e djeci bile jednako dostupne i to i vremenski, ali stvarno a ne deklarativno, kao sto je danas slucaj, onda bi se svijet rada stubokom promjenio. i to vrlo brzo. (teorija evolucije) i djeca ne bi bila 14 sati u institucijma.
    rifkin predvida "kraj rada", globalizacija okrece naglavacke europsku socijalnu drzavu, ideal neprekidnog gospodarskog rasta se stavlja u pitanje, sve se vise govori o modelu odrzivog razvoja.

kada, ako ne sada mijenjati svijet?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Onda, nakon 2. svj. rata, kada se vojska vratila, postala je popularna teorija da je ipak majka kod kuce najbolje rjesenje za home, sweet home ugodjaj (a i za trziste rada koje je dobilo priliv nezaposlenih muskaraca) pa su se vrtici stali masovno zatvarati.
    postala je popularna upravo zato, jer su muskarci zene imali za konkurenciju na trzistu rada, pa su je po principu jaci kvaci, lijepo uklonili.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

samo se ne slazemo da li je nuzno da ta osoba bude majka...moj je point da nakon negdje 1 - 2 god. moze biti i neka druga topla i dostupna osoba po mogucnosti koja je u rodu djeteta (tata, baka/djed)...
    za dojene mama je sigurno the best bet. sve ostalo, samo ako se bas mora i to hijerarhijski: privrzen tata, privrzene bake/djedovi pa onda tete itd...jaslice / vrtici na zadnjem mjestu.

.
    je ne mislim da je za dojenu djecu koja vec jedu ostalu hranu mama "sigurno the best" i ne vidim nikakav probleme da su mama i tata zajedno the best, ili vise tata, manje mama ili obrnuto.
    ako mama sama zeli biti the best, to je njen legitiman izbor, za koji joj nisu potrebne nikakve teorije kao objasnjenje ili opravdanje. vlastita zelja je dovoljno objasnjenje.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

[quote="Saradadevii"]Je li se prepoznajete u nekome od mitova?
    (Ja se mogu detektirati u svakome, od cetrnaeste pa nadalje, premda, sve manje i manje...)

[b Working mothers are often puzzled and surprised by how well-behaved the children of full-time moms are, and they wonder why their kids are having trouble in school. [quote="Saradadevii"]

moram priznati da mi ovo zvuci tako demagoski, da se samo pitam, kako to da u 50ima kada su skoro sve mame bile ftm, nije izasla generacija genijalaca iz skole.
    i kako je 2. svjetski rad bio uopce moguc, kada je kako nam tu vele, garant i temelj dobre, pristojne, uravnotezene osobe to da ima ftm.

i da li je tata uopce bitan u zivljenju svoje djece, kada se ocito ciljano govori o full time mami, a ne o full time roditeljima.
    argument, da je to zbog realnog stranja, da su mame u vecini slucajeva sa djecom, mi jednostavno uopce nije uvjerljiv.

udruga sa zeljom za promjenama se obicno deklarira svojim ciljevima, a ne realnoscu koju zeli mijenjati.

ili je cilj full time mama, a full time roditelji nije pozeljna varijanta?
    nije mi bas jasno. :?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

je ne mislim da je za dojenu djecu koja vec jedu ostalu hranu mama "sigurno the best" i ne vidim nikakav probleme da su mama i tata zajedno the best, ili vise tata, manje mama ili obrnuto.
    dojenje je samo jednim dijelom povezano sa hranjenjem, drugim dijelovima je povezano s raznim drugim stvarima, tako ja na to gledam, teorijski i iskustveno pa zato mislim da je mama prvi izbor.

Najbolje bi bilo da i ocevi su stalno dostupni (poznajem virtualno jednu porodicu poluenglsku polusvedsku koja zivi u Svedskoj i HE i koji tako funkcioniraju, cijela porodica je doma, tata radi od kuce i uvijek je djeci dostupan, kao i mama).
    Zasto imate problem da su majke uglavnom te koje su full time? Ima neceg logicnog u tome, bioloski, drustveno itd...

Zenska energija je najbolje osjeti, a najteze ju je opisati.
    Neki kazu da zenski i muski mozak funkcioniraju na razlicite nacine (opet bioloski uvjetovano, lucenje povecanog testosterona tijekom intrauterinog zivota....) pa rade stvari na drugaciji nacin.
    Moj tata je u frci ako ga zamolim da ode s unukom u ducan kupit kruh i mlijeko. Njemu je to prekomplicirano (dvije stvari odjednom).
    Svaka prosjecna mama radi nekoliko stvari odjednom.
    Mislim da se ne radi samo o biologiji nego i o praksi, sto vise prakticiras odlaske u ducan s djecom, to ti ih je lakse hendlati.
    yin i yang
    prijemcljivost i prodornost...
    predanost i kontrola
    cijela nasa civilizacija se razvijala uglavnom po jednom nacelu; izrodila je poneku Currie, mnoge su ostale neprepoznate (ali u tome se, cini mi se, slazemo)
    Neravnoteza.
    Ekoloska katastrofa

Prime primjer je medikalizirani porod u kojemu se zenska energija /nacelo ignorira, ne prepoznaje kao vrijedno i mocno i na taj nacin potire.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

meni se cini da se u medikaliziranom porodu ne radi o svjesnom potiranju zenske energije, nego o opcenitom stavu medicinske struke prema razumjevanju zdravlja. isto se desava kada djeci daju 15 puta godisnje antibiotike, a imas hoomeopatiju, kineske biljcice, fitoterapiju i tako dalje.

ma nemam ja nikakv problem sa full time mamom dok je to njen osoban izbor, jednakopravan sa mnogim drugim izborima.
    on doduse sa sadasnjom organizacijom drustva, ekonomije, znaci ovisnost zene o onom tko je uzdrzava, dok je uzdrzava. ako ona to zeli sve ok.

meni se jako svida ideja, koju su prije 10 godina smatrali jos prilicno utopijskom o tkz. grundeinkommenu a sada je jedan od slogana i ciljeva socijaldemokratske stranke i stranke zelenih u austriji.
    oobzirom na sva drustvena previranja, "kraj ere rada" kakav je do sada bio, predlaze se model mjesecne naknade za svaku gradanku i gradanina, koji bi trebao iznositi oko 1000 eura (krenulo bi se sa 700, pa bi se povecavalo).
    tu bi naknadu dobivali svi, bez obzira da li radili ili ne radili.
    ukinule bi se sve dosadasnje "pomoci", za nezaposlene, preskolovanje, porodiljski i slicno, i po ekspertima bi finaciranje bilo u okvirima ovoga sto drzava danas trosi na tkz. socijalne programe.
    meni se cini da bi ta ideja omogucila puno kreativnije i sa manje straha hendlanje vlastitog zivota. ohrabrila bi mnoge ljude na "paralelene" ekonomije kao kontrapunkt moci mega kompanija, omogucila bi puno fleksibilnije planiranje vlastitog zivota.

uzgred bi rjesila i to napeto pitanje. placa za majke?/oceve. sta sa onima koje i rade i majke/ocevi su?...itd, itd.. (time dakle partner kod kuce ne ovisi o partneru izvan kuce)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji cijela psiholog. teorija o prvom roditelju - to je onaj koji je za psihicki razvoj djeteta najbitniji, prvo je to mama, ali kasnije to nije uopce nuzno i mnogi ce reci da je njima intimno to vise znacio otac...tako da prvo mama ima mi smisla u stvarno ranoj dobi, a poslije je to jako individualno.
    D je cuvao nonic od njenih 13 mj. do 40 mj. i bio je s njom i s nama (preselio se k nama) cijelo vrijeme i bilo je jako dobro...
    ako bi u svojoj obitelji govorila o snazi - onda moja mama ima puno vise muske snage od oca, a on puno vise zenske i nismo jedina obitelj koja je takva...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da, zenska i muska energija (whatever, nacelo, snaga) nije striktno zensko-musko rasporedjena i tako cijelo vrijeme ( jedne od mojih ljepsih sjecanja iz djetinjstva su odlasci s didom na ples na plazi; gledali smo preko ograde)

Hocu reci, moze dida biti sa unukom i da je to super njegujuce za dijete.
    Nista nije u mojoj glavi strogo podijeljeno, tko moze, tko ne moze.
    Ali, gledajuci svoje iskustvo i iskustvo mama cija djeca doje u toj ranoj dobi (do 4 godine ili tako nesto), mama je prvi izbor svakog tog djeteta.

seni, ako procitas neku historijsku knjigu o npr. razvoju primaljstva (zanimljiva knjiga je The Midwife and the Medical Man(, tj. njihovom zatiranju i uzdizanju medicinara u tom podrucju, ne moze a da se na nametne ta misao da medikalizacija porodjaja je u uskoj vezi i sa oduzimanjem moci zene na tom podrucju koje joj je prirodno dato (nije joj data snaga misica). PUno babica je spaljeno na lomaci. One su imale kljuceve zivota i smrti. Mogle su spasiti dijete, a mogle su i oduzeti zivot tek rodjenom djetetu (ako je npr majka to zeljela jer je bilo u grijehu zaceto). To je jako velika moc, i danas, a jos vise prije mnogih stoljeca.

Danas kljuc zivota je u tehnologiji koju medicinari upotrebljavaju (a oni su, osim u ponekim zemljama, npr Rusija) , uglavnom muskarci).
    Zene koje im asistiraju su pomocnice, njihove podredjene.
    A zene koje radjaju su opredmecene; svi fizioloski procesi koji se odvijaju tijekom poroda se kontroliraju, pod prismotrom su i dovode se u pitanje . Puko prokidanje vodenjaka znaci da tvoje tijelo nije dovoljno dobro osposobljeno da radja pa ti treba malo pomoci (da bude brze, jer ce onda tebi biti lakse, sto opet suptilno znaci da se neces s duzim moci nositi) a o indukciji ili ubrzavanju umjetnim hormonima da i ne govorimo. Sto klizma ili brijanje govori o zenskom tijelu? Necisto, opasno po dijete?
    Sto odvajanje majke od djeteta govori o zenskoj moci? Nula. Djetetu je bolje da ga satima nema od majke (jer je vaznije da ceka na pregled pedijatra ili da ga mjere, vazu, cijepe itd...) pa da ga opet satima nema uz majku jer je takva procedura, nego da je uz majku. Mjerenje, besmisleno cijepljenje kojim tako i tako ne moze razviti nikakva antitjela i sve ostalo sto se moze obaviti u pet minuta (toliko je naime traja pregled moje Shantane), oduzi se na sate. To je oduzimanje moci majci, mozda su razlozi na povrsini povezani sa percepcijom zdravlja, ali ne trebas ici previse u dubinu da zakljucis da oduzimanje tekrodjenog djeteta majci je lose za dijete i za majku.
    Meni su prakse institucijaliziranja djece u ranoj dobi poput ovih prvih odvajanja. Zbog procedure, zbog ekonomije, zbog moci koja je negdje izvan zene. A netko joj stalno govori da je to za dobro njezino i njezinog djeteta, da je potrebno, neizbjezno i to govori prilicno uvjerljivo.
    (rijetke su one koje , poput jedne engleske mame prije puno godina, sa stola za radjanje se zalete niz bolnicki hodnik vicuci za medicinskom sestrom: Vratite mi moje dijete! Now! MIslim, zar ne bi TO bila normalna reakcija nekoga tko je upravo rodio bice koje je 9 mjeseci nosio u sebi i iscekivao? Da ima moci i osjecaja moci....)

jos nesto o porodjaju.
    Neke zene su uvjek radjale i danas radjaju, bez obzira na sveprisutnu medikalizaciju, u ekstazi. To da porod moze biti fizicki i mentalno ekstatican, to se cesto ne cuje. Cuje sa da je snazno iskustvo, cuje se o plimi osjecaja kada prvi puta ugledas svoje dijete (kada ti ga pokazu na par minuta ), cesto se cuje da sve zaboravis (lose) nakon sto ga vidis...
    Ali sam porodjaj moze biti ekstatican, ne samo ti trenuci nakon rodjenja.
    Moze biti orgazmican. Zar to nije onda pitanje moci, ako se zeni oduzima ta mogucnost? Meni je to u rangu oduzimanja politickih prava ili oduzimanja prava na obrazovanje ili prava na rad.

I mislim da je to svjesno (na razini nekog "kolektivnog uma", ne nuzno na razini svakoj pojedinacnog). Muskarac ne moze roditi.
    Ako je radjanje izvor ekstaze i time odredjene moci, onada se ima sto izgubiti, dozvoli li se da se ta moc ostvari.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ma nemam ja nikakv problem sa full time mamom dok je to njen osoban izbor, jednakopravan sa mnogim drugim izborima.
    on doduse sa sadasnjom organizacijom drustva, ekonomije, znaci ovisnost zene o onom tko je uzdrzava, dok je uzdrzava. ako ona to zeli sve ok.
    Mislim da govorimo ovdje o FTM u kontekstu osobnog izbora. Spomenula si prije neke zene prije 80 godina ideju da bi onda ta djeca koja su imala ftm, bila super dobro razvijena, tko je omogucio 2 svj. rati i slicno...
    Prekompleksno je da se to samo tako promatra. Zene prije nisu radile, ali visi stalezi su imali svoje male institucije za brigu o djeci, wet nurses, neprivrzene metode roditeljstva. Nizi stalezi su imali svoje probleme siromastva, bolesti, velikih obitelji. Mozes biti ftm koliko hoces, ali ako radjas svaku godinu dvije i tako dvadesetak godina, a kruha malo, nije lako ostati uvijek uravnotezen.

Dakle, FTM u danasnje vrijeme, u drustvima u kojima zivimo je nesto drugo.

Ovako na prvu loptu, grundeinkommen mi se cini kao pokusaj smanjivanja obveza (i budzeta) drzave blagostanja. Vjerojatno nece dobro proci oni koji su jako/cesto bolesni, nezaposleni, unskilled, imaju puno djece ili vise ne mogu raditi.
    U svakom slucaju boje nego sto je Thatcherica ovdje napravila (sve to samo bez grundeinkommena)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ukinule bi se sve dosadasnje "pomoci", za nezaposlene, preskolovanje, porodiljski i slicno, i po ekspertima bi finaciranje bilo u okvirima ovoga sto drzava danas trosi na tkz. socijalne programe
    .

ovo mi je sumljivo, mislim da bi im bilo sigurno manje opterecenje budzeta placati svima one off sumu, nego financirati sve socijalne programe (kojih vjerujem ima dosta)
    s druge strane, kakve ima svrhe nekome tko posjeduje milione eura na racunu davati potporu od 1000 eura mjesecno?

sto se ftm tice, bilo bi bolje uvesti place iz budzeta za njih, u rangu prosjecnih placa ili u onom omjeru u kojemu radi u vec placenom odnosu (npr. ako radi trecinu vremena izvan kuce, dobije dvije trecine iz budzeta)

Početno

jako zanimljiv topic...

..ja ne bih mogla biti FTM jer mi je pomisao na materijalnu, financijsku ovisnost nepodnošljiva, pa bila ona i državna stimulacija od 4000 kuna..međutim..pristajem na kompromis koji sam u slučaju starijeg djeteta mogla učiniti..ostati doma do 3 godine uz prikladnu 2 trudnoću..
    ..ja volim svoj posao jer koristi čisti razum i osjećam da bih kad-tad osjetila frustraciju zbog urušavanja tih mojih kula i bavljenja isključivo djecom..do dobi od 8 godina mnogo bi mojih znanja bilo zakopano.

smatram da je dob od 3 godine prerana ali ipak neka granična dob u kojoj dijete možemo prepustiti instituciji i vršnjacima...mnogo faza emocionalnog i intelektualnog razvoja do te dobi osjećam da je jako katalizirano i ubrzano 24 satnim prisustvom roditelja u dječjem životu..moje su cure samnom doma mnogo brže i opsežnije usvajale nove stvari, od pjesmica do raznih apstrakcija nego sad u vrtiću.. (Saradadevii!..prestrojit ću na HE do srednje škole )
    ali

cijena moje materijalne neovisnosti bila bi prevelika..jednostavno znam da bih bez svojih financija u kući postala čangrizava i frustrirana babetina..kako li bi me onda budući zet uzdržavao?

i da..društvo je užasno baby unfriendly, woman unfriendly, family unfriendly...i da...ženske vrijednosti su uglavnom na razini vica i sprdnje i na margini današnjih poimanja vrijednosti...no ipak..kao što je netko ranije napisao...koliko nas god gazili, još uvijek postojimo i možemo osjetiti iskonsku sreću. Mora da je ipak derivat ženskih vrijednosti, majčinstva i emocija koje ono stvara ipak jače od minoriziranja..hajde..svjetlo na kraju tunela.

kad će revolucija?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ajmo!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno brak

Ja obožavam svoj posao, ali mislim da nemam o čemu pisati ili se kvalitetno baviti svojim poslom ako nemam vremena za najbolje za svoju djecu. Kad god osjetim da nema tog famoznog attachmenta ja otkazujem sve otkazivo i dudim, šećem ,crtam i valjam glinu s klincima. Kad mi sune da ne mogu više tako samo u i oko kuće sjednem pa pišem, odem na premijeru i izdogovaram deset poslova, ali iskreno sretna sam što se svaki peti ostvari. Ja sam slobodna umjetnica, moj muž ekonomist, ali prije svega mi smo jedno- ekipa. Naš brak je za nas nešto sveto i mi djelimo sve i odgovrnost za djecu, za naše karijere i obaveze u kući, ali pri tom se ne djelimo fifti fifti nego prema onome što kada može tko bolje ostvariti za našu obitelj. Dok su klinci mali ja sam puno vrijednija uz njih iako to ne znači da ne mogu napisati radio dramu ili recenziju ili čak raditit mjesec dana predstavu, ali zna se kojeg sam ja resora šefica i kad me nema doma tajo zamjenjuje mene i bome sluša. Isto tako neću valjda ja računat koji ćemo uzeti kredit za stan kad čovjek radi u controlingu u finacijskom sektoru. Meni je moja obitelj u cjelini prioritet u životu , a i mom mužu u istoj mjeri. Njegov napredak u karijeri, moje dojenje ili odgoj djece sve je to za nas i ne osjećam se niti malo loše kad zaradim 5 puta manje od njega, kao ni on kad vidi kolač koji smo svi troje napravili jer znamo da je imao koma dan na poslu. Ovisni smo i jedan i drugi o našoj ljubavi i povjerenju, a naša djeca još više i ne osjećaju se loše zbog toga. Nije novac jedino mjerilo moći. Prije sam režirala stvari zbog kojih sam dobivala mnogo veće honorare, ali sad kad izrežiram ježurku ježića za petinu toga, a moj sin zaključi da ja idem na posao da bi on mogao gledati predstavu ja sam sretnija s ježurkom više nego s tri sestre i hamletom skupa. i ne želim prepustiti niti jedan takav zaključak dokle god je njemu važno da ih samnom dijeli, a Diana je tek progovrila - kakve nas super stvari tek čekaju.Otkazujem sve za jedan smješak

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Svatko ima pravo na svoj izbor i svoje mišljenje. Moje je dosta drugačije od ljudi koji me okružuju i koje upoznajem.
    Radim već 9 godina u jednom ministarstvu, MM je privatni poduzetnik.
    Trebala bih se vratiti na posao za 2 mjeseca, ali to se neće dogoditi. Puno ljudi bi napravilo ne znam što za takvo radno mjesto.
    Par puta u životu sam bila pogođena nekakvim tragedijama koje su mi pokrenule srce i veliku ljubav prema životu. Kad se rodio moj slatkiš, moje srce se još više razbudilo.
    Nema tog posla na svijetu koji bi mi donio veću radost od uživanja s mojim djetetom i mojim mužem!! Za mene ne postoje godine; jedna, dvije, tri, sedam....sve one prođu za tren i ne mogu se više vratiti.
    Ja sam jako ambiciozna i radišna osoba, ali moje ambicije su usmjerene na život, a ne na posao.
    Možda ovako razmišljam jer mi prihodi iz ministarstva nisu potrebni. Puno ljudi se čudi kako mi nije dosadno ne raditi-meni nikad nije dosadno, moji dani su osmišljeni i ispunjeni. Moji šefovi mi ne mogu ispuniti dan, moje kolege također, a posao koji volim ću raditi kao hobi.
    Briga me tko će me smatrati za kućanicu, kuharicu, čistačicu, a ako mi baš zatreba malo vremena za sebe, naći ću ga na nekom finom koncertu, druženju s dragim prijateljima, šetnji kroz grad....
    Moje dijete je moja inspiracija!!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno potpisujem

Citiraj ruby prvotno napisa
    Nema tog posla na svijetu koji bi mi donio veću radost od uživanja s mojim djetetom i mojim mužem!! Za mene ne postoje godine; jedna, dvije, tri, sedam....sve one prođu za tren i ne mogu se više vratiti.
    Ja sam jako ambiciozna i radišna osoba, ali moje ambicije su usmjerene na život, a ne na posao.
    Puno ljudi se čudi kako mi nije dosadno ne raditi-meni nikad nije dosadno, moji dani su osmišljeni i ispunjeni. Moji šefovi mi ne mogu ispuniti dan, moje kolege također, a posao koji volim ću raditi kao hobi.
    Briga me tko će me smatrati za kućanicu, kuharicu, čistačicu, a ako mi baš zatreba malo vremena za sebe, naći ću ga na nekom finom koncertu, druženju s dragim prijateljima, šetnji kroz grad....
    Moje dijete je moja inspiracija!!
    Baš si me dirnula ruby, ja profesionalno pišem, a ti si to toliko ljepše sročila! Ja se sva smotam kad treba pisati privatno. Puno i :D

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kad će revolucija?
    evo je, na mala vrata.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •