Results 1 to 8 of 8

Thread: Sto kad nema trudova ni iza termina???

Default Sto kad nema trudova ni iza termina???

One koje su prenjele koji dan iza termina vjerovatno znaju sta znači to duuuugo iščekivanje, ..... ja sam prenjela već par dana i sada su mi rekli da dođem u subotu i ostanem.....

Da li netko zna jel to dobro? Kako protječe porod u toj proceduri???
    Rekli su mi samo da nista ne papam vecer prije.... ja se još nadam da će danas nešto "krenuti"

Ima li netko slično iskustvo?

Audrey's Avatar

Ne moraš se uzrujavati, termin se ionako određuje na temelju zadnje menstruacije, pod pretpostavkom da je ovulacija bila točno 14 dana od početka menstruacije, a to ne mora biti uvijek točno. A ja nekako mislim da ni mi nismo sve iste, nekoj je puni termin nakon 39 a nekoj nakon 41 tjedan. Pretpostavljam da se kontroliraš, kad pređeš termin kontrole budu svaka dva dana ili svaki dan pa se na osnovu izgleda plodne vode gleda jesi li u terminu.
    Meni je u prvoj trudnoći termin određen prema UZV i prenijela sam 4 dana (da se gledalo datum zadnje menge značilo bi da sam prenijela 3 tjedna!), a drugu trudnoću sam prenijela 9 dana. Oba poroda su počela spontanim pucanjem vodenjaka, dakle nije trebalo ništa inducirati jer su bebe bile u redu.

A što se događa ako me doktor naručio za sutra??? Bez obzira na situaciju? Rekao je da uzmem i stvari?

Onda induciraju trudove od nule? Jel to boli???? Odmah krene ili lagano iz sata u sat?

:shock:

Audrey's Avatar

Ma ne vjerujem da će te odmah ići porađati. Vjerojatno je procijenio da je bolje da im budeš na oku i da će porod i bez njihove 'pomoći' krenuti skoro. Nemam, doduše, iskustava s induciranim porodom, tako da ne znam koliko dugo te oni drže da im gore zauzimaš krevet, ali mi se čini da ćeš za par dana svakako imati svoju bebicu u rukama .

I, daj, opusti se malo , bit će sve ok. Ako počneš paničariti, samo ćeš potrošiti energiju koja ti je potrebna a i porod će ići lakše ako ne budeš sva u grču.

Audrey's Avatar

A ljudi moji koji mi je danas...
    Tresu mi se prsti pa okinem miša dvaput. Godine su to.....

Fidji's Avatar

Ja pak mislim drugačije.
    Čisto je vjerojatno da će ti inducirati porod, jer njima je jednostavnije i elegantnije rješenje porod obaviti kad njima paše, tj. rano ujutro kad su svi odmorni i dobre volje, nego da im pokucaš u 3 ujutro.

Inducirani porod je u našim rodilištima pojava koja se redovito prakticira bez obzira da li postoji ozbiljna indikacija za to.

Evo ja sam pravi primjer za to. Prenijela sam 7 dana i došla naravno na kontrolu, samo što nedjeljom ne radi trudnička ambulanta pa sam CTG morala obaviti u rodilištu (Merkur).

Nisam imala trudove, plodna voda je bila u redu, ali je doktor primjetio da sam se već počela otvarati i nije me više pustio doma. (A nisam imala stvari sa sobom.)

I onda klasika, probušio vodenjak, priključio drip...i ajmo. Ne znam kakvi su prirodni trudovi, ali ovi pod dripom su bili intenzivni i odmah s kratkim razmakom između njih. Rodila sam relativno brzo...4 sata nakon početka dripa. Zanimljivo je to da mi je dijete imalo popucale kapilare u oba oka, da li od intenzivnih trudova ne znam, ali me baš zanima.

Meni je žao što se tad nisam pokupila doma jer nije bilo apsolutno nikakve indikacije za inducirani, a porod bi vjerojatno prirodno ubrzo počeo.

Držim fige.

Sve ovisi o rodilistu. U ST narucuju na amnioskopiju svako 2. dan do 2 tjedna nakon termina , zatim stave zenu u bolnicu i ide na amnioskopiju svaki dan . ako je sve OK, cekaju pripodne trudove (moja susjeda - prenijela 21 dan).
    U SBK te ostave na ginekologiji prvi dan nakon termina i tamo cekas svoje trudove.

I ja i moja kci smo imale ispucane kapilare po licu , a ona i u oku i bez dripa. Nisam bas ucinkovito tiskala

hvala puno, sutra ujutro moram u bolnicu, pa ću javiti kako je prošlo .... možda me i vrate doma