-
Sto kad nema trudova ni iza termina???
One koje su prenjele koji dan iza termina vjerovatno znaju sta znači to duuuugo iščekivanje, ..... ja sam prenjela već par dana i sada su mi rekli da dođem u subotu i ostanem.....
Da li netko zna jel to dobro? Kako protječe porod u toj proceduri???
Rekli su mi samo da nista ne papam vecer prije.... ja se još nadam da će danas nešto "krenuti"
Ima li netko slično iskustvo?
-
Ne moraš se uzrujavati, termin se ionako određuje na temelju zadnje menstruacije, pod pretpostavkom da je ovulacija bila točno 14 dana od početka menstruacije, a to ne mora biti uvijek točno. A ja nekako mislim da ni mi nismo sve iste, nekoj je puni termin nakon 39 a nekoj nakon 41 tjedan. Pretpostavljam da se kontroliraš, kad pređeš termin kontrole budu svaka dva dana ili svaki dan pa se na osnovu izgleda plodne vode gleda jesi li u terminu.
Meni je u prvoj trudnoći termin određen prema UZV i prenijela sam 4 dana (da se gledalo datum zadnje menge značilo bi da sam prenijela 3 tjedna!), a drugu trudnoću sam prenijela 9 dana. Oba poroda su počela spontanim pucanjem vodenjaka, dakle nije trebalo ništa inducirati jer su bebe bile u redu.
-
A što se događa ako me doktor naručio za sutra??? Bez obzira na situaciju? Rekao je da uzmem i stvari?
Onda induciraju trudove od nule? Jel to boli???? Odmah krene ili lagano iz sata u sat?
:shock:
-
-
A ljudi moji koji mi je danas...
Tresu mi se prsti pa okinem miša dvaput. Godine su to.....
-
Ja pak mislim drugačije.
Čisto je vjerojatno da će ti inducirati porod, jer njima je jednostavnije i elegantnije rješenje porod obaviti kad njima paše, tj. rano ujutro kad su svi odmorni i dobre volje, nego da im pokucaš u 3 ujutro.
Inducirani porod je u našim rodilištima pojava koja se redovito prakticira bez obzira da li postoji ozbiljna indikacija za to.
Evo ja sam pravi primjer za to. Prenijela sam 7 dana i došla naravno na kontrolu, samo što nedjeljom ne radi trudnička ambulanta pa sam CTG morala obaviti u rodilištu (Merkur).
Nisam imala trudove, plodna voda je bila u redu, ali je doktor primjetio da sam se već počela otvarati i nije me više pustio doma. (A nisam imala stvari sa sobom.)
I onda klasika, probušio vodenjak, priključio drip...i ajmo. Ne znam kakvi su prirodni trudovi, ali ovi pod dripom su bili intenzivni i odmah s kratkim razmakom između njih. Rodila sam relativno brzo...4 sata nakon početka dripa. Zanimljivo je to da mi je dijete imalo popucale kapilare u oba oka, da li od intenzivnih trudova ne znam, ali me baš zanima.
Meni je žao što se tad nisam pokupila doma jer nije bilo apsolutno nikakve indikacije za inducirani, a porod bi vjerojatno prirodno ubrzo počeo.
Držim fige.
-
Sve ovisi o rodilistu. U ST narucuju na amnioskopiju svako 2. dan do 2 tjedna nakon termina , zatim stave zenu u bolnicu i ide na amnioskopiju svaki dan . ako je sve OK, cekaju pripodne trudove (moja susjeda - prenijela 21 dan).
U SBK te ostave na ginekologiji prvi dan nakon termina i tamo cekas svoje trudove.
I ja i moja kci smo imale ispucane kapilare po licu , a ona i u oku i bez dripa. Nisam bas ucinkovito tiskala
-
hvala puno, sutra ujutro moram u bolnicu, pa ću javiti kako je prošlo .... možda me i vrate doma