Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: zatvorena

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno zatvorena

imam još oko tjedan i po do poroda a skroz sam zabetonirana. dal ću se s vremenom otvorit malo ili ima nešto da se to malo potakne? (pritm mislim kad sam još doma) nebi ni dizala frku oko toga ali ti doktori valjda vole plašit ljude jer on mi je odma reko ako ništa morat ćemo carski, a ja sai milim pa ima još vremena zašto mi uopće to govoriš

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hehehe...kad se sjetim...ja 41 tjedan, ostala u bolnici zbog lošeg ctg-a, trudovi počeli prašiti sve u 16, a ja totalno zatvorena. za podemonit :shock:
    i trudovi razvaljuju sve u 100, ja luda , dr me gleda ja i dalje totalnoooo zatvorena... :shock:

i onda me on malo pročačkao dole i kaže: evo sad ste otvoreni 1 cm.
    a ja mu kažem: "šta čekaš? čačkaj i dalje pa ću se još otvoriti "

i onda sam poslije negdje pročitala da je jedna babica rekla ženi na porodu koja je bila skroz zatvorena da se trebala seksati pa da bi se otvorila.
    (a jesam složila rečenicu al skužila si)
    Eto pa možda ak imate volje prokeksajte se malo...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni je ginić isto "pomogao" prije prvog poroda s tim jednim centimetrom.....ali uz sve muke (gel, hodanje, drip, trudovi) nakon 12 sati od puknuća vodenjaka nisam bila ništa više otvorena i nažalost sam završila na hitnom carskom . drugi porod ista stvar samo malo drukčijim redosljedom, rezultat: opet carski !!! nije da te plašim ali budi pametnija od mene i saznaj što možeš i o tome jer izgleda da nas ima koji se jednostavno ne možemo otvoriri! razlog ne zna nitko pa ni ja...želim ti sreću

e da, i sex isproban prije prvog a planinarenje prije drugog poroda

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moram muža zaposlit dakle

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je prošao termin 5 dana i bila sam otvorena za pola prsta. Kad su počeli trudovi (oko pola noći) do 7 ujutro sam se skroz otvorila i u 7 i 10 rodila. Naravno, cijelu noć sam šetala i puhala. Bez dripa, indukcije, gela ni ičeg drugog. Dan prije na pregledu su mi rekli da "još nisam za rađanje".

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Re: zatvorena

Citiraj claudy prvotno napisa
    ako ništa morat ćemo carski,
    ne kužim ovo; kaj je mislio da je carski opcija zato jer nisi prije termina otvorena :?

ja sam rodila sa punih 42 tjedna, a bila sam isto potpuno zatvorena, iako je onda već bilo za očekivat da se bar malo otvorim

sve prošlo bez problema

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ni ja ti ga ne kužim kaj je mislil s time pa imam pravo još biti zatvorena, vidiš oni se tak zliju sanmo da me opterete

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam negdi čitala da ima neka supstanca u spermi koja "omekšava" ušće
    pa možda pomogne

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

zaposli muza i nabavi loptu
    i udri
    sretno na porodu

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Puno šeći, sexaj se, skači po lopti za pilates... i ne brini jer imaš još 3 tjedna vremena (40+-2 tjedna)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa ja sam isto tjedan dana prije nego sto sam rodila bila potpuno zatvorena. a rodila sam brzo. mislim da to nema nikakve veze. ima zena sto su otvorene od pocetka trudnoce pa na kraju prenesu i po dva tjedna. cure su te vec super savjetovale, i nedaj da ti doktori uvale paranoju

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo mene s istim problemom. 38. tjedan, potpuno zatvorena, dr. predviđa da se neću ni otvoriti i misli da treba napraviti carski rez. Može li mi netko reći kako bi trebao izgledati cerviks u 38. tjednu... :/
    Da pijem švedsku grenčicu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemaš razloga za brigu, imaš unazad mjesec dana topice koje je otvarala Smajlic, ista stvar ju je mučila, čak na dan poroda su je vratili doma da neće to još (a imala je čak i trudove doma), i na kraju je imala krasan porod - čekamo priču. Mislim da je i prenijela.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo tu je:
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=32718

Drugi se zove Mislim da je počelo.

Imate dosta topica o tome, definitivno nema razloga za brigu. Pa neće beba ostat unutra do puberteta, kad joj se bude išlo van, ići će.
    Mene su isto htjeli na indukciju, nisam se dala, i na kraju rodila lijepo i lagano.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa i ja sam zatvorena a 9 dana sam do termina i moj dr. ne spominje ni carski ni ništa slično...
    Rekao je da je to sve super školski i da se ništa ne brinem

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto još jedne zatvorene (iako uložive za vršak prsta), a pogledaj mi potpis... Ako još budem u komadu sutra idem na pregled, pa ćemo vidjeti kako stvari stoje.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ali cure, ako se ne varam, poslije "termina" je još 2 tjedna termin. Do 42. tjedna. Tek onda se može govoriti o prenesenosti. Ne dajte se prestrašiti. Ako vam nude razne carske i indukcije, pitajte za konkretni razlog. Nije razlog "spremni ste za porod, nema razloga da se čeka", mora biti neki drugi konkretniji.
    Problem je što između tog 40. i 42. tjedna obično žene tako izmuče svakodnevnim kontrolama, da se one stvarno zblokiraju i čekaju "bolja" vremena kad će se moći opustiti. Pitajte koliko stvarno i neophodno moraju biti česte kontrole nakon 40.-og tjedna.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da se prijavim u ove zatvorene Neznam koliko sam skužila 'školski' je da si zatvoren pa kad krenu trudovi da se kreneš otvarati. E sad...Kom obojci a kome opanci... I meni je fobija kad čujem ove 'otvorene' priče pa onda pomislim da se neću otvoriti i slično...Ali opet nekako vjerujem u pozitivan ishod

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma nemoj se opterećivati s tim, pa valjda je normalno da si zatvorena do kraja, a ne da se počneš otvarati prerano.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni to ništa nije jasno... Piše "Cerviks: održan, smekšan, zatvoren". Ipak, hvala vam na odgovorima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Meni to ništa nije jasno... Piše "Cerviks: održan, smekšan, zatvoren". Ipak, hvala vam na odgovorima.
    Nije mi jasna izjava dr-a. Smekšan cerviks je dobar znak, ako se ne varam, a to što si zatvorena ništa ne znači. Ja sam bila otvorena 1 cm u 35. tjednu, i do poroda se nisam ni mm dalje otvorila, rodila za 3 sata. Susjeda došla na porod 5 cm otvorena, pa ipak nakon 12 sati trudova završila na carskom.

Uopće tako unaprijed govoriti da će biti carski (osim ako nisu neke ozbiljne indikacije koje se sigurno neće promijeniti), mi je neodgovorno od dr-a.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, to je bezvezno nagađanje koje te može samo opteretiti da će porod biti ovakav ili onakav. Biti će kakav bude, a to ćeš znati kad krene. Osim ako ne postoje neke 100% sigurne indikacije za carski, pa već ideš na unaprijed dogovoreni termin. Mislim da se i dogodi da ideš na carski, da li si to znala prije ili nisi - ništa ti ne znači.
    I zakaj ne bi bila zatvorena. Pa možda su ti npr. krivo izračunali termin, ili su točno izračunali ali ti ne budeš rodila u 40-om, nego 42-gom tjednu, pa je ovo sada još daleko vrijeme do datuma poroda, pa si iz toga razloga zatvorena. I meni se to čini najnormalnije.
    Opusti se i uživaj, i dočekati ćeš sretno svoj porod.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a gle sad ovo, datum si stavila Beba stiže 17. 01. 2007., uzmimo da ne budeš rodila na datum dermina nego krajem 42-tjedna, znači po tome bi imala još dobrih mjesec dana do poroda. Pa kakav bi cerviks trebao biti nego zatvoren mjesec dana prije poroda. Ili ti je doc od onih koji sve šiba na indukciju koje prijeđu taj zamišljeni dan D koji uopće ne mora biti točan.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mislim da mi je termin dobro izračunat. Sada sam na kraju 38. tjedna. Beba je još visoko. Zapravo je najbolje ne razmišljati više o tome, nego pustiti da se stvari dalje razvijaju. Ionako ništa ne mogu unaprijed znati. Hvala na vašim odgovorima.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jer on mi je odma reko ako ništa morat ćemo carski,
    ajme ne mogu vjerovati da ti je to rekao! kako glupo, netaktično, bezosjećajno! ne daj se! možda se porodiš tek za dva, tri tjedna. ne slušaj tog ... i ne daj se na indukciju!
    želim ti sve najbolje, puno sreće, lijep porod i predivno majčinstvo!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda piše neki rad o carskim porodima pa te gleda kao uzorak .-)

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U ponedjeljak, tjedan dana prije termina (dakle, punih 39 tjedana) sam bila na pregledu i nalaz cervixa se u međuvremenu promijenio. Otvorena 1 prst, glavica angažirana itd. Dr. kaže da je to odličan nalaz.
    Nema planiranog carskog, sljedeći pregled je u subotu, dva dana prije termina. :D
    Nastavljam hodati 5-6-7 km dnevno i hopsam po lopti. Javit ću dalje razvoj situacije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne trebaš ništa hopsati niti razmišljati, sve ide super kao što smo ti i rekle, ništa baš ništa ne brini, uživaj i radi iskoristi ove dane da radiš ono što ti se radi i misliš na ono što te veseli i provodiš vrijeme onako kako te veseli ....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uf, hvala vam... Baš sam o tome razmišljala - kako će to još kratko trajati i kako trebam opušteno uživati u zadnjim danima trudnoće, a odjednom me uhvatilo preispitivanje jesam li nešto zaboravila pripremiti, pa bjesomučno čišćenje stana, pranje svega i svačega... Ovo lijepo vrijeme mi baš ide na ruku za šetnje.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dva dana prije termina nalaz isti kao prije 5 dana, i dalje samo 1 cm otvorena. Brinem se.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemaš se zašto brinuti. Ja sam bila otvorena dugo 1 prst i prek noći se otvorila (prenjela sam 10 dana pa sam morala svaki dan na pregled)- došla tamo i hop-4 prsta. Bez ikakvih naznaka da se to događa. Rodila sam za 3 sata - porod iz snova!
    Tako želim i tebi.
    A što se tiče ovog drugog - to se ti gnjezdiš!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, Eci. Utješila si me, odmah mi je malo lakše. Ti česti pregledi pred kraj su tako gnjavatorski, izazivaju neku tjeskobu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina je da su ti pregledi na kraju gnjavatorski, povećavaju tjeskobu, a tjeskoba daje signal da beba još malo pričeka dok se ne osjetiš sigurnom ... pitaj jel mora baš svaki drugi dan.
    Meni je srećom bio vikend između, i u ponedjeljak hoops, eto bebe.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Beba se tako umirila. Njupam slatko da živne, ali on se izgleda uplašio, kao da sluti da mu se nešto sprema... Sinoć mi je palo na pamet nešto skroz blesavo - kako idem na "blind date" sa bebicom.
    Zapravo osjećam da se još nisam spremna rastati s trudnoćom. Racionalno znam, ali neka duboko primitivna, emotivno-instinktivna razina mog bića kao da uopće ne shvaća da porod nije kraj, da mi nitko neće "uzeti" moju bebu. Kako je to čudno, a zapravo svjedoči o tome koliko su trudnoća i porod nagonski.
    Dođe mi da vrištim "Čeeeekaaajteee još maaaloo!!!!"

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    istina je da su ti pregledi na kraju gnjavatorski, povećavaju tjeskobu, a tjeskoba daje signal da beba još malo pričeka dok se ne osjetiš sigurnom ... pitaj jel mora baš svaki drugi dan.
    Meni je srećom bio vikend između, i u ponedjeljak hoops, eto bebe.
    Meni uopće, tako sam se navikla da mi se činilo kao da idem na posao u Petrovu (a inače sam radila u zdravstvu pa bi mi to bila prirodna okolina ).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni su bili gnjavatroski jer su bili neugodni, čekala sam svaki puta dugo na neudobnim stolcima, boljeli su, i uvjeravali su me da je eto termin tu, plodna voda zrela, pa nema razloga da ne pristanem na indukciju, itd. itd., pa onda nije to istina kad žene kažu da su trudovi uz drip bolniji, itd. ... uglavnom, samo jedan od tih pregleda me je razveselio, a to je kad sam naišla u smjeni na doktora koji mi je rekao da zrela plodna voda samo znači da je vrijeme poroda blizu, da kao takva nije opasna, da može biti još i 7 dana takva, i da mogu pričekati i prirodan početak poroda ako želim. Samo uz redovite kontrole. I nakon toga su me srećom ostavili na miru jer vikendom ne rade, valjda i od razgovora i što sam par dana zaboravila na njih, u ponedjeljak krenuo porod sam.
    Ali za razliku od vas, ja nisam bila tih dana na forumu, stvarno mi je neki unutarnji glas govorio da sve otkantam i prepustim se samo sebi i svojoj bebi, i da će priroda učniti svoje. Sretno i vama!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Normalno je da se bebica umiri prije poroda. Naravno ipak se mora malo micati. Valjda skuplja snagu.
    I meni je bilo teško se rastati sa trudnoćom. Jedva sam čekala da vidim moju bebicu ali znala sam da nikada neću biti tako povezana sa njom kao u trudnoći. Bila sam čak ljubomorna što je svi nose, gledaju, diraju. I poslije poroda mi je falio trbuh i to da me svi paze i maze. Kod svih tih pomiješanih osječaje dojenje donosi spas, jer je beba opet samo tvoja, samo ti je možeš nahraniti i u tome neizmjerno uživa.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čini mi se da bih trebala zaboraviti na sve, potpuno prestati misliti o porodu, otpustiti sva očekivanja i brige jer me to sve potpuno iscrpilo. Već dvije noći nisam spavala, jako sam uznemirena i žalosna što su ovi zadnji dani trudnoće ispali takvi. Želim samo zaspati, napokon se dobro naspavati i vratiti onu čistu radost koju sam osjećala do sada i koja je odjednom nestala zadnjih dana.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lovorka, stvarno nemaš razloga baš niti za kakvu brigu.
    Niti najmanjeg. Sve ti ide idealno, a još uvijek možeš i spavati kad hoćeš i šetati koliko hoćeš, i gledati televizor kad hoćeš ... uživaj još malo u svemu tome i veseli se. Jedno predivno razdoblje je pred tobom, a i zadnji dani imaju svoje lijepe strane

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene nitko nije pregledavao u finišu i također rodih zdravu bebu. Mislim da su ta maltretiranja nepotrebna pogotovo kad se tijelo priprema za porod. Pokušaj vizualizirati svoju bebu, pokušaj komunicirati s njom i zaželjet ćeš je vidjeti. Trudnoća je samo drugo stanje, a ono poslije trudnoće je pravo stanje...Kemija radi svoje, možda bi bilo dobro da odeš šetati negdje na čisti zrak u prirodu na sunce da otjeraš sve što te muči, napravi Kegelove vježbe i ne daj se čudnim mislima... Svaku ti sreću želim i opusti se ilu pusti da te priroda opusti...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, mislim da ste u pravu. Danas je već bolje. Nisam spavala dio noći, ali nisam se ni brinula što ne spavam. Jutros, punih 40 tjedana, sam imala prvu amnioskopiju, plodna voda je mliječna. Ctg dobar, beba živahnija nego proteklih dana. Nalaz cerviksa bolji nego prije dva dana - sazrijeva polako. Imam baš lijepi odnos sa doktoricom, stalno mi napominje da se psihički pripremam za porod, da je moja odluka o tome koliko želim čekati i da ona neće ništa forsirati. Opet idem u srijedu na pregled. Preglede ipak u ovoj fazi ne želim odbijati. Hvala što ste uz mene...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bravo za tebe i dobru doktoricu imaš sreće.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

...Sinoć mi je palo na pamet nešto skroz blesavo - kako idem na "blind date" sa bebicom.
    Zapravo osjećam da se još nisam spremna rastati s trudnoćom. Racionalno znam, ali neka duboko primitivna, emotivno-instinktivna razina mog bića kao da uopće ne shvaća da porod nije kraj, da mi nitko neće "uzeti" moju bebu...
    Ni ja nisam bila spremna na kraj trudnoće, tako mi je brzo prošlo to razdoblje... I sjećam se kako su mi pred kraj svi govorili da mi je sigurno već dosta i da se sigurno već želim ''riješiti'' stomaka, i sl. , a ja sam isto kao ti htjela još biti trudna. Ali isto tako pamtim da sam se zadnje dane neprestano obraćala bebici u stomaku i govorila da jedva čekam da dođe i da se upoznamo...

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam par dana do poroda i totalno zatvorena. Većinu trudnoće sam čuvala, imala razne komplikacije, i evo na kraju još i čekanje. Međutim, moja doktorica ništa dramatično ne govori. Javim vam sutra nakon pregleda kako stvari stoje, ali znajte jedno. Žene su i prije nas rađale i bez tih čudesa koje nam danas "pomažu" ubrzati porod, pa je sve nekako išlo ok. Valjda će se i za nas majka priroda pobrinuti onda... Tako sam ja barem ufurana...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e ta logika je i mene vodila kad god sam donosila neke odluke u trudoći i porodu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam trudna 34+3 i otvorena pola prsta,sad neznam jeli to dobro ili ne?

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i onda sam poslije negdje pročitala da je jedna babica rekla ženi na porodu koja je bila skroz zatvorena da se trebala seksati pa da bi se otvorila.
    To si pročitala u mojoj priči s poroda, zaista mi je to rekla sestra

Iako je moj porod trajao sto godina jer sam se sporo otvarala, sve je na kraju završilo dobro i bez pomisli na carski, nitko to nije niti ovlaš spomenuo

Ali sad znaš što ti je činiti, ako se ne bude dao, lupi muža toljagom po glavi, odvuci u krevet i iskorištavaj do besvjesti

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ma ne mora bit. ja sam imala turboekspresni porod, od prvog truda do potpune otvorenosti nije proslo niti sat vremena. a seksala se nisam prakticki cijelu trudnocu . imala sam krvarenje pa me cijelo vrijeme prala paranoja od pobacaja, prijevremenog poroda i sl.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

probaj bademe

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •