Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: zatvorena

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako misliš bademe?

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, javljam se na raport da se ni ja nisam "seksala" tokom trudnoće, a porod je od trenutka kad sam se probudila trajao tri sata. doduše, prenijela sam pet dana. no, to me nije ni najmanje zabrinjavalo, pa sam i porod dočekala spavajući k'o top, a na preglede nisam išla.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj samaritanka prvotno napisa
    kako misliš bademe?
    jedi ih
    to su i meni preporućil

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bodycreator prvotno napisa
    Citiraj samaritanka prvotno napisa
    kako misliš bademe?
    jedi ih
    to su i meni preporućil
    Sumnjam u ovo. Radi žgaravice ih jedem svaki dan, u dekama, ali svejedno zatvorena. Odmoći ne može, ali baš da otvaraju, hmm... :?
    Ako danas nakon kontrole budem imalo otvorena, onda svi navalite na bademe (jutros sam ih jela), ako ne...

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dakle, ja sam i dalje zatvorena, prema tome ovo s bademima u mom slučaju nije istina.
    Moja doktorica je preporučila nježno vođenje ljubavi i šetanje. Rekla je da ne pretjerujem s ničim, da vježbam na lopti i da će sve biti ok (kakav carski ili neko plašenje?).
    Vidjet ćemo...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e i ananas je navodno za potenciranje poroda. ja dan prije poroda pojela cijeli pa ti probaj, skodit ti nece.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni bili bademe preporucili tek u bolnici i to nekoliko njih al nisam ih ni ja jela
    u 42tj prs otvorena a vodenjak kapa a u nutra još sve tvrdo , nespremno na porod i onda drip
    užas živi

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo friških novosti od mene.
    Danas mi je doktor vidio bebu i kosicu i plodnu vodu, što bi značilo da sam se malo otvorila, ne znam koliko, ali ipak je krenulo. Jela sam bademe i ananas, vodila ljubav s mužem, vježbala na lopti, šetala, uglavnom radila sve što sam mislila da može pomoći. Kako će se stanje dalje razvijati, javit ću vam, ali ipak se nešto pokrenulo, nisam više zabetonirana. Sretno svima da bude kako treba, onako kako je to majka priroda odredila.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo da se javim na temu otvaranja. Ja sam u 37 tjednu i doktor mi je rekao da sam otvorena pola prsta( a ima velike prste - čevape ).
    Imam jedno pitanje, možda nije direktno povezano sa otvaranjem, ali me malo muči. Doktor mi je rekao da se djete dosta spustilo.Da li postoji opasnost da mi pukne voda prije vremena, zbog opterećenja ili to nema nikakve veze. Tako bi volila da mi porod počne sa trudovima jer u našoj bolnici čim pukne voda daju drip-bez iznimaka.

Hvala vam puno na pomoći.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa ti fino kad vodenjak pukne (ako pukne u samom početku ili prije trudova ) ukoliko je voda mliječno bijela ili prozirna ostaneš još koji sat doma, a drip ti ne mogu dati ako ga nečeš, jednostavno odbij i nedaj ruku, ne mogu ti na silu ubosti infuziju, i dakako odbivaj bilo kakve "infuzije" da te ne bi prevarili
    beba se spustila , to je dobro, možda su falili termin, pa će malo ranije, a ti možda više miruj da ne krene prerano

inače ja mislim da puknuće vodenjaka više ovisi o njemu samom (koliko je elastičan) a ne o bebinoj glavici

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je beba bila nisko i bila sam otvorena malo, i još beba 4550 gr. ... prenijela preko termina (po njihovom) iako je termin sve do 42 tjedna (pa po mojem nisam prenijela).
    A prvi porod mi je puknuo vodenjak 8 dana prije termina.
    Sad sam jela možda više voća, kažu da vitamin C "čuva" vodenjak.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da napisem-ako nekog brine da nisu otvorene: ja sam 2 tjedna nakon termina bila potpuno zatvorena.
    samo zbog svoje nedovoljne informiranosti i zabrintosti izazvane doktorskim paranoiziranjem (prva trudnoca) sam isla na indukciju, sto ni danas ne mogu prezaliti. da sam znala ovo sto znam danas, ne bi nikad pristala na indukciju. ako je stvarno frka, postoji hitni carski. ovako-ne mogu oprostiti ni sebi ni njima. svog se poroda sjecam s gadjenjem i tugom, umjesto sa ponosom i srecom.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vjeruj i ja isto
    taj dan kad sam išla rodit ujutro sam u bolnici sjela na wc kolko su me izmućili u tih tjedan dan(gel,ulje ,klizma)

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    samo da napisem-ako nekog brine da nisu otvorene: ja sam 2 tjedna nakon termina bila potpuno zatvorena.
    samo zbog svoje nedovoljne informiranosti i zabrintosti izazvane doktorskim paranoiziranjem (prva trudnoca) sam isla na indukciju, sto ni danas ne mogu prezaliti. da sam znala ovo sto znam danas, ne bi nikad pristala na indukciju. ako je stvarno frka, postoji hitni carski. ovako-ne mogu oprostiti ni sebi ni njima. svog se poroda sjecam s gadjenjem i tugom, umjesto sa ponosom i srecom.
    A što to znaš danas što nisi znala onda, ajde podijeli to sa nama koje smo sada u takvoj situaciji. :? :? :?
    Jel to znači da bi prije pristala na carski nego na indukciju, zašto?
    Hvala na odgovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne, ne na carski. oni su mene htjeli na carski, ali sam se borila svim silama da neidem jer mrzim operacije. ja sam bila u bolnici tjedan dana, znaci od kraja 41. do kraja 42. tjedna. snimala sam se na ctg 2 puta dnevno, i bilo je sve u redu. ja sam njih pitala da li bi se vidlo na ctg-u da nesto nije u redu, oni su rekli da bi. oni mi uopce nisu ostavili mogucnost da jos malo cekam, bez obzira na to sto sam im rekla da je u mojoj obitelji prenosenje vise pravilo nego iznimka (moja mama je prenijela mene i sestru po 10 dana, a njena sestra svog drugog sina cak 3 tjedna!!) mislim, nisu dopustili. ja sam bila prvorotka, a oni su mi pricali price pa sam se prepala da to stvarno nije normalno i pristala na indukciju. kasnije sam procitala vise nego nekoliko prica o "prenosenju" i kako se te bebe rode potpuno zdrave..
    uglavnom, da sam znala ono sto znam sada, ne bi im dala da me induciraju (jer sam rodila u teskim mukama-ocito ni mali ni ja nismo bili spremni!) nego bi inzistirala da jos malo pricekamo, uz svakodnevne kontrole, naravno.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pa uglavnom šta god sam čitala i čula, normalno je prenijeti 2 tjedna, ali nikad nisam čula da je neko prenio više od 2 tjedna. Pa se pitam jel bi to bilo ok za bebu? :? :? :?
    Pošto sam ja skroz zatvorena, meni ne mogu napraviti amnioskopiju, pa me malo strah da se se beba nebi pokakala i da plodna voda nebi bila zamučena. Ali ne znam da li bi se onda takve indikacije prepoznale na ctg-u, da nešto nije ok? :? :? :?
    Sad stalno osluškujem bebu i zadnja 3 dana se dosta umirila, pa si mislim da je i to možda neki znak da bi porod možda mogao krenuti? :? :? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ne znam tko je tu lud bila sam na kontroli 36+4 tjedan i dr kaze da nisam uopce otvorena pa sta sam se mogla zatvorit samo tako a bila otvorena prije 2 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj paws prvotno napisa
    Pa uglavnom šta god sam čitala i čula, normalno je prenijeti 2 tjedna, ali nikad nisam čula da je neko prenio više od 2 tjedna. Pa se pitam jel bi to bilo ok za bebu? :? :? :?
    Pošto sam ja skroz zatvorena, meni ne mogu napraviti amnioskopiju, pa me malo strah da se se beba nebi pokakala i da plodna voda nebi bila zamučena. Ali ne znam da li bi se onda takve indikacije prepoznale na ctg-u, da nešto nije ok? :? :? :?
    Sad stalno osluškujem bebu i zadnja 3 dana se dosta umirila, pa si mislim da je i to možda neki znak da bi porod možda mogao krenuti? :? :? :?
    tako kazu, da se beba smiri prije nego sto krene u svijet
    ja sam citala da se bebe najnormalnije radaju u 43. i 44. tjednu. ja cak mislim da su to ta 2 tjedna kad se "prenese", jer do kraja 42. je normala. a nista. tebi zelim srecu a ja se drugi put nedam

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

41+2 sam, ctg dobar, ali kako nisam uopče otvorena ne mogu mi pregledati plodnu vodu pa se radi toga brinem.
    Pitam se da li bi se na ctg-u skužilo da sa plodnom vodom nešto nije ok? :? :? :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tiki prvotno napisa
    Ja ne znam tko je tu lud bila sam na kontroli 36+4 tjedan i dr kaze da nisam uopce otvorena pa sta sam se mogla zatvorit samo tako a bila otvorena prije 2 tjedna.
    biće je bio propuh

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •