Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: planiran porod!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno planiran porod!

Dr kaze da zena u 38 tjednu je zrela za rodit i rekao mi je da na sljedecem pregledu cemo vidjet ako je beba zrela za van da cemo se dogovorit da dodjem u bolnicu da ce me stavit na drip i porodit,sta vi mislite meni je to tako nekako glupo,prirodno mi je da to dodje ipak samo ,istina da mi je pomalo dosta i da jedva cekam upoznat svoju bebu ne znam dali da na to pristanem ili da cekam da me sami trudovi uhvate,jedino je dobro to sto bi me porodio rodjak ,jer bi me on zvao da dodjem rodit kad je on dezuran.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

tiki ja na to NIKAD ne bih pristala!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

zrela za rodit, pa treba drip i kidat vodenjak
    prvo, uopće mi se ne sviđa taj izraz "zrela za roditi", a drugo, pa valjda ti i tvoja beba znate kada je vrijeme da se pogledate u oči, a ne doktor, pa sve da ti je u najmanju ruku muž ili brat.
    imaš još barem puna dva tjedna da uživaš u trudnoći, iskoristi ih, nemoj raditi ništa na silu

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitaj ga da li ti može garantirati da neće biti komplikacija zbog indukcije. I da li ti može garantirati da nije pogrešno procijenio starost trudnoće i da nećeš roditi nedonošče. I može li to napismeno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Točno se sjećam sebe tih dana, 40 tjedan sad ću sad ću kad ću ……….. i tako ušla u 43 tjedan i moja cura odluči da će van :D .

Nemoj žuriti pusti da ide sve svojim tijekom. Odmaraj, spavaj i uživaj još malo 2-3 tjedna. Kad rodiš počinje stalna borba i nema puno odmora. Zato polako !!!!

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: planiran porod!

Citiraj tiki prvotno napisa
    Dr kaze da zena u 38 tjednu je zrela za rodit i rekao mi je da na sljedecem pregledu cemo vidjet ako je beba zrela za van da cemo se dogovorit da dodjem u bolnicu da ce me stavit na drip i porodit,sta vi mislite meni je to tako nekako glupo,prirodno mi je da to dodje ipak samo ,istina da mi je pomalo dosta i da jedva cekam upoznat svoju bebu ne znam dali da na to pristanem ili da cekam da me sami trudovi uhvate,jedino je dobro to sto bi me porodio rodjak ,jer bi me on zvao da dodjem rodit kad je on dezuran.

Grrrrr! Proslog sam tjedna umalo svisnula kad mi je doktor ovdje spomenuo inducirani porod. I to zato sto je pri zadnjem UZVu moja beba po njihovim, britanskim, tablicama bila malo izvan ocekivanih mjera. Kao, treba razmisljati o toj opciji. Ja odmah NE, a on ce "ja moram reci koje su opcije, konacna odluka je vasa". Perem ruke, drugim rijecima! Doslo mi je da ga zviznem, casna rijec. Pogotovo jer se po njegovim vlastitim rijecima tek trebao konsultirati sa drugim lijecnicima da iskljuci probleme, greske u mjerenju i slicno. Dakle, sasuo mi je neke informacije i iz moje perspektive ciste spekulacije zasto su te mjere takve kakve jesu, a da se tek trebao konsultirati s drugima. Uzas zivi.
    A sve to samo tjedan dana nakon sto sam bila na pregledu kod moje prijasnje ginekologice u Zagrebu, koja nije spomenula niti jedan problem. Ko je tu lud?

Trenutna situacija: nakon konsultacija mog dicnog dr i specijaliste zakljuceno je da nema nikakvog razloga za brigu, moj bebac raste u skladu sa svim prijasnjim mjerenjima i sva panika je bila bespotrebna.

Hvala lijepo! (???)

Citiraj VedranaV prvotno napisa
    Pitaj ga da li ti može garantirati da neće biti komplikacija zbog indukcije. I da li ti može garantirati da nije pogrešno procijenio starost trudnoće i da nećeš roditi nedonošče. I može li to napismeno.
    Savjet zlata vrijedan. Posto mi se ionako cini da ti doktori pola puta barataju informacijama tako da sebe zastite od tuzbi, ako dodje do novih prijedloga ove vrste bez valjanih argumenata - trazim pismenu izjavu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

doktor ti ima problem s željom da sve kontrolira
    stavlja svoj komot ispred (da ne bi slučajno trebao van svoje smjene posvetiti vrime vama) tvoje i bebine sigurnosti
    inducirani porod otvara duplo veče šanse za komplikacije i završetak poroda carskim
    a dda ne spominjem nepodnošljivu bol dripa

a šta da je fula procjenu i beba se rodi nespremna i onda imaš problema sa dojenjem jer beba nije razvila dobar reflex sisanja....
    sve u svoje vrime

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj lejla prvotno napisa
    tiki ja na to NIKAD ne bih pristala!

ne daj se obmanuti doktorovim "dobronamjernim" savjetima,tvoja beba zna najbolje koliko jos zeli ostati u tebi
    cemu zurba?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako ti stvarno želi pomoći i rođak ti je, onda će doći i kada nije dežuran

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da treba pustiti prirodi da napravi svoje, a ne se miješati tamo gdje nam nije mjesto. Inducirani porod treba pustiti za situacije kada postoje objektivni razlozi za to (dakle ugroženost tvog ili bebinog života), a ne to raditi iz nekog komoditeta, pogotovo ne doktorevog. A on ako ima dobre namjere bi se trebao sam ponuditi da će ti pomoći bez obzira na smjenu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto bila u 38. tjednu kad mi je jedan dr. preporučio indukciju, odbila sam i mala je odlučila izaći van 39+5 tak da nemoj pristati, lijepo ti cure kažu vas dvije ćete same krenuti s porodom kad za to bude vrijeme

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

inducirani porod nije šala, a svakako nije nešto što bih poželjela bilo kome, a naročito ne tamo gdje ne postoje jaaaako ozbiljne indikacije da se ide na to.
    Neće te doktor poroditi, roditi moraš sama, i to uglavnom bolnije nego ako ide prirodno. A on će samo tu i tamo doći pogledati i reći "a fino to ide", hoćemo još koju intervenciju napraviti.
    Ako ti stvarno želi pomoći, onda neka dođe kada krene porod prirodno, neka te ohrabri preko telefona da što duže ostaneš doma, da se malo opustiš kod kuće u kadi i na druge načine, neka ti objasni koji su to načini, neka ti pruži potporu da ne upadneš u krug požurivanja i poroda zbrda zdola, poslije kojeg će ti ostati gorčina umjesto sreće.

Osobno ne bih iz bilo čije komocije pristala na indukciju, a niti iz drugih razloga ako nisu stvarno nedvojbeni i ozbiljni. Puno je pisano o njoj, i ona nosi puno veće rizike komplikacija, čak ako izuzmemo osjećaje i hormone koji djeluju i na majku i bebu kod prirodnog poroda.

Ja se kajem što nisam znala ništa u prvom porodu, niti sam znala za Rodu, i što je moje dijete istjerano van dripom. Taj osjećaj i osjećaj u drugom porodu nisu niti slični.

Imaš tekst na portalu Hormoni u porodu, pročitaj svakako.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Grrrrr! Proslog sam tjedna umalo svisnula kad mi je doktor ovdje spomenuo inducirani porod. I to zato sto je pri zadnjem UZVu moja beba po njihovim, britanskim, tablicama bila malo izvan ocekivanih mjera. Kao, treba razmisljati o toj opciji. Ja odmah NE, a on ce "ja moram reci koje su opcije, konacna odluka je vasa".
    Ornela, pa i ti i TM ste iznadprosječni po visini, uopće mi ne bi bilo čudno da i beba bude duža.
    A što se tiče opcija, da, treba ti reći opcije, ali treba ti reći i koji su rizici tih opcija, kao i s kojim i kolikim rizikom se u suprotnom suočavaš. Mislim da sam negdje navela jedan link koji je zgodan za staviti rizik u perspektivu, ali ne mogu ga sad pronaći. Pronašla sam na http://occmed.oxfordjournals.org/cgi...t/49/4/253.pdf članak Communicating health risk, zgodan je za pročitati, a daje i sljedeću kategorizaciju:
    • Negligible (risk < 1/1,000,000 e.g., being struck by
    lightning);
    • Minimal (risk 1/100,000-1/1,000,000 e.g., railway
    accident);
    • Very low (risk 1/10,000-1/100,000 e.g., death playing
    soccer);
    • Low (risk 1/1,000-1/10,000 e.g., death from influenza);
    • Moderate (risk 1/100-1/1,000 e.g., death from smoking
    10 cigarettes a day);
    • High (risk greater than 1 in 100 e.g., transmission of
    measles);
    • Unknown.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

doktor ti ima problem s željom da sve kontrolira
    stavlja svoj komot ispred (da ne bi slučajno trebao van svoje smjene posvetiti vrime vama) tvoje i bebine sigurnosti
    da, stvarno, ako ti je rođak i ako mu je tako jako stalo do tebe, pa zar mu je problem doći i izvan svoje smjene!?! mislim, ako ti stvarno tako silno želi pomoći!?!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

zrela za porod

zrela si za porod kada porod prirodno krene, dakle kada posteljica sazrije a ne kada se doktoru sprdne

p.s. ovo ide doktora a ne tebe

Candy avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Potpisujem!

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

CURKE MOGU VAM REĆI DA SAM JA RODILA ISTO INDUKCIRANO I MOGU VAM REĆI OSTALO MI JE U LIJEPOM SJEĆANJU.. DOK JE ISTO BIO DEŽURAN, Naručio me kad sam bila trudna 38 tj., došla sam u bolnicu (dobro bila sam otvorena 6 cm), napravili smo pripreme, došla sam u rađaonu oko 15 30 , pokidao mi je vodenjak i nakon nekog vremena bila sam otvorena 10 cm i dobila prirodne trudove.Rodila sam u 17 malog zdravog dečka od 3,550 i 52 cm dugog.Isto takvo iskustvo imala sam sa srednjom curkom, a najlošije sa prvom kad sam rodila prirodno i na vrijeme.(jedva smo se izvukle) Tiki na tebi je da odlučiš ,Curke nemojte se ljutiti ali ja Vam govorim iz svog iskustva, a imam ga dosta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

maniva, ovo tvoje nikako nije tipična indukcija. Ako si bila otvorena 6cm, znači da si praktički bezbolno odradila doma sama više od polovice poroda, a došla si u bolnicu na sam kraj.
    Ja sam isto na drugom porodu došla drugi puta u rodilište kad sam već bila otvorena 5cm, dozvolila sam (treći puta niti to ne bih) pred sam kraj prokidanje vodenjaka, ali sve to ne bih nazvala indukcijom. Indukcija kada tijelo nije samo spremno i kada se radi prije bilo kakvog početka poroda - nisam sigurna da bi ti ostala u dobrom sjećanju.
    U prvom porodu pukao mi je vodenjak doma, dobila sam drip čim sam došla u rodilište, a bila sam samo 2cm otvorena. To ne bih poželjela nikome.
    Drip i prokidanje vodenjaka nose svoje ružne strane i kad se naprave u drugoj polovici poroda, ali kad se naprave u prvoj na samom početku to je tek brrrr...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja mama je prošla kroz čistu indukciju jer je doktor inkontinenciju vidio kao puknuće vodenjaka , rekla mi je da joj je to bilo 5 sati pakla , tako sam se rodila 2 tjedna prije termina

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vaši hormoni su vaši pomagači možda bude malo jasnije nakon ovog teksta zašto je prirodni porod najbolji izbor. Svi ovi hormoni uglavom dobiju šansu neometano djelovati u neometanom porodu. A indukcija to nikako nije. Sigurna sam da svaka majka želi svojem djetetu dati ovakav početak (ako može) i informira se na vrijeme što koja stvar sa sobom nosi.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Ako ti stvarno želi pomoći i rođak ti je, onda će doći i kada nije dežuran
    Upravo tako. A može ti dodatno pomoći ako ti može osigurati pouzdanu babicu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i savjetima preko telefona da ne trčiš bespotrebno i prerano u bolnicu (što povećava šasnu da će te htjeti što prije "riješiti" a to povlači raznorazne postupke ubrzavanja i požurivanja).

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MANIVA prvotno napisa
    CURKE MOGU VAM REĆI DA SAM JA RODILA ISTO INDUKCIRANO I MOGU VAM REĆI OSTALO MI JE U LIJEPOM SJEĆANJU.. DOK JE ISTO BIO DEŽURAN, Naručio me kad sam bila trudna 38 tj., došla sam u bolnicu (dobro bila sam otvorena 6 cm), napravili smo pripreme, došla sam u rađaonu oko 15 30 , pokidao mi je vodenjak i nakon nekog vremena bila sam otvorena 10 cm i dobila prirodne trudove.Rodila sam u 17 malog zdravog dečka od 3,550 i 52 cm dugog.Isto takvo iskustvo imala sam sa srednjom curkom, a najlošije sa prvom kad sam rodila prirodno i na vrijeme.(jedva smo se izvukle) Tiki na tebi je da odlučiš ,Curke nemojte se ljutiti ali ja Vam govorim iz svog iskustva, a imam ga dosta.

Ovo je bio neki napola inducirani porod. Mislim da bi i prirodno rodila kroz najviše 2 dana. Bebica je isto bila spremna i baš mi je drago da je sve tak brzo i lijepo završilo.

Velika je razlika u otvorenosti 5 cm i bušenju vodenjaka i npr. infuzija oksitocina na nezreli grlić otvoren npr 1-2 cm.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Velika je razlika u otvorenosti 5 cm i bušenju vodenjaka i npr. infuzija oksitocina na nezreli grlić otvoren npr 1-2 cm.
    potpisujem, mada niti ovo prvo ne bih poželjela za sebe ako nema potrebe.
    Govorim iz razloga jer sam iskusila i porod sa dripom na 2cm i puknutim vodenjakom, i porod gdje je sve bilo super i ne preteško, a odmah nakon bušenja vodnjaka na 8cm, iste sekunde je intenzitet svega bio duplo jači. Taj vodenjak bi možda pukao sam od sebe za sat, dva i onda bih mogla stvarno reći "porod bebe od 4,5kg peace of cake".
    I napominjem prvi porod je trajao 7,8 sati, drugi 23,24 sata. Ovaj drugi je bio mogla ponoviti koliko treba puta.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

...
    Ornela, pa i ti i TM ste iznadprosječni po visini, uopće mi ne bi bilo čudno da i beba bude duža.
    A što se tiče opcija, da, treba ti reći opcije, ali treba ti reći i koji su rizici tih opcija, kao i s kojim i kolikim rizikom se u suprotnom suočavaš. Mislim da sam negdje navela jedan link koji je zgodan za staviti rizik u perspektivu...
    Sve stoji. Jos davno su mi rekli da imam dugacku bebu, sto me nije iznenadilo

Mene su u stvari izbacila iz kolosjeka dva elementa: prvo - zasto je uopce ista govorio ako ga je TEK cekala konzultacija sa drugim specijalistom, otkud mu pravo servirati informacije koje mozda nemaju temelja cak iako sam ja pitala za eventualni uzrok trebao je reci da nema smisla o tome razgovarati dok nije koliko-toliko siguran; drugo - cim sam kategoricki rekla NE induciranom (bez opravdanih medicinskih razloga, naravno), osjetila sam da smeksava pristup te je razgovor zavrsio sa "probacemo Vas dovesti do sto prirodnijeg porodjaja".

Navodno je u igri i neki novi trend ophodjenja sa pacijentima, otvorenost u ophodjenju... I ja sam za otvorenost, ali prirodnu i pravovremenu

Hvala za link.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naisao je drugi problem a to je sta mi je posteljica vec pocela sazrijevat i dr.je rekao da cu morat inducirani zato sta mi posteljica nece imati jos malo nikakvu funkciju,a beba da nece dobivat dovoljno kisika,tako da ne trebam riskirati puno i cekat.jako jakosetoga bojim

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Onda ideš roditi, i sve će biti ok !!!! I čujemo se kad dođeš s bebicom doma :D ! Sretno i nema straha sve će biti 5+ ( vjerojatno je zato dr. i savjetovao inducirani porod )

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

naisao je drugi problem a to je sta mi je posteljica vec pocela sazrijevat i dr.je rekao da cu morat inducirani zato sta mi posteljica nece imati jos malo nikakvu funkciju,a beba da nece dobivat dovoljno kisika,tako da ne trebam riskirati puno i cekat.jako jakosetoga bojim
    Jesu li to zaključili nakon nekog mjerenja (color dopler ili bez promjena u rastu bebe?) ili samo zato što bi s 38 tjedana tako trebalo biti?
    Jesi li 100% sigurna u termin poroda?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je jedna dr. ("preporučila" je blaga riječ) indukciju zbog zrele plodne vode, a drugi dr. me je umirio i rekao da takva može biti i 7 dana i duže, i ako želim prirodno da možemo čekati uz kontrole, i da je zrela plodna voda ok plodna voda (i dan danas sam mu zahvalna na tom drugom/drugačijem mišljenju).
    Dakle, traži konkretne činenice na temelju kojih je dan takav savjet (color dopler ili slično) ili odi na kontrolu u smjeni nekog drugog liječnika (po mogućnosti slučajno kod nekog naklonjenog prirodnom porodu) pa ćeš čuti kaj će reći.
    Oni mlađi obično imaju više razumijevanja za prirodne tokove, mada ne mora značiti.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mene zanima da li ti je to rekao taj isti dok. koji i onako misli da je 38.tj. onaj "najposljednji" za rodit il neko drugi?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Tiki puno hrabrilica, I curke zato sam i napomenula da sam bila otvorena 6 cm.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja sam pricala sa svojim priv. gin. koji mi je vodio trudnocu nacelno o raznim metodama koje se koriste i njemu se dize kosa na glavi od intervencija bez razloga - beba ide van kad je spremna, kaze on...
    (doduse, njega bi se zbog nacela odreklo vjerojatno pola doktora kod nas, jer nije ni za drip ni za epiduralnu - nazalost, ne radi ni u jednoj bolnici)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nemoj se ljutiti ali po mom bi mogla probati traziti drugo misljenje. meni je privatna ginekologinja (kojoj sam dosla po preporuci) pocela raditi paniku vec u 37om tjednu (pa vi ste skroz zatvoreni, bla bla...), pa mi je digla frku tjedan dana prije termina da na ctg-u nesto nije u redu, poslala me u bolnicu, ja se sva uspanicila, i nakraju je bilo sve ok (mali je spavao, pa ctg nije bio reaktivan) ali me onda nisu htjeli pustiti iz bolnice jer je bio vikend... ma zivi horor. na kraju sam otisla od nje svom ginicu prek socijalnog (ona je bila skuuupaaaa..uf!) i to je ispalo bolje. grozno. a trudnoca bila uredna, da urednija ne moze biti.
    onda su mi inducirali porod jer sam 15 dana nakon termina bila skroz zatvorena (a ova me pocela plasiti vec u 37om tjednu! ) i bez trudova. drip ne bi preporucila ni smrtnom neprijatelju. ne mogu prezaliti sto sam pristala na indukciju. cak i 15 dana nakon. osjecam se jos uvijek tako jadno, a proslo je vec 6 mjeseci. kod dripa izmedju trudova nema odmora. cijelo vrijeme boli za izluditi. drugi put radije radjam doma nego da dobijem "rutinski paket"-prepidil gel za otvaranje, drip, busenje vodenjaka i epiziotomiju. evo, i sad placem kad se sjetim. odvratno, ponizavajuce, tesko.. sto je najgore, nepotrebno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mikka drugi put će biti bolje, vjeruj mi , a tek treči :D

Pusa svima

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je moja cijenjena doc preporučila inducirani porod, jer ona ide na godišnji pa da to obavimo prije nego ona ode.
    rekla sam joj da neću jer mi je termin koji mi je rekla (23.7) pre-prerano.
    po mojoj slobodnoj procjeni bebač je triba izaći od 3-6.8.
    ona se naljutila.
    na kraju sam ipak rodila inducirano (jer je bila velika beba) 4.8 (15 dana nakon njenog ternima).
    Najviše je dkg dobio ona dva tjedna zadnja
    a zamisli koliko bi dijete bilo da smo išli inducirano kad je ona rekla.
    bebač najbolje zna. i ti!
    ne daj se nagovoriti osim ako postoji neka nedaj Bože opasnost

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

meni je moja cijenjena doc preporučila inducirani porod, jer ona ide na godišnji pa da to obavimo prije nego ona ode.
    rekla sam joj da neću jer mi je termin koji mi je rekla (23.7) pre-prerano.
    po mojoj slobodnoj procjeni bebač je triba izaći od 3-6.8.
    ona se naljutila. :/
    na kraju sam ipak rodila inducirano (jer je bila velika beba) 4.8 (15 dana nakon njenog ternima).
    Najviše je dkg dobio ona dva tjedna zadnja
    a zamisli koliko bi dijete bilo da smo išli inducirano kad je ona rekla.
    bebač najbolje zna. i ti!
    ne daj se nagovoriti osim ako postoji neka nedaj Bože opasnost

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •