Results 1 to 37 of 37

Thread: I mi počinjemo s platnenima!

suzyem's Avatar

Default I mi počinjemo s platnenima!

Pozdrav svima, kao što naslov kaže, polako počinjemo s platnenima. Polako, jer ja imam dvije bebe pa će mi trebati hrpa pelena.... za sada nemamo ni pola količine pa ćemo kombinirati. Zanima me dal tko prodaje kakve zaštitne gaćice, jer smo i s njima kratki? Hvala!

twinmama's Avatar

Ooo,tek sad vidim!
    Samo naprijed suzy :D

slava's Avatar

I mi se naoružali platnenima, samo nam fale koje zaštitne gaće. 8)

cekana's Avatar

:D juhu!!!

Ja mislim da je njima lakše, tj. još ljepše, brže skupe pelenice za pranje... kod mene je to poseban ritual koji me neizmjerno veseli. Pranje, sušenje, slaganje... mmmmmmm

suzyem's Avatar

Evo smo se brzo uhodali, još nam nisu stigle sve naručene pelene pa hendlamo s ovim što imamo! Ja ne čekam da mi se skupe pelene za mašinu, ubacim ih s drugim bijelim vešom. Jel to ok? :?
    Osuše mi se začas, mi u stanu imamo grijanje na drva, pa stavim iznad peći i za sat vremena, suho! Jedino što mi budu malo krute, ne stavljam omekšivač nego malo octa, al svejedno su krute, valjda bebama ne smeta?

Samo nemoj prati na vise od 60 stupnjeva. Ja sam nedavno otkrila da mi je najbolje prati na 50! Sve se lijepo opere, a boje ostaju postojane! One prane na 60 su jadne izblijedene.. ali ove su i dalje kao nove!

I ja perem s ostatkom vesa i postale su krute! Vjerojatno radi previse detergenta. Sad ih perem posebno. Pokusat cu pronaci rjesenje.. pa javim!

cekana's Avatar

Quote Originally Posted by Anita-AZ
    Samo nemoj prati na vise od 60 stupnjeva. Ja sam nedavno otkrila da mi je najbolje prati na 50! Sve se lijepo opere, a boje ostaju postojane! One prane na 60 su jadne izblijedene.. ali ove su i dalje kao nove!
    Ja mislim da 50stupnjeva nije dovoljno da se ubiju bakterije, a 60 jest!

Za boje... stavite manje deterdženta i obavezno det. za color veš!

Ja sam u početku bila luda, sram me reći, prala pelene s Arieom, sirotice moje, dobro da su preživjele masakr

Cekana koji točno prašak koristiš. Ja sam pokušala smanjiti centrifugu jer mi mašina skaće kao luda. Prala sam ih na 700 i kad sam ih izvadila iz mašine :shock: :shock: :shock: . Sve žute. Sreća pa je bilo sunčano ovih dana

klmama's Avatar

Quote Originally Posted by cekana

Ja mislim da je njima lakše, tj. još ljepše, brže skupe pelenice za pranje... kod mene je to poseban ritual koji me neizmjerno veseli. Pranje, sušenje, slaganje... mmmmmmm
    još te drži, ha?
    baš lijepo

mene neki dan susjeda s troje djece pitala za platnene :shock:
    i pelene i uloške za nas.
    ja ostala paf, odavno ne preodgajam susjede.
    brže bolje sam joj poklonila nešto

cekana's Avatar

Quote Originally Posted by Paula
    Cekana koji točno prašak koristiš.
    Frosh za šareni veš i stavljam samo jednu ČAJNU žličicu, centrifuga mi je 1300okretaja, bijele su bijele, a šarene se šarene (e sad ko pogodi prave naglaske, pročitat će ono što sam napisala)

Klmama

cekana's Avatar

Quote Originally Posted by coccinella
    Hej, što je lijepo vidjeti staru ekipu i srčane ljubiteljice platnenih na jednom mjestu.
    A-ha :D
    Nešto se malo razbježaše stare zaljubljenice... zašto

snoopygirl's Avatar

pridružujem se uživanciji i ritualu pranja, sušenja i slaganja pelena.
    ujutro se mislim, šta ima danas, hop! peremo pelene!

sad su i sve tetre složene po špagi

6,841

Često spominjete Frosh. Gdje ga ima za nabaviti? Jer se meni pokakane pelene baš i ne operu potpuno, bojim se kako će izgledati nakon 2 tjedna bez sunca...

klmama's Avatar

Quote Originally Posted by martinaP
    Često spominjete Frosh. Gdje ga ima za nabaviti? Jer se meni pokakane pelene baš i ne operu potpuno, bojim se kako će izgledati nakon 2 tjedna bez sunca...
    muller

Tiwi's Avatar

Ja sam sad zbunjena..

Najviše sam se bojala da će mi pelenice bit flekave (a tak su ljepeee) pa mi je malo falilo da ih držim samo za ukras Nego, ja sam prala i s onim rozim iz DMa (koji mi smrdi,strašno), ali i s praškastim (Persilom). Jedino što stvarno stavljam malo praška (za 2/3 manje nego prije.

Znaju bito jako pokakane, ali nakon pranja nemam niti jednu flekavu (osim jednu koju sam takvu i dobila). Već neko vrijeme nisu vidjele sunca.

Možda je to zato što ih isperem (odmah, s hladnom vodom) i do pranja držim u vodi s nekoliko kapi čajevca :?

snoopygirl's Avatar

Snoopy - sigurno ti je proradila savjest kada si vidjela one uredno složene pelene kod twinmame.
    i savjest i ljubomora

Tiwi ni kod mene nema flekica, ja kakicu ispirem što više mogu, a znam i sapunom za pranje proći, natrljati i dobro, dobro isprati. Baš se mislim kako smo u svakoj imali svečano otvorenje i nijedna nije flekava. Samo ja još nemam ulje čajevca.....

cekana's Avatar

Lako se tebi snoopy hvaliti sa kakicama od 9omjesečnog djeteta, aj rodi bebu, pa se hvali s novorođenačkim bezflekastim

cekana's Avatar

Ja kad vidim ovog smajlića, odvalim... kako god raspoložena bila, mali je genijalac!!!

Tiwi's Avatar

Da, fakat, kad su mali kakaju ko protočni bojler.. Samo kaj su kakice nekak ipak malo "ljepše" od ovih kad već lizne jabuku i krušku pa sad daj strugni, pa tek onda ispiiiiriiiii ali opet, ode to sve. Nego, ja tuka uvijek zaboravim papirić kad se on odluči ...

E, suzyem, nemoj zaboravljat papiriće

snoopygirl's Avatar

Lako se tebi snoopy hvaliti sa kakicama od 9omjesečnog djeteta, aj rodi bebu, pa se hvali s novorođenačkim bezflekastim

cekana's Avatar

Ja ne koristim papiriće, ja sve to toalet papirom žviknem u wc, mislim, dođe i na dlan koji komadić, ali ko mi kriv kad neću poslušati coccinellu pa uzeti štapiće za roštilj

E, interesantno je kako mi se kakica mog djeteta ne gadi, ispireš te pelene ko sretan, iako sad kad već papa svašta smrdi, uff... baš... ali kad sam imala jednog tuđeg bebana na čuvanju i morala mu promijeniti pelenu ajmeeee, nisam mogla, srećom, majka brzo došla inače bi dijete ostalo kod mene u pokakanoj peleni

cekana's Avatar

Cekana Dobro znaš za što sam ti predložila štapiće
    Znam draga, i baš mi je to super fora... odmah sam se sjetila kako s njim mogu raditi super rešetkice po k... u potrazi za stranim tijelom.

Za cure koje ne znaju, moje je dijete progutalo nešto i sad da kaka, ko ozebo sunce, da mogu čeprkati

6,841

Quote Originally Posted by klmama
    muller
    To je ono u Varteks centru na Jelačić placu? Cijena?

twinmama's Avatar

Evo upravo sam se ovog sjetila
    Još mašina nije ni oprala do kraja,a mi smo u kanti već skupili tri pelene
    I nije samo s pelenama tako,već i sa odjećom
    Mogla bih odati počast svojoj perilici-rinta po cijele dane!

Hehehe, mi puuuno jedemo pa malo kakamo - max 2x tjedno ali onda je zasran do ušiju.
    Ali zato pišamo za troje. Vjerovali ili ne čak su nam jutros i zaštitne (Bummis) bile mokre. Nije mi jasno kako su propustile preko materijala. Pelenu smo mogli cijediti .

Tiwi's Avatar

Za one koji ne znaju... moje je dijete bilo progutalo jednu kunu pa sam tako čeprkala 20 dana dok nije izašlo.
    :shock:

Premrla sam od straha.. pa kaj to sam tak izađe? Čitala sam negdje da je netko iščeprkao federić :smajli se ruši u nesvjest: .. a ja stalno strepim da nekaj ne stavi u usta..

Nego, papirići. Nije da ih stavljam u pelenu da ne bih morala dirati drekić nego zato da se lakše odstrani i da se manje zakaka (čitaj zafleka)pelena I stvarno kad nije baš baš mekano, onda fino ostane na papiriću .. I samo malo se ispere pod hladnom vodom i super. Ja obično MMu velim da pričuva malca dok odem na potok isprat pelene..

cekana's Avatar

Quote Originally Posted by Tiwi
    Čitala sam negdje da je netko iščeprkao federić :smajli se ruši u nesvjest: ..
    ja sam ta!!!
    Moje dijete sve, ali baš sve stavlja usta, mislim i ovi dvoje veliki su to radili, ali ne baš TAKO.Ne smijem ga ni sekundu ostavit bez nadzora više. I moram svako jutro usisati prije nego on krene u akciju a opet ga ne umijem spasiti :/

TeddyBearz's Avatar

Evo, kod nas je nakon 20 dana izašlo.
    I svaki put zaboravim pitati što je na kraju bilo sa tom kunicom, jeste ju zafijuknuli u smeće ili sačuvali za uspomenu?

TeddyBearz's Avatar

cekana's Avatar

Cekani će, izgleda, trebati veća kutija za takve uspomene
    Ajmeeeeeeee, nadam se da nije proročanstvo

suzyem's Avatar

A što mi uradiste s topicom....

cekana's Avatar

Baš smo se ugodno osjećali ovdje

Draga, nisi rekla koju veličinu zaštitnih trebaš

suzyem's Avatar

Evo sam već sve nabavila, odnosno naručila.... sad se suzdržavam pogleda na platnene, tamo na burzi, već vidim ovisnicu... kužim vas potpuno! Po cijele dane prematam bebe, nikako da skužim vremenski koliko drži koja pelena, često mi i procure, al naučit ću... sad sam i frendicu zarazila! Okolina je bila dost skeptična, al sad kad vide, oduševljeni su! MM se također uštosao, baš je zadovoljan!

twinmama's Avatar

Quote Originally Posted by suzyem
    Evo sam već sve nabavila, odnosno naručila.... sad se suzdržavam pogleda na platnene, tamo na burzi, već vidim ovisnicu... kužim vas potpuno! Po cijele dane prematam bebe, nikako da skužim vremenski koliko drži koja pelena, često mi i procure, al naučit ću... sad sam i frendicu zarazila! Okolina je bila dost skeptična, al sad kad vide, oduševljeni su! MM se također uštosao, baš je zadovoljan!
    :D

Tiwi's Avatar

Suzym super super!!

Ma skužit ćeš sve. Baš super za TMa!!

Jedva čekamo koju fotkicu bebica u platnenima

joj i ja jedva čekam bebu i da već počnemo sa platnenimaaaa :D

cekana's Avatar

Quote Originally Posted by suzyem
    već vidim ovisnicu... kužim vas potpuno!