Citiraj Tsumami prvotno napisa Vidi poruku
Evo što je meni rekla fizioterapeutica na SD: steznik-gaće = nakon vaginalnog poroda, ali ne nužno, steznik-pojas = nakon carskog reza, kad je to potrebno radi stezanja razdvojenih mišića. Rekla je još i da je poslije vaginalonog poroda u najvećoj većini slučajeva steznik nepotreban, da treba lagano vježbati i dati mišićima motivaciju da se sami vrate, tj. da preuzmu svoju funkciju. Steznik naime preuzima funkciju mišića (on "drži" umjesto mišića), tako da se time smanjuje šansa da mišići to sami odrade. Dakle, za ziherašice: konzultirati fizioterapeuta.
Rodila sam na CR, i bez steznika mislim da preživjeti ne bi mogla... ono sve salence koje je ostalo mi se preklapalo prvi dan preko reza i odmah sam naručila da mi stara donese steznik..

Kupila sam prije nego što sam otišla steznike u lidlu (Jolinesse mislim da je), i strašno sam zadovoljna... nosila sam onaj koji izgleda kao pumperice, steznik sa gaćicama mi nije odgovarao, ali najviše nosim steznik potkošulju koja seže do bokova, i stvarno sam se preporodila s njime, i bez problema se čim sam ju obukla i na bok okrenula i sve ostalo..

I stvarno svim curkama koje budete rađale na CR, obavezno neka Vam steznik bude pri ruci...
(ja ga nosim sad i kod kuće) jer će vam biti lakše sve!!!