Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: neredovita stolica!!!

sretniTATA

Početno neredovita stolica!!!

Pozdrav ekipo...ovdje jedan sretni tata...dugo vas vec citam...ali sam se tek danas registrirao...imam mali problem pa...gdje drugdje nego ovdje ...moja mala Viki je stara 15 dana...a kakila je samo jednom...i to obilato...bojim se da nekaj nije u redu...HELP!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja mislim da je sve u redu, naravno ako je samo dojena beba? I kod nas je tako bilo.

sretniTATA

Početno

teška 4.180 g visoka 53

sretniTATA

Početno

da...samo je na cici...ali razmišljamo i o zamjenskom mlijeku jer fakat jako puno traži za jesti...(kršitelj koda) su mi preporučili...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Neeeeee! Ima dosta mlijeka, vjeruj mami koja je prošla jednomjesečni pakao sa vaganjem, stalnim nacicavanjem i groznim savjetima patronažne (naravno o dohrani).

Prvo pročitaj tekst o skokovima u razvoju - http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

a onda riješi dvojbe da li beba dobiva dovoljno mlijeka - http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1890

A onda reci jel imaš još pitanja, i svakako se javljaj.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zaboravih reći da je Viki prava velika curka, koliko vidim do mjerama.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj sretniTATA prvotno napisa
    da...samo je na cici...ali razmišljamo i o zamjenskom mlijeku jer fakat jako puno traži za jesti...(kršitelj koda) su mi preporučili...
    nemoj pobogu! evo čitam jutros Slobodnu i piše da su poslali inspekciju koja će ispitati količinu arsena, cinka, i još nekih otrova u svim adaptiranim mljekima
    i obavezno pročitaj ovo:
    http://www.net.hr/alternativa/page/2...7/0009006.html
    i ovo:

Utjecaj adaptiranog na razvoj crijevne flore

- crijevna flora kod dojene i djece na adapt je razlicita
    o dojena djeca imaju kiseliju floru, manji PH, te zbog toga nepovoljnije uvjete za preveliki razvoj mikroba koji uzrokuju bolesti poput Escherihie Colli, streptokoki itd.
    o Djeca na adaptiranom imaju vecu PH u crijevima i podloznija su prevelikom razvoju ovih nepovoljnih mikroba
    o Ukoliko je adaptirano beba dobila u rodilistu
    • postoji velika mogucnost da bjelancevine kravljeg mlijeka prodju kroz nerazvijeno djetetovo crijevo, i da dijete razvije alergiju na kravlje mlijeko (kolostrum pomaze zatvaranju tih «rupica» u crijevu, i razvitku najbolje crijevne flore)

(2.5% djece koja u rodilistu dobiju adaptirano, razviju alergiju na kravlje mlijeko)

• maksimalna kiselost crijevne flore nikad nece biti dostignuta
    o Djeca koja su dojena, a dohranjuje ih se adaptiranim (1 bocica u 24h), imaju istu crijevnu floru kao i djeca koja su iskljucivo na adaptiranom
    o Ukoliko dijete dobije adaptirano, potrebno je 2 do 4 tjedna prehrane majcinim mlijekom da bi se crijevna flora vratila na one vrijednosti koje imaju iskljucivo dojena djeca

Rizici prehrane adaptiranim
    - 65 % beba hranjenih adaptiranim ce dozivotno imati neki oblik alergije
    - prehrana dadaptiranim:
     ubrzava razvoj celijakije
     je faktor rizika za Chronovu bolest i kolitis u odrasloj dobi
     je odgovorna za 26% djece oboljele od dijabetesa
     uzrokuje 5 do 8 puta veci rizik oboljevanja od karcinoma limfnih zlijezda kod djece mladje od 15 godina ukoliko su hranjeni adapt ili dojeni krace od 6 mj.
    - djeca hranjena adaptiranim u odrasloj dobi imaju povecan rizik:
     visih razina kolesterola
     problema s povecanom kilazom
     problema s visokim tlakom
     bolesti srca
     reumatoidnog artritisa
     osteoporoze
    - u zapadnim zemljama
    -4 od 1000 djece ce umrijeti zato sto nije dojeno
    - 1 od 1000 umire od SIDS-a jer nije dojeno (djeca na adapt imaju od 200% do 500% vece sanse da umru od SIDS-a)
    - rizik je i zagadjenje adaptiranog
     vece sanse da beba unese u sebe olovo, aluminij, druge teske metale i jod.
    • Usporedbe radi, i mala kolicina olova moze negativno utjecati na kognitivni razvoj djeteta
    • Aluminija moze biti i do 60 puta vise nego u mm
     Sve veci problemi razno raznih bakterija u adapt (Salmonella, Enterobaceter Sakazakii – koji je identificiran da moze uzrokovati sepsu i meningitis kod beba, itd.)

sad vam traži puno sisati jer najvjerojatnije ima "skok u razvoju", naime naraste cm-dva i poveća želudac koji treba napuniti
    samo neka doji kad beba hoće i sve 5
    loše strane adaptiranog proizvođači skrivaju ka zmija noge

sretniTATA

Početno

hm...koliko vidim...nikaj od zamjenskog...i da...mala je prava bucka ...citao sam na drugim forumima da pomaže nositi je u marami...kakvoj? ..PS: ipak sam ja muško i ne kužim se

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Imaš malo niže podforum Attachment parenting i nekoliko topica o maramama.

Inače, marama je prekrasna stvar koja zbližava mamu i bebu, ali i tatu i bebu, em zbog blizine vašeg tijela (vidi fotku http://img169.imageshack.us/img169/1425/maramafg9.jpg, isto to se radi s bebama od rođenja), em što izgleda prekrasno. Mnoge bebe u tome spavaju snom pravednika, pomaže u slučaju grčeva... Ma milijun prednosti.

I jedan veeeliki bravo za brižnog tatu! :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ups, ostao mi zarez u linku. Obriši ga kad ti ga stavi u address bar.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj sretniTATA prvotno napisa
    vi ste u dobi kad je moguć prvi skok u razvoju - neka doji kolko traži, proći će za par dana (do sljedećeg sa 6 tjedana )

vjerojatno si pročitao tekst s linka koji je dala jelka, a o tome se puuuno pisalo na forumu pa malo prošvrljaj

pusa cijeloj obitelji

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

sretniTATA, šta znači da je kakila samo jednom?
    od kad je došla iz rodilišta?
    kakvo je stanje s popiškanim pelenama?
    koliko često sisa? koliko traju podoji?
    je li imala žuticu?
    jeste se vagali od kada ste izašli iz bolnice?
    duda li dudu? dajete li joj još nešto osim majčinog mlijeka?

ajde molim te odgovori na ovo, pa ćemo vidjeti dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •