Radim tamo gdje radim,većina zna gdje,i prag tolerancije na buku mi je ne smanjen nego ga nema.....
Kako da si pomognem po doma osim čepova za uši?
Radim tamo gdje radim,većina zna gdje,i prag tolerancije na buku mi je ne smanjen nego ga nema.....
Kako da si pomognem po doma osim čepova za uši?
Ne znam. Mislila sam da se ipak ogugla na to.
Meni je neizdrživo onih nekoliko minuta kad dođem na informacije.
maria, ja ne radim u školi, a primijetila sam da uopće više ne podnosim glasne zvukove. ide mi na živce kad mm raspali glazbu, stišavam tv, vičem na klince da ne viču. malo me to brine.
ne možeš na to oguglati,ima boljih i lošijih dana,no ponekad je buka neizdrživa-valjda bude takav dan ili im je taj dan takav horoskop....anchi pp prvotno napisa
posljedica je da mi doma svi moraju hodat na prstima i ne podizat glas jer me sve iznad 40 db iritira
u vrijeme godišnjih odmora kod nas je mjerena buka. klima koja se stalno uključuje - ima oko 57 decibela. e, sad - kad netko uz to još priča - bolje da ne razmišljam...
užasno me smetaju glasni zvukovi...![]()
Za pitanja buke iz stacionarnih izvora nadležna je sanitarna služba. Prijave problema zaprimaju i individualne, čak i telefonske, ali moraš biti spremna na nekoliko mjerenja iz tvoga stana. Sa zadovoljstvom moram istaknuti da sam tako pripitomio Dionin dućan pod prozorom 8)
A zamislite kako je meni, slušam glazbu cijeli dan! (Još dok sam i sama vježala mimo 2 posla...)
Moje metode: spavam s čepovima za uši (MM hrče, a i malena čavrlja u snu), TV ne gledam uopće (MM ima slušalice, ali ionako odmah zaspi), radio, CD i sl. ne slušam, jedino kad nešto profesionalno trebam preslušati, a ako napr. u gostima više od dvoje ljudi konstantno govori, odem na WC ili terasu...
Joj, totalno te kužim. Meni je na poslu konstantno u najmanju ruku žamor.
Kada dođem doma i kad Sven i mali susjedić počnu urlati, MM koji tada pojačava Tv da bi nešto čuo... živci mi se paraju.
Nisam još dokučila kako to riješiti, a i mislila sam da sam preosjetljiva i da su mi živci tanki zbog posla. Sad vidim da sam normalna i da i drugi imaju isti problem kao i ja. Hvala vam barem na tome.
davore - nije problem stan. ja kroz prozor izlazim u PARKDavor prvotno napisa
.
ovo je bilo u UREDU, dakle NA MOM RADNOM MJESTU. a kažu mi da je dozvoljena granica 60 decibela![]()
Pratila sam tvoj topic sa zanimanjem i čestitam još jednom!Davor prvotno napisa
sorciere, žao mi je, krivo sam shvatio. Možda ti pomogne neometano opuštanje nakon posla - 15 minuta čine čuda. Veliki problem kod nas obiteljskih ljudi je da smo u konstantnom speedu: s posla u prometnu gužvu u dom među zahtjevnu obitelj... Pretpostavljam da ti zvuči totalno neprirodno zahtijevati 15 minuta mira za sebe, ali ćeš potom biti puno bolja i sebi i svojima.
Unwinding rules 8)
Meni pomaže napuniti baterije negdje u prirodi, makar za vikend. Ako se klinci recimo počnu svađati u šumi, to mi ništa ne smeta. A doma, uz Cartoon network i 2 autobusne linije pod prozoromodmah izgubim živce.
Što se tiče buke na poslu, jedna od najgorih buka su mi bile laboratorijske vježbe s 30-tak studenata koji svi istovremeno pričaju, dovikuju se čak, i lupkaju laboratorijskim suđem... a ja im pokušavam nešto reći, tj. nadglasati to. Ajme koja koma...
Inače, u uobičajenom uredskom okruženju sam se preporodila kad su nam stolne kompjutere zamijenili s tower kućištima ispod stola. Puno manje zujanja.