-
Trovanje hranom-vrtić Špansko
Danas je bilo na dnevniku kako je 15-ak djece završilo na zaraznoj zbog neke infekcije !
Nisam baš dobro čula o kako su to prokomentirali, ali sam noć prije proživjela i nismo bili na zaraznoj nego u Kaićevoj.
Nikada mi dijete u životu tako nije povraćalo i nekoliko djece iz njegove grupe za koje sada znamo.
Mislim da viroza ne bi na sve isto djelovala u tako kratkom roku, a svi su imali grčeve u trbuščiću i bilo je strašno.
Svi su povraćali nekakav grah.
Kako reagirati ?
-
ne znam. moj čak nije ni jeo grah nego je umaako kruh pa je povraćao 4 puta u 3 sata, ništa spavao i danas je imao proljev i temp.
al nismo bili na zaraznoj.
mislim da se svakom može dogoditi neka takva glupost s hranom, ali ja ću to iskoristit da im OPET napomenem da grah nije za jasličare 8)
-
ja mislim da nije primjeren ni za koga.....
za iana ~~~~~~~~~~
-
ninochka obično si oštrija na forumu kad je u pitanju vrtićka hrana i imaš sreće što je samo umakao kruh jer da si vidjela reakciju onih koji se vole dobro najesti kao što je to moje dijete.
Završili smo u Klaićevoj jer je imao grčeve i žalio se da ga jako boli dolje nisko i posumljala sam u slijepo crijevo.
Danas više ne povraća. Ima tem. vjerojatno od iscrpljenosti jer jučer je sve počistio. Danas niti ne kuša hranu. Jena je mama rekla da joj se jasličko dijete skoro ugušilo od povraćanja.
Mislim da neću biti blaga kao ti.
-
mimek nisam blaga. ova moja konstatacija "svakom se desi" stoji jer znam za salmonelu u jednoj super slastičarni zbog jednog jajeta od uvijek istog dobavljača itd...
AALLII njima ti neću reći i okrivit ću grah za jasličare...a čut će me i jedna iz grupe koja je klincima na poklon donijela neke tvrde grozomorne bombone i žvake!?
-
najjaca reakcija biti ce reakcija zarazne sluzbe koja ce napraviti uvid i propisati eventualne mjere. vrlo brzo cete znati sto se desilo. mislim da sam fazol s time nema veze - on u pravilu ne uzrokuje ovakve reakcije, zar ne? vjerovatno je problem u higijeni pripreme hrane i sigurno ce odgovorne osobe biti kaznjene.
zao mi je da su se klinci napatili
-
flower misliš li da će netko za to odgovarati ?
Ja baš nisam optimistična. Onaj iz zarazne na dnevniku sve je to vrlo rezervirano prokomentirao.
Nije kriv grah. To je mogla biti bilo koja hrana, ali on je sam po sebi težak, pa je to izazvalo čini mi se još žešću reakciju.
-
Ajoj, mišeki mali...šaljem svima šuno pusa ozdravilica
-
hoce sigurno, samo sto zarazna nikad nece unaprijed prstom uperiti u nekog tko je odgovoran.
jesu danas kikici bolje?
najgore je sto je sigurnost i povjerenje poljuljano.
-
pa jasličari nisu imali grah :?
moja mama ide po laru i ona uvijek gleda kaj sutra jedu... mislim da je rekla da su jaslice imale nekakvo varivo od povrća... :/ nakraju nisu uopće sigurni da je od hrane....
-
larita pisalo je varivo od povrća, ali moj je u mijeđšanoj grupi pa dobiva očito vrtićki meni
a od frendice mali ima 16 mjeseci i imali su grah
-
slažem se da grah nije za njih.... OT ja sam već nekoliko puta skužila da za doručak piše jedno, a imaju drugo... uvijek ju nekak dovedem u vrijeme doručka pa vidim kaj imaju...
mi smo imali sve simptome, ali budući da ima i upalu grla i začepljen nos nismo više sigurni jel naša bolest ima veze sa svim tim :/
uglavnom, zvali smo zaraznu pa su nam rekli da naši simptomi nisu alarmantni i da ju pratimo... više ne povraća, nema temp... danas je imala dvije stolice... :/
-
Grah ili ne kaj god je bilo nije baš bilo nešto u redu s tim, jer da je neka viroza ne bi svi jednako i u isto vrijeme reagirali, a nama su u Klaićevoj vadili krv i rekli su da misle da baš i nije viroza. U to vrijeme još nisam znala da ima još djece, pa nisam ništa ispitivala, ali sve je govorilo da je to od hrane. Vidjet ćemo šta je bilo.
Uglavnom danas smo dobro. Još smo na dijeti, ali tep. više nema od jučer i imali jednu normalnu stolicu.
Jedan dečkić iz grupe koji isto voli pojesti ko' i Miko je još jučer cijeli dan imao temp. Sutra ćemo vidjeti kak su drugi prošli.
-
Jel to baš vrtić Špansko ili novi vrtić Malešnica kaj se nalazi u Španskom?
-
Baš Špansko.
Djeci je bilo zlo već u petak, a i odgajateljice nisu bolje prošle.
-
Evo i tako će završiti naša priča kao što sam i pretpostavljala. Ravnateljica je rekla da su ustanovili gastroenterovirozu koja se prenosi kapljičnim putem. Moš' mislit ! Netko je u dva objekta u isto vrijeme zapljuckao djecu i odgajatelje.
Zarazna kaže da su već u subotu pokušavali doći u vrtić i do ravnateljice, ali to nije moguće, a jutros kad su došli vjerovatno je sva hrana ili piće putem kojeg je taj virus mogao biti prenesen djeci već uništena i oni tu na žalost ne mogu ništa.
Odgovornost ničija.
Glavno da je djeci bolje. I tako opet do drugog puta jer nitko za ništa nije odgovarao. Samo se desilo i šta mi tu možemo !
Žalosna sam !
-
ne mogu vjerovati ...
sve one čuvaju svoju g.....u, oprostite na izrazu
-
joooj kako ću navratiti kod ravnateljice
-
Cure čija djeca idu u dotični vrtić, ima li što novo po pitanju službene dijagnoze? Službeno: gastroenteroviroza?
-
piše u današnjem VL da i dalje djeca odlaze dr. i dva tri dana na bolovanje, a da su brisevi zasad čisti
-
meni je frendica dobila nalaze sa zarazne i na sve viruse je negativno, al ne može pročitat dijagnozu. ide danas pedijatru pa vam javim kaj joj je rekao
-
Mi smo imali slićnu situaciju ali ne u vrtiću nego kući nakon jednog rođendana. Moj brat je slavio rođendan, a kako imamo veeeliku familiju bilo nas je tridesetak. Drugi dan navećer mene uhvati slabost, pa za koji sat povraćanje i temperatura. Nakon četiri sata povraćanja stigao i proljev. Ujutro sve u redu osim mućnine i nejedenja. To veće kada je meni pozlilo dogodilo se i mojoj sestrićni i mom tati. Nakon dva dana uhvati to još mamu, burajza, moju Daku, tetu i još troje ljudi. Trajao je svima jedan dan, s tim da još nekoliko dana nismo mogli normalno jesti. Brisevi super, stolica super.... Nakon tjedan dana uhvati moga svekra, dan poslije svekrvu, pa moje na poslu. Eto, doktori kažu neka viroza. Moja mama se danima ubijala pokušavajući dokučiti ŠTO SE DOGODILO SA HRANOM. Svi smo jeli sve, kolači nisu bili sa svježim jajima, svi jeli meso. MM je jeo sve isto kao i ja a ništa mu nije bilo. Znaći možda je lažna uzbuna.
-
Pa, kad bi npr. bilo klasično trovanje hranom da li bi bilo negativno na viruse ?
Rekli su da će se više znati krajem tjedna, pa pričekat ćemo i ponedjeljak
-
Meni je bilo čudno naše "trovanje" jer smo i ja i Daka i MM jeli istu hranu (kolače je MM jeo sve, jeli isto meso, pa i salate).
-
ja samo ne volim da netko (tko brine pola dana o mom djetetu) radi budalu od mene.
virus?? preskočio iz jednog objekta u drug. moš mislit
frendicu su mi btw. zvali iz vrtića i poslali da odnese stolicu u zaraznu da se "testira na još neki virus". u večernjaku je recimo pisalo da je riječ o norwalk virusu
ja proguglala i ako je - on se širi preko izmeta i prljavih ruku
i još nešto..spremam s poludit ako se budu pravili grbavi i ne sazovu roditeljski ili ga sazovu i pokušaju nas ovčice uvjeriti da je neki nevjerojatan nepoznati virus napao našu djecu
-
Mislim da mogu testirati stolicu sve djece ako in je do toga samo nek izvole, ali da viruse nebuju našli !
Ravnateljici se i ovak trese stolica i nije izabrana na reizborima tak da mislim ninochka da sastanka neće niti biti jer njoj je sad polako svejedno, a roditelji će se spasiti. Samo da opet ne postave nekoga kome je stalo samo do sebe, a ne do vrtića i djece.
U objektu na TIK 3 vidjela sam da su roditelji postavili poziv i skupljaju potpise za peticiju koju će slati Bandiću, pa ćemo vidjeti šta će biti.
Nek lavina krene
-
u svakom slučaju ja idem kod nje tražiti sastanak ako ga sama ne sazove
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma