Ima li tko kakva iskustva s nosnim aspiraterom?
Ima li tko kakva iskustva s nosnim aspiraterom?
ja!imam curicu od 16 mjeseci koja je do sad bila prehlađena cca 10 puta i kada ugleda aspirator fras ju strefi, jer zna šta će joj se dešavati!ne znam šta te konkretno zanima?! :?
Također i moj mali miš ima16. mj. strašno se plaši nosne pumpice ali ipak s njome uspijemo nešto izvući.Zanima me da li se sa nosnom aspiraterom na baterije može bolje i brže izvući sekret.
o da, moja snaja ima aspirator koji se stavlja na usisivač, i izvuće djetetu dušu kroz nos( ne bukvalno), jako je dobar, i puno kraće traje mučenje čišćenja nosa. a za ove na baterije sam čula, i jako mi je žao što ga davno nisam kupila, ali sad mislim da mi je već kasno, uskoro će moja A sama piriti nos.![]()
Ja sam ga kupila, ali ništa nisam uspjela izvući, a da ne pričam koliko je on vrištao kad sam probavala. Probala sam i na sebi i mogu reći da baš nije ugodan osjećaj. Već nakon što sam ga kupila pitala sam jednu pedijatricu koja radi na privatnoj polikl. kaj misli o tome i rekla je da nikako ne preporuča. Ja ga sigurno više neću koristiti (samo mi je žao love).
mi smo ga isto nadobudno kupili (mislim asp. na baterije) - NIŠTA NE VALJA! Nismo uspjeli izvući ništa s njim, osim malo "vodice", dok recimo s pumpicom ipak ide puno bolje. Ali, tog vrištanja kad vidi špricu za nos i pumpicu....jeza me lovi!
Mi izvlacimo pumpicom koliko ide.
A kad ne ide a vidim da se nakuplja puno slajma i da mu ometa disanje, MM (ja to ne mogu) pritisne svoja usta na njegov nosic i usise pa ispljune.
Hvala mamama na odgovorima .MIŠIĆU JE curenje iz nosa stalo , :D doduše pod antibiotikom pa bi malo pričekali s eventalnom nabavkom aspiratera.
pepa23 prvotno napisa
Ja moram reći da imam samo pozitivna iskustva s el. aspiratorom, kupila sam ga prije dva tjedna, izvlači baukače vrlo nježno iz nosa, i to puno nježnije od ovog mehaničkog i stvarno nam je spasio život.
Naišla sam na više tema o nosnim aspiratorima pa sam na ovoj odlučila postaviti pitanje.
Naime, koristimo aspirator na usisavač (Arianna) i on nam je super, no imate li preporuku i za neki obični "bestrujni" i "bezbaterijski" aspirator, klasični s kojim mogu bez paljenja usisavača u 3 ujutro izvaditi pokoji suhi šmrkljić?
Imamo Bablylove iz DM-a i ništa ne radi.
Hvala vam!
Ja uzela u DM-u, mislim da je Chiccov, prvi pri ruci. Mala nije bila prehlađena onak gadno, ali joj se povremeno napuni nosnica šmrkljima pa vuče zrak jedva i onda joj nakapam fiziološke kap dvije, i izvučem ovim. Jednostavno, praktično.
Suhe šmrklje se ne izvlači na suho. Možda vam zato ne ide. Svakako fiziološku treba stavit.
Mi smo upravo zbog tog razloga nekad imali onaj gdje se jedan kraj te cijevcice stavi u usta, radi na slicnom principu kao Arianna. Ima normalno filter, nije grozno kao sto zvuci.
Za nuzdu je ok, i cijena je bila skroz prihvatljiva. Ima ih u ljekarnama.
Ja ću ujutro poslikati svoj. Jednostavan da ne može biti jednostavniji.
Super, hvala vam! Znaci, ipak fizioloska... Ne gine nam budjenje cijelog susjedstva.
Moja samo radi grimase, ne plače kad joj ukapam u nos.
Ako može disati preko noći na bar jednu nosnicu radije ostavite dok se razdani da ne palite svjetla, ili navečer pred spavanje ako su se šmrklji lagano formirali.
I ako vam je prostor intenzivno grijan pazite da su tu ovlaživači zraka (dovoljna je posuda s vodom ili mokar ručnik) jer od nosa punog šmrklja još je gore čist, ali suh nos.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.02.2016. at 09:48
Krivo sam sinoć napisala. To je čini se NUKov aspirator, evo ovakav, koji ja imam. Nikakve cjevčice, ovo ono:
http://m.boots.com/h5/cat_hub?unCoun...ester_25636%2F
u bebin prostor staviu i malo luka, ja stavim u tanju ( rasparenu) čarapu i zvežem
Zakaj to?
Edit: da se ispravim, nije od NUK-a, već babylove, ali je identičan ko ovaj sa slike.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.02.2016. at 12:40
Uf, znam da je luk zdrav, no taj bi mi potez mogao ozbiljno narusiti bracni sklad.
Taj Babylove i mi imamo, no nekako mi je jako tvrda ta plastika da ne uspijevam napraviti vakuum. Ne znam, mozda losa tehnika...
A koristiš fiziološku i pričekaš pol minute-minutu dok se šmrkljići otope malo?
Ne redovito i ocito ne pricekam dovoljno. Pokusat cu tako, hvala ti!