Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: kucni red

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno kucni red

imaju li vase skole dostupan kucni red? u predvorju, na webu, sl?

znate da sam pisala da ivar rijetko nosi knjige doma i da ih dobiju petkom. mozete zamisliti kako je teska ta torba kad je vraca u ponedjeljak. a danas jos i vrecica sa jesenskim plodovima.

uciteljica nam je na roditeljskom rekla da im je mi tako tesku donesemo gore.
    ali, zaustavila nas je druga uciteljica na stubistu i nije nas pustila jer da uciteljica i mi krsimo kucni red.
    zasto uvijek dobre prakse zapnu na nekom takvom?
    meni je super da ne nosi u tjednu knjige doma i super mi je da ih mozemo onda i mi roditelji preko vikenda listati. ali ako ce on trebati svaki ponedjeljak to vuci na drugi kat po stubistu dimenzioniranom u pretproslom stoljecu, onda cu radije da ih ostavlja u skoli. da ih netko samo ocese u prolazu, oni s tim teretom ne mogu drzati ravnotezu i lete niza skale.

jesu li i vasi kucni redovi ovako roditeljoofobni (ako i nas jest, jer nisam ga vidjela)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ne, to mi je prvi glas! kod nas je druga krajnost; ulazi u školu ko i kad hoće
    bilo je problema jedino kad se škola preuređivala, pa se ulazilo kroz kuhinju; e onda roditelji nisu smjeli u školu da ne kontaminiraju hranu (a horde klinaca su uredno jurišale) i tada sam se ja zakačila sa direktorom škole jer me isto tak zahaltal na hodniku dok sam ja malom nosila sokove i hranu za proslavu rođendana...isto sam to već negdje napisala....
    ali da ne smijete ulaziti u školu i pomoći djeci nositi torbu, to mi je stvarno čudno. zakaj ne odeš onda do direktora i traži da svaki petak i ponedjeljak na ulazu stoji neki stariji učenik ili vojnik (ako netko tamo služi civilno) i nek pomaže malima nositi torbe. znam da je koma po tim štengama, nama je luka padao po stubištu kak ga je pretezala, ali on je htio sam

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam prosle godine svega 2-3 puta dolazila u skolu za vrijeme nastave, postoje ucenici-redari na ulazu tj. u holu na ulaznim vratima i pitali su me kud idem

nisam nigdje vidjela objesen kucni red, ali nisam niti gledala, pa moguce da je negdje objesen a da ja nisam vidjela

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u našoj školi šetala ko po svojoj kući. tako sam se i osjećala . nikom nije padalo na pamet da me izbaci van, ili zabrani ulazak - pa makar i usred nastave.

kak se sad postavite - tako će vam biti

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas nije zabranjeno ući i mislim da nitko ne bi tražio od roditelja da izađe van. Nas je učiteljica molila nakon 2 tjedna nastave da djecu dopratimo do škole ipustimo ih same unutra, i radi razvijanja samostalnosti i radi smanjenja gužvi po hodnicima. Moj Dino je toliko sretan što ga iskrcamo pred školom i ponosan na sebe da mi govori da ne trebam čekati da uđe unutra, da on zna kako treba...naravno da pričekam da ga vidim da je ušao kroz vrata...ono kao isparkiravam se, vežem se...pa nikako da krenem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    sorci, ma da, ali jesi li postigla da se ti mozes nasetavati po skoli ili da svi roditelji mogu uci u skolu?

davorka, sjeti se onog prvog dana kad su isli doma s torbom u kojoj su sve knjige. e, takva je. ne bi pilila bezveze ni ja a ni frendica da u torbi nema bar 8 kila. a oni dvojica imaju valjda 22.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To prvi put čujem da roditelj ne može ući u školu.

Po kućnom redu škole svim posjetiocima, pa i roditeljima, dovoljno je da se prijave na ulazu, kažu razlog svog dolaska i bez ikakvih problema uđu u školu. Na hodniku moraju biti dežurni učitelji i pospremačice.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I moja učiteljica kaže da kod nje u školu mogu roditelji, jako se začudila tvom primjeru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako ne možeš?

Kod nas se normalno prijaviš dežurnom učeniku i prolaziš.
    Škola je javna ustanova.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozes kad ides na roditeljski ili na informacije.
    ne mozes otpratiti dijete do razreda.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sto posto znam da u laginjinoj roditelj može u školu.

baš mi je ovo čudno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ivarica,
    ma ja se slažem s tobom da trebaš moći ući do razreda, svakako, možda si krivo shvatila moj post. Mi poštujemo ovo što je učiteljica rekla, ali da je takva situacija s torbom i ja bih svom pomogla. Evo svježi primjer: jučer je Dini nestala vježbenica iz engleskog. Vjerovatno ju je učiteljica pokupila zajedno s nekim drugim knjigama koje im ostaju u školi, jer on kaže da je do tada bila, a onda je nije bilo. Nije rekao baki kad je došla po njega, nego je bio tužando doma i tek je onda rekao. Danas ga je muž vodio u školu i uredno je ušao unitra, dopratio ga do razreda i napomenuo učiteljici da je knjiga izgubljena te ju zamolio da pogleda da nije u ormaru. Ona mu, naravno, nije rekla da zašto je ulazio do razreda jer je ona rekla da ostavljamo djecu ispred škole.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi se svaki put sa osobnom prijavljujemo dežurnom, s time da smo zamoljeni da minimiziramo ulazak u školu (npr. nema sakupljanja djece pred boravkom nego sami izlaze van isl).

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa
    sorci, ma da, ali jesi li postigla da se ti mozes nasetavati po skoli ili da svi roditelji mogu uci u skolu?
    ja sam postigla da JA mogu u školu. svi ostali roditelji koji su se postavili kao ja - postigli su isti cilj.

oni koji se nisu ni probali izboriti - njihov problem.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

malo ot; ja sam danas ušla u školu za vrijeme trećeg sata bez da me itko išta pitao! čistačica je sjedila na porti, podlaktila se i zijevala; stisnula mi je gumb da mi se otvore vrata i ništa me nije pitala. ja sam se mogla šetati po školi do mile volje....
    inače, trebale su biti informacije, ali kako sam ja jedina došla, a nisam došla na početak nego 10min poslije, učiteljica je otišla na kavu . čistačicu je jedino trgnulo iz polusna kad sam se ja zderala da pozdravi učiteljicu!
    i sad, kad bi se ja nekome htjela požaliti, kome ići? ravno direktoru ili predstavniku u vijeću roditelja :?
    mislim da škola uvijek mora biti "dostupna", ali da me baš niko niš ne pita....kaj nije to malo previše?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jutros ulazim u vrtić i razmiljam o ovoj temi. zašto roditelji ne smetaju u vrtiću, zašto je tamo normalno da roditelj dopremi dijete do sobe? Vjerojatno zato jer je prakticnije? Posto se osnovnoškolci mogu sami spremiti čemu se gnjaviti s roditeljima i dozvoliti im da se muvaju po školama?

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

inače, trebale su biti informacije, ali kako sam ja jedina došla, a nisam došla na početak nego 10min poslije, učiteljica je otišla na kavu
    Učiteljica za informacije ima vrijeme cijeli školski sat (45 minuta) i ne može otići na kavu. Ona je za taj sat informacija plaćena.
    Tvoje pravo je da odeš ravnatelju i kažeš da si došla u toliko i toliko i da se učiteljica nije nalazila na svom radnom mjestu.

Ja 45 minuta svojih nformacija sjedim u svom razredu s imenikom i čekam. Uglavnom nešto radim (uvijek ima posla), ali mi ne pada na pamet ni da do zahoda odem.
    Ali nisam za to da me roditelj sačekava nakon nastave pa da me pita za ocjene. Moje radno vrijeme u školi je fini, jurim doma svom djetetu. Sori, šaler je zatvoren.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša učiteljica ima informacije svake druge srijede u 16.30. Ja sam jučer vodila dečke na judo, nisam mogla doći u 16.30 nego sam došla u 17.10 i ona je bila tamo i uredno sam obavila informacije.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U nasu skolu roditelji slobodno mogu uci. Nitko ne provjerava niti se moras prijavljivat al su sekretarice i odmah na (glavnom) ulazu pa te pitaju kako ti mogu pomoc ako te vide da prolazis, ili disa ili bilo koji nastavnik ili pomocnik.

A guzvanje prije i poslije skole se sprjecava tako da se svi klinci skupe ispred skole, svaki u svoj red, i uciteljica dode po njih i cijeli razred ide zajedno do ucionice. To jedino ne prakticiramo ako vani tutnji nevrijeme, onda djeca ili sama udu cim dodu do skole ili ih roditelji doprate do ucionice.

Kolko znam, sluzbenog kucnog reda u nasoj skoli nema. Osim da se ne trci, ne vristi, da se postuje red, mir i tisina kada je nastava u tijeku. Al to valjda ne treba nigdje pisati.

Ivka, mislim da trebas provjeriti ovo s ravnateljem i vidjeti kako se to uklapa u ideju skole prijatelja djece i roditelja 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •