-
anchie76..
bilo kakvi pozitivni podaci iz skandinavije me ne cude, pa tako i po ovom pitanju. mislim da sam cuo da je tamo zabranjen marketing za djecu opcenito. tam nemaju korupciju, vecina djece ima zdrave zube itd.
brzopletim pretrazivanjem nisam uspio naci podatke za veci broj zemalja, a zanima ta statistika posebno susjednih zemalja(mislio sam da imate neku bazu podataka spremnu za copy/paste).
vezano za tvoj reply nekih stvari sam se sad sjetio pa bi nesto dodao..iz vlastitog videnja i iskustva sto mislim da bi povecalo taj postotak u buducnosti..
kad smo vec kod medija..u zivotu nisam vidio (primjetio) reklamu za adaptirano mlijeko.naravno do trenutka kad sam poceo listati casopis bebe.ne mogu se sad sjetiti da li sam tamo vidio, no zanima me imaju li udruge za edukaciju o dojenju svoje `reklame` u takvim casopisima? bilo o aktivnostima udruge bilo kroz neke clanke..da li su urednici spremni dati prostor na kojoj stranici?
zanima me i da li se razmislja o suradnji s nekim drugim udrugama koje nemaju konkretno veze s dojenjem..npr vegetarijanske i udruge za zastitu zivotinja.i jedni i drugi se kroz svoj rad isticu relativnu nepotrebnost mlijeka i mlijecnih proizvoda u ljudskoj prehrani, te upozoravaju na nacin kako se do tih proizvoda dolazi na stetu zivotinja. druga ideja je suradnja s nekim lijevim udrugama i manjim grupama (kao 04 megazine i slicni) kojima jako idu na zivce megakorporacijske metode i njihovi marketinski trikovi.siguran sam da bi mnogi bili otvoreni za tu temu.
stvar je u tome da sirenje informacija tim putem moze doci do puno mladih ljudi kojima (jos) ne padaju na pamet teme tipa dojenje, a na takav nacin mogu kroz svoju aktivnost u nekim drugim stvarima biti upoznati, razviti znanje i stavove koji ce im pomoci u kasnijim odlukama.
koristi od dojenja bi trebala imati i vidjeti vecina i da u stvari manjina ima financijsku korist ako taj postotak ne raste.
to me podsjeca na duhansku industriju..njihovu logiku mogu iznositi i proizvodaci djecje hrane i govoriti kako je na taj nacin zaposleno puno ljudi i da drzava od toga ubire porez i kako bi tih koristi bilo manje kad bi dojenja bilo vise..drzava bi propala.
no mislim da bi i neke akcije udruga mogle biti kvalitetnije..
ne znam koliko su se stvari promijenile ali sredinom prosle godine sam bio na 2 tecaja..na 1 (na sv. duhu koji je bio jednodnevni) doktor je najavio obracanje nekoga iz udruge..valjda roda, ne sjecam se..ali kratko je bila tisina i onda konstatiranje da nitko nije dosao. na drugom (petrova) koji je trajao mjesec dana nije dosao nitko. mislim da je to steta. no dosli su iz nuka i podjelili varalice i instant kasice od 4og mjeseca..reklamirali vodu za bebe itd.
i kad vec spominjemo tih 16% mislim da je to mozda nepotreban podatak za mahanje u javnosti.(samo natjera slucajnog gledatelja na forum koji nesto zna o tome)
tko bi se time trebao zabrinuti..drzava? zene koje ne doje ili ne misle dojiti kad za to dode vrijeme? to moze nekom govoriti da je valjda dojenje tezi problem kad ga se zene tako malo hvataju,pa zasto se onda muciti?!
mozda bi veca motivacija bilo cuti neke koristi..koliko manje medu dojenom djecom ima nekih bolesti,alergija,pretilosti..(i koliko su lijepsa i pametnija)
znam da i za svaki volonterski rad trebaju neki novci. mozda bi bilo moguce produziti rad sos telefona i slicno jer ljudi vole traziti i dobiti pomoc brzo, kad se problem desava. mozda mastam, ali takve stvari bi mogle financirati banke i osiguravajuca drustva i hvaliti se kako spozoriraju nesto plemenito. (to je moja zelja svim predanim aktivistima..osim naravno veceg % u buducnosti)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma