Dakle, za one koji su prisiljeni ručak spremiti za 20-ak minuta, a vole paštu:

PAŠTA SA ŠPINATOM I GORGONZOLOM
Treba nam pašta (ja volim onu zelenu sa špinatom ili krpice), cca pola kile špinata ili blitve, 10-15 dkg gorgonzole (ovisno koliko želite da bude jako) i 1 vrhnje za kuhanje.
Paštu skuhamo, špinat ili blitvu isto. U padeli na maslinovom ulju (po želji i na malo češnjaka) rastopimo gorgonzolu sa vrhnjem za kuhanje i ubacimo špinat koji smo prethodno usitnili. Sve dobro zamiješamo i prelijemo preko pašte. Još malo premiješamo i that's it. Po želji možete naribati i parmezana ali i bez njega je tako puuuuuno okusa.
Tako fiiiiiiiino. mmmmmmmmm


PAŠTA S PESTOM (za 3)
Treba nam pašta, pesto iz teglice (najbolji of najboljih od Barille), 1 vrhnje za kuhanje, malo papra i parmezan.
Paštu skuhati. U šalici zamiješati pesto (ja volim sa više pesta pa stavim više od pola male staklenke) sa vrhnjem za kuhanje i preliti preko pašte i sve još malo na vatri premiješati. Posuti naribanim parmezanom. Jaaaako fino.