Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Trudnoća nakio n raka grlića maternice

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Trudnoća nakio n raka grlića maternice

Jedna moja draga prijateljica se trenutno nalazi na SV.Duhu u Zg. Prije tjeddan dana dijagnosticiran joj je rak grlića maternice (papa testom).

Sad je na dodatnim testranjima. Kako još nema djece, a i mlada je, doktori su joj obećali da će učiniti sve da joj omoguće trudnoću.

Mene zanima da li je netko od vas bio u sličnoj situaciji i kasnije ostvario trudnoću? I s kakvim ste se problemima susretale?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

hm, ne znam kaj bi rekla jer ja sam jako skeptična prema tim papa testovima... mogu ti reći samo iskustvo moje frendice; njoj je papa test pokazao carcinom in situ, već se spremala na konizaciju (jel se tak to zove ?) i onda su odlučili još jednom ponoviti test - sve je bilo ok. i nakon toga su svi papa testovi bili ok. kaj se dogodilo, nitko nije znao objasniti! pila je aloe veru, pa ona misli da je od toga.a i u to vrijeme je imala velikih stresova u životu, pa je možda povezano s tim....
    nek prijateljica obavezno napravi dodatne pretrage i jača imunitet,možda se i kod nje ispostavi da nije tako strašno.
    a za trudnoću nakon operacije mislimda je moguća (pogotovo ako je bio zahvaćen samo grlić) samo teže dolazi do začeća.
    nadam se da će s frendicom biti sve ok!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala carcinoma in situ, al su ga ulovili na vrijeme i izrezali...

Trajalo je neko vrijeme dok nisam malo došla k sebi i da sve zacijeli, ali sam godinu dana nakon toga zatrudnila bez ikakvih problema, imala super urednu trudnoću, ma ko da mi ništa nije bilo :D

Šaljem dobre vibrice tvojoj frendici

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ponovljeni nalazi potvrđuju one ranije.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

moja prijateljica je operirala taj karcinom.
    3 godine nakon toga bez problema je iznosila trudnoću i rodila zdravog dečka.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nakon konizacije, osim mogućeg krvarenja neposredno nakon operacije, zbog insuficijencije cerviksa je moguće prijevremeno otvaranje vrata maternice tijekom naredne trudnoće.
    To može (ali najčešće nije) biti razlog spontanom pobačaju ili prijevremenom porođaju. (Pri porodu, otvaranje može biti otežano).

Obje vrste komplikacija su rezultat jako visokog konusa, zbog čega se kod mlađih žena konus izrezuje što je moguće pliće.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Znam dvije cure koje su rodile sa takvim nalazom nakon konizacije. Jedna je prije dijagnoze već imala dvoje djece, lječnici joj nisu preporučavali još jednu trudnoću, ali je ipak nakon godinu dana ostala trudna, i mada je cijelo vrijeme bila na mirovanju zbog straha od preranog poroda rodila je u terminu.
    Druga je imala konizaciju sa 20 godina, nekoliko godina poslije rodila je dvoje djece, trudnoće školske, jedino je nju konizacija nekako "zalijepila", tako da se nikako nije mogla sama otvoriti i oba puta imala je carski. Puno sreće tvojoj frendici!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam zbog cis-a bila na konizaciji.
    ostala trudna s R. nekoliko mjeseci nakon toga.
    trudnoca prosla bez vecih problema (jedino sam morala prilicno mirovati, ali ne u bolnici)

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam bila na konizaciji i godinu dana poslije ostala trudna.
    Trudnoća je prošla uredno, čak nisam ni mirovala iako mi je doktorica rekla da moram. Radila sam do 8. mjeseca trudnoće. Rodila sam normalno, bez problema.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •