Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 73 od 73

Tema: Savjet patronažne-KATASTROFA

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Bravo, samopouzdanje, mislim da je to ono sto nedostaje vecini majka. Kada sam rodila svoju djecicu nisam bila upoznata sa radom RODE,i evo uspjesno oddojeni cca 18 mjeseci.Da sam poslusala savjet sestre u rodilistu, nekoliko sati nakon poroda, moje bi djete imalo ozbiljnih zdravstvenih problema.(javio mu se neurodermitis po prestanku dojenja i uzimanja krute hrane, ali naravno u blazem obliku) Dakle njena recenica je glasila: "Boze,pa te cice su vam za nista, vasa je beba velika i vu ju necete moci nahraniti, odmah cemo poceti sa dohranom."Bobo je roden sa 5 400 kg, i nakon trodnevne borbe da mi donesu djete na podoj i molbi da ga ne hrane, uspjela sam se izboriti za svoje djete, i zamislite te moje jadne cice su uspjele da Bobo mjesecno dobije po 1.5 kgStrasno, kad se samo sjetim dode mi da poludim od bjesa.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ajme, ajme, ajme ... pa kakva si ti to majka, takvo veliko dijete si nahranila s takvim nikakvim cicama (tak i ja isto, ali meni nitko nije prigovarao za cice).

sarajka

Početno

evo da se i ja uključim u raspravu, željna da pohvalim svoju patronažnu.

onako sva zbunjena, prvorotka, u strahu da neću moći odgovoriti potrebama i zahtjevima svog zlata bila sam na dlaku od toga da posegnem za adaptiranim. sreća pa se patronažna pojavila dva dana nakon izlaska iz bolnice(izašla sam za vikend a ona je došla u ponedjeljak ujutro).
    odmah s vrata prokomentarisala da nam je položaj totalno pogrešan,pokazala mi sve kako treba, savjetovala da bebicu u početku malo forsiram sa dužinom podoja jer je malecka dojila max.deset minuta-tu mi je napomenula da će to trebati samo par dana dok ona ne ojača i stvarno je tako bilo.još mi je savjetovala pri toj prvoj posjeti da dojim dijete svakih dva sata(odnosno maksimalno između podoja dva sata a ako beba hoće onda i češće) a kad je došla sljedeći put i vidjela napredak savjetovala je da sad polako prepustim bebici da ona sama diktira tempo. krajnji rezultat-umjesto odustajanja bebica je dobila 1300g za mjesec dana, a ja sretna i zadovoljna

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Da ubacim još jedan pametan savjet patronažne koji mi je rekla prijateljica koja je rodila prije tri tjedna- neka obavezno kupi kutiju adaptiranog, da joj je pri ruci ako zatreba.
    Ajde, u datim okolnostima bih možda i mogla shvatiti takvu izjavu, kad bi bilo problema po pitanju dojenja, ali mama i beba od prvog dana imaju savršen ritam, bebica je zadovoljna, puno papa i spava, napreduje, mama je puna samopouzdanja i prava je dojilica (baš sam ponosna na nju ), informirana 100% o dobrobitima dojenja, zna puno više o tome od patronažne (ona bi nju mogla učiti). Patronažna je to izvalila onako usput, a da je nitko nije ni pitao za ikakav savjet na tu temu. Dakle, u idealnim uvjetima, gdje mlijeko doslovce pršti iz cika, patronažna navlači roditelje na formulu.
    Naravno da će takva mama zanemariti takvu nebulozu, ali bojim se da je puno više onih koje nisu tako dobro potkovane po pitanju dojenja i kojima će riječ patronažne biti zakon. Stvarno žalosno.

india avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

odalamila me neka viroza krajem prošlog tjedna. imala temperaturu oko 39. pričam to frendici koja treba roditi za 3 tjedna
    ona: a kaj si se izdajala dok si imala temperaturu?
    ja: ne.
    ona: ali nama je na tečaju patronažna rekla da dok mama ima temperaturu beba ne smije dojiti jer je mlijeko PREVRUĆE.
    ccccccc

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Je, sve ti se pusi iz bradavica

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj india prvotno napisa
    jer je mlijeko PREVRUĆE
    Ova mi je najbolja ...
    Što se dojenja tiče, moja je patronažna bila super, ali ostalo...ccccc....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo stranice za žalbe:
    http://www.doktori.net/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

većina njih nema pristupa računalu, ne znaju se služiti njime, a na poslu (u prostoriji u kojoj se skupljaju svaki dan) nemaju niti fax na koji bismo im mogle povremeno faxirati najnovija saznanja i tekstove sa portala, iako bi one to željele
    Ako se dogovoriš s njima, vjerujem da im možeš poslati na fax od ravnateljstva doma zdravlja, samo naznačiš da je za patronažu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

istina, samo nisam sigurna da li je ravnatelj naklonjen rodama, i kako bi reagirao ... ali vrijedi predložiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E pa nisu samo patronažne face. Mene je danas u labaratoriju, dok smo čekali da se Ivor popiški, čistačica pokušala uvjeriti da uvedem djetetu Humanu da ne povraća. Ne znam da li da ili U tom trenutku mi je došlo da ju zgazim. Sva sreća ja nisam morala jer je ušla ing. koja radi tamo i rekla joj da ne priča gluposti. Ona je svoje dijete dojila 4 godine

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

čistačice ne moraju znati razliku između Humane i dojenja, nezgodno je kad osobne savjete dijele na poslu
    Patronažne bi morale znati, ali ne uče o tome možda tek malo više nego neka obična mama, a dodatne edukacije ne znam da li uopće imaju.
    Uvijek imajte kod sebe isprintane rodine brošurice kad vam dolazi patronažna, možete joj dati da pročita kao zgodan materijal, a znam da neke to kasnije i fotokopiraju i daju drugim mamama. One jednostavno nemaju nikakav slični edukativni materijal, često imam dojam da skupljaju znanje sa terena, nekim međusobnim razgovorima itd.
    Patronažna koje je meni dolazila u drugoj trudnoći je zakon, najbolja patronažna koju možete zamisliti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nisam ni rekla da bi morala znati. Ali bi se svakako trebala suzdržavati od davanja savjeta jer ona za to i nije tamo!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, svakako ... jer takvi savjeti štete, makar je sigurno bio dobronamjeran.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa iskreno... imala je malo zgrožen pogled kada me vidjela kako raskopčane košulje i sa jednom dojkom štrcalicom pokušavam uloviti Ivora koji se valjao na krevetu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

duda bi sigurno manje štrcala

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Pa iskreno... imala je malo zgrožen pogled kada me vidjela kako raskopčane košulje i sa jednom dojkom štrcalicom pokušavam uloviti Ivora koji se valjao na krevetu...

sigurno si joj dala posla, pa otud preporuka...

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Janoccka

Ja bi samo pohvalila moju patronažnu koja nije imala nijedan loš savjet ni oko dojenja niti oko bilo čega drugog. (Sestra Danica, DZ Črnomerec)
    Doduše, nisu mi savjeti niti trebali , no ipak, lijepo je kad netko zna svoj posao i radi ga s veseljem.

P.S. meni je patronažna u početku bila itekako potrebna jer sam prilično smotana bila s čiščenjem pupčanog bataljka i jedva sam čekala da dođe da ga sredi kako treba. Koje olakšanje kad je otpao, oba puta. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    sigurno si joj dala posla, pa otud preporuka...
    Ma kaki! Ja sam finjska žemska! Sve pospremim i prije i poslije! Nosim doma čak i prljave pelene 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nedavno sam bila kod frendice, tek je rodila, beba par dan i patronažna kod nje. Ja sjedim sa strane i slušam. Ulovila sam rečenicu "Bilo bi dobro da mu date bebi...., on je velika beba(3800) i nije mu dovoljno što pocica" Doduše ona baš i nije htjela dojiti, već je nakon dva tjedna prestala jer ima premalo mlijeka pa joj je patronažna preporučila da ode kod ginekologa po tablete za zaustavljanje mlijeka .
    Uglavnom ona jer bar iskrena pa je rekla da je sretna kaj ona ne doji, i da bravo njenom sinčiću da samo nek on ne cica da će mu mam kupiti tonu bebi.... ako treba. Ah!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Draga Ana tek sad vidim potpis, čestitam

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

apricot ja sam sad malo zbunjena jer ta ista patronažna Marica je došla meni doma, i doći će opet nakon što rodim..rekla je da vodi grupu za potporu dojenja i koliko sam skužila da je baš za dojenje...pa zar je moguće da jedno priča drugo radi? mislila sam da sam baš naletila na neku educiranu... :?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    Draga Ana tek sad vidim potpis, čestitam
    Hvala ti Školjkice, ja sam ti sva u 7. nebu, presretna...i...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •