-
Dojenje, dijabetes i drugo dijete
Cure pozdrav!
Pokušat ću vam ukratko opisati svoju situaciju i nadam se da ćete mi moći pomoći kao i većini koja pomoć traže.
Dijabetičar sam na inzulinu i imam curicu od 2,5 godine. Kad se ona rodila bila je na intenzivnoj par dana ali ne u inkubatoru. Sad vidim da sam onda bila jako glupa i nisam dovoljno gnjavila i tražila pomoć tako da sam se nakon par neuspješnih dojenja (zbog jako tvrdih prsiju i hipoglikemije) ipak odlučila na izdajanje koje je ako ništa drugo smanjivalo bol u prsima. Uredno sam svaka 3 sata punila onu malu (kršitelj koda)ovu flašicu a po potrebi se u sobi izdajala i ručno u čašu jer je mlijeka bilo na sve strane. Moja cura je bila u bolnici 10 dana i ja s njom ali kad smo došli doma nastao je kaos....probala sam je stavljati na prsa pa se tosvelo na skoro svakih 5 min....i onda je mlijeko skoro nestalo pa sam se nastavila izdajati...ali to više nikad nije bila ona količina kao u početku....s mjesec dana moja cura je prešla nažalost na adaptirano mlijeko ali je popila sve do zadnje kapi koliko je bilo...Mislim da je problem bio i u tome što nisam imala ničiju pomoć...po dolasku iz rodilišta ostala sam s njom sama doma....nije bilo ni neke bake kraj mene a MM je morao na posao...tako da sam bila i prilično nervozna i zabrinuta što je sigurno pogoršalo situaciju....
Sada sam nekih 5 tj. trudna i ako dr potvrdi da je sve ok (još nisam bila na pregledu) i ako trudnoća prođe ok do kraja....jako sam se zainatila da ovaj put MORAM dojiti kako treba ako mi moje zdravlje to bude dopuštalo.
Dakle nakon ovako dugog posta (ispričavam se ako je ipak predugo) pitanje bi bilo da li mogu nešto učiniti prije nego rodim...kome bih se trebala javiti za pomoć jer stvarno imam jako veliku želju dojiti i ovaj put ću se do zadnjeg atoma snage boriti za to....
-
imaš na portalu tekst o dojenju uz dijabetes, svakako ga pročitaj:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=240&Show=1806
a bilo bi dobro da pročitaš i ostale tekstove o dojenju, ima ih zaista puno, ali budi sigurna da će ti pomoći.
bilo bi odlično kad bi mogla doći na rodinu malu školu dojenja, tamo ćeš naučiti jako puno.
drago mi je da s tako odlučna ovaj puta uspjeti, pozat mi je taj osjećaj. ne brini, uz takvu volju i podršku koju ćeš ovdje naći nema sumnje da ćeš uspjeti
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma