Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: fali mi moj prejaki let down :(

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno fali mi moj prejaki let down :(

da, jos sam ljetos muku pucila sa prepunjenoscu dojki, 5 mj. sam imala silikonske grudi, spricalo je na sve strane, jastucice sam mijenjala svako malo, po noci se budila u lokvi mlijeka...a onda su se ispuhale.
    lagano je let down postao normalan, jastucice vise nisam trebala, pa se vise nisam moga izdojiti, Lea se preznojava dok vuce, ipak je navikla da joj mlijeko samo curi u usta, postaje sve nervoznija jer drzi se grcevito ustima za sisu a mlijeko ne curi, pa povuce par puta, pa mlatara nogicama i rukicama, ali ne curi, pa opet vuce, pa let down nikako. prije bi samo pomislila na nju i dosao bi dvometarski mlaz. ja je gledam, prisjecam se njenih svih 9 mjeseci, ali let down nikako da krene i sad sam u novoj situaciji- trazim po portalu sta raditi kada je let down preslab. moj mali sisavac koji ne zna piti nikako drukcije i koji uz dohranu ima preko dana ima oko 8 podoja (plus nocna nasisavanja) prelijena je vuci.
    fale mi oni dani kada se davila u mlijeku. kada je mogla pojesti cijeli obrok a ja bi i nakon njega moga bez problema izdojiti. fale mi ona moja 5 podivljala kalalica. fali mi Leino tusiranje i smijeh nakon njega. fali mi moj prejaki let down

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da probaš s kompresijama dok mlijeko ne krene, dok se curka ne navikne da se mora malo potruditi?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sad ću ja malo kontra-jedva sam čekala da se rješim prejakog let down-a
    mi smo muku mučile zbog toga i nikako nisam mogla s užitkom dojiti dok se nije malo smirilo, ona se grcala i nagutavala zraka.
    Mislim da će vam trebati malo vremena za prilagodbu, ali onda dolazi još ljepše nacickavanje-barem meni ljepše.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni od početka fali... Oduvijek imam feeling da žongliram na samom rubu s količinom mlijeka, nema šanse da bih mogla izdojiti i kap mlijeka nakon podoja.

A Jana se ponaša identično Lei, povuče par puta, zabaci glavu, pa se baci nazad na cicu, pa šizi (manje u zadnje vrijeme, fala bogu). Iako je od početka navikla da se za LD mora načekati.

Čak sam kupila i sintocinon, ali osim 2-3 puta, baš i ne pomaže.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Meni od početka fali... Oduvijek imam feeling da žongliram na samom rubu s količinom mlijeka, nema šanse da bih mogla izdojiti i kap mlijeka nakon podoja.

A Jana se ponaša identično Lei, povuče par puta, zabaci glavu, pa se baci nazad na cicu, pa šizi (manje u zadnje vrijeme, fala bogu). Iako je od početka navikla da se za LD mora načekati.
    ovako je i kod nas, osim par jakih let downova kad bi se malac uspavao, a cice prepunile, ali to je bilo daaaavnoooo!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ivy jesam i nisam. nema tu pripreme. ona kad hoce HOCE. i to odmah.
    cudno mi je da se nije vec naviknula. pa nije nestao preko noci. to traje lagano vec 3mj. a ja sam sva izgrebana. ruje noktima po sisi od nervoze.
    Školjkica, jedva cekam iako je meni uzitak od prvog podoja, ma kakvi sve bili a bili su svakakvi

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

identicna stvar se i meni dogodila. imala sam u pocetku do bola jak let down i sa njenih 6 mjeseci je popustio, a taman se bila naucila ne zagrcnuti u navali mlijeka.
    kad je popustio nastali su problemi jer je postajala nervozna cim to ne bi odmah krenulo i uzasan plac, odbijanje sike, guranje...
    sjecam se da sam mjerila koliko bi trebalo da ona pocne ritmicno gutat, otprilike 4-5 minuta, sto je uzasno dugo.
    kasnije vise nisam cekala da ona ogladni i trazi jest, nego bih je preduhitrila i dala joj da doji, prije nego je uhvati najveca glad. tada bi joj navlacenje mlijeka lakse palo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

uvijek me zanimalo da li to njeno sisanje u prazno moze navuci ekstra mlijeka. da li je moguce da mozak misli da nema dovoljno pa pocne proizvditi vecu kolicinu?

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a ne znam :?
    sad kad malo bolje procitam tvoj prvi post vidim da nam situacija i nije ista. jer tebi je, kako kazes, oslabio, a meni ga tih prvih par minuta ne bi ni bilo, a onda kad bi mlijeko doslo, let down je bio jako slab, ne bih ga ni osjetila.
    znaci, da, ona bi sisanjem navukla mlijeko. to je moj zakljucak.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

lara je...sada je. prije bi let down krenuo odmah i mlaz bi bio ko da gasim pozar. a sada zna proci koja minuta dok ne krene kad krene nije vise toliko mocan, kako bi rekla. a dok ne ide nista, ona je nervozna, ludi, grebe, mlatara, skace. pa pusti pa tako i prekine povlacenje...
    kad sam mislila na navlacenje mlijeka tim kvazi-lijenim-sisanjem, mislila sam na povecanje kolicine. jer cim ima vise mlijeka jaci je i let down.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •