Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: u iscekivanju zvjezdice koja samo sto nije...

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno u iscekivanju zvjezdice koja samo sto nije...

kod mene uvijek mora nekako drugacije nego kod svih...

danas sam 37tj + 2dana,

prekjucer sam bila na redovnoj kontroli, otvorena 2 prsta, sve spremno. nakon pregleda dosta sam krvarila i buduci je jos jucer sluz bila dosta krvava doktor me uputio da se javim u bolnicu na ctg. nije da mi se islo, ali ajde...

ctg zabiljezio trudove (koje sam ja osjetila kao stvrdnjavanje trbuha ali nimalo bolne, malo me boluckalo u krizima, nista strasno), vaginalni pregled 6cm otvorena.

...i pita mene doktor sta cemo? rekoh, idem kuci. rekao je da me nevoljko pusta i cim nesto osjetim da se odmah vratim jer je sve smeksano i spremno za porod.

e, sad.... znam sto bi se dogodilo da sam ostala, probusili bi mi vodenjak, stavili na drip... to bi bio apsolutno identican scenarij mom porodu s eugenom, rodila sam 1,5h nakon ovog trenutka u kojem sam ovaj puta rekla da idem kuci.

da mi se ostajalo u predradaoni i svakoj viziti objasnjavala kako ne zelim prokidanje vodenjaka i drip, nije. a ne bi se ni naspavala, a i bila sam gladna.

sinoc sam jos osjetila koji trud (jos uvijek ne bolan), malo kriza... nista posebno... nocas sam lose spavala, vise od uzbudenja, i probudila me menstrualna bol u par navrata, kriza... ali nista pravilno ni mjerljivo.

jutros sam bila sva ponosna na svoju odluku sto nisam ostala... a sada sam vec :/

osjecam se iscrpljeno, pokusala sam otici do banke preko puta i pocelo mi se jako vrtiti na cesti (nisam nista jela prije), sad sam pojela, ali se i dalje osjecam slabo. mjerila sam tlak 150/80... zvjezdica je prilicno aktivna, dakle ni to me ne upucuje na skori porod... (ali sjecam se da se i eugen koprcao do 15min prije nego se rodio)...

sad bi ja podrsku da mi kazete da je sve ok... a opet bi i da me sterate u bolnicu...

sama sam doma pa sam jos nesigurnija i zbog toga...

nadam se da ce se javiti nase doule...

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ti samo šaljem vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

150/80 ? :shock:

Odmah se spremi i u bolnicu!

Sretno kako god odlucila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja mislim na tebe! jako.

sad sam sigurna da niš od kave sutra! ha ha.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja te zbog svog iskustva ne mogu poticati da ostaneš kod kuće. I ja sam odbila bolnicu sa 41+1 i ta noć mi je bila najgora od svih. Zbog nervoze nisam mogla spavati, bebač mi se to veče prejako mrdao, a sutradan ujutro kada sam ipak otišla u bolnicu ctg nije baš bio dobar(na dan kada sam potpisala neostajanje ctg bio školski), tako se nastavilo preko dana i tu noć su me inducirali zbog opadanja bebinih otkucaja. Na kraju indukciju nisam doživjela kao ništa strašno i bila sam sretna što sam dobila živu i zdravu bebu. Možda je i tebe uhvatila nervoza kao i mene zbog odbijanja ostanka u bolnici. Možda ćeš ako odeš tamo, ali odbiješ indukciju biti mirnija pa ćeš se i bolje osjećati. Moj ti je savjet da napraviš onako kako ti osjećaš. Ja sam se pokajala što sam potpisala i odmah sam sutradan otišla u bolnicu mada mi je dosta ljudi govorilo kako nema mjesta strahu no na kraju se moj instinkt pokazao točnim. Samo slušaj sebe Sretno!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uh tek sada vidjela tlak! Ajd ti ipak bolje u bolnicu pa si malo tamo čitaj knjige i odmaraj....samo neka si tamo, ionako ćeš najvjerovatnije vrlo skoro roditi.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ege, ne znam što da ti kažem. Ja sam po tom pitanju trtaroš pa me ne slušaj.
    Samo ću ti zaželjeti brz i lijep porod, i naravno preslatku zdravu curicu kojoj jedva čekamo saznati ime

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

samo da poslajem puno ~~~~~~~~~~~~~~

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nemam nikakav pametan savjet,

ali sam ziheraš :/

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam savjet, samo (samo ne znam sto cemo maji reci ako ti danas rodis )

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo jos malo vibrica ~~~~~~~~~~~~~~~

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Čuj draga tlak ti je ogroman!!
    Ako si čitala moju priču s poroda, ja sam kao i ti došla 7cm otvorena, ali na pitanje što ćemo, odgovorila sam što vikažete, jer je bio moj doc. On kaže prečesto ćemo te gledati ja bih da te porodimo. I rekla sam OK, prokidanje vodenjaka i bez dripa do zadnjih pola sata...
    Ajde drži se, sjećaš se da smo mi generacija :D

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još vibricaaaaaaaaaaaaaaaaa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

držite se vas dvije!

kikica2 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vibrice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!
    Ja bih na tvome mjestu otišla u bolnicu, bilo bi me strah doma. Al ja još nisam nikada rodila pa nemam nikakvog iskustva. Mislim da je ono što odlučiš sama, najbolje za tebe. Pusa i da što prije i lakše ugledaš i poljubiš svoju bebicu, anđela malog !

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    (samo ne znam sto cemo maji reci ako ti danas rodis )
    zakaj???

sad sam odlucila jos jednom izmjeriti tlak, pa ako je visok javiti svom doktoru da vidim sto ce reci.

...ali, Murphy moj strai prijatelj je samnom, pa su na tlakomjeru crkle baterije

sad ce mi mama kupiti nove pa javim...

...a meni je sad takva pospana nirvana, da bi najrade isla spavati

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege, ako ti je tlak visoki odmah odi u bolnicu...

I nekak si mislim da ću sutra kad otvorim komp prvo na čestitanja..a ono tamo već se piše 5 strana....

I želim ti prekrasan porod!

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jos vibrica i lijep porod zelim

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš sam ti ja isto htjela napisati da opet izmjeriš tlak, nakon što se malo smiriš i prilegneš. Meni zna isto tako jako skočiti kad sam uzbuđena ili u žurbi.

Nestrpljivo čekamo šta će se dalje dešavati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam neki pametan savjet...ak misliš da trebaš otići možda da odeš samo da znaš na čemu si...obzirom na prvo iskustvo

mislim na tebe i šaljm ti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Jel došla mama?

Drži se i brzo odluči, jer vrijeme cuuuri...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čekamo lijepe vijesti!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tlak 130/80

mislim da ipak nije panika... male nogice me sutaju po rebrima, mislim da cu jos cekati.

ali zasto ja nemam trudove??? pih, bas nije neka fora da ne znam jel radam ili ne

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Eto vidiš, nema mjesta panici. Takav tlak je i najčešće i moj. Ne idi ti nikud još. Je da nije fora da ne ni nemaš osjećaj da rađaš, ali i ja bih najradije da se mogu tako hvaliti.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

~~~~~~~~~~~
    Samo hrabro, uskoro ćeš ljubiti i maziti svoju bebicu!

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo vam pusa

branka0112 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim na tebe i tvoju curicu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Draga, ja sam htjela doći u rodilište u zadnji čas ali nisam imala muda. Želim ti da što prije zagrliš svoju curku!

JOVANIMAMA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Želim ti lagan porod i zdravu bebicu .

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege, samo polako, odmori se kad je ovo vrijeme baš takvo. Ja imam trudove, ali niš drugo, mislim, tako su neredoviti i nejednaki da ne idem još nigdje! Nisam trtaroš, treći put mi je, pa ću ići kad ću osjećat da bi to stvarno bilo to. A sad idem leć, možda i prestanu, tko zna.
    (Danas mi je termin, ali to stvarno meni ništa ne znači.)

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege, Damjanove pokrete osjećala sam do samog izlaza.
    Ipak, s tlakom se nemoj zezati jer ti možda varira.
    Držim ti fige da prođeš sretan i brzi porod! Sretno!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i mislim na tebe i zvjezdicu

Dobro da si se javila već sam izludila Laru sms

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

vibrrrr~~~~

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drž se stara!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću ti malo baciti neke citate, iako ih sigurno predobro znaš
    Citiraj Suzanne Arms Bezgrešna prevara prvotno napisa
    Tjelesna priprema za porod treba ići ruku pod ruku sa psihičkom pripremom koja obuhvaća saznanja o tome da je porod prirodan proces. Žene danas ne vjeruju u to da njihovo tijelo zna što treba činiti, a još manje vjeruju da njihova beba to zna. Zbog straha i zbog osjećaja da ne znaju, često imaju osjećaj sigurnosti kada dođu u bolnicu; na svjesnoj razini uma vjeruju da su na pravom mjestu i da će sve biti u redu. Ako nešto krene po zlu, netko drugi će znati što treba učiniti. Autoritet (i odgovornost) se tako prenosi na nekog drugog. Ali tijelo ne laže i zbog toga se vrlo često događa da, unatoč osjećaju sigurnosti koji bolnica pruža, mnoge žene reagiraju tako da im se trudovi uspore ili potpuno zaustave. Iz istog razloga puno žena ima podvojene osjećaje o neophodnost rutinskih postupaka kojima su u bolnici one i njihove bebe izvrgnute, a sve u ime njihove dobrobiti
    Citiraj Judy C.Rall prvotno napisa
    U bolnicama ženama često govore da "ne napreduju" ako se ne otvore barem jedan centimetar na sat. Ta dijagnoza temelji se na istraživanju koje je prije mnogo godina proveo dr. Friedman. On je bilježio podatke mnogih poroda i napravio prosjek trajanja i napredovanja tih poroda. Izradio je ono što se danas naziva "Friedmanova krivulja". Prosječno napredovanje je jedan centimetar na sat. Ako ne napredujete barem toliko, vjerojatno ćete dobiti pitocin. Ako ni s pitocinom ne napredujete, “ponudit” će vam carski rez. "Ponuđeno" je neobičan izraz za to, budući da će vam reći da nema drugog izbora.
    Kako biste se osjećali da vam kažu da je prosječna žena visoka 1,65 m i da ste vi nenormalni ako ste visoki 1,75 m? To je u suštini ono što se kaže ženama koje ne napreduju barem jedan centimetar na sat. Izgleda da nitko ne shvaća da je Friedmanov "centimetar na sat" PROSJEK. Prosjek je sastavljen od visokih, srednjih i niskih vrijednosti. Neke žene napreduju na jednoličan, stalan način, ali mnoge, ako ne i većina, napreduju u naletima. Možete neko vrijeme ujednačeno napredovati, zatim imati period odmora i zatim ponovo nastaviti. Vaše emocionalno stanje utječe na način na koji se vaš porod odvija i zato je vrlo važno pod svaku cijenu izbjeći ometanja u sobi u kojoj rađate. Često je promjena emocionalne atmosfere sve što je potrebno da bi trudovi ponovo započeli.
    Vaše tijelo točno zna kako treba roditi. Sve što morate učiniti je da uklonite prepreke, tako da vaše tijelo može slobodno učiniti to što zna činiti. Dozvoliti ženi da sama kontrolira svoj porod, znači pobrinuti se da sve ide baš onako kako bi trebalo. Vaše tijelo neće pokušati sabotirati porod, osim ako ga prepreke na to ne natjeraju. Usredotočite se na to da naučite otkloniti svaku moguću prepreku.
    Ovo mi se čini najbitnije:

Citiraj Saradadevi s predavanja M.Odenta prvotno napisa
    NOCEBO EFEKT MJERENJA KRVNOGA TLAKA
    Često se trudnicama priopći loša vijest da joj je povišeni krvni tlak. Je li to uistinu loša vijest? Mnoga istraživanja su potvrdila da na kraju trudnoće, povišeni krvni tlak, je dobra vijest; to znači da posteljica obavlja svoju zadaću. Mjerenje tlaka se opravdava time što je povišeni krvni tlak jedan od obaveznih pokazatelja preklampsije, međutim , nije jedini uvijet koji treba biti prisutan, tako da sam za sebe, povišeni tlak nije simptom preklampsije. Ako se povišeni tlak tretira lijekovima, nastaju problemi jer njihov jedini dokazani učinak je taj da usporavaju fetalni rast.
    U vezi povisenog tlaka na kraju trudnoce bih dodala jos jednu vaznu stvar.
    Mjerenje tlaka tijekom trudnoce ima smisla ako se uzme u obzir da su potrebna barem jos dva (ukupno barem 3) simptoma kako bi se dijagnosticirala preeklampsija.
    Usporedio je nacin dijagnosticiranja preekl. povisenim tlakom na sljedeci nacin:
    jedan od simptoma tumora na mozgu je glavobolja. Ali znaci li to da je glavobolja sama po sebi znak da imamo tumor na mozgu?
    Dakle, za dijagnozu preeklampsije , osim povisenog tlaka trudnica treba imati barem 3g proteina u urinu sakupljanom unutar 24 sata i jos barem jedan dokazani pokazatelj metabolickih smetnji.

Stvarno ti da za zamislit se, obzirom da se u HR cesto napravi indukcija samo zato sto se tlak povisio.

Početno

mislim da bi bilo dobro da se sad maknes od kompa i legnes... pokusaj odspavati i dobro se odmoriti.. ni ja jos ne bi isla u bolnicu, znas kakva je procedura, prosla si ju vec jednom...
    ako ti se spava spavaj... nemoj izlaziti iz kuce bez da si bar nesto pojela, ne riskiraj sad da se rusis negdje...
    zvjezdica se polako priprema i kad osjeti da je najidealniji trenutak ona ce ti doci u zagrljaj...
    smiri se i opusti, to je najvaznije... pokusaj s meditacijom, vizualiziraj neke lijepe trenutke, mjesta koja te ocaravaju, nesto sto te cini sretnom...

a sad je vrijeme da ti i ja posaljem malo vibrica ~~~~~~~~~

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslid, ovo mi je bas trebalo imas pravo da sam citala 100 puta ali, sada je trenutak...

daphne, evo odspavala sam 1h i sada se dooobro najela, imam malo cudne zelje, napravila sam si zgance (puru) sa preprcenim spekom i kiselim vrhnjem, sad mogu ici i u polje kopati a ne samo roditi

ma, uhvatila me frka da mi odjednom ne krenu oni zadnji trudovi za tiskanje a ja sama doma... to su jedini trudovi koje sam imala s eugenom, ali necu valjda... pa i da bude, pripremim cistih rucnika, i zovem hitnu... samo tko da im otvori vrata? hahaha... pa nije cudo da se ne mogu opustiti kada me takve stvari opsjedaju

anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Čuj, nemoj hitnu!

Iz iskustva moje kolegice koja je na kraju rodila doma - s hitnom je došla doktorica koja se uspaničila i nije imala pojma šta bi s njom napravila.
    Na kraju joj je pomogla šogorica koja nikad nije rodila 8) .

Evo još i vibre za najkraći i najmanje bolan porod, i za bebicu

~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege meni je tako izgledao drugi porod, mene ravno jedan trdu bolio. Sve ostalo samo osjetila samo kao stezanja. Onog trena kad me počelo boliti glava je krenula van.

Pusa i ljubi bebu uskoro ćeš je vidjeti

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

meni je bilo nesto slicno kao Alamami - boluckalo cijeli dan, nesto kao mentsturalni bolovi. pravi bolovi su trajali samo sat vremena i beba je bila vani.

Ege, odmaraj se i pokusaj se opustiti. ~~~~~~~~~~~~~~~

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

~~~~~ ~~~~~

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mislim na vas

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim na vas....

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~da nam zvjezdica dođe na najljepši način!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

tratincica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor