Cure, mene interesira koliko dođe običan pregled i ultrazvuk, folikulometrija i te jednostavnije stvarčice. Puno vam hvala!!!
Cure, mene interesira koliko dođe običan pregled i ultrazvuk, folikulometrija i te jednostavnije stvarčice. Puno vam hvala!!!
Hvala puno!!!![]()
Oprosti što dosađujem, ali mi je "stiskavac", pa ne znam što se događa kad je u pitanju folikulometrija, znači li to svaki dan 4 soma, ili imaju "popust na količinu"? :? :?
Ali,molim te objasni mi kako rade histeroskopiju.Boli li te kasnije i moras li mirovati par dana?Originally Posted by Ally
cv-vanja,histeroskopija se radi u općoj anesteziji,postupak traje oko 30 min.zavisi od dijagnoze koju imaš ( priraslice...).Histeroskop je apartić sa kamericom koja se uvodi u rodnicu,odma se jasno vidi da li postoje kakve anomalije( građa maternice...)i ako postoje priraslice može ti ih odma i ukloniti.Poslije ništa ne boli,osim što malo krvariš,i u principu ne trebaš mirovati.Konzultiraj se prije sa doktorom,postupak uopće nije strašan.Ja sam ga radila na Merkuru i doktori su tamo stvarno super.
Cure moje drage!
Kao što vi dijelite sva svoja saznanja o svemu što nas interesira, meni je pomalo dužnost da vam najavim uskoro otvaranje još jedne privatne prakse specijalizirane za MPO. Radi se o Poliklinici Škvorc u Samoboru. Dr. Škvorc ima svoju ustaljenu ginekološku ordinaciju i njegova sam stalna pacijentica. Izuzetno je pristupačan i topao kao osoba. O profesionalizmu da i ne pričamo. A sada na ono što nas sve interesira. U 4. mjesecu će krenuti s radom dio za umjetnu oplodnju. Dr. Škvorc je u suradnji s njem. biolozima Knievald (ako sam dobro napisala prezime tog bračnog para ) koji po cijelom svijetu imaju svoje laboratorije. Ako sam dobro shvatila, taj je bračni par 1. uspio u Europi dobiti bebu iz epruvete. Navodno da su prije penzije poželjeli otvoriti još jedan lab. i to u Hrvatskoj. Čekanja nema, ekipa u Poliklinici vrlo obećavajuća, cijene kao i svugdje, a što je jako bitno, dr. Škvorc je svaki puta kad sam se našla u blizini njegove poliklinike i poželjela upitati nešto našao vremena da u miru odgovori na sva moja pitanja. Često puta mi nije bilo jasno pa mi je i crtao ne bih li shvatila. Šteta što ne mogu još ništa reći o rezultatima jer nisu počeli s radom ali uskoro... Evo, danas sam bila na benzinskoj natankati auto pa sam se sjetila da ga upitam planiraju li raditi punkciju pod laganom anestezijom. Otišla, pozvao me u ordinaciju i objasnio da će vjerojatno anesteziolog davati anesteziju i budiš se nakon 10-tak minuta. Taman... Čim saznam nešto više javim. Daj Bože da nam ne treba ali kad je već tu... dobro je znati.![]()
Odlično što više privatnika to veća konkurencija, pa će i cijene padati a i kvaliteta usluga će morati rasti.
Exactly. Neka zdrave konkurencije, biće nam svugdje bolje :D!
cula sam vec i za taj bracni par biologa da su navodno jako dobri strucnjaci
Bila danas kod dr. Radoncica ( 1.put) i stvarno sve pohvale docu.
Jedan od rijetkih trenutaka kad izadete iz ordinacije i osjecate se dobro jer ste dobili info koje ste trebali, a doc je k tome srdacan, otvoren, pristupacan ( ponekad me stvarno izivcira nedodirljivost nekih...)
U svakom slucaju mislim da sam nasla ginica koji ce me pratiti "jednog dana kad ostanem trudna.."
( a nece smetati ni to sto je zapravo vrlo sarmantan muskarac, meni barem)
Bravo nela, baš mi je drago :D ! Cure na forumu ga dosta hvale.
Nela 37 u potpunosti te potpisujem. Ja sam bila kod dr. Radončića početkom mjeseca i isto tako sam pomislila i iako nisam iz ZG sigurno ću barem jednom doći kod njega kada budem trudnica. Jako mi se svidio, sve ga se može pitati i zaista će odgovoriti i pregledati sve nalaze i UZV bez žurbe i pritiska.
Jos jedna pohvala Dr.Radoncicu.
Danas sam tamo obavila ultrazvucni HSG i ma kako bilo bolno i za mene pomalo traumaticno iskustvo uz jednog takvog doktora sve je puno lakse.
Toliko me smirio pricom, potporom i podrskom vezanom za rad RODA da mi je doslo da ga na izlazu zagrlim.
Stvarno rijetko se osjeti takva toplina i interes za covjeka u bilo kojoj ordinaciji.
Opa,
ja kod Radončića danas radila folikulometriju! Budući sam kod njega došla prošli tjedan sa zahtjevom da hoću inesineaciju iz prorodnjaka, čovjek mi je lagano objasnio i ostale mogućnosti. Bez pretjerivanja, istaknuo je sve prednosti i nedostatke....I bilo mu drago kad je shvatio da nisam bez prethodnih saznanja.
Danas, kad sam ušla, zamolio me da ga podsjetim što smo dogovorili, što me jako obradovalo. Znam da nema šanse da zapamti sve, pogotovo kad si nova pacijentica.
Druga stvar koju cijenim kod njega je rukovanje - jednostavno, volim kad dogovorim nešto to potvrditi stiskom ruke. I to što za vrijeme razgovora ne luta pogledom po ordinaciji nego te gleda u oči. Tako znam da me zaista sluša.
Nela37, draga, potvrđujem da je šarmantan!
...i ja,i ja.Super doktor,i pristupačan!Originally Posted by iva_luca
Ah, da zaboravila sam rukovanje - tako jednostavna gesta a toliko govori .........
p.s. nadam se da ga necemo razmaziti s komentarima...a znam da čita ovo !!!
Dr.Radončić odgovara na pitanja na www.zdravljeizivot.com,ali i kad se ulogiram kažu mi-nemate pravo na postavljanje pitanja.
Ako je netko bio ili probao,molim da me uputi.
www.zdravljeizivot.com ,da se ispravim
[quote="nela37"]Ah, da zaboravila sam rukovanje - tako jednostavna gesta a toliko govori .........
p.s. nadam se da ga necemo razmaziti s komentarima...a znam da čita ovo !!![/quote]
..Ma zaista?????..e onda-puuuno pozdrava iz Labina,on će znati od koga.a vjerojatno se sjeća i mojih dragih kumova-zajedno smo bili do njega.![]()
![]()
![]()
Možda ste već odgovorile, ali zanima me da li na poliklinici Vili imaju "frižider" za eventualne eskimiće?
Na poliklinici IVF imaju, zar ne?
Za obje poliklinike sam čula dobra iskustva, bojim se da mi ne gine sljedeći IVF privatno.... kako ću se odlučiti???......
Ja idem sutra na folikulometriju pa, ak se sjetim, pitam za frižider za "snjeguljice" :D .
Nemaju frižider za "Snjeguljice"!
Kaže doc. da to nije dozvoljeno privatnoj praksi! Kaže, čim Zakon probije put do saborskih klupica i ako sabornici ne budu kreteni..... Ovo je naravno, moja slobodna interpretacija daleko pažljivijih riječi našeg doca.
gdje na Viliju rade onaj "biološki" dio, tamo kod njih na poliklinici? Ko je biolog, znamo li?
U frižider CITO-u ga pak imaju, a isto je privatna praksa. Sve je to mislim pitanje tumačenja, dok je regulativa tako prastara i onoga što se ko usudi - riskirat ili neriskirat s investicijom jer je sve to skupo.
Nije to pitanje tumačenja nego pitanje "muda dok te ne ufate" pa platiš kaznu junačku-nema se što tumačiti ako imaš jasno rješenje u kojem piše što da, a što ne.
Exactly. Ja iz svoje perspektive stare koke ipak sa simpatijama gledam te što su se usudili, s obzriom na realne okolnosti - da je u bolnicama u Hrv. samo jedan frižider.
Ma to je shit, a još tek sad kad se ovi odozgo prijete da će zabraniti krioprezervaciju tko se uopće i usudi pljusnuti nekih 200 000 kuna na krio+ troškovi održavanja.
Ma svaka čast VV-u što to uopće rade u ovoj situaciji.
Zamislite samo kakav će problem nastati ako se zaista zabrani krio. Gdje će i kako će završiti svi oni zamrznuti zameci?
To je ogroman problem s etičkog stanovišta, jer ako je zabranjeno zamrzavati po toj nekoj logici-što bi tek značilo prestati održavati kriotank?
Ili da kažem drugačije...sva sreća da je tako komplicirano-možda vijuge ipak prorade onima na pozicijama.
Rvukovi2,
ova zavrzlama uopće nije loša
Da mi je samo vidjeti tko će imati "muda" da zabrani zamrzavanje pa da ga provede doslovno, tj. uništi one prethodno zamrznute.
He he, eto ministru jedna slatka misao za vikend!
Hvala za link. Bas mi je pomogao. Maloprije sam bila i registrirala se kao novi korisnik. Isto nisam uspjela postaviti pitanje, ali onda sam se sjetila da bih se mozda ipak trebala opet registrirati kao postojeci korisnik i uspjela sam postaviti pitanje bez problema.Originally Posted by sonja3333
Ide li sad?
Sve pohvale poliklinicu Vili ,a najviše mom najdražem doktoru Radončiću koji mi je vodio obe trudnoće....
![]()
Jucer sam postavila pitanje i odgovorio mi je vec istu vecer. Vidim po drugim pitanjima da odgovori za koji dan, sto me je ugodno iznenadilo. Nije da mi odumru jajasca dok dobim odgovor. Navedenu stranicu od srca preporucam. A dobila sam optimistican odgovor, pa sam dodatno zadovoljna.Originally Posted by sonja3333
![]()
Pozdrav svim curama. Nova sam na forumu i moram priznati da me čitanje vaših poruka i potpora odobrovoljilo.
Molim za pomoć vas koje ste bile u Viliju. Koliko košta inseminacija (uk. trošak) i koliko se čeka na red? Da li je potrebno reći kojem doktoru želiš (prema vašim riječima najbolje je ići dr. Radoničiću) ili te ovisno o vrsti tvog problema upute na doktora?
Majka sam četverogodišnjeg sina na kojeg sam čekala 1,5 g, a sada isto toliko čekam i na drugo dijete. Do sada sam bila kod dr. Podobnika, no moram priznati da me vaše zadovoljstvo u Viliju ponukalo da razmislim gdje bih nastavila. Dr. Podobnik predlaže mi inseminaciju.
Što mislite?
ajde, da i ja pohvalim mog doca!!
dr radoncic je zakon!! :D
ako ga je tko u trudnoci izgnjavio to sam onda bila ja. zvala sam ga usred noci i uvijek je bio strpljiv i srdacan!! jedva je cekao da me se "rijesi"!!![]()
iva_luca hvala na preporuci. Vidim da ste pisale o puno cijena, no ipak trebam pomoć. Što je prirodni IVF, što je lagano stimulirani? (ne znaš dok ne dođeš u probleme pa se kreneš informirati kao ja).Originally Posted by iva_luca
Jučer sam razgovarala s Podobnikom i koštalo bi me u totalu oko 3000 kn. No obzirom na loše komentare o Podobniku uz čiju pomoć sam i prvi puta ostala trudna (prirodnim putem uz pomoć Dabrostona), mislim da ću ovaj mjesec pokušati s ITI kod njega (danas dobivam m). Inače o Podobniku - ja sam bila zadovoljna s vođenjem trudnoće i time što sam ga na mobitel mogla zvati u bilo koje doba. Rekao je da će mi biti na porodu, no nije bio. Bila je, mislim da se zove dr. Stasenko, i bila je predivna, tako da nisam nimalo nesretna što mi nije bio on. Ne znam ukoliko mi ne uspije od prve da li da se javim u Vili ili da ostanem kod Podobnika. :?
U svakom slučaju hvala za informacije. Čitanje vašim postova velika mi je pomoć u ovim trenucima.![]()
Prirodni IVF - iliti "prirodnjak" označava praćenje razvoja folikula (folikulomertija, obično svaki drugi dan) u ciklusu baz stimulacije (bez lijekova). Zatim slijedi "štoperica" kad dr. ocijeni da je js spremna pa punkcija i na kraju IVF ili ISCI (ovisno o spermiogramu)..
Lagano stimulirani je obično uz upotrebu klomifena ili femare a sve ostalo je u principu isto.
Ali, za informaciju, imaš na forumu riječnik pa ga malo prouči. U svakom slučaju, sretno!
Hvala na odgovoru. Riječnik sam gledala, no tako stručno baratate pojmovima da se pomalo gubim.
Upravo sam krenula na prvu inseminaciju - danas dobivam 4. Gonal. Držite fige!!!
Pozdrav svim forumašicama!!!![]()