Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 202

Tema: Worst case scenario za necijepljenje?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa
    ....evo možda se već pokazuje...u ovim silnim alergijama, astmama, grčevima malih beba ( a kad mi je baka imala djecu vidi čuda NIJEDNO nije imalo grčeve), smrtima u kolijevci, cerebralno oštećenoj djeci, hiperaktivnoj, autističnoj,djeci s leukemijama...pa i u ovim sadašnjim generacijama mojih vršnjaka koji imaju multipla sklerozu, parkinsonovu....VIDI ČUDA SVE NOVE BOLESTI, PRIJE NO ŠTO SE NIJE MASOVNO PROCJEPLJIVALO NIJE IH BILO!!! Prtljamo po imunosustavu...a onaj božanski dio prirode zaboravljamo...
    Ali možemo li se sada vratiti istim putem natrag ili trebamo naći neka nova rijesenja?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Citiraj suncha prvotno napisa
    Dobro ok krivo sam shvatila.
    Onda te pitam koji su to stručnjaci u Hrvatskoj koje imaju drugačije mišljenje o cijepljenju?
    ma Hrvatska je jedna mala jazbina u kojoj kolo vodi jedan dio medicinskog establišmenta ... naši vrli stručnjaci, npr u ginkologiji, njih 99% zagovara epoziotomiju kao blagodat za čivječanstvo, a napose za spasenje ženskih reproduktivnih organa, iako je who rekao o tome zna se što ... međutim hrvatski stručnjaci o tome imaju drugačije mišljnje, kaj pak zna tamo neki WHO ...
    isto mišljenje i ja imam o hrvatskim stručnjacima na području cijepljenja ... zašto bi samo mišljenje hrvaskih stručnjaka trebalo biti relevantno, pa znanost je znanost jedna jedina, a liječnika koji se kao ti educiraju dodatno, prate svjetske tokove i upuštaju u svijet drugačijeg mišljenja i nuspojava - je možda tek nekoliko.
    Ja sam ovdje konkretno mislila na ljude koj lijeće našu dijecu od zaraznih bolesti i koji se susreću s nuspojavama i koji o tim nuspojavama i pišu i govore. I svi se slazu da se nuspojave našeg cjepiva iz imunološkog zavoda javljaju. Postoje radovi o toj temi već godinama. Ipak niti jedna od tih osoba ne zagovara potpuni prestanak cijepljenja,

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ali možemo li se sada vratiti istim putem natrag ili trebamo naći neka nova rijesenja?
    Možda nekih novih 100-tinu cjepiva koja će se davati u koktelima od kojih 20-etak zajedno, od kojih će nastati kojih 300-injak novih bolesti , koja će se onda morati istraživati, pisati znanstvene studije, a to sve velikodušno financijski podržano od farmaceutskih firmi i proizvođača med.opreme....ne bude POSLA nikad nestalo!

p.s. Oprosti na tonu - ali jednostavno izlazi - nemoj shvatiti ništ osobno!!!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj suzaks prvotno napisa
    Možda nekih novih 100-tinu cjepiva koja će se davati u koktelima od kojih 20-etak zajedno, od kojih će nastati kojih 300-injak novih bolesti , koja će se onda morati istraživati, pisati znanstvene studije, a to sve velikodušno financijski podržano od farmaceutskih firmi i proizvođača med.opreme....ne bude POSLA nikad nestalo!

p.s. Oprosti na tonu - ali jednostavno izlazi - nemoj shvatiti ništ osobno!!!
    Nisam rekla da su nova cjepiva rješenja možda postoji i nešto drugo o čemu mi nemamo pojam.
    Ja samo u ovoj zemlji i sada ne mogu prihvatit ništa drugo osim cijepljenje jer moje dijete ide u vrtić i dolazi u kontakt sa previše ljudi.
    Ja na sebe ne želim preuzeti rizik da moje dijete odoli o bolesti od koje sam ga mogla zaštiti i znam da s time preuzimam rizik od nuspojava

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja radije živim s rizikom da mi dijete oboli od zaušnjaka, rubeole i ospica (koje sam sve redom i sama kao dijete preboljela), nego s rizikom da pretrpi ili trajno trpi nuspojave i posljedice od MoPaRu.

i zato mislim da tu svaki roditelj stvarno bi morao imati pravo odlučiti na temelju i informacija i nekog svog osobnog iskustva, osobne situacije, pa i intucije.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nije nitko rekao "e sad ćemo mi to cijepit jer sam ja imao viziju..."
    A prica o mljekaricama i pocetku imunizacije? To nije bila vizija?

Mislim da se treba poradit na kvaliteti cijepiva da se smanji broj nuspojava, ali ukidanje cijepljenja nije riješenje.
    Ovje nitko ne prica o ukidanju cijepljenja. Mi govorimo o tome kako nas drzava pokusava prisiliti da cijepimo djecu. I to nam se ne svidja.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    ja radije živim s rizikom da mi dijete oboli od zaušnjaka, rubeole i ospica (koje sam sve redom i sama kao dijete preboljela), nego s rizikom da pretrpi ili trajno trpi nuspojave i posljedice od MoPaRu..
    slažem se

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da podvučem, ne pričamo o ukidanju cijepljenja, nego o pravu roditelja na izbor, kojeg sada nema, barem ne bez nezaobilaznih prijetnji ovim ili onim sankcijama ...

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Zaćetci svake znanosti se temelje na nećijim vizijama! Hoćemo li sada raspravljati o poćetcima imunizacije u 18 st??????
    I čestitam izvukli ste totalno iz konteksta ovu rećenicu!!!!

Ja mislim da trebate imati pravo sami odlućit o cijepljenju svoje djece!!! Ali ovdje se objašnjavaju razlozi zašto ne cijepit dijete koji se ne temelje samo na osobnim iskustvima nego i na laičkom tumačenju nekih medicinskih radova i donošenju u medicinskom smislu neispravnih zaključaka.
    Osobno smatram da je to loše! Jer postoje ljudi koji čitajći ovaj forum donose odluku o necijepljenju djeteta bez konzultacije sa liječnikom ( jer ih netko ovdje uvjerava da medicinska struka laže i samo zgrče pare).

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Osobno smatram da je to loše! Jer postoje ljudi koji čitajći ovaj forum donose odluku o necijepljenju djeteta bez konzultacije sa liječnikom ( jer ih netko ovdje uvjerava da medicinska struka laže i samo zgrče pare).
    Osobno sam srela jednog pedijatra koji je bio protiv cijepljenja. Sve se svodi na vlastitu procjenu kad postoje različite informacije čak i od stručnih osoba . Svaki doktor će na prvu sumnju reagirati stavom ZA cijepljenje,tek duljim razgovorm i iznošenjem informacija nađenim na internetu oni mijenjaju priču. Govorim iz osobnog iskustva.I nisu porekli ili tvrdili da su te informacije netočne. Jedini preostali argumenti bili su im je da su reakcije rijetke,a da je cijepljenje obavezno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

worst case scenario za necijepljenje (kad je to naslov topica) moglo bi teoretski biti i da dijete oboli od te bolesti protiv koje se nije cijepilo, ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

Zaćetci svake znanosti se temelje na nećijim vizijama! Hoćemo li sada raspravljati o poćetcima imunizacije u 18 st??????
    Mene zapravo ovo jako zanima, odakle je zapravo potekla ideja imunizacije i kako je dospjelo do ovakve kakva se danas provodi.

Citiraj petra prvotno napisa
    worst case scenario za necijepljenje (kad je to naslov topica) moglo bi teoretski biti i da dijete oboli od te bolesti protiv koje se nije cijepilo, ne?
    Pa da, ali ja bih recimo u slučaju cjepiva protiv vodenih kozica radije izabrala vodene kozice.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jel ima koja vjera koja ima zabranu cjepljenja?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moze biti da ima...
    kad sam upisivala kcer u vrtic u kaliforniji trazili su potvrdu o cjepljenju za vodene kozice (u SAD-u su kozice na popisu obaveznih cjepiva), kad sam je odbila cijepiti (jer je preboljela kozice) dali su mi nekakav papir na kojem sam morala potpisati da iz religioznih i ne znam kakvih sve razloga odbijam cijepiti dijete i sve je bilo ok. nitko me nije tuzio ni slicno. to se ponovilo u dva vrtica, premda tome to je nesto sto u toj zemlji sluzbeno postoji.
    nakon toga sam jesenas upisivala kcer u skolu. to je bila druga prica jer je bila i druga drzava. nisu imali takav papir, a kad sam rekla da je preboljela kozice i da je ne zelim cijepit onda sam morala samo donijeti potvrdu od lijecnika da je preboljela. ne moram ni reci da je potvrda bila jedva postambiljana i to od doktorice koja zapravo nije znala da je m. preboljela kozice jer to zapravo nitko nije mogao potvrditi jer je nisam ni vodila doktoru

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    RKC na primjer ne podržava cjepiva na bazi tkiva abortiranih fetusa (većina cjepiva na tržištu), ali su taj svoj stav prilično neartikulirano izrazili. Dakle, na tebi i tvojoj savjesti je prihvatiti ili neprihvatiti cijepljenje takvim cjepivom.

Sličan stav imaju zapravo i razne druge religije, a jasan stav imaju samo rijetke, poput Menonita i sl.

Svodi se na tvoj osobni moralni pogled na korištenje tkiva abortiranih fetusa.

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vidim da se spominju kazne za necijepljenje i socijalni radnici pa mi nije jasno po kojoj bi logici država trebala imati ikakvu ingerenciju nad roditeljskom odlukom o cijepljenju ili ne cijepljenju? Ma, otkud im pravo?! Kako je takvo što moguće u državi koja tvrdi da je demokratska (a ne, recimo, totalitarna)? Ako mi država nema pravo propisati što ću jesti, a što neću, ako nema pravo uplitanja u moj seksualni život, ako o doniranju svojih organa odlučujem samo ja - na temelju čega bi se ista ta država imala pravo postavljati kao vlasnik tijela, zdravlja i života pojedinca kad je riječ o cijepljenju???
    Obavezno cijepljenje??? Da, da i vojska je ne tako davno bila obavezna.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme , di me nađoste s ovim
    Mi smo kao bebe cijepljeni , poslije nešto zbrkano , uglavnom manje -više
    sve.
    Na upisu u školu sve ok , nitko ništa se nije bunio.
    Sad je na redu u školi di-te-polio ( moj sin je pitao koje dite je što prolilo ) i zove mene med. sestra iz školske da dođem , da kakv je to karton , nejasan , neredovit i svašta nešto
    Ja nisam baš protiv , al nisam ni totalno za , onako , uglavnom mislim da
    nema velike koristi , a i starija mi je kao mala imala pertusis , iako je
    redovno cijepljena , možda je i dobila od cjepiva.....
    Sad moram u školu. Što da kažem med. sestri ?
    Kakva sad uopće frka jel on cijepljen prije 4 godine u razmaku od mjesec il od 6 mjeseci ?
    Kjji je worst scenario u našem slučaju ?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    RKC na primjer ne podržava cjepiva na bazi tkiva abortiranih fetusa (većina cjepiva na tržištu), ali su taj svoj stav prilično neartikulirano izrazili. Dakle, na tebi i tvojoj savjesti je prihvatiti ili neprihvatiti cijepljenje takvim cjepivom.

Sličan stav imaju zapravo i razne druge religije, a jasan stav imaju samo rijetke, poput Menonita i sl.

Svodi se na tvoj osobni moralni pogled na korištenje tkiva abortiranih fetusa.
    ja sam donjela odluku totalno protiv cjepljenja (zahvaljujući svoj ovoj pompi oko svinjske gripe )ali vidim da mi mogu poslati socijalnu službu za vrat

pa se mislim, možda ima koja vjera kojoj je takav čin totalnio zabranjen, pa da im se pridružim
    vjerska prava nitko ne može dirat
    valjda

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa
    Vidim da se spominju kazne za necijepljenje i socijalni radnici pa mi nije jasno po kojoj bi logici država trebala imati ikakvu ingerenciju nad roditeljskom odlukom o cijepljenju ili ne cijepljenju? Ma, otkud im pravo?! Kako je takvo što moguće u državi koja tvrdi da je demokratska (a ne, recimo, totalitarna)? Ako mi država nema pravo propisati što ću jesti, a što neću, ako nema pravo uplitanja u moj seksualni život, ako o doniranju svojih organa odlučujem samo ja - na temelju čega bi se ista ta država imala pravo postavljati kao vlasnik tijela, zdravlja i života pojedinca kad je riječ o cijepljenju???
    navodno ne-cjepljeno dijete ugrožava cijepljene

mada meni nije jasno kako, pošto su oni cjepljeni i 'zaštičeni'
    veća su opasnost cjepljena djeca mome ne-cjepljenom

i čemu cjepljenje protiv tetanusa?
    pa svaka rana se pravilno zbrine, veća je opasnost da u bolnici pokupiš MRSA

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja nisam stručna ali evo kako ja razmišljam. Možda sam u krivu pa bi volila da netko kome je to struka objasni. Kad bi svi necijepili svoju djecu, onda bi nam se lijepo vratile sve one bolesti od prije sto godina, pa bi se taj virus mijenjao, mutirao i pretvorio u "Tu i tu bolest tipBRR234".
    Tada bi i moje cijepljeno i tvoje necijepljeno dijete bilo ugroženo. Samo što si ti ugrozila moje a ne ja tvoje dijete.

Inače, moje mišljenje je da je necijepljenje neodgovorno ponašanje.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i čemu cjepljenje protiv tetanusa?
    pa svaka rana se pravilno zbrine, veća je opasnost da u bolnici pokupiš MRSA
    Ne bih ulazila u problematiku ostalih cjepiva, ali što se tiče tetanusa:
    moj djed je umro od tetanusa, porezao se je na neki stari lim, rana nije bila toliko velika da bi zahtijevala obradu kod dr., ranu je pravilno zbrinuo kod kuće (očito ne dovoljno pravilno). Bio je osoba koja u životu nikad nije bila bolesna, nije imao neke specijalne manifestacije bolesti, ako se dobro sjećam, naotekao mu je vrat - dosta, i odjednom mu je bilo dosta loše, onda su ga napokon nagovorili da ide kod dr. Dijagnoza - tetanus, spasiti ga se više nije moglo. Nakon obdukcije ista stvar potvrđena, s time da je komentar dr. bio da je imao sve unutarnje organe toliko zdrave i jake da je mogao živjeti još duuuuugo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa
    Kad bi svi necijepili svoju djecu, onda bi nam se lijepo vratile sve one bolesti od prije sto godina, pa bi se taj virus mijenjao, mutirao i pretvorio u "Tu i tu bolest tipBRR234".
    Tada bi i moje cijepljeno i tvoje necijepljeno dijete bilo ugroženo. Samo što si ti ugrozila moje a ne ja tvoje dijete.

virusi su oko nas i mutiraju, u neživoj formi mogu preživjeti stoljeća dok ne dobiju povoljne uvjete

ljudi i dalje oboljevaju od bolesti protiv kojih se cjepimo, i to čak i cjepljena populacija
    neka cjepiva su uvedena nakon što je broj oboljelih pao za 80-90% ... čemu?

cijepljenje nije garancija, ali je rizik

mene je više strah da ne mutiraju virusi u cjepivu Mo-Pa-Ru i sličnim koktelima
    jer tu imaš 3 i više virusa ozbiljnih boleština zajedno, isti dan ubaćeno u organizam
    di ti je garancija da neće mutirati?
    kako ptičja gripa postaje opasna za ljude? ako čovjek bolestan od ljudske gripe se zarazi sa ptičjom, tada se u tijelu čovjeka nađu 2 virusa sklona mutaciji, i dobiješ novi opakiji virus (kao ubitačna 'španjolica')

cjepljenje protiv stvarno smrtonosnih bolesti nema, rizik cjepiva je prevelik

postoji nešto gore od biti bolestan, a to je oboliti od autoimune bolesti
    protiv običnih boleština se boriš podizanjem imuniteta, sada na tržištu postoji puno preparata za to, npr. matična mlječ

ali protiv autoimunih bolesti nemaš ništa, baš ništa
    ne smiješ podizati imunosistem jer te on napada, moraš ga spuštati, a kad ti je imunsistem nizak onda će te napasti druge boleštine

moj brat i moja svekrva imaju multiplu sklerozu

meni je cjepljenjem sa svim i svačim šta postoji na tržištu neodgovorno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    moj djed je umro od tetanusa, porezao se je na neki stari lim, rana nije bila toliko velika da bi zahtijevala obradu kod dr., ranu je pravilno zbrinuo kod kuće (očito ne dovoljno pravilno).
    meni je jasan postupak kod ozljeda takvog tipa
    duboke rane se moraju očistiti u ambulanti

poanta tetanusa je da ne smije rana ostati bez zraka, tek bez kisika se tetanus može razviti

možeš se ti i cjepiti protiv tetanusa i doživjeti isto
    cijepljenje nije garancija, učinkovitost je 68-80%
    varira

di je garancija, a rizik je jasan: autizam, autoimune bolesti , oboljenje bolesti sa kojom si cjepljen ...

moja rodica se zarazila sa zaušnjacima nakon što je malog cjepila protiv istog, i mali se razbolio

nema garancije
    imaš samo vjerovanje da djeluje
    tako mogu virovat i u Gospu

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam jos napisati. MGrubi,kako uopce mozes usporedjivati tetanus i MRSU? Mislim,nisam ni ja doktorica ali nije ti palo napamet da cjepiva postoje s nekakvim razlogom a ne da bi tamo netko ugrozio tvoje dijete? Mrsa se srecom ne dobiva kad dotaknes kvaku od bolnickih vrata a u bolnicama ne rade oni koji misle da znaju nego oni koji najcesce i znaju. Meni je samo zao sto ce neka mlada mama nabasati na ovakve teme

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nečeš dobiti niti tetanus ako dodirneš rđavu kvaku na smetlištu

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je samo zao sto ce neka mlada mama nabasati na ovakve teme
    i?

možda mi nevjernici ne bi trebali postojati da ne bi tko slučajno posumnjao u 'svete krave'

i to se odnosi na sve teme, ne samo zdravlje

ako je državi stvarno stalo do općeg zdravlja šta ne zabrane:
    -duhan
    -margarin (transmasne kiseline)
    -pojačivač okusa
    -umjetne boje
    -umjetne arome
    -pesticide
    -hebricide
    -fungicide
    -umjetna gnjojiva
    -rafinirani šečer
    -bijelo brašno
    ...
    sve navedeno ima nuspojave:
    -rak
    -hiperaktivnost i poremečaj pažnje
    -dijabetes
    -pretilost
    ...
    i dalje:
    -reklamiranje bombona i ostalog junka za djecu
    -reklamiranje hrenovki, pašteta ...

popis je dug

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nečeš dobiti niti tetanus ako dodirneš rđavu kvaku na smetlištu
    Naravno da nečeš, a opet kao što sam i napisala djedova rana uopće nije bila takva da bi zahtijevala obradu kod dr. :/

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Previše je postova pa nisam sve čitala, pa ako je netko več odgovorio...
    Uglavnom, cjepljenje se vrlo lako odbije, ja nisam ništa objašnjavala (onim zatucanim koji bi me gledali s visoka) samo sam pitala gdje da potpišem, a oni s kojima se može razgovarati bi objasnila svoje razloge oni bi to prihvatili kao o.k. i to je to.
    Kazna je jedino i isključivo novčana, socijalna služba se ne obaviještava ako imaju potpis da roditelj odbija cjepljenje - eto tako je meni objašnjeno, pa sad..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja nisam stručna ali evo kako ja razmišljam. Možda sam u krivu pa bi volila da netko kome je to struka objasni. Kad bi svi necijepili svoju djecu, onda bi nam se lijepo vratile sve one bolesti od prije sto godina, pa bi se taj virus mijenjao, mutirao i pretvorio u "Tu i tu bolest tipBRR234".

Vidiš to je zanimljivo razmišljanje iz jednostavnog razloga jer...ako je tvoje dijete cijepljeno,samim tim je i zaštićeno od određene bolesti ,zar ne?
    Čemu onda strah da će oboljeti ako pored njega postoje djeca koja nisu cijepljena?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa

Vidiš to je zanimljivo razmišljanje iz jednostavnog razloga jer...ako je tvoje dijete cijepljeno,samim tim je i zaštićeno od određene bolesti ,zar ne?
    Čemu onda strah da će oboljeti ako pored njega postoje djeca koja nisu cijepljena?
    Gore sam napisala. Necijepljena djeca mogu izazvati povratak starih bolesti koje se sigurno neće vratiti u jednakom obliku. A tad je i moje dijete nezaštićeno

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ne volim ovakve teme i redovito ih preskačem. Tako da se ni na ovoj nemam namjeru dugo zadržati. Jer kad vidim da se nas, koji cijepimo djecu, naziva zatucanim, jasno mi je tko vodi riječ. Prema tome, vi nastavite tamo gdje ste stali

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja ne volim ovakve teme i redovito ih preskačem. Tako da se ni na ovoj nemam namjeru dugo zadržati. Jer kad vidim da se nas, koji cijepimo djecu, naziva zatucanim, jasno mi je tko vodi riječ. Prema tome, vi nastavite tamo gdje ste stali
    Ja ne mislim da su ljudi koji cijepe zatucani.Jednostavno vjeruju da rade najbolje.I to je u redu.
    Ono što je meni upitno i preočito ,a trebalo bi biti i ostalim roditeljima je teror starha koji se nameće.Kalendar cijepljenja raste iz godine u godinu iz mjeseca u mjesec,broj bolesti po dozi raste(pitanje je kad ćemo doći na sto u jedan).
    Ono što se meni prvo logično nameće je kako smo mi uopće preživjeli bez većine toga?
    I onda drugo,postoje li možda dugoročne posljedice na taj mali organizam?
    Nažalost ,ne postoje višegodišnja istraživanja koja bi povukala paralelu između cijepljene i ne cijepljene populacije što se tiče dugoročnog zdravstvenog stanja općenito.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I htjela sam još samo reći da i ljudi koji ne cijepe također misle da rade najbolje za svoju djecu.
    Trina ,cijepila ako bi mislila da za tvoje dijete to nije dobro,a samo da bi zaštitila(eventualno) ostatak populacije zbog potencijalne epidemije?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovo je trebalo pisati.
    Trina , bi li cijepila ako bi mislila tvoje dijete to nije dobro,a samo da bi zaštitila(eventualno) ostatak populacije zbog potencijalne epidemije?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja ne mislim da su ljudi koji cijepe zatucani.Jednostavno vjeruju da rade najbolje.I to je u redu.
    Čak ni ne misllim da radim najbolje :/
    Ali, nemam petlju ni znanje da postupim drugačije.
    Zato odgađam koliko mogu, ali na kraju ipak - cijepim.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Upravo ovako smo i mi napravili... gledali da djeca budu što starija. Srećom, naša je pedijatrica to razumjela i podržavala, pogotovo kod mlađeg sina koji je ranije rođen. Argumenti - posve isti! Više bi me bilo strah ne cijepiti... ali nije da si ne postavljam pitanja i dan danas.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ono što je meni upitno i preočito ,a trebalo bi biti i ostalim roditeljima je teror starha koji se nameće.Kalendar cijepljenja raste iz godine u godinu iz mjeseca u mjesec,broj bolesti po dozi raste(pitanje je kad ćemo doći na sto u jedan).
    Ono što se meni prvo logično nameće je kako smo mi uopće preživjeli bez većine toga?
    I onda drugo,postoje li možda dugoročne posljedice na taj mali organizam?
    Nažalost ,ne postoje višegodišnja istraživanja koja bi povukala paralelu između cijepljene i ne cijepljene populacije što se tiče dugoročnog zdravstvenog stanja općenito.
    tako i ja razmišljam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene užasava kada vidim kakvi nam ljudi o glavi rade. Neću zaboraviti Milinovićev govor kada su povlačili MoPaRu sa tržišta - pa bilo je dugogodišnjih nuspojava, ali radilo se o domaćem proizvođaču pa smo se teško odlučili...
    Pravo čudo da nisu čekali neki opći pomor pa da ga povuku. Mislim da nas Hrvate stvarno Bog čuva

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

danas sam imala sukob s pedijatrom, između ostalog i zbog necijepljenja. on predlaže da izaberem novog pedijatra, a njemu da potpišem da mališu neću cijepiti.mališa ima 2 godine, nije cijepljen mo-pa-ru cjepivom ni 6u1 s godinu i pol. i kaže da će osobno odnijeti to moje potpisano odbijanje na epidemiološku službu. mali je grad (kc) i ne znam kojeg bi pedijatra a da me ne prijavi. a ako me prijavi, šta sleduje?a prijavit će.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U najgorem slučaju 2000kn kazne. Ipak, malo je vjerojatno da će to napraviti. Nitko (pa ni liječnici) ne voli papirologiju.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ako i prijave, žališ se i dođe zastara. Nemoj se brinuti. Ja sam isto proživjela, ali imam sreće što sam u ZG.
    Ja bih promijenila pedijatra i nemoj govoriti decidirano da nećeš cijepiti nego ga ne vodi osim kad je bolestan, a onda tak i tak ne mogu cijepiti. Nije mi jasno samo ovo spominjanje MoPaRu - šta se ne cijepi Priorixom?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Trebaju potrošiti zalihe 8)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Trebaju potrošiti zalihe 8)

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    x na apricot osim što nisam specijalno odgađala. I jako se bojim nuspojava.
    I izbjegavam ama baš sve lijekove koji se inače nude i daju ako mogu-postupam u principu prema datoj situaciji

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad bi svi necijepili svoju djecu, onda bi nam se lijepo vratile sve one bolesti od prije sto godina, pa bi se taj virus mijenjao, mutirao i pretvorio u "Tu i tu bolest tipBRR234".

virusi su oko nas i mutiraju, u neživoj formi mogu preživjeti stoljeća dok ne dobiju povoljne uvjete

ljudi i dalje oboljevaju od bolesti protiv kojih se cjepimo, i to čak i cjepljena populacija
    neka cjepiva su uvedena nakon što je broj oboljelih pao za 80-90% ... čemu?

cijepljenje nije garancija, ali je rizik

mene je više strah da ne mutiraju virusi u cjepivu Mo-Pa-Ru i sličnim koktelima
    jer tu imaš 3 i više virusa ozbiljnih boleština zajedno, isti dan ubaćeno u organizam
    di ti je garancija da neće mutirati?
    kako ptičja gripa postaje opasna za ljude? ako čovjek bolestan od ljudske gripe se zarazi sa ptičjom, tada se u tijelu čovjeka nađu 2 virusa sklona mutaciji, i dobiješ novi opakiji virus (kao ubitačna 'španjolica')

cjepljenje protiv stvarno smrtonosnih bolesti nema, rizik cjepiva je prevelik

postoji nešto gore od biti bolestan, a to je oboliti od autoimune bolesti
    protiv običnih boleština se boriš podizanjem imuniteta, sada na tržištu postoji puno preparata za to, npr. matična mlječ

ali protiv autoimunih bolesti nemaš ništa, baš ništa
    ne smiješ podizati imunosistem jer te on napada, moraš ga spuštati, a kad ti je imunsistem nizak onda će te napasti druge boleštine

moj brat i moja svekrva imaju multiplu sklerozu

meni je cjepljenjem sa svim i svačim šta postoji na tržištu neodgovorno
    Htjela samo poslati pp da ne idem u OT, al mislim da bi moglo i druge zanimati. Možeš li malo pojasnit kako djeluje Mat.mliječ, koje su joj prednosti, šta misliš o tome? Hvala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Matična mliječ | Ispis | E-mail
    Matična mliječ je kompleksna prirodna materija koja se stvara u specijalnim pčelinjim žlijezdama. Smatra se vrhuncem prirodne biosinteze zbog kombinacije strukturnih (proteini), energetskih (masti i ugljikohidrati), neorganskih (minerali), zaštitnih (vitamini) i drugih sastojaka. Ovom hranom, koju u nekim zemljama zovu «kraljevskim želeom», pčele radilice hrane ličinke pčela radilica, matice i trutove. Nakon trećeg dana tu hranu dobiva samo ličinka matice, dok ostale dobivaju samo pelud i med. Ukoliko bi se bilo koja ličinka iz takvog legla nastavila hraniti samo matičnom mliječi razvila bi se matica a ne pčela radilica. Ličinka buduće pčele radilice za pet dana poveća svoju težinu oko tisuću puta, dok ličinka buduće matice poveća svoju težinu za dvije tisuće puta.

Ovaj izvrstan koncentrat hranjivih tvari omogućava matici da živi duže od pet godina, dok je životni vijek radilice svega 2 do 4 mjeseca. Zahvaljujući ovoj hrani matica je u stanju za samo 24 sata položiti između 2000 i 4000 jajašaca.

Matična mliječ je bijele do bljedožućkaste boje, gusta i tekuća, karakteristična mirisa i kiselkastog, malo ljutog okusa. Matična mliječ sadrži 60 do 70% vode, 10 do 18% proteina, od 10 do 17% šećera, do 5,5% lipida, 0,7 do 1,5% anorganskih tvari i vitamina. Sadrži vitamine B skupine s posebno visokom koncentarcijom vitamina B5 (pantotenske kiseline) i vitamina B6, vitamine A, C, D i E, minerale, enzime, 18 vrsta aminokiselina, kao i mnoge tvari koje sprečavaju razvoj i razmnožavanje bakterija i virusa a sadrži i posebnu vrstu nezasićene masne kiseline 10-HDA (10-hidroksi-decenionske kiseline) koja u prirodi postoji samo u matičnoj mliječi i nije ju moguće umjetno proizvesti. Matična mliječ je jedini prirodni izvor acetilkolina u čistom obliku, supstance koja širi krvne žile i zato dobro djeluje kod povećanog krvnog tlaka.

Primjena:

Matična mliječ se primjenjuje kao 50% otopinu mliječi u alkoholu ili dodatak medu (od 1 do 3%). Primjenjuju se i kure u trajanju jednog do dva mjeseca kada se uzima čista matična mliječ u količini od 200 do 400 miligrama na dan za odraslu osobu, odnosno upola manje za djecu.

Djelovanje:

Matična mliječ izuzetno jača imunitet i time spriječava nastanak i razvoj raznih bolesti. Pokazuje vrlo povoljne učinke na opće stanje organizma, koji se pomladi, odiše novom snagom i energijom.

Ima baktericidna, antibiotička i antivirusna svojstva.

Pojačava lučenje endokrinih žlijezda tj. žljezda koje proizvode i luče hormone, kao što su gušterača, štitnjača, nadbubrežna žlijezda, hipofiza. Matična mliječ je jedina poznata tvar koja prodire kroz ovojnicu nadbubrežne žlijezde i čisti je od toksina, kao i kroz ovojnicu mozga gdje regenerira stanice.

Spriječava infekcije muških i ženskih spolnih organa te povećava prokrvljenost prostate, pomaže smanjenju otoka i regulira nedostatak seksualne energije.

Mlječ poboljšava rad središnjeg živčanog sustava, normalizira stanje duševne iscrpljenosti, povoljno djeluje na pothranjenu djecu i starije rekonvalescente. Povećava otpor na stres, pospješuje regeneraciju stanica i tkiva, smanjuje razinu kolesterola, pozitivno djeluje na krvožilni sustav, stabilizira krvni tlak te poboljšava pamćenje.

Stimulira anaerobne procese i podiže nivo energije u organizmu i time povećava izdržljivost i snagu.

Protutumorski učinak matične mliječi se pripisuje njenoj aktivnoj supstanci 10-HDA.
    http://www.bio-terra.net/content/view/26/42/lang,hr/

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma priorix, a ne mo-pa-ru. krivo napisah.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MGrubi hvala

Vala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kad porazmislim o mom susretu sa klasicnom medicinom uvijek je tu bilo velike doze zastrasivanja i arogancije, samo da se osvrnem zadnje dve godine na trudnocu, porod, male djecje bolesti...Do naseg straha i bojazni dolazi samo zbog ne znanja i ne informiranosti. Po meni je najgori scenario slijepo vjerovati autoritetima.
    Npr. ukoliko dođe do epidemije svinjske ili druge gripe moze se uzimati preventivno Influenzinum c30 jednom tjedno ( ako je gripa u nasem okruzenju, a mi nemamo nikakvog znaka zaraze )

Evo samo popis drzava u kojima cjepljenje nije obavezno sto govori o demokraciji u nasoj zemlji i nama" ne odgovornim roditeljima"
    1. Austrija
    2. Velika Britanija
    3. Njemacka
    4. Kanada
    5. Švedska
    6. Australija
    7. Novi Zealand
    8. Juznoafricka Republika
    9. Irska
    10. Nizozemska
    11.Svicarska
    12. Danska
    13. Norveska
    14. Island
    15. Fin

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja neznam protiv čega sam cijepljena, a protiv čega ne. Zbog srčane mane neka su cijepiva izostala, pa mi nitko nije znao reči u osnovnoj i srednjo školi smijem li se cijepiti i koja sam preskočila. uglavnom, nisam imala problema :/

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •