Vidim da sam prozvana.glasrazuma prvotno napisa
Glavninu relevantnih informacija pokupila sam iz izvještaja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i izvještaja renomiranih infektologa. Jednostrano sigurno je (jer je totalno procjepljivački), no meni je bilo od neprocjenjive važnosti zbog nesumnjivo točnih informacija nad kojima sam se zamislila - npr. da oralni polio DOKAZANO može imati za posljedicu oboljevanje od poliomijelitisa dok se polio kao takav nije pojavio u Hrvatskoj već punih 17 godina; da je difterija također istrebljena (tablice kažu najmanje 5 godina, nisam našla starije podatke); da u priznate posljedice cjepiva ulaze mnoge grozne, teške i neizlječive bolesti, pa i smrt; da se u Hrvatskoj u nekim cjepivima još koristi thimerosal, koji je vani zabranjen zbog dokazanih posljedica u obliku opasnih autoimunih bolesti i karcinoma; da mi nitko ne može garantirati da će s mojim djetetom sve biti ok nakon cjepljenja.
Dakle, s jedne strane vage imam sve ovo navedeno (i još puno više, ovo je bilo iz rukava), a s druge strane cjepiva protiv istrebljenih (difterija, polio) ili nesmrtnosnih bolesti (hripavac, rubeola, mumps, ospice)... O čemu uopće pričamo? Da postoje cjepiva poput doista opasnih i smrtnosnih bolesti (AIDS, leukemija, Non Hodgin, sarkom, Hepatitis C), koja imaju iste ovakve nuspojave onda bih možda i razmislila što je veća korist za moje dijete. Ovako - ni u ludilu.
Sve to našla sam u tako mainstream izvorima da ne možeš vjerovati. Meni je to dovoljno. A što se tiče drugih roditelja, svatko je odgovoran za svoje dijete i stvarno se nadam da nitko nije toliko glup da tako važnu odluku donese na temelju mojih forumskih piskarija. Ali da se treba educirati, cijepili ili ne, a ne kao guske u magli ni ne znati protiv čega se cijepi, o tome uopće nema spora.