Pozdrav
Ja sam prijateljici preporučila odlazak na ovaj formu kada se interesirala o iskustvima roditelja sa cijepljenjem djece. I kad mi je rekla o čemu se tu sve piše nisam mogla vjerovat i morala sam se uključiti!
Ovdje se barata sa golemom količinom stručnih podataka, stanice ove, one, aditivi, adjuvans itd. Ja mislim da bi ovaj forum trebao biti mjesto za izmjenu iskustava, a ne proučavanje i tumačenje stručne literature. Usput ja imam medicinsko obrazovanje i mogu vam reći da sam ovdje pročitala gomilu smiješnih interpretacija stručnnih termina i nepotpuna objašnjenja nekakvih istraživanja.
Moje je mišljenje da je cijepljenje kao preventivna mjera potrebno i da roditelji koji svoju djecu ne cijepe igraju opasnu igru sa prirodom. Ne postoji mikroorganizam kojega je čovjek uspio iskorjeniti, cjepivom se samo smanjuje broj oboljenja. Mikrobi negdje sjede i čekaju.
Ako ćemo imati veliku populaciju djece koja ne primaju cjepivo i ako u tu populacija uđe neka klica većina će oboljeti.
Jeli se itko od vas zapitao zašto se u hr pojavila svinjska kuga? Pa prestali smo cijepit i eto.... Mislite li da se tako nešto u ljudi ne može dogodit?