Koje mlijeko dajete djeci?
Ako ih ne dojite više!
Koje mlijeko dajete djeci?
Ako ih ne dojite više!
Hvala!
Razmišljala sam o "svježem mlijeku", ali mi se čini da je 3,8 bolje
koje je to 3,8? jel to trajno? mislim da sam negdje čitala da je trajno mlijeko puno lošija varijanta od "svježeg".
ja kupujem dukatovo ili vindijino, ali je 3,2... to je za kašice, inače dojim...
Nama je pedijatrica rekla OBAVEZNO trajno. Ne sjecam se vise zasto...nesto u stilu bolje je obradjeno i lakse probavljivo...
Kravlje mlijeko za dohranu mora biti skuhano. Pasterizacijom se ne uništavaju kravlja antitijela i može biti reakcija.
Naravno da kuhamo. Do koje dobi treba kuhati?H popije cokoladno mlijeko nekuhano i nema reakcije.Davor prvotno napisa
e sad, ja ne kuham i koristim svježe :/ ...
reakcije nema - znači li to da mogu tako i nastaviti ili reakcija može doći i naknadno?
Niti mi ne kuhamo? Koristimo trajno punomasno mlijeko 3,8 i sve je ok.
Sad više ništa ne znam!
Mi koristimo svježe vindijino 3,2 i ne kuhamo ga. Isto nema nikakve reakcije.
Nama je pedijatrica rekla 3,2%tno jer da 3,8 s nečim nadopunjeno. Mislim kad dođe krava na red (još je mama aktivna) onda ćemo kuhati svježe.
Hej, lakše malo, trajno mlijeko (UHT) jest skuhano, i stvarno ga ne treba naknadno kuhati.
Ako se koristi svježe mlijeko - svakako skuhati. Preosjetljivosti su nešto do čega se najčešće dolazi svakodnevnom upotrebom neke problematične namirnice. Kvaka je da niti ne skužimo da se jedna te ista kriva stvar ponavlja dan za danom.
ja gregoru (17 mjeseci) dajem **** 3 tj od njega radim kašice + ga još malo dojim iako je to sada već više igra i maženje. Osim u vidu jogurta, čisto krav. mlijeko mu još ne dajem.
sad sam zbunjena - o kojem 'svježem' mlijeku uopće govorimo? ne mislim na ono direkt iz krave, nego flaširano od dukata ili vindije s 3,2%MM. to dakle treba kuhati?Davor prvotno napisa
Preporuka nekoliko nutricionista: ne trajno.Deaedi prvotno napisa
Pa kažu-...... trajno mlijeko je puno antibiotika jer inače ne bi moglo biti trajno....
Dukat uvozi (navodno) dosta mlijeka i Vindija je (navodno) kvalitetnija.
Prenosim tuđe tvrenje - pa se ograđujem.
Moj popišek prije trajno ili 2,8 ili 3,8
Govorimo o "svježem mlijeku" iz boce.
Kad smo mi bili djeca svježe se mlijeko prokuhavalo, ovo danas se ne prokuhava pa predpostavljam da su opet zamutili unutra neku kemiju
Ali... to JE kravlje mlijeko. Ljudi, bez uvrede, ali dajte pročitajte što trpate u djecu.VAGAx2 prvotno napisa
Pije moje mlijeko, zobeno i rižino, tu i tamo kozje. Kravlje mi se čini najgora varijanta.
Moje dijete ima 25 mjeseci.
**** i sva ostala adaptirana mlijeka su napravljena na bazi kravljeg!
Paaaa.... hipoalergene formule (ispravan naziv za "adaptirano mlijeko") rade se od GMO soje.
Osim ako ti beba nije alergična na kravlje. Najbolje ipak mamino :D
Formula je u svakom slučaju zlo.
bez brige davore, popije dnevno barem litru mogaDavor prvotno napisa
...
E sad ja vise nis ne kuzim!? Ako pije moje mlijeko zar joj potrebno i nekakvo drugo kao dodatak?
neretha prvotno napisa
dodaj u prehranu jogurte i sireve i to b bilo to
retha, pa naravno da nije!retha prvotno napisa
meni je potrebno jer mu za večeru dajem čokolino ili griz koje ne mogu raditi na vodi...
A kaj se griz nemre radit na vodi? Mi na vodi radimo Bubi griz i ***** zitarice i sve ok. A sojino mlijeko,ima li netko iskustva s time,jer se s tim moze radit griz i tome slicni pripravci? Negdje mi je uletilo da je alergeno,a nikad mi nije jasno sta to znaci..tj,kad da se usudim to ponudit. :?
naravno da može, ali kakvog je to okusa i koliko je zasitno za večernji obrok?! mislim, meni bi to bilo fuj... sorry...retha prvotno napisa
ljetos sam mu znala još raditi na vodi pa ubaciti voće unutra, ali takve stvari jede za doručak i nemam mu namjeru to davati i za večeru. večera je za mene mliječni obrok!
Mene zanimalo što davati djetetu kad prestanete dojiti :?
To prilično ovisi u kojoj dobi dijete prestane dojiti. Kravlje mlijeko možeš promatrati kao jednu od namirnica u dohrani, a svejedno je puno bolje i zdravije uvesti ga u vidu jogurta.
Cekaj,ak pojede taj griz na vodi,i nakon toga cica,zar onda zapravo to cicanje nije vecernji mlijecni obrok? Miha,zbunjujes me?!miha prvotno napisa
A to sto je griz na vodi bljutav,eh..pa meni je sve sto ona jede bez soli i secera fuj,i voda mi je fuj..a eto svejedno dijete mi uziva u tom. De gustibus non est disputandum.![]()
ma meni samo nije jasna ta paranoja oko kravljeg mlijeka koja vlada na forumu - pa skoro svi smo na njemu odrasli (ok, kužim mlađe od 1god. i alergičare)...
a što se tiče griza na vodi i cicanja - Rok čokolino pojede oko 18:30, a cica tek oko 20:00-21:00, ovisno kad ide spavati...
a što se tiče ukusa - čokolino s adaptiranim je ravno 6 puta odbio. onda sam napravila s kravljim i pojede cijelu zdjelicu...
zašto ti se kravlje čni najgora varijanta. Ja sam odrasla na kravljem mlijeku, i to sam pila direktno ispod krave dok je djed dojio, odnosno iz kante još toplo, a doma sve vrste, uključujući i jogurt, sir itd.Adrijana prvotno napisa
MM nije nikada pio kravlje mlijeko, niti ikakvo drugo, jede sir i jogurt ... međutim on svoj sir i jogur ne jede svaki dan, ja svoje mlijeko pijem svaki dan.
On je imao velike probleme sa zubima već sa 30, ja imam svoje zube sve![]()
A ja nikad nisam voljela piti mlijeko, kao mala imam traume od "smrada" mlijeka, onako kuhanog, pa ona kožica.... Oduvijek pijem samo jugurte i papam sir, a zubi savršeni...
To sa zubima primarno ima veze koliko mame, bake i ostali sline po stvarima koje djeca stavljaju u usta.
Razni 'lino pripravci se sastavom drastično ne razlikuju od formule i kad već pristajete na to zlo, ne kužim u čemu je razlika voda/mlijeko. Bez veze.
u okusu!Davor prvotno napisa
U tom slučaju ne zaboravi dooobro posoliti. Tako će biti još ukusnije.
Obrati pažnju na korelaciju između pojma "ukusno" i ukupnog doživljaja fast-food restorana.
sačuvaj sarkazam, za nekoga koga pogađa...Davor prvotno napisa
što se tiče ukusnog - rađe ću dati djetetu čokolino s mlijekom koji će pojesti, nego mu forsirati 'vodene', 'nemliječne', 'nelino' proizvode koje će sat vremena brljati po tanjuru, a kad odraste imati traume od forsiranja nečega što ne želi jesti!
a što se tiče korelacije s fast-foodom - ja sam odrasla na posoljenom, zašećerenom i općenito na začinjenom pa od te vrste hrane jedem samo povremeno ćevape i izvrsnog sam zdravlja i svega što uz to ide!
pozdrav
Pa tko prica o forsiranju? Stvar je navike,ako dijete naviknes na griz s vodom onda mu je to ok,a ako ga naviknes da s licka spek onda mu je to okej. No mi tu sada pricamo o kravljem mlijeku,mislim da nije rijec o paranoji..nego sta ja znam..bas sam razmisljala o tome... Tocno,vecina nas je odrasla na kravljem mlijeku,mlijeku "ukradenom" od teladi,to ko da majke dojilje otmu svemirci i izdajaju nas i time odhranjuju generacije.. Mozda sad brijem i pretjerujem,al ak moje dijete sise mene zar joj je stvarno potrebno i da "sise" kravu? Nisam protiv kravljeg mlijeka,i kad za to dode vrijeme ponudit cu joj ga.
Moje dijete nije pilo mlijeko do 13, 14 mj. Sirevi, jogurt i sl.-sve super, ali on nista od toga ne zeli ni okusiti, kao ni adaptirano mlijeko. Jedno vrijeme sam mu kasice radila na adaptiranom, a onda sam mu probala dati kravlje i ije imao nikakvu reakciju, a vrlo rado je pio. Za mene gotova stvar. Osobno obozavam mlijeko i mlijecne proizvode, tako da mi ukidanje mlijeka iz prehrane ne dolazi u obzir. Dovoljno me zbunjuje sto Filip ne voli vrhnje, jogurt i sireve pa mi je trebalo dugo da ih prestanem dodavati u juhice. Meni se cinilo da popravljam okus, a on bi samo frknuo nosem i otisao. Jedino cokolino nekad hoce s jogurtom i bananom, pa mu to dajem.
Zadnjih pet dana ne sisa pred spavanje (polako ukidamo) pa popije 3.2 ili 3.8 % mlijeko iz bocice. Nema reakcija.
A sol-on vec od ljeta nece nezasoljeno (tad mu solili zbog salmonele i proljeva), tako da sad obicno jede za rucak istu hranu kao i mi (onu koju hoce).
Koji si ti lik?! Slažem se sa mihom u potpunosti!Davor prvotno napisa
ja sam danas bila kod pedijatrice i kako smo jucer poceli sa kravljim mlijekom pitala sam koje. Rekla mi je Vindijino 2,7 svjeze i ne razrijediti.
jako mi je zgodno da ti je rekla ne samo da li trajno ili svježe, i s kojim postotkom masnog udjela, nego čak zna i da je vindijino bolje od kimovog npr.![]()
ja postujem njezine savjete, pa tako i ovaj, bez obzira sto netko drugi mislio o tome...
Opakalias prvotno napisa
To će ti posvjedočiti svi koji me poznaju
može malo pojašnjenje? nije da slinimo, ali nije ni da stalno perkamo, bi trebali?Davor prvotno napisa
i imam još jedno pitanje - kakav vi to sir dajete djeci? konkretno, jednogodišnjacima. ela još nije kušala nikakav, koji bi bio prikladan?
BC ima 14 mjeseci i kravlje mlijeko jos nisam dala, ali ga se ne grozim. jos nisam sigurna kada cu mu ponuditi. od mlijecnih proizvoda jedemo jogurt i ponekad svijezi sir.
Za slinjenje bitno je da ne oblizes zlicu prije nego joj je stavis u usta. mislim da si sigurno vidjela kako neke mame prije nego sto stave djetetu zalogaj u usta malo pociste zlicu, meni je to osobno fujjjjjjjjjj, ili ono kao dudica padne na pod pa je one stave u usta i kao tako pociste. svasta covjek primjeti kad dobije djecu, bar ja.
BC ima 14 mjeseci i kravlje mlijeko jos nisam dala, ali ga se ne grozim. jos nisam sigurna kada cu mu ponuditi. od mlijecnih proizvoda jedemo jogurt i ponekad svijezi sir.
Za slinjenje bitno je da ne oblizes zlicu prije nego joj je stavis u usta. mislim da si sigurno vidjela kako neke mame prije nego sto stave djetetu zalogaj u usta malo pociste zlicu, meni je to osobno fujjjjjjjjjj, ili ono kao dudica padne na pod pa je one stave u usta i kao tako pociste. svasta covjek primjeti kad dobije djecu.
a toooo, spajalica, tenk ju