Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: mlijeko

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno mlijeko

Koje mlijeko dajete djeci?
    Ako ih ne dojite više!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: mlijeko

dukat 3,8

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Hvala!
    Razmišljala sam o "svježem mlijeku", ali mi se čini da je 3,8 bolje

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

koje je to 3,8? jel to trajno? mislim da sam negdje čitala da je trajno mlijeko puno lošija varijanta od "svježeg".

ja kupujem dukatovo ili vindijino, ali je 3,2... to je za kašice, inače dojim...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Nama je pedijatrica rekla OBAVEZNO trajno. Ne sjecam se vise zasto...nesto u stilu bolje je obradjeno i lakse probavljivo...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kravlje mlijeko za dohranu mora biti skuhano. Pasterizacijom se ne uništavaju kravlja antitijela i može biti reakcija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Citiraj Davor prvotno napisa
    Kravlje mlijeko za dohranu mora biti skuhano. Pasterizacijom se ne uništavaju kravlja antitijela i može biti reakcija.
    Naravno da kuhamo. Do koje dobi treba kuhati?H popije cokoladno mlijeko nekuhano i nema reakcije.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

e sad, ja ne kuham i koristim svježe :/ ...

reakcije nema - znači li to da mogu tako i nastaviti ili reakcija može doći i naknadno?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Niti mi ne kuhamo? Koristimo trajno punomasno mlijeko 3,8 i sve je ok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Sad više ništa ne znam!

anavi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi koristimo svježe vindijino 3,2 i ne kuhamo ga. Isto nema nikakve reakcije.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama je pedijatrica rekla 3,2%tno jer da 3,8 s nečim nadopunjeno. Mislim kad dođe krava na red (još je mama aktivna) onda ćemo kuhati svježe.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hej, lakše malo, trajno mlijeko (UHT) jest skuhano, i stvarno ga ne treba naknadno kuhati.
    Ako se koristi svježe mlijeko - svakako skuhati. Preosjetljivosti su nešto do čega se najčešće dolazi svakodnevnom upotrebom neke problematične namirnice. Kvaka je da niti ne skužimo da se jedna te ista kriva stvar ponavlja dan za danom.

VAGAx2

Početno MLIJEKO

ja gregoru (17 mjeseci) dajem **** 3 tj od njega radim kašice + ga još malo dojim iako je to sada već više igra i maženje. Osim u vidu jogurta, čisto krav. mlijeko mu još ne dajem.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ako se koristi svježe mlijeko - svakako skuhati.
    sad sam zbunjena - o kojem 'svježem' mlijeku uopće govorimo? ne mislim na ono direkt iz krave, nego flaširano od dukata ili vindije s 3,2%MM. to dakle treba kuhati?

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Nama je pedijatrica rekla OBAVEZNO trajno. Ne sjecam se vise zasto...nesto u stilu bolje je obradjeno i lakse probavljivo...
    Preporuka nekoliko nutricionista: ne trajno.
    Pa kažu-...... trajno mlijeko je puno antibiotika jer inače ne bi moglo biti trajno....
    Dukat uvozi (navodno) dosta mlijeka i Vindija je (navodno) kvalitetnija.
    Prenosim tuđe tvrenje - pa se ograđujem.

Moj popišek prije trajno ili 2,8 ili 3,8

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Govorimo o "svježem mlijeku" iz boce.
    Kad smo mi bili djeca svježe se mlijeko prokuhavalo, ovo danas se ne prokuhava pa predpostavljam da su opet zamutili unutra neku kemiju

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: MLIJEKO

Citiraj VAGAx2 prvotno napisa
    ja gregoru (17 mjeseci) dajem **** 3 ...
    ...čisto krav. mlijeko mu još ne dajem.
    Ali... to JE kravlje mlijeko. Ljudi, bez uvrede, ali dajte pročitajte što trpate u djecu.

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pije moje mlijeko, zobeno i rižino, tu i tamo kozje. Kravlje mi se čini najgora varijanta.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moje dijete ima 25 mjeseci.
    **** i sva ostala adaptirana mlijeka su napravljena na bazi kravljeg!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Paaaa.... hipoalergene formule (ispravan naziv za "adaptirano mlijeko") rade se od GMO soje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Bolje kravlje mlijeko nego GMO soja, zar ne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Osim ako ti beba nije alergična na kravlje. Najbolje ipak mamino :D

Formula je u svakom slučaju zlo.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Osim ako ti beba nije alergična na kravlje. Najbolje ipak mamino :D
    bez brige davore, popije dnevno barem litru moga ...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E sad ja vise nis ne kuzim!? Ako pije moje mlijeko zar joj potrebno i nekakvo drugo kao dodatak?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    E sad ja vise nis ne kuzim!? Ako pije moje mlijeko zar joj potrebno i nekakvo drugo kao dodatak?
    ne

dodaj u prehranu jogurte i sireve i to b bilo to

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

retha, pa naravno da nije!
    meni je potrebno jer mu za večeru dajem čokolino ili griz koje ne mogu raditi na vodi...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kaj se griz nemre radit na vodi? Mi na vodi radimo Bubi griz i ***** zitarice i sve ok. A sojino mlijeko,ima li netko iskustva s time,jer se s tim moze radit griz i tome slicni pripravci? Negdje mi je uletilo da je alergeno,a nikad mi nije jasno sta to znaci..tj,kad da se usudim to ponudit. :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A kaj se griz nemre radit na vodi?
    naravno da može, ali kakvog je to okusa i koliko je zasitno za večernji obrok?! mislim, meni bi to bilo fuj... sorry...

ljetos sam mu znala još raditi na vodi pa ubaciti voće unutra, ali takve stvari jede za doručak i nemam mu namjeru to davati i za večeru. večera je za mene mliječni obrok!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mene zanimalo što davati djetetu kad prestanete dojiti :?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To prilično ovisi u kojoj dobi dijete prestane dojiti. Kravlje mlijeko možeš promatrati kao jednu od namirnica u dohrani, a svejedno je puno bolje i zdravije uvesti ga u vidu jogurta.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    A večera je za mene mliječni obrok!
    Cekaj,ak pojede taj griz na vodi,i nakon toga cica,zar onda zapravo to cicanje nije vecernji mlijecni obrok? Miha,zbunjujes me?!
    A to sto je griz na vodi bljutav,eh..pa meni je sve sto ona jede bez soli i secera fuj,i voda mi je fuj..a eto svejedno dijete mi uziva u tom. De gustibus non est disputandum.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma meni samo nije jasna ta paranoja oko kravljeg mlijeka koja vlada na forumu - pa skoro svi smo na njemu odrasli (ok, kužim mlađe od 1god. i alergičare)...

a što se tiče griza na vodi i cicanja - Rok čokolino pojede oko 18:30, a cica tek oko 20:00-21:00, ovisno kad ide spavati...

a što se tiče ukusa - čokolino s adaptiranim je ravno 6 puta odbio. onda sam napravila s kravljim i pojede cijelu zdjelicu...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Adrijana prvotno napisa
    Pije moje mlijeko, zobeno i rižino, tu i tamo kozje. Kravlje mi se čini najgora varijanta.
    zašto ti se kravlje čni najgora varijanta. Ja sam odrasla na kravljem mlijeku, i to sam pila direktno ispod krave dok je djed dojio, odnosno iz kante još toplo, a doma sve vrste, uključujući i jogurt, sir itd.
    MM nije nikada pio kravlje mlijeko, niti ikakvo drugo, jede sir i jogurt ... međutim on svoj sir i jogur ne jede svaki dan, ja svoje mlijeko pijem svaki dan.
    On je imao velike probleme sa zubima već sa 30, ja imam svoje zube sve

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

A ja nikad nisam voljela piti mlijeko, kao mala imam traume od "smrada" mlijeka, onako kuhanog, pa ona kožica.... Oduvijek pijem samo jugurte i papam sir, a zubi savršeni...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

To sa zubima primarno ima veze koliko mame, bake i ostali sline po stvarima koje djeca stavljaju u usta.

Razni 'lino pripravci se sastavom drastično ne razlikuju od formule i kad već pristajete na to zlo, ne kužim u čemu je razlika voda/mlijeko. Bez veze.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kad već pristajete na to zlo, ne kužim u čemu je razlika
    voda/mlijeko. Bez veze.
    u okusu!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

U tom slučaju ne zaboravi dooobro posoliti. Tako će biti još ukusnije.
    Obrati pažnju na korelaciju između pojma "ukusno" i ukupnog doživljaja fast-food restorana.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Obrati pažnju na korelaciju između pojma "ukusno" i ukupnog doživljaja fast-food restorana.
    sačuvaj sarkazam, za nekoga koga pogađa...

što se tiče ukusnog - rađe ću dati djetetu čokolino s mlijekom koji će pojesti, nego mu forsirati 'vodene', 'nemliječne', 'nelino' proizvode koje će sat vremena brljati po tanjuru, a kad odraste imati traume od forsiranja nečega što ne želi jesti!

a što se tiče korelacije s fast-foodom - ja sam odrasla na posoljenom, zašećerenom i općenito na začinjenom pa od te vrste hrane jedem samo povremeno ćevape i izvrsnog sam zdravlja i svega što uz to ide!

pozdrav

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa tko prica o forsiranju? Stvar je navike,ako dijete naviknes na griz s vodom onda mu je to ok,a ako ga naviknes da s licka spek onda mu je to okej. No mi tu sada pricamo o kravljem mlijeku,mislim da nije rijec o paranoji..nego sta ja znam..bas sam razmisljala o tome... Tocno,vecina nas je odrasla na kravljem mlijeku,mlijeku "ukradenom" od teladi,to ko da majke dojilje otmu svemirci i izdajaju nas i time odhranjuju generacije.. Mozda sad brijem i pretjerujem,al ak moje dijete sise mene zar joj je stvarno potrebno i da "sise" kravu? Nisam protiv kravljeg mlijeka,i kad za to dode vrijeme ponudit cu joj ga.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moje dijete nije pilo mlijeko do 13, 14 mj. Sirevi, jogurt i sl.-sve super, ali on nista od toga ne zeli ni okusiti, kao ni adaptirano mlijeko. Jedno vrijeme sam mu kasice radila na adaptiranom, a onda sam mu probala dati kravlje i ije imao nikakvu reakciju, a vrlo rado je pio. Za mene gotova stvar. Osobno obozavam mlijeko i mlijecne proizvode, tako da mi ukidanje mlijeka iz prehrane ne dolazi u obzir. Dovoljno me zbunjuje sto Filip ne voli vrhnje, jogurt i sireve pa mi je trebalo dugo da ih prestanem dodavati u juhice. Meni se cinilo da popravljam okus, a on bi samo frknuo nosem i otisao. Jedino cokolino nekad hoce s jogurtom i bananom, pa mu to dajem.
    Zadnjih pet dana ne sisa pred spavanje (polako ukidamo) pa popije 3.2 ili 3.8 % mlijeko iz bocice. Nema reakcija.
    A sol-on vec od ljeta nece nezasoljeno (tad mu solili zbog salmonele i proljeva), tako da sad obicno jede za rucak istu hranu kao i mi (onu koju hoce).

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Koji si ti lik?! Slažem se sa mihom u potpunosti!

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja sam danas bila kod pedijatrice i kako smo jucer poceli sa kravljim mlijekom pitala sam koje. Rekla mi je Vindijino 2,7 svjeze i ne razrijediti.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako mi je zgodno da ti je rekla ne samo da li trajno ili svježe, i s kojim postotkom masnog udjela, nego čak zna i da je vindijino bolje od kimovog npr.

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja postujem njezine savjete, pa tako i ovaj, bez obzira sto netko drugi mislio o tome...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj alias prvotno napisa
    Koji si ti lik?!
    Opak To će ti posvjedočiti svi koji me poznaju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

To sa zubima primarno ima veze koliko mame, bake i ostali sline po stvarima koje djeca stavljaju u usta.
    može malo pojašnjenje? nije da slinimo, ali nije ni da stalno perkamo, bi trebali?
    i imam još jedno pitanje - kakav vi to sir dajete djeci? konkretno, jednogodišnjacima. ela još nije kušala nikakav, koji bi bio prikladan?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC ima 14 mjeseci i kravlje mlijeko jos nisam dala, ali ga se ne grozim. jos nisam sigurna kada cu mu ponuditi. od mlijecnih proizvoda jedemo jogurt i ponekad svijezi sir.
    Za slinjenje bitno je da ne oblizes zlicu prije nego joj je stavis u usta. mislim da si sigurno vidjela kako neke mame prije nego sto stave djetetu zalogaj u usta malo pociste zlicu , meni je to osobno fujjjjjjjjjj, ili ono kao dudica padne na pod pa je one stave u usta i kao tako pociste. svasta covjek primjeti kad dobije djecu, bar ja.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC ima 14 mjeseci i kravlje mlijeko jos nisam dala, ali ga se ne grozim. jos nisam sigurna kada cu mu ponuditi. od mlijecnih proizvoda jedemo jogurt i ponekad svijezi sir.
    Za slinjenje bitno je da ne oblizes zlicu prije nego joj je stavis u usta. mislim da si sigurno vidjela kako neke mame prije nego sto stave djetetu zalogaj u usta malo pociste zlicu , meni je to osobno fujjjjjjjjjj, ili ono kao dudica padne na pod pa je one stave u usta i kao tako pociste. svasta covjek primjeti kad dobije djecu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a toooo, spajalica, tenk ju

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •