-
HITNO! Cista-provera-dojenje?
Ginekolog mi je nasao ciste na jajnicima (po 2,5 cm) i sad (danas) trebam piti Provera od 5 miligrama 8 dana u ciklusu, te tako 3 ciklusa zaredom. On tvrdi da Proveru mogu uzimati uz dojenje, na lijeku piše da se ne preporučuje uzimanje tijekom dojenja, a ja???? Malo mi je sumnjivo jer mi je rekao da ću vjerojatno morati uzimati i doksiciklin za koji isto piše da se ne uzima tijekom dojenja jer se izlučuje u mlijeko i može imati nuspojave kod dojenčeta.
Moje dojenče ima 18 mj. i sad doji samo jednom dnevno, ali opet...
Uglavnom imam dva pitanja:
1. Je li netko pio proveru uz dojenje? (i doksiciklin??)
2. Je li netko izljecio ciste na jajnicima homeopatijom?
Hitno mi je, jer bih danas trebala početi piti.
-
zašto moraš to piti (i što je uopće provera)?
-
Ja sam imala vodenu cistu koja je pukla sama od sebe,a Proveru sam pila zbog regulacije ciklusa,a ne zbog ciste. Mislim da Provera nema veze sa cistom.
Ja to ne bih ništa uzela da dojim.
Važno je kakva je cista.
-
Ako ti je dr. rekao da je ok da uzimas dok dojis, onda je zasigurno ok.
To sto na lijeku pise da nije kompatibilan s dojenjem, to pise na 99% lijekova zbog straha od eventualne tuzbe (da farm. firme sebe zastite), i nema veze sa stvarnim utjecajem lijeka na dojenje.
-
Prepisah
"Trbuh je tvrd i boli me već neko vrijeme. Liječnik je pregledom i ultrazvukom ustanovio da je cista na jajniku od 3,5 cm i sada pijem Provera tablete 1x2 tablete od 5 mg. Malo se bojim tih hormona pa me interesira da li postoji još koja mogućnost liječenja?"
Obzirom da su u većini slučajeva manje ciste funkcionalnog karaktera, nije apsolutno neophodno primjenjivati hormonsku terapiju. Ukoliko pacijentica i liječnik imaju strpljenja, ultrazvučna kontrola može biti sasvim dostatna. U slučaju perzistencije nalaza ili tegoba, primjenjuje se ili gestagenska supstitucija (to što vi upravo dobivate je gestagenska terapija), ili pak niskodozirana kontracepcija s naglašenom gestagenskom komponentom.
07.02.2002. dr.med. Vesna Harni Univ. Tubingen
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma