-
Sideropenija i još ponešto - zna li tko?
Prijateljica mi je sva jadna, već je 12 dana u bolnici, a liječnici joj ništa ne govore, ne zna prognoze, ne zna što je - ništa!
Ovako: curica je stara 14 mjeseci, prije 12 dana povišena temperatura i jako otečeno lice. Zaprimljena je u bolnicu, nisu znali je li mumps ili neka viroza. "Za svaki slučaj" su joj počeli davati penicilin. Nakon par dana oteklina je splasnula, ali su limfni čvorovi ostali jako tvrdi na dodir i napravljen je UZV na kojem se ništa neobično nije vidjelo i citopunkcija.
Na nalazima citopunkcije piše: Reaktivna limfocitna hiperplazija, hipokromna anemija - sideropenija.
I još ovo (ne znam na kojem je ovo nalazu): Na crvenom krvnom redu izražena je anizo i polikilocitoza, eritrociti većim dijelom hipokromni, dosta mikro, elipto i anulocita.
Navodno je leukemija isključena, ali će ponoviti citopunkciju u ponedjeljak - ne znam iz kojeg razloga.
Prije tri dana ponovo se povisila temperatura, nikako se ne spušta ispod 38, od prekjučer povraća 3-4 puta dnevno. Za ovo zadnje sumnjaju da je netko izvana donio neku virozu, ali mama veli da uopće nije imala posjete, ali da je cijela pedijatrija u nekoj virozi...
O čemu bi se moglo raditi, kakve su prognoze... upomoć!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma