Vidi rezultate ankete: sa koliko ste godina rodili (a dojite ili ste dojili)?

Glasači
218. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • više od 40

1 0.46%
  • 30-35

62 28.44%
  • 35-40

9 4.13%
  • 25-30

111 50.92%
  • 20-25

31 14.22%
  • manje od 20

4 1.83%
Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 77

Tema: dob majke i dojenje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno dob majke i dojenje

vidim da se većina majki koje rode sa 20-ak god. odlučuju za nedojenje. razlozi su prema mom viđenju - da mogu ostaviti dijete na čuvanje i nastaviti sa prijašnjim životom, da mogu spavati cijelu noć, da im se grudi ne objese, da ih je stid.
    njihova djeca nemaju pravo izbora .
    što mislite o tome, imate li i vi koji primjer?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jer su mlade i podložne utjecajima okoline

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

jer su mlade, a za dokopat se pravih informacija o dojenju i prave podrške treba puno, puno kopanja. :/

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: dob majke i dojenje

nažalost one koje ja vidim oko sebe ali i starije ne doje a i čim dođe do nekog problema odustaju, i nije uvijek kriva okolina
    nažalost im se često ne da jer nisu "slobodne" dok doje

prije par dana pričam s jednom poznanicom i ona komentira kako su super spotovi o dojenju i da je i ona silno željela dojiti ali nije mogla i
    dojila je samo 2mjeseca
    tek poslje mi je proradio mozak da je ona kad joj je beba imala 2mjeseca
    otišla kod kume u Italiju a malu je ostavila doma i to skoro mjesec dana
    a kad je slušaša jadna ona toliko se trudila i žrtvovala ali nije uspjela

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja prijateljica koja ima 40ak godina i kći od 25 kaže da je umjetna prehrana u njeno vrijeme bila apsolutni hit i da nitko nije dojio. :shock: pretpostavljam da zato majke koje rode do nekih 25 g nemaju roditelje koji bi ih uputili bolje
    ja sam dojena 3 mj (onda nadohrana :shock: ) a moji brat i sestra koji sad imaju 18 i 14 g uopće nisu. mama mi stoga niti nije davala nekakve savjete o dojenju dok sam bila trudna

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

da to sam i ja skužila jer i meni moja mama priča kak su njoj rekli da nema mlijeka dovoljno itd, iako mi se čini da je sada ponosna kaj ja dojim ali i tu je bilo u početku svakakvih savjeta ali nisam joj to zamjerila nju su učili drugačije
    od mama koje znam samo one kaj briju po forumima kao ovaj doje (uglavnom) ostale malo ili ne uopće

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jedina u grupi od 20 do 25

pocela sa 22 i po
    evo preko 19 meseci dojim.

a istina je da neke mame ne zele da doje, znam ih.
    vecinom je nedostatak pravih informacija.[/u]

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jedna ali vredna!

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ma dajte i ja sam tu! :D

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja poznajem dvije mame u grupi 20-25, ni jedna ne doji. Moja sestrična nije htjela (ima dvoje djece) zato jer onda ne bi mogla nikud ići od bebe, tako da nije ni dana dojila. Druga mama je imala slabiji start dojenja (nikakvih strašnih problema, samo se mali "nikad ne najede od tog mlijeka, jače mu je umjetno"). Dala sam joj broj sos telefona no, "ona nema vremena zvati", tako da je jako brzo dojenje završilo.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

tako mi grozno zvuči ovo generaliziranje...
    ja sam rodila sa 19 godina. znam da je to svima :shock: i nisam bila
    podložne utjecajima okoline
    niti ovo mi nije bio problem

jer su mlade, a za dokopat se pravih informacija o dojenju i prave podrške treba puno, puno kopanja
    a ovo mi zvuči toliko da uopće ne želim komentirati
    da mogu ostaviti dijete na čuvanje i nastaviti sa prijašnjim životom, da mogu spavati cijelu noć, da im se grudi ne objese, da ih je stid.
    ostala sam trudna na prvoj godini faksa sa stalnim dečkom(on je imao 22), i niti u jednom momentu nismo pomislili na išta osim na to da jedva čekamo naše dijete, jer smo oba vjerovali da se beba desila s razlogom. nisam žalila za ničim, niti žalim sad. odmah sam se bacila na pručavanje knjiga i članaka o trudnoći, hodanje po baby dućanima. nisam imala potrebu izlaziti van i opijati se, ili ne znam što. trenutak rođenja našeg djeteta bio nam je najljepši u životu i nikad ga se nismo htjeli rješiti, nikad nikad nikad nam nije bio teret, i uživali smo i uživamo u svakom trenutku s Jankom. dojila sam ga jer sam znala da je to najbolje za njega, i jednom se nisam niti izdojila u flašicu da ga netko drugi nahrani. moje dijete nije vidjelo ni bočicu ni dudicu, dojila sam do kojih 11 mjeseci, kad sam dobila prvu menstruaciju, i kad se bunio na okus mlijeka, pa smo prestali (makar sad vidim da smo mogli i dulje).
    sad sam drugi put trudna s 21 godinom, planirano, i ovo dijete namjeravam dojiti još i dulje!
    nemojte sve mlade mame stavljati u jedan koš, ima ih neodgovornih, istina, ali ima ih i puno odgovornih, nije svima idealno vrijeme za roditeljstvo 30 godina. ja sam presretna sa svojim životom u svakom pogledu, i radim i studiram i vodim naše kućanstvo i uređujem novi stan i ništa mi ne fali zato jer sam mlada rodila!

uživam u svome životu u svakoj sekundi!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kraljica85 prvotno napisa
    tako mi grozno zvuči ovo generaliziranje...
    ja sam rodila sa 19 godina. znam da je to svima :shock: i nisam bila
    podložne utjecajima okoline
    niti ovo mi nije bio problem

jer su mlade, a za dokopat se pravih informacija o dojenju i prave podrške treba puno, puno kopanja
    a ovo mi zvuči toliko da uopće ne želim komentirati
    da mogu ostaviti dijete na čuvanje i nastaviti sa prijašnjim životom, da mogu spavati cijelu noć, da im se grudi ne objese, da ih je stid.
    meni se isto ne sviđa ovakvo generaliziranje.

i imam obrnut slučaj - moja sestra od 28 godina još uvijek ne razmišlja o djetetu upravo zato jer ne želi promijeniti svoj život i jer želi slobodno tulumariti, divljati i piti kad god to poželi.
    ali, ipak je svjesna prednosti dojenja i kad će imati dijete, dojit će ga (no, to opet nije posljedica toga što je kopala i kopala kako bi došla do informacija, nego gleda i sluša moj primjer)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i kako sam samo zaboravila, MM je mlađi od mene 5 godina, kad se rodila zara, on je imao 22.
    i bio je potpuno spreman biti tata i neizmjerno se tome veselio, u brizi i odgoju sudjelovao je od prvog dana, ma baš je pravi AP tata ...
    za razliku od mojih vršnjaka, ili čak muškaraca starijih od mene, koji se groze pomisli na dijete, koji, ako imaju dijete, ne vode nikakvu brigu o njemu i koje se nikako ne mogu odreći svojih nogometa, utakmica, ispijanja pive po kvartovskim kafićima (iako ih doma čekaju žena i djeca)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

mislim da ljudi prečesto zaboravljaju da datum rođenja koji nam svima piše na osobnim iskaznicama prečesto ne odaje našu pravu dob tj. zrelost za neke životne uloge. neki ni sa 40 nisu spremni brinuti se za sebe, a kamoli za nekoga drugoga.

mamu ne čine godine - već veličina njezina .

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja mislim da se tu ipak ne radi o generalizaciji, nego o statistici.
    Statisticki gledano, sigurno postoje razlike izmedju majki u razlicitim dobnim grupama, i zanimljivo ih je ovdje cuti i vidjeti.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fali jedna kategorija...MOJA od 35-40!

Rodila sam sa 37 (curke koje su me onda čitale, znaju da sam bila uvjerena da imam 38 ). Dojim još uvijek i za prokletih mjesec dana imat ću glupe 4 banke... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Citiraj marinna prvotno napisa
    vidim da se većina majki koje rode sa 20-ak god. odlučuju za nedojenje
    upravo ovo sam napisala da ne bi bilo generaliziranje i odnosi se na ono što vidim u svojoj okolini, naravno da ima i onih koji savjesno doje .
    kraljica potpisujem sve ostalo što si rekla

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kraljice super si primjer. Bez obzira sto sam starija kategorija :-) ne bi ni ja generalizirala mlade djevojke. Mislim da dobra edukacija mladih žena kao i njihovih partnera može učiniti čuda, treba je samo učiniti svakodnevnom i normalnom. Mediji su pravo mjesto za to jer su u svim domovima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

vidim da se većina majki koje rode sa 20-ak god. odlučuju za nedojenje
    upravo ovo sam napisala da ne bi bilo generaliziranje i odnosi se na ono što vidim u svojoj okolini, naravno da ima i onih koji savjesno doje .
    kraljica potpisujem sve ostalo što si rekla
    ali ja u svojoj okolini vidim jednostavno žene koje ne doje, bez obzira na dob.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

čekaj malo, pitanje je bilo što mislimo zašto se mlađe majke rjeđe odlučuju za dojenje. zato mi je suvišno nekome spočitavati generaliziranje, ako odgovara na ovako postavljeno pitanje. a pretpostavila sam da samo pitanje ima neku utemeljenost u statistici, ili makar u marinninom zapažanju, što je i sama istaknula.

a što se tiče kopanja - sretnice su one koje u svojoj okolini imaju sestre, rođakinje, susjede, da ne velim patronažne sestre od kojih mogu dobiti pravu podršku u dojenju. na žalost, vrlo rijetke sretnice. mi svi ostali morali smo kopati.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja bih rekla (iz svog iskustva) da je u najvećem broju slučajeva nedostatak pravih informacija!!! A tu su uvelike krivci naši needucirani pedijatri

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da godine ipak donose određeno iskustvo, zrelost i samopouzdanje. naravno da ima iznimaka, netko odraste sa 20, netko sa 30 a netko nikad.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

OK, ja sam iznijela svoj primjer, jer su me pogodili svi ovi navodi, koje vjerujte mi slušam svaki dan. i svi me gledaju na način: šta je meni ovo trebalo, baš sam bila perspektivna, a onda sam se pokopala kad sam ostala trudna. svakim danom se iznova mučim i trudim da dokažem da mlada mama nije ništa manje mama od "starije" mame, i da moja bijedna 21 godina ne znači ništa osim broja na papiru, da sam sposobna samostalno s MM brinuti i skrbiti za sebe i svoju obitelj,... okolina je strašno nastrojena prema mladim mamama. umjesto pomoći i podrške često dobivamo samo ružne poglede.

ali se slažem da statistički gledano mlade mame imaju češće problema s majčinskom ulogom, pa tako i dojenjem. (ovo govorim gledajući svoju okolinu i mame koje ja poznajem, makar bi bilo zgodno ako netko baš ima kakvo istraživanje pa da pročimo).

i tu bi navela kao razlog
    Citiraj ms.ivy prvotno napisa
    mislim da godine ipak donose određeno iskustvo, zrelost i samopouzdanje
    i baš zato je lakše pasti na
    Citiraj cekana prvotno napisa
    nedostatak pravih informacija!!! A tu su uvelike krivci naši needucirani pedijatri
    + needucirana okolina u većini slučajeva (mame koje su nas hranile na bočicu, davale čajiće, juhice i ostalo od 2 mjeseca na dalje). a kao mlada mama, pogotovo ako je trudnoća neočekivana, ti nisi u tom krugu gdje se raspravlja o trudnoći, dojenju, porodu, već si u drugim sferama, i stvarno si tabula rasa po tom pitanju - prve informacije koje čuješ ćeš vjerojatno i usvojiti, ako se ne zainteresiraš malo dublje, pa kreneš u istraživanje. ali ako ti mama, susjeda, patronažna i ostali nadobudni kažu da imaš slabo mlijeko, da pustiš bebu neka plače "jer tako smo i mi naše tako pa vidi da im ništa ne fali", često cure povjeruju i padnu na to, jer nemaju nikakvih drugih saznanja. uglavnom je pristup: ti si mlada, nemaš pojma, daj ja ću; i tu se lagano upustiti, a kad te jedno taj krug zahvati, teško se izvući.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali znaš što, "ti si mlada, nemaš pojma" je pristup većine naših roditelja i/ili starijih osoba u našoj blizini, bez obzira koliko imamo godina.
    tako se bar meni čini.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ali se lakše oduprijeti kad imaš nešto životnog iskustva

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

kraljice , potpuno te razumijem i potpisujem od riječi do riječi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam.
    ja sam se vrlo lako odupirala i s 18 jer sam takva osoba.

znam neke s 45 koji se ne mogu oduprijeti.

dakle, opet idemo na to da je sve individualno i stvar karaktera.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Upravo ovako iskustvo i ja imam. Ne poznajem nikoga tko doji, a da nema nikakve veze s ovim forumom. Tužno, ali istinito.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

da, kao sto mamma san kaze, fali jedna kategorija, ona od 35-40.
    ja sam u njoj.
    rodila s 36, imam 37 i dojim. i još cu...

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Ne poznajem nikoga tko doji, a da nema nikakve veze s ovim forumom.
    ja cak znam nekoliko mama (u ovom trenutku sam se sjetila 3, ali mozda bih iscupala jos koju iz podsvijesti), cak dugodojilica, koje nemaju veze s forumom. I iz totalno razlicitih sredina, razlicite dobi, obrazovanja, svjetonazora... svega.
    Ali i to je malo.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Upravo ovako iskustvo i ja imam. Ne poznajem nikoga tko doji, a da nema nikakve veze s ovim forumom. Tužno, ali istinito.
    takodjer, ali s 2 iznimke- jedna je moja daljnja rodica, rodila tjedan dana prije mene, blizance, i paralelno adaptirano uz dojenje (a decki su bili dugo na intenzivnoj, izdajala se svo vrijeme), druga je moja bliza rodica, rodila 2 tjedna poslije mene, no nije iskljucivo dojila, dala je preko ljeta caja i vode, bez obzira sto sam je uvjeravala da ne treba. obje su, kao i ja 29/30 godina

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo sad sam se sjetila jos dvije dugodojilice izvan ovog foruma (tu racunam sve koje su dojile duze od godinu dana, moze?).
    Dakle 5.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nakon poroda u bolnici do mene je lezala zena koja nije htjela niti pocinjati s dojenjem.jednostavno NECE!Njoj su bebu donosili ful nahranjenu samo na mazenje i konakt s majkom.Mi sotale nismo k sebi mogle doci,ali tko smo mi da joj sudimo i zamjeramo.zena je tako odlucila, valjda ima svoje razloge.Steta za bebu,ali tako je to!
    Sestra od moje frendice kao "nije imala mlijeka" pa isto nije niti pokusala dojiti.Pitam je kako "nije imala mlijeka"?Kaze ona da kad je dosla 3 dan doma iz bolnice da se uspjela izdojiti samo 20 ml mlijeka,a kao to nije dosta za njenu bebu? :shock: Pa ne znam da li je netko uspio 3 dan nakon poroda imati vise od 20-tak ml mlijeka?!Ali eto, to je neiformiranost.Da je znala da je to normalno da imas tako malo mlijeka i da je to za tek rodenu bebu sasvim dovoljno, mozda bi i pokusala dalje!Ne znam!
    A npr. sve moje frendice koje su rodile puno prije nego ja (8 godina), niti jedna nije dojila, ne znam zasto.Valjda je onda bilo takvo vrijeme.Nisam ih pitala zasto.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja znam dosta majki koje doje, ali samo dvije koje su dojile iznad godinu dana. Moja majka je nas dojila sve troje po 6mj. jako je sretna što ja "još imam mlijeka" ali ne vjerujem da će me podržavati kad K. napuni recimo godinu i pol ili dvije.

Svi s kojima sam došla u kontakt su: "još sisa?!" (dijete staro 3mj.) sada je već ovakva faca: "još sisa" (dijete staro 10mj.) za koji tjedan će biti: :shock: iznenađeni da sam toliko zatupljena "još ga doji"

Dakle, puno je podrške za rano dojenje, ali nikakva za isključivo i produženo dojenje!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

fali jedna kategorija sama sebe.
    to se ne može ispraviti?

mislim da su zaključci koji se daju izvući iz ove ankete i rasprave dosta važni jer će ta mlada generacija biti uzor i primjer narednima. ako se štogod ne promjeni na mom otoku, gdje je puuuno majki od 20ak g. za 5 g neće nitko dojiti.
    po mom mišljneju ginekolog i pedijatar su ti koji bi trebali pod hitno nešto poduzeti, no oni odrade svoj posao i to je to.

mene je na ovu raspravu ponuako jedan primjer iz moje neposredne blizine. pogledajte prvi i zadnji post http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...688&highlight=

i u bolnici je bio sličan slučaj kao što opisuje barbie.

na kraju priče moja prijateljica pije tablete za prestanak laktacije (saznala sam to tek kad sam joj po nekoliki put predložila dojenje jer malac ne spava po pola noći), a njen dječak od 10 dana s u m a n u t o okreće glavu za dudom koju mu nude i koja je velika kao pola njegove glave (vrlo žalosna slika, mm se isto zaprepastio i tek tada doista razmislio o tome kako je naše dijete sretno i zadovoljno). ponudila mi je sobu i zatvorila vrata da podojim martina - edinu pjesmu treba dilati na sve radio stanice da se stalno pušta !!!

cekana a komentari "imaš mlijeka?" - to me svatko baš svatko pita, kao da je uobičajeno da nemaš mlijeka pa si u suprotnom sretnica,
    sve to pokazuje što ljudi misle o dojenju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleta prvotno napisa
    jer su mlade, a za dokopat se pravih informacija o dojenju i prave podrške treba puno, puno kopanja. :/
    I ja mislim da je ovo. Ja sam rodila sa 24 god, ali sam se prije toga "pripremala" i kopala da bih nasla prave informacije jedno dobre 3 godine. Ne vjerujem da ima puno mladih djevojaka koje tako razmisljaju i djeluju kao ja, sto se toga tice.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tu se moram i ja javiti. Postati ću mama sa sa nepunih 20 god. i nije mi žao niti krivo zbog toga.
    Namjeravam dojiti više od svega, čim pomislim na to da ću dobiti bebu za koji mjesec i da ću je ja dojiti dođu mi suze ne oči jer nema ljepšeg kontakata od dojenja .
    Možda baš zato šta sam mlada mama toliko čitam o dojenju, odgoju djeteta, trudnoći, pelenama....jer želim biti najbolja mama svome djetetu.
    Izlasci :? ?
    Od kada sam trudna strah me uopće izaći negdje u gužvu a kamoli van da me ne daj Bože netko ne udari u trbuh...a poslije ne namjeravam izlaziti jer želim uživati u ulozi majke, supruge i domaćice a to mi ne može zamijeniti niti jedan izlazak .

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rodila s 24 dojila 16 mjeseci, a onda me dijete otkantalo

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodila prvo s 26, dojila 25 mj.
    Drugo s 29, dojila 11 mj - onda me otkantao.
    Treće s 31, dojila 12 mj - prekid zbog mojih zdrav. problema

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

rodila sam sa 24 i još dojim :D

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Rodila s 26. Dojim 2,5 godine i Lara me se još ne želi riješiti.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam rodila sa 26, i jos uvek dojim.
    Vidim da sam medju najbrojnijim.

e da, i kako sam samo zaboravila, MM je mlađi od mene 5 godina, kad se rodila zara, on je imao 22.
    i bio je potpuno spreman biti tata i neizmjerno se tome veselio, u brizi i odgoju sudjelovao je od prvog dana, ma baš je pravi AP tata ...
    za razliku od mojih vršnjaka, ili čak muškaraca starijih od mene, koji se groze pomisli na dijete, koji, ako imaju dijete, ne vode nikakvu brigu o njemu i koje se nikako ne mogu odreći svojih nogometa, utakmica, ispijanja pive po kvartovskim kafićima (iako ih doma čekaju žena i djeca)
    A za ovo moram da potpisem lutonjicu.
    MM je 2 godine mladji, imao je 24 kad se novi rodio.
    Ok, malo smo blazi slucaj, ali je isto tata 20-25.

A da vam ne pricam kako i nas cak gledaju kao klince...

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mislim da ste krivo postavili pitanje ukoliko vam treba za statistiku. Ovdje samo ispitujete koliko su stare mame koje doje, a ne u kolikom postotku majke odredjenih godina doje a u kolikom ne doje.

Na ovaj nacin dobivate najveci postotak u dobi u kojem je i najveci broj rodilja. Pitanje bi trebalo drugacije postaviti.

Godine od- do, dojite da ili ne

A sada, i mi jos uvijek dojimo (rodila iznad 40), i apsolutno svi koje znamo "nisu imali mlijeka" pa su prestali. Tuzno.

Pozdrav svima.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kraljice i Ano, svaka vam čast na hrabrosti i ljubavi.
    Sve što u životu dalje budete htjele ostvariti (faks, posao, ili već što bilo) moći ćete i s djetetom. Imam nekoliko primjera oko sebe.
    (A možda ćete s djecom biti razigranije od npr. mene koja sam prvo rodila s 27, drugo s 30. )

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rodila prvo sa 22 i dojila i drugo sa 24 i jos dojim

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imala sam 19 godina kada sam rodila Duju. Dojila sam ga 15 mjeseci. Dojila bi bila još ali me dvokratni posao potpuno iscrpio. Iako sam bila mlada mogla sam misliti na svoj "izgled" ali sam isto tako znala šta je najbolje za mog malog. Luku sam rodila prije dva mjeseca, dojim ga i tko zna do kad ću ga dojiti, al ne mislim ubrzo stati. ne razumijem one žene koje misle da je nadomjesno mlijeko bolje. za koga?

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja spadam u 20-25,dojim 12mj i ne vidim da nam se skoro blizi kraj. No htjedoh prokomentirati,i mene to muci..hoce li se moje prijateljice odlucit za dojenje? Prva sam iz ekipe koja ima bebu,dakle one ce cak i da sutra zatrudne onda spadat u skupinu 25-30. Nisu problem godine,problem je neinformiranost. Najvise su neinformirane generacije moje mame,hajmo reci od 50 nadalje... A sve te mame kad postanu bake savjetuju svoje kceri uglavnom netocnim savjetima,tu je kratki spoj..kome vjerovat ako ne mami(koja ti sigurno zeli dobro)? Ma ima tu hrpu sitnica,u svim filmovima,reklamama,plakatima... stalno bebe s bocicama...,ducani s policama punih formulama... Kad sam ostala trudna nisam uopce razmisljana o dojenju,nazalost nije mi se uopce cinilo prirodnim(nesvjesno ispran mozak)..sva sreca trudan si 9mj pa se opametis!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    sva sreca trudan si 9mj pa se opametis!
    upravo tako. malo je danas zena (bilo koje dobi) koje i prije trudnoce znaju nesto o dojenju.
    K meni je neki dan dosla prijateljica (koja, usput budi receno, spada u skupinu iznad 35) i sva je bila u cudu kad je vidjela tonku da doji. Nije nista lose mislila, nije joj to bilo odbojno, nego joj je jednostavno to bio totalni SF da dijete od godinu i pol jos uvijek doji, i da ja imam mlijeka, i da ona ne doji jednom dnevno nego svako malo... I na kraju je zakljucila da ce kad ostane trudna doci k meni na instrukcije. Ali, poznajuci nju, znam da ce se i sama informirati i kopati po internetu i educirati se.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo da se i ja uključim. Imam 22.g. i za par mjeseci stiže moja curica
    Prije trudnoće nisam znala ništa o dojenju, pelenama, prirodnom porodu....ali ovo vrijeme mi je bilo dovoljno da se informiram i izgradim stav o tome.
    Svoju curicu namjeravam dojiti od prvog dana pa dok ide ide.

cekana je spomenula da je malo podrške za produženo dojenje i apsolutno se slažem s njom. Kada sam rekla teti da bi htjela što duže dojiti - do djetetove 3-4.g. samo me blijedo pogledala i rekla da je to ne moguće, da neću imati mlijeka tako dugo.
    Nakon nekog vremena razuvjeravanja je povjerovala da ima žena koje produženo doje.

Mislim da nisu toliko važne godine već kakva je tko osoba. Neki će se informirati neki neće. Ja sam na rodi od prvog dana od kada sam saznala da sam trudna.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja rodila s 19. i dojim. i dojit ću još dugo.
    utjecaji okoline? hmmm... mislim da bih jako uvrijedila svoju inteligenciju da sam slušala mudre savjete raznoraznih baba i inih "dojologa".
    iskreno, prije trudnoće nisam imala pojma o dojenju nit me to imalo interesiralo (što nije ništa neobično za jednu klinku), no dobro sam se oboružala korisnim informacijama kad je došlo vrijeme za to i eto, dojim već deset mjeseci i kusur dana bez nekih većih problema... i još niti ne pomišljam na kraj.
    dojenje rulez :D

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •