Citiraj klia prvotno napisa
Nažalost, nismo svi odrasli sretni i zdravi na adaptiranom.
Moj primjer - nisam dojena ni dana.
U djetinjstvu sam preboljela 6 upala pluća (umalo završila na operaciji da se istraži uzrok), česte upale uha, proljeva ko u priči, sve do otprilike 10. godine života.
Danas: svako proljeće dosadna peludna hunjavica (nekoć i uz oticanje očiju) koju izliječi tek kupanje u moru. Također: gastritis koji osjećam od djetinjstva i danas tu i tamo proradi. Da i ne spominjem kako mi tijelo više nego kod drugih ljudi reagira na ubode insekata.
Ne kažem da bi danas sve bilo bajno da sam i bila dojena, ali možda bi ipak primila koju injekciju i rtg pregled manje.
Mislim da su sretniroditelji odlučili ne dojiti (i sami kažu da supruga nije bila oduševljena dojenjem) i to je njihov slobodan izbor. Samo se nadam da su takvu odluku ipak donijeli iz neznanja, ne iz prkosa, kako bi se dalo zaključiti prema tonu posta.
potpisujem!

moja majka je "dusu ispustila" da bi izvukla barem kap mlijeka iz svojih dojki. no osim krvi nije izaslo nista. sestra i ja nismo uopce dojene. na prvi pogled, sta nam fali. ali kad pogledas malo bolje, sestra je imala 7 upala pluca. i to samo do osnove skole. imala je takodjer djecju asmu. o alergijama da ne govorim. i dan danas se sa njima bori. imunitet na nuli. ja, s druge strane, od rodjenja do pete godine sam imala toliko problema sa probani susavom da, kad sam zavrsila u bolnici sa 13mj. zaboraila i hodati i pricati. toliko sam puta u svom zivotu lezala u bolnici da je mogu nazvati drugim domom. iza uha imam kvrzicu koja je rezultat konsantni upala koje su pocele od ar dana nakon rodjenja.
L. dojim od prvog dana, prsti od zdravlja, a definitivno nije izolirana od svih bakterija i virusa. svaki dan moja mama bojazljivo pita kako je L. pored dva virozna roditelja, kako su joj usi jer nisu uvijek ispd kapice...da smo previse "non salantni" da ne znamo kako je kad place bolesno dijete, kakav je to srce-mi-netko-rukama-cupa osjecaj.
oko mene nitko nije dojio pa je i podrska (i razumijevanje) bila uskracena. jedina osoba koja mi je bila 101 postotna podrska, koja je nebo okrenula kad sam se u sred noci probudila sa dva kamena i nesnosnim bolovima, jedina osoa koja je rekla da je prosla gore bolove od poroda nakon poroda koja je u rukama drzala svoje dojke i naganjala doktore da joj pomognu samo da bi mogla dojiti svoje dijete, osoba koja je znala sta znaci ne dojiti- moja majka ( )