ne dok doji, ne dok jede, nego kad mu se nešto ne sviđa, kad mu nešto ne dam, kad nešto ne može napraviti - uglavnom, kad nije po njegovom!
primjer 1: gura po stanu kutiju s igračkama, zapne između kreveta, počne vikat i nasilno gurat kutiju, a kad se ona ne pomakne zagrize u nju!
primjer 2: sjedimo na podu, vadi broj 8 iz onih podnih puzzle-i, ja mu ne dam i stavim ruku preko njega (broja 8 ). on mi makne ruku, ja vratim, on makne, ja vratim i tako nekoliko puta, a onda me primi za ruku i počne grist (nikad ne reagiram na ugrize)
primjer 3: sjedi za stolom, hranim ga, a on silom hoće sve sa stola (od čega onda pola završi u tanjuru), ja mu ne dam, a on onda stavi prst u usta i uz vrisak grize sam sebe :shock: !
uglavnom, kad god nije po njegovom - grize prvo što mu se nađe na dohvat ruke, a ako nema ničega onda grize sebe i jako se ljuti (sva sreća cika još nikad nije stradala, iako mi je grizao noge i jednom me čak i za guzu ugrizao).
- nikada ne reagiram i totalno ignoriram te ugrize, jel postupam dobro?
- je li riječ o nekoj fazi koju svi prolaze ili...? (star je 1god.)
inače, takvo ponašanje nije nigdje i nikada vidio, zbilja ne znam od kud mu (ne ide u jaslice i u parku se ne igra baš s drugom djecom, a mi se doma ne grizemo)...
imate li sličnih iskustava?