Molim, ako netko ima / zna:
1. puni sastav cjepiva 5 u 1
i
2. sastav cjepiva - prvog prociscenog koji HZJZ "poklanja" za DTPer (od 3).
Svrha: izrada homeopatske remedije od istih kako bi antidotirali posljedice cjepljenja...
Zahvaljujem
Molim, ako netko ima / zna:
1. puni sastav cjepiva 5 u 1
i
2. sastav cjepiva - prvog prociscenog koji HZJZ "poklanja" za DTPer (od 3).
Svrha: izrada homeopatske remedije od istih kako bi antidotirali posljedice cjepljenja...
Zahvaljujem
Za 5u1 evo .pdf upute o lijeku, piše tu sastav:
http://emc.medicines.org.uk/emc/asse...cumentid=17235
http://webcache.googleusercontent.co...&hl=hr&ct=clnk
ok u tekstu ima dosta nebuloza i dosta je naivno i traljavo,nestručno napisan, isto bez dokaza svoje teorije za koje optužuje suprotnu stranu ali ipak neke mu se stvari ne mogu osporit...........
mujice- je li ovaj sastav cijepiva točan ili...ma gdje da nađem na netu točan sastav svih cijepiva?
Pranje zuba je vrlo važno, reći će vam svaki liječnik. Progutati bolesne stanice majmunskih bubrega i limfu zaraženog teleta je O.K. E, to je današnja medicina pod pokroviteljstvom Rockefellerovog farmaceutskog kartela koji je i vlasnik "Enciklopedije Britanike" i najvećeg broja medicinskih znanstvenoistraživačkih centara. Dakle, od čovjeka se, novcem i kontrolom medija, ipak može napraviti "majmun".
Pa, prijatna vam vakcinacija "čovjekoliki majmuni"! vaca-krava
Pogledajmo što sadrže neka cjepiva koja se najčešće koriste:
CJEPIVO: Acel-Immune (DtaP) PROTIV TETENUSA DIFTERIJE VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetanusa i apsorbirane nestanične sastojke velikog kašlja, formaldehid, aluminijum hidroksid, aluminijum fosfat, antiseptik, emulzifikator želatin...
CJEPIVO: Attenuvax - Measles (Merck & Co.) PROTIV MALIH BOGINJA SADRŽI: Žive viruse malih boginja, neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, zametak pileta...
CJEPIVO: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomskestanice od tkiva abortiranog fetusa...
CJEPIVO DPT (GlaxoSmithKline) PROTIV DIFTERIJA, TETANUSA, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetanusa, formaldehid, aluminij fosfat, amonijum sulfat, timerosal, isprana ovčja crvena krvna zrnca....
CJEPIVO: DRYVAX (Wyeth-Ayerst, još bez licence) SADRŽI: Velike boginje - žive kravlje viruse, "neke mikrobne otrove, streptomicin sulfat, hlortetraciklin hidrohlorid, neomicin sulfat glicerin i fenol, mješavinu dobivenu destilacijom tečnosti iz plikova teleće kože ugljenim katranom.
CJEPIVO FluShield (Wyeth-Ayerst) PROTIV GRIPA SADRŽI: Trovalentni virus gripa tip A i B, gentamicin sulfat formaldehid, timerosal i polisorbat 80 tečnost iz pilećeg embriona.
CJEPIVO Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbirane viruse bjesnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne stanice iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.
CJEPIVO ORALNA POLIO: Orimune - Oral Polio (Wyeth-Ayerst) SADRŽI: Tri tipa poliovirusa, oslabljeni neomicin, streptomicin sorbitol, stanice majmunskih bubrega i serum teleta.
Na stranicama Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode možeš naći sastav svih cjepiva koja su u Hrvatskoj registrirana.
Tu je link na početnu stranicu:
http://www.almp.hr/
Gore lijevo u meniju dođeš na kučicu "lijekovi". Otvorit će se podmeni, u kojem odabereš "baza lijekova" i škljocneš na to. To de odvede na ovu stranicu:
http://www.almp.hr/?ln=hr&w=lijekovi
Tu se registriraš, kako bi mogla pretraživati bazu.
Možeš ju i bez registriranja pretraživati, ali bit će ti ponuđene samo Upute o lijeku bez sažetka opisa svojstava lijeka, koji ti treba radi sastava cjepiva.
Dakle, registriraš se i ulogiraš sa korisničkim imenom i lozinkom.
Onda u pretraživač upišeš "cjepivo".
Pretraživač će pronaći stotinjak formulacija raznih registriranih cjepiva u Hrvatskoj.
Kad odabereš cjepivo koje te zanima, škljocneš na njega i dobiješ osnovne podatke o cjepivu te link na Sažetak opisa svojstava lijeka i na Uputu o lijeku.
Otvoriš Sažetak opisa svojstava lijeka i pročitaš detaljan sastav cjepiva.
jel to ovako ili ima detaljnije ovo je bez registracije http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/...-06-02-137.pdf
Bez prethodne registracije, svim korisnicima web stranica Agencije, dostupne su Upute o lijeku (PIL), a ako želite pristupiti Sažetku opisa svojstava lijeka (SPC) potrebno se registrirati. Navedeni dokument (SPC) dostupan je isključivo zdravstvenim radnicima (doktori medicine, stomatologije i magistri farmacije) uz prethodnu registraciju koja je potpuno besplatna.
ha,ha..znači ništa od registracije- e sad ti meni reci da je to OK- zašto nam svima ne bi bili dostupni ti podaci-šta se krije- nije li to pravo svakoga pacijenta?
mislim mogu ja i varat i pitat ću neke ljude koje poznam smijem li upotrijebiti njihove ime (ima u familiji farmaceuta i stomatologa,ginekologa)Unosom podataka preuzimate odgovornost za vjerodostojnost i ispravnost osobnih podataka te dozvoljavate Agenciji da može provjeriti Vaše podatke u bazi zdravstvenih djelatnika Republike Hrvatske koja se vodi pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).
Ne, to je Uputa.
Sažetak izgleda ovako: http://www.medicines.org.uk/emc/medi...c/infanrix+IPV
ali na hrvatskom.
Linkove na domaće SPC-je nema smisla ovdje staviti jer ih se neće bidjeti bez registracije.
Živa sramota je da se moraš deklarirati kao zdravstveni djelatnik da bi vidio javne podatke. Ne znam kome to ide u korist.
No, može se registrirati i ako se pod zanimanje ostavi rubrika "ostalo", sve automatski prihvaća. Nisu to neki zabranjeni podaci, to su javni podaci.
InInače, naletjela sam na neke zanimljivosti, odnosno razlike između podataka naše agencije i stranih stranica (npr. fda)...Npr., ako tražite informacije u lijeku lamisil tbl 250 mg, na stranim stranicama ćete naići podatke o nuspojavama poput hepatotokstičnosti. Na stranici naše agencije toga nema, kao da je izostavljeno jer sve ostalo je prevedeno. Zanimljivo.
e sad baš taj lamisil imam doma jer ga je muž koristio i lijepo piše da u slučaju žutila kože ili očiju (može ukazivati probleme s jetrom) odmah prestati uzimatii lijek.
na to ga je upozorila i doktorica, a išao je i svakih nekoliko tjedana vaditi krv za jetrene probe tako da ne bih rekla da netko nešto skriva.
nije baš skrivanje, više muljanje s ciljem skrivanja. sve prevedeno, hepatotoksičnost izostavljena. pa onda taj dodatak sa žutilom, koji laiku može izgledati više kao "nikad se dogodilo, al teoretski moguće" što samo može (a ne mora) imati veze s jetrom, a ne nuspojava, kao što je, i na kojem popisu joj je mjesto.
a kad smo već kod izgubljenih u prijevodu... jesu li naši konačno pod nuspojave Rotarixa uvrstili smrtno opasnu intususcepciju crijeva, koja se kod originalne upute o lijeku na engleskom jeziku nalazi uvrštena pod nuspojave već VIŠE OD GODINU DANA. Spomenu li vam pedijatri da je smrt jedna od nuspojavacjepljenja protiv rota virusa, kad vas plaše proljevom?
Posljednje uređivanje od Solange13 : 09.09.2011. at 13:44
ma kužim, i vaš slučaj je s te strane ok, jer dr. je sve objasnila i vodila računa itd... ali čemu onda izostavljanje cijele jedne nuspojave s popisa nuspojava? pa nije to beletristika, pa ono slobodan prijevod da bude u duhu hr. jezika. A eto, ja sasvim slučajno znam i za taj primjer s rotarixom. A nisam ni pokušavala tražiti još primjera, niti imam vremena za to... al, nekako čovjek se nada da oni koji priređuju te prevedene upute o lijeku rade to savjesno i profesionalno, pa malo ostaneš paf kad skužiš.. pa nisu to pez bomboni, niti neozbiljna stanja.![]()
Strašno zanimljivo.
a kaj onda znači ovo u poglavlju 4.8.Nuspojave?
ili što bi značilo ovo u poglavlju 4.4.Posebna upozorenja i posebne mjere opreza pri uporabi?Zabilježeni su slučajevi ozbiljnog poremećaja funkcije jetre, uključujući žuticu, kolestazu i hepatitis. Ukoliko se razvije poremećaj funkcije jetre.....
Rijetko su zabilježeni slučajevi kolestaze i hepatitisa..... Ako se kod bolesnika razviju simptomi koji ukazuju na poremećaj funkcije jetre......
Još nisam čuo da je netko umro od Rotarixa, ali moguće je. Vjerujem da ti znaš za slučajeve smrti uzrokovane cjepivom kad tako pišeš.
Inaće, tu i tamo sam nešto pročitao o cjepivima i na temelju toga ih zagovaram u razumnim okvirima. Pa eto, javno objavljujem tebi i svima ostalima da postoji mogućnost smrti kao posljedice bilo kojeg cijepljenja.
I?
Što sad ta informacija mijenja na stvari?
Mijenja li ta minimalna/teoretska mogućnost smrti zbog nuspojave cijepljenja odnos koristi i rizika?
Koliki je rizik smrti od cijepljenja?
Koliki je rizik smrti od bolesti protiv koje se cijepi?
Koliko osoba godišnje umre od cjepiva?
Koliko osoba godišnje umire od bolesti koje se sprijeće cijepljenjem?
Posljednje uređivanje od mujica : 09.09.2011. at 19:44
Evo jedan lijepi link na "zvukove" kašlja i disanja kod djeteta koje dobije pertusis (pasji kašalj).
http://www.soundsofpertussis.com/#/homepage
I sve o bolesti. I o cjepivu. I o smrtnosti.
Pa nemojte cijepiti. Pa dijete oboli. Grozna bolest. A tako ju je jednostavno spriječiti.
Inače tu stranicu reklamiraju na TV u Sjevernoj Americi. Očito i tamo ima roditelja koji ne cijepe, neki jer ne žele, drugi jer nemaju novaca. I imaju prilike čuti taj kašalj. Nadam se da ga u Hrvatskoj nitko neće moći slušati.
na žalost, taj se kašalj čuje u Hrvatskoj i svuda po svijetu jer obolijevaju u najvećoj mjeri djeca koja su premlada za cijepljenje, ili nisu stigla primiti barem prve dvije doze, ii su iz tko zna kojeg razloga odgodili cijepljenje ili roditelji odbili cijepljenje.
hripavac nije, kao ospice ili rubela, bolest koja nakon cijepljenja ostavlja dugotrajan imunitet. Isto tako, niti preboljenje bolesti ne sprečava kolonizaciju sluznice dišnog sustava, pa odrasle osobe čak i ako su preboljele hripavac ili su u djetinjsvu cijepljene, mogu na sluznici nositi uzročnike i zaraziti necijepljenu dojenčad.
naravno, što je više djece cijepljeno, to će manje djece biti osjetljivo i moći oboljeti kad ih stariji zaraze. ali, još uvijek nije pronađen efikasan način da se zaštite djeca do 3-4 mjesec starosti, koja ne mogu biti zaštićena cijepljenjem.
također, ako netko ne cijepi dijete, njegovo će dijete i u kasnijoj dojenačkoj dobi i nadalje biti osjetljivo i imati veliku šansu da oboli od hripavca jer izvora infekcije među starijima ima posvuda.
i upravo je komponenta hripavca u kombiniranom DTP cjepivu razlog zašto se to cjepivo i u današnje vrijeme treba dati u najranije mogućoj dobi.
i sve one moderne priće o odgađanju cijepljenja dok dijete ne bude zrelije, ili o selektivnom cijepljenju koje isključuje hripavac, su potpuno promašene, jer hripavac je jedini razlog zašto treba u najranijoj dobi dati DTP (odnosno bilo koju kombinaciju koja sadrži hripavac, npr. 5u1).
Posljednje uređivanje od mujica : 10.09.2011. at 00:09
solange, ako se umanjuju nuspojave cjepiva, kako ti kažeš, zašto ti pobogu radiš istu stvar, konstantno umanjuješ posljedice bolesti?pa nisu to pez bomboni, niti neozbiljna stanja
nije infekcija rota virusom - proljev.
J je rota virus takoreći na nogama prebolio, proljev par dana i to je to. dokazan rota virus u stolici.
M je u ozbiljnom stanju primljena u bolnicu. još se smrznem kad čitam otpusno pismo. i bila u bolnici 5 dana. nakon par sati bolesti. a nije bila jedina - odjel pedijatrije su zvali rotari klub.
nedostaje tijoš jedno pitanje ovdje.
vjerojatno vidiš da su moja pitanja u parovima. sa svrhom uspoređivanja koristi i štete.
a s čime ćeš uspoređivati odgovor na ovo svoje pitanje?
ne bi li trebala pitati npr. koliko osoba godišnje pokupi bolest protiv koje nisu cijepljeni?
Mora da je strašan osjećaj živjeti u stalnom strahu za vlastiti život i život vlastitog djeteta.
Jer svi redom od farmaceutskih firmi, preko državnih ustanova do pojedinaca u zdravstvu sakrivaju štetne učinke lijekova, lažu o nepostojećim opasnostima bolesti, stavljaju u lijekove sastojke koji su skriveni, nedeklarirani i smrtonosni, spremni su na apsolutno sve da prodaju i postignu zaradu.
Mislim da se ni jedan pojedinac i ni jedna udruga ne može boriti protiv te prijetnje.
Nije nikakva tajna da moćne farmaceutske kuće mijenjaju vlade i upravljaju državnim udarima ko je potrebno.
I kako da se onda jedan pojedinac spasi? Možemo mi živjeti superzdravo, hraniti se sa povrćem iz vlastitog vrta i uzimati kuglice umjesto lijekova.
Ali moćne će farmaceutske kuće našu djecu otrovati, ili izvesti biološki napad na školu naše djece, kako bi nam korištenje njihovih lijekova bilo neizbježno.
A ako to ne uspije, ne bih se čudio ni da pribjegnu nasilju. Izazivanju prometnih nesreća, pa ćemo ako ništa drugo, morati primati njihove lijekove kad smo potrgani i u komi.
Mislim da je život sa spoznajom o urotama koje kuju daleko nadmoćne firme i tajna društva pravi pakao, jer koliko god se trudio, znaš da ćeš kad-tad postati njihova žrtva.
može ukazivanje na prijetnju od strane moćnog neprijatelja (npr. na društvenim mrežama, forumima, prijateljima uz kavicu, pisanjem pisama novinarima) možda nakratko pomoći jer se. eto, strah podijeli s drugima, ali to nimalo ne mijenja činjenicu da je takav život noćna mora.
Toje kao da se pilići na dvorištu jedan drugom žale u trenutku kad im čopor lisica utrčava ud dvorište.
Stvarno mi je žao onih koji žive u takvoj patnji.
neznam mujice možda patimo o sindroma urota (ja sigurno) a možda i od ovoga;
Veliki broj novih majki osjeća se pomalo zabrinuto za svoje dijete, no ponekad se ta zabrinutost može razviti u opsesiju nad svime što može poći po zlu. Stručnjaci takvo stanje nazivaju poslijeporođajni opsesivno kompulzivni poremećaj.
Kod poslijeporođajnog opsesivno kompulzivnog poremećaja majke djeteta poduzimaju ekstremne mjere kako bi spriječile da se njihovi strahovi ne obistine. Tako npr. beskrajno dugo peru svoje dijete kako bi ga zaštitile od zaraze klicama, što može dovesti do razvoja malih ulkusa (čireva) na koži djeteta ili odbijaju da drže svoje dijete zbog straha da ga ne ispuste.
Iako poslijeporođajna depresija dobiva daleko više pozornosti, treba istaknuti i da poslijeporođajni opsesivno kompulzivni poremećaj također može biti štetan za majku i dijete.
Normalno je da se roditelji brinu za svoje dijete i žele ga zaštititi, no kod majki s poslijeporođajnim opsesivno kompulzivnim poremećajem ta briga je pretjerana.
Ne samo da majke s poslijeporođajnim opsesivno kompulzivnim poremećajem pretjerano brinu, one postaju tako uznemirene svojim mislima da ih nastoje kontrolirati pomoću određenih radnji i rituala.
Procjenjuje se da 2 do 9 posto novih majki pati od poslijeporođajnog opsesivno kompulzivnog poremećaja, sa simptomima koji variraju od blagih do teških.
Nije jasno što potiče razvoj poslijeporođajnog opsesivno kompulzivnog poremećaja, no zna se da su žene s paničnim poremećajem ili opsesivno kompulzivnim poremećajem ugroženije.
Ponekad liječnici poslijeporođajni opsesivno kompulzivni poremećaj zamjenjuju s poslijeporođajnom psihozom, kod koje majka ima deluzije (kriva uvjerenja) te postoji rizik od povređivanja djeteta. Kod majki s poslijeporođajnim opsesivno kompulzivnim poremećajem rizik od povređivanja djeteta je malen.
Liječenje opsesivno kompulzivnog poremećaja nije lagano, iako kognitivno bihevioralna terapija, može pomoći.
Stručnjaci ističu da zdravstveni radnici trebaju više pažnje posvetiti učinkovitijem otkrivanju žena koje pate od poslijeporođajnog opsesivno kompulzivnog poremećaja.
Izvor:
Journal of Psychiatric Research
uglavnom bitno je uvijek protivnika uvjeriti da je lud,kad više nemaš nikakav drugi argument.
Obično to muškarci ženama vole spočitavat, pogotovo kada su u pravu- da nisu baš svoje, da su lude ili imaju one dane u mjesecu ali sačuvaj Bože da bi rekli da su možda u pravu jer bi im onda "intuicija" nadvladala svemogući "razum" i kud bi onda ovaj svijet otišao ?!
Tko li se onda ovdije boji?
Za Rota cijepivo je neki dan na cybermediji bio video gdje jedan doktor govori kako je prije 10g bilo problema s tim cijepivom, ali sada su to riješili i toga više nema.....uglavno što hoću reći, vjerujem da su i prije 10g tvrdili da je cijepivo sigurno, sad su priznali da nije i da ovo nema takve nus-pjave- tko nama garantira da za 10g opet neće promjeniti mišljenje i ne samo tipa ovoga cijepiva nego svih- i s obzirom na to kako imaju pravo ponovno tražiti da i VJERUJEMO da je cijepivo sigurno?!
Ne znam Ivana tko je lud, a tko intuitivan.
Ja samo mislim da mora biti grozno živjeti u takvom strahu.
I ne bih rekao da se tu radi o muško-ženskim stvarima.
Ima ovdje i muških koji su jako "intuitivni".
baš sam ovo pomislila - kako li je užasno živjeti s takvim strahovima.
ja sam valjda cijepljena protiv toga
inače mi teorije zavjere ne leže.
neki dan mi susjed priča o slučaju chemtrail, a ja stojim i ne mogu vjerovat.
meni je to jednostavno bedastoća pa ako je i istina baš mi je lijepo u mom svijetu.
Navodiš nešto što je dostupno samo nakon registracije, a teoretski je registracija moguća samo zdravstvenim djelatnicima, a ne i laicima. Laici ne vide ovo što si naveo.
Gle, velika je razlika između ovoga, navedenog pod broj jedan u rubrici nuspojave:
"Hepatotoxicity
Cases of liver failure, some leading to liver transplant or death, have occurred with the use of Lamisil Tablets in individuals with and without pre-existing liver disease.
In the majority of liver cases reported in association with Lamisil use, the patients had serious underlying systemic conditions. The severity of hepatic events and/or their outcome may be worse in patients with active or chronic liver disease. Treatment with Lamisil Tablets should be discontinued if biochemical or clinical evidence of liver injury develops.
Lamisil Tablets are not recommended for patients with chronic or active liver disease. Before prescribing Lamisil Tablets, pre-existing liver disease should be assessed. Hepatotoxicity may occur in patients with and without pre-existing liver disease. Patients prescribed Lamisil Tablets should be warned to report immediately to their physician any symptoms of persistent nausea, anorexia, fatigue, vomiting, right upper abdominal pain or jaundice, dark urine or pale stools. Patients with these symptoms should discontinue taking oral terbinafine, and the patient’s liver function should be immediately evaluated."
I ovoga, dostupnog na halmed bez registracije, odnosno dostupnog laicima (u pdf-u je, a i bolje je da ne kopiram sve na forum):
http://www.halmed.hr/upl/lijekovi/PI...-06-02-209.pdf
gdje se hepatotoksičnost maltene sporadično spominje te ovoga,
dostupnog samo registriranim korisnicima:
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/SPC/...-06-02-209.pdf
a čak i to dosta je različito od onog američkog linka...
Toliko o pravu na informiranost....
Ovo je samo nekaj na što sam slučajno naletila jer me netko tražio da mu to nabavim...pa me šokirala različitost informacija na dva izvora...
trebala bih dijete krajem mjeseca cijepiti sa 5 u 1. obzirom da smo se cijepili sa infarix hexa, znači 3 x je primio 6 u 1, ne znam da li da nastavim sa glaxovim 5u 1 ili pediacel. ali isto sam čula da se sastav cjepiva 5 u 1 promijenio?![]()
s obzirom da se radi o docjepljivanju, svejedno je.
čak i u primarnom slijedu cijepljenja (one tri doze u prvoj godini života) nije ništa strašno ako se s jednim počne, a drugim nastavi.
A u vašem slučaju je stvarno svejedno.
Što ti tu ima bit "intuitivno" kad i sam priznaješ da cjepiva imaju ne samo teške posljedice već i smrtne posljedice? Što ti tu ima bit intuitivno što se to kosi sa osnovnim postulatom primum non nocere? Po čemu je itko mjerodavan riskirati zdravlje nečijeg djeteta nauštrb nečijeg drugog djeteta (pričam o famoznoj umobolno stupidnoj tezi "cijepljenje: cost/benefit)?
Jesi ti možda kompetentan da određuješ da li će moje dijete umrijeti od posljedica cijepljenja a tvoje dijete će preživjeti jer će MOOOŽDAAA biti zaštićeno jer je cijepljeno?
Primum non nocere? Onda nemojmo apsolutno ništa daditi, jer apsolutno svaki postupak nosi rizik.
Samo u tom slučaju nocere-amo jako, jako, jer ne raditi ništa znači prepustiti se sudbini i biti kriv (u ovom slučaju) za bolesti koje će nastati i posljedice tih bolesti. A psoljedice bolesti su dokazano češće i tee nego posljedice cijepljenja.
Ne raditi ništa je put kojim bi krenuo netko tko se boji jer ne zna što je bolje.
Onaj tko zna što je bolje je dužan odabrati bolje.
Pa točno, i bolje da ništa ne radite! Hebate, neš ti medicine koja ne zna jedan posrani virus ubiti a prehrambena industrija to radi svakodnevno! Jedino što znate je potisnuti malo ispod kože poneki herpes
Rak liječite bojnim otvorima i zračenjem. Već zadnjih preko 100 godina. Inteligentno, nema šta. I uspjesi su vam zavidni, boli glava. Čovječe, žalosno da ni jedan banalni dekubitus ne znate izliječiti![]()
Da, posljedice jesu teže od posljedica cijepljenja ali pod 2 uvjeta: da to cijepljenje PROĐE BEZ POSLJEDICA i pod uvjetom da pretpostavimo da će te cjepivo UOPĆE ZAŠTITITI.Samo u tom slučaju nocere-amo jako, jako, jer ne raditi ništa znači prepustiti se sudbini i biti kriv (u ovom slučaju) za bolesti koje će nastati i posljedice tih bolesti. A psoljedice bolesti su dokazano češće i tee nego posljedice cijepljenja.
Thx but no thx.Ne raditi ništa je put kojim bi krenuo netko tko se boji jer ne zna što je bolje.
Posljednje uređivanje od sinkezg : 28.09.2011. at 23:32
Od nekoga tko piše kao ti niti ne očekujem da zna dovoljno da može preuzeti odgovornost. Zato mi je očekivan tvoj thx but no thx odgovor.Ne raditi ništa je put kojim bi krenuo netko tko se boji jer ne zna što je bolje.
Ali netko tko priznaje da nema snage donijeti odluku jer mu nedostaje znanje, bi trebao znati da iz istog razloga ne bi trebao niti pisati sve što si zadnjih dva-tri dana pisao.
Posljednje uređivanje od mujica : 28.09.2011. at 23:43
mujice na jednoj temi si mi napiso koliko koje cijepivo dugo (godina) stvara, daje imunost...koja cijepiva doživotno stvaraju imunost a koja par godina...no ja to ne mogu nigdje pronaći...daj molim te ako ti nije teško napiši to ovdje
Ovaj dio prelazi okvire forumskih prepucavanja pa jedino što ti mogu reći jest to da bismo na tu temu mogli nastaviti tek uz kavu.
Yeah, whateverAli netko tko priznaje da nema snage donijeti odluku jer mu nedostaje znanje, bi trebao znati da iz istog razloga ne bi trebao niti pisati sve što si zadnjih dva-tri dana pisao.
Posljednje uređivanje od sinkezg : 28.09.2011. at 23:47
večeras se svi pozivaju na kavu
sinkezg=Davor
a za kaj ti treba, ako smijem pitati?
HZZO je prije par mjeseci sklopio ugovor o nabavci 5u1 cjepiva koje nije niti glaxov 5u1, niti pediacel. Ako si sretna zbog toga, raduj se.
oprosti, ali više nisam tako nadobudan. Splasnuo mi entuzijazamdaj molim te ako ti nije teško napiši to ovdje