-
Alergološko testiranje - IgE
Ima li netko iskustva sa jako povišenim ukupnim IgE-om? Šta to znači i trebamo li pod obavezno ići alergologu?
-
ja mislim da poviseni ukupni ige znaci alergiju na nesto. ja bih otisla na testiranje..
-
Testirali smo se na tri stvari ali alergena ima tisuću pa sad ne znam kako odrediti na što se sve testirati.
-
Osoblje foruma
-
Vanjski osip u obliku plikova i crvenila na mjestu gdje hrana na koju je alergična dotakne kožu.
-
Moje mišljenje je da obavezno odete alergologu.
U međuvremenu probaj pratiti na što reagira pa to i natukni alergologu. Kod svih vrsta alergija najbitnije je pratit na što dijete reagira i to isključivat. To će te i svaki alergolog pitat i uputit te da pratiš reakcije.
Bitno ti je pazit ne samo npr. da reagira na neku hranu već i sastojak te hrane da možeš njega u potpunosti izbacit. Ne znam dal kužiš kaj hoću reć al. npr. ak je alergična na limun bitno je pazit da nema limuna u soku koji pije, u nekim hranama i sl. (kolačima). Tak je od mog kumčeta mala poflekavila od (kršitelj koda)ove kašice od jabuka,a nije alergična na jabuke, i onda je išla gledat i vidla da je u kašicu dodana limunska kiselina.
Npr. iako alergotest roku nije pokazao ništa (bio je još premali) ja sam sama skužila da reagira na čokoladu, ribu, agrume.
-
nazoveš srebrnjak na 2430783, tamo se naručiš za testiranje i tek onda od pedijatrice tražiš uputnicu.
ovaj redoslijed je bitan zato što uputnica vrijedi mjesec dana, a gužva je na srebrnjaku velika pa ćeš biti na redu tek otprilike u prosincu. od pedijatrice traži da na uputnicu napiše "pregled i obrada" jer to znači da će dijete prvo pregledati alergologinja i onda ga poslati na testiranje. dijete testiraju na najčešće alergene (riba, jaja, kravlje mlijeko, lješnjak... te korovi, breza, grinje...) prick-testom, to je kožni test koji brzo pokazuje rezultate, a nakon njega se vadi krv iz koja se onda šalje na analizu te se potvrđuje ili negira kožni test. test iz krvi je pouzdaniji.
računaj da ćeš na srebrnjaku provesti par sati dok se sve ne obavi.
ako te još pto zanima, tu sam 
ja i sin smo na srebrnjaku redoviti gosti. nažalost.
-
juju hvala na odgovoru. Već smo obavili dio navedenog, RAST na jaja, mlijeko i grinje. Rezultati na jaja i mlijeko su loši a RIST je jako povišen. Sad se naručujemo kod alergologa ali me zanimalo šta je slijedeći korak obzirom na visok RIST. Testiranje na koje alergene?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma