Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: voda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno voda

da li sam ja nesto krivo shvatila ili se voda sedmomesecnoj bebi da je samo nakon obroka?
    naime, mi smo pre sedam dana poceli sa ruckanjem integralne rize (par kasicica) nakon koje dorotei ponudim i par kasicica vode. juce i danas se desilo da ona trazi da sisa, ali cim pocne odustane i pocne da place (mleka ima u ogromnim kolicinama :D ) sto sam ja povezala sa tim da je zedna i dala joj par kasicica vode nakon cega je nastavila normalno da sisa. ono sto primecujem je i da pelena nakon noci nije netoljena kao pre.
    jos da dodam da je kod nas neopisivo toplo i da se ona jako, jako puno znoji. da li je moguce i da nema dovoljno prvog (vodenog) mleka koje gasi zedj jer dorotea uglavnom sisa samo sa desne strane pa mozda ne stigne da se napravi vodeno mleko :? (sisa na pola sata, sat po par minuta).
    plasim se da ne pocne manje da sisa ako joj stalno nudim vodu, a sa druge strane se plasim da joj dajem premalo vode.
    sta vi mislite?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da joj mozes slobodno dati vodu kad god ona trazi, pogotovo sada kad je jako toplo. Ja sam primjetila da se vec par noci moj malisa budi (nista novo ) stalno i kad mu ponudim da doji on strasno protestuje. Ja mu onda dam malo vode, popije gutljaj-dva na svoju flasu sa slamkom i onda moze dojiti. Znaci da je zedan i trazi vodu. Slobodno joj daj vodu kad god trazi.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ni mi ne pijemo vodu samo iza obroka
    nego kad god osjecamo zedj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kak dajete bebama vodu? mislim, iz male case, zlicicom? iz one posudice sa poklopcem za pijenje?

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ona posudica s poklopcem za pijenje ustvari sluzi bebama da se ne zaliju kad same drze casu.
    po mojem je bolje bebi davati iz case bez poklopca jer onda tocno vidis gdje je razina vode i koliko trebas nagnuti.

zlicicom samo ispocetka, brzo postane presporo.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Što učiniti kad beba uopće ne želi piti vodu? Probali smo žličicu, čašicu s kljunom, običnu čašu, špricu pa čak i bočicu...ali sve što mu dođe u usta odmah pusti da iscuri :? Obzirom da ima 9 mjeseci i već dosta jede, pretpostavljam da bi trebao i piti. Koju količinu vode vaše bebe popiju dnevno?
    (Ne moram ni spominjat da je na ciki kad god zaželi, pa makar i svakih 15 minuta?)

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj renata prvotno napisa
    po mojem je bolje bebi davati iz case bez poklopca jer onda tocno vidis gdje je razina vode i koliko trebas nagnuti.
    Erin jos od 6. mjeseca samo ovako hoce piti. Malo se zalije, ali ide sve bolje i bolje :D

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajem joj i zlicom i iz case bez poklopca. probala sam i sa nekom "anywayup cup" ali dorotea ne uspeva da pije iz nje.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pitanje: Kada bebi početi davati vodu ako je dojim? Pogotovo sad kad su vrućine....

2. Da li se može dati prirodna negazirana voda (npr Jana) bez prokuhavanja??

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mamma san, ukoliko zelis do bebinog sestog mjeseca iskljucivo dojiti, onda joj ni za najvecih vrucina ne treba nuditi nikakve druge tekucine osim - dojke.

normalno je da ce beba preko ljeta (ali i zimi u jako ugrijanim prostorijama) biti vise i cesce zedna. u takvim je uvjetima potrebno djetetu cesce nuditi dojku i cesce mijenjati dojku kako bi dijete uzelo vise prednjeg, vodenastijeg mlijeka kojim ce utaziti zedj. normalno, treba obratiti paznju i na to da unutar 2-3 sata bar jednom isprazni bar jednu dojku do kraja kako bi se osigurao i dovoljan unos masnijeg mlijeka :D

jedan od pokazatelja je li s unosom tekucine i masnoca sve u redu su broj mokrih i kakanih pelena dnevno. ukoliko ih ima dovoljno - ravnoteza je tu (5-6 mokrih i minimalno 1 kakana u prvih 6-8 tjedana)

slusaj bebu, prati njene znakove i neces pogrijesiti :D

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mama mora piti dovoljno tekucine kad su vrucine, sve sto bebi treba dobije preko mame

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ups, zaboravila sam na mamu

renata, thanks :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •