Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 83 od 83

Tema: Opomena pred otkaz!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da smijem.

Bitno je to da neki roditelji to ne žele te da to nije pokrenuto na njihovu inicijativu. Kolegicu se upozorilo, nažalost ona to tako nije shvatila. Razgovaralo se s njom, ona je i dalje nastavila skupljati novac (vrlo vjerojatno zbog nesporazuma u komunikaciji), neki roditelji su i dalje protiv tih postupaka......na kraju priče to je završilo opomenom (ima toga ovdje puno više, izvukla sam najbitnije).

Isto tako je bitno da se za taj dvd novac mogao skupiti kroz neku akciju (npr. skupljajmo, reciklirajmo, i kupimo si nešto za vrtić za to), .....nešto iz čega bi djeca izvukla neku pouku, nedostajao je odgojno-obrazovni moment te suglasnost roditelja!!!

Nadam se da je sad malo jasnije :/

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa i je, po prvom postu sam mislila da ravnatelj trenira strogoću na noj.
    Ovako je sve drugačije.
    Ne treba reagirati na prvu loptu.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maleno prvotno napisa
    Naravno da smijem.

Bitno je to da neki roditelji to ne žele te da to nije pokrenuto na njihovu inicijativu. Kolegicu se upozorilo, nažalost ona to tako nije shvatila. Razgovaralo se s njom, ona je i dalje nastavila skupljati novac (vrlo vjerojatno zbog nesporazuma u komunikaciji), neki roditelji su i dalje protiv tih postupaka......na kraju priče to je završilo opomenom (ima toga ovdje puno više, izvukla sam najbitnije).

Isto tako je bitno da se za taj dvd novac mogao skupiti kroz neku akciju (npr. skupljajmo, reciklirajmo, i kupimo si nešto za vrtić za to), .....nešto iz čega bi djeca izvukla neku pouku, nedostajao je odgojno-obrazovni moment te suglasnost roditelja!!!

To je upravo ono po cemu sam ja drvila. Kod nas djeca naprave neke radove i onda u holu izlozbu radova. Tete stave skrabicu i napisu da su djeca radila toito, u svrhu necega i da bi rado skupili novce za to nesto.

A kad netko krene ajmo sad svi po 10kn, tu nema nikakvog momenta ni odgojnog ni obrazovnog, a po meni nema bas ni pristojnosti.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali onda valjda opomenu zbog nepedagoškog rada treba dobiti svaki vrtić u ZG-u

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Eh, to baca potpuno drugačije svjetlo na cijelu stvar.
    Jedino još uvijek mislim da ravnateljica nije trebala opomenu stavljati na oglasnu ploču. Akcija stopirana, odgajatelj upozoren, i tu je po meni trebala biti točka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da smijem.

Hvala!
    Sve jasno.

Mislim da je ipak teta malo pogriješila s načinom prikupljanja, a ravnatelj s izvješenom obavijesti na oglasnoj ploči

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vezano za ovo što tete ponekad traže od nas. U gotovo svakom vrtiću u Zagrebu je zabranjeno tetama tražiti od roditelja role papira za ruke, salvete i papirnate maramice. Ali, s druge strane, istina je ta da ono što oni dobiju od vrtića ne pokriva potrebe grupe niti za tjedan dana. E, pa sada ja vas pitam da li želite da vam djeca nemaju s čime obrisati nosić ako im curi, poslije ručka moraju brisati usta rukavom jer nemaju salvete i isto tako kada peru ruke poslije WC-a ili kada dođu izvana. Meni nije nikakav problem i dapače drago mi je da su me na to upozorile i uvijek ću donijeti te stvari jer mi to zaista nije nikakav uzdatak. I, slažem se Marta, da bi bilo bolje da je vrtić skuplji možda i 100kn ali da bude kvalitetnija hrana i da ne moramo nositi te potrepštine. Ali, tako mislimo ti, ja i možda još neka mama ovdje, većina ljudi bi jako burno reagirala kada bi vrtić poskupio i 20kn (što je meni također nepojmljivo).

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam i dalje na tetinoj strani. Kad bi se davao otkaz svakoj teti koja skuplja 10 kuna za nešto u vrtiću, više ne bi bilo teta u vrtićima.

Ravnateljica je postupila drsko i pretjerano, a sad kad je primjetila zgražanje roditelja došla se ispričavati i objašnjavati tako da teta postane glavni krivac.

Recikliranje i prikupljanje zbog 10 kuna. Ma dajte ljudi pa to je smiješno. Zbrojite samo koliko love potrošite za dječje igračke u jednom tjednu, a zbog 10 kuna bi žena trebala ostati bez posla koji dobro radi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj brigita2 prvotno napisa

Ravnateljica je postupila drsko i pretjerano, a sad kad je primjetila zgražanje roditelja došla se ispričavati i objašnjavati tako da teta postane glavni krivac.

Recikliranje i prikupljanje zbog 10 kuna. Ma dajte ljudi pa to je smiješno. Zbrojite samo koliko love potrošite za dječje igračke u jednom tjednu, a zbog 10 kuna bi žena trebala ostati bez posla koji dobro radi.

1. ovu gore konstataciju si ti sama zaključila - i to poprilično krivo i nerazumno, ja to apsolutno nigdje nisam navela. Objektivni razlozi su takvi da roditelji NISU pristali na to sakupljanje (ne na samom roditeljskom, već su se poslije tako izjasnili).

2. ova druga rečenica pak potvrđuje da očito nisi svjesna kompliciranosti odgojno obrazovnog procesa i koliko kroz svaki naš postupak dijete uči (svjesno ili nesvjesno) i usvaja određene poruke i postupke!!!
    S tim da je u cijeloj priči i odgajatelj. Nemojte smetnuti s uma da su odgajatelji educirani profesionalci te bi baš zbog toga u svakom postupku morali imati smisao i cilj za dijete!!!!

Negdje putem se izgubilo - odgajatelj je postupao MIMO želje roditelja.
    Bit je - sve se to moglo izvesti kroz suradnju i takvim načinom da dijete nešto pozitivno iz svega nauči!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maleno, ovo je malo smiješno, tvoj prvi post je bio u tonu žaljenja kolegice radi pretjerane reakcije ravnatelja.
    Sama si rekla da se roditelji nisu bunili i da je druga teta išla tužiti ravnatelju.
    Sad potpuno druga priča.
    Možda ne treba izlaziti s nekom pričom dok se ne saznaju sve činjenice.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

To sam već obrazložila u sredini topica i ipričala se zbog toga te vam dala ostatak "priče".

Btw-i ja sam nažalostl judov koji valjda ponekad ima pravo učiniti neku pogrešku!!!!!!!

Zaletila sam se i poslije saznala još neke činjenice, ali mislim da je fer što sam ih iznijela, a ne pravila se kao da ih nisam čula.

To samo dokazuje da postoje dvije strane, ja sam automatski uzela za ispravno kolegicu. U potpunosti moja pogreška i totalna glupost, ali zato i želim da se uvidi cijela stvar kakva u biti jest.

Isto kao što sam i ja bila brzopleta, tako očito neki nisu pročitali sve unutar topica pa bi vidjeli da je to situacija koja se razvijala!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Btw-i ja sam nažalostl judov
    Zanijela sam se - ja sam ljudov ili ti homo sapiens, a ne judov

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja i dalje ne kuzim sto se dogodilo.
    Nije mi problem odnijeti "papirologiju", ali bi mi bilo draze da je ukalkulirana u cijenu (iako znam da bi vecina poludila na povecanje cijene. Nasi su jos uveli nekakvu djecju stednju po 10 kn mjesecno za ni sama ne znam sto pa mi se to, uz redovito donosenje papira za crtanje (isprintanih s jedne strane), povremeno brasna, voca, xy cini malo pretjerano. Ali, sve za kvalitetniji boravak djeteta u vrticu, zar ne.

I jos samo ovo:
    zar stvarno ne vidite edukativne prednosti koje može tv dati
    Ne, osobito ne u vrticu.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ne shvacam to o roditeljima. jesu li pristali na roditeljskom dati po 10 kuna? svi?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Maleno, ma daj molim te! :? Ti napadaš Brigitu (nerazumno je zaključila itd.), a sve je počelo TVOJIM uvodnim izlaganjem, kojim si, kako smo neki od nas nerazumno zaključili, htjela razumijevanje za postupke tvoje prijateljice, a nerazumijevanje za postupke ravnatelja. Od nekih si to dobila, od nekih nisi. Onda si čula "drugu stranu priče", odnosno ravnatelj ti je ispričao "svoju priču" koju si ti onda prihvatila kao jedinu ispravnu i od nas se očekuje isto :? Ma daj, pa valjda svatko ima pravo na svoj stav?! Vrlo često dvoje ljudi potpuno istu situaciju prepričaju na različit način, jer je različito dožive.
    U 2. rečenici se Brigita obratila RODITELJIMA na forumu jer je fakat JEDNO skupljanje od 10 kuna izazvalo takvo zgražanje. Pretpostavljam da nije mislila da je OK svaki drugi dan tražiti za nešto 10 kuna i nipošto razvijati kreativnost itd. kod djece, jer ti nisi napisala da ta tvoja kolegica to non-stop radi, nego si je, dapače, predstavila kao dobrog odgajatelja.

Kako bi se vi osjećali da ste pročitali takvu obavijest u svom kutiću za roditelje koja bi se odnosila na vašeg odgajatelja?
    (riječ je o odgajatelju koji stvarno radi svoj posao)
    Često ljudi znaju udjeliti savjet odgajateljima/profesorima kako bi trebali obavljati svoj posao, ali to u Brigitinom postu nisam pročitala, pa mi je tvoj komentar malo uvredljiv
    ova druga rečenica pak potvrđuje da očito nisi svjesna kompliciranosti odgojno obrazovnog procesa i koliko kroz svaki naš postupak dijete uči (svjesno ili nesvjesno) i usvaja određene poruke i postupke!!!
    S tim da je u cijeloj priči i odgajatelj. Nemojte smetnuti s uma da su odgajatelji educirani profesionalci te bi baš zbog toga u svakom postupku morali imati smisao i cilj za dijete!!!!
    Inače, kao što sam već rekla, i moje zvanje je odgoj i obrazovanje (iako trenutno ne radim u školi, radila sam s djecom godinama). Nekako se nadam da roditelji s ovog foruma, a i općenito sve više postaju svjesni kompliciranosti odg.-obr. procesa, jer on se ne odvija samo u vrtićima i školama. Kamo sreće kad bi ovo skupljanje 10 kuna, umjesto da se do tih 10 kn došlo na drugi način, bilo najveći problem u odg.-obr. procesu u hrvatskim vrtićima i školama. Mene puno više zabrinjavaju tete koje kazne dijete od 16 mjeseci jer neće mirno sjediti za stolom i slična "treniranja", koja onda podupru i ravnatelji.

Stvarno me je zasmetala tvoja ljutnja na cure koje diskutiraju na temu koju si ti postavila i u potpunosti se slažem s Aleksandrom.

Moj stav, nakon što si ispričala "cijelu priču", isto ostaje nepromijenjen:

1) teta je trebala prijedlog prvo iznijeti ravnateljici

2) ravnateljica je trebala na sve KULTURNIJE reagirati i tetu "potiho" opomenuti, jer da ja imam dijete u tvom vrtiću, fakat bih se zabrinula oko tih vašh "normalnih odnosa"- ako ravnatelj ne poštuje "svog" odgajatelja i ograđuje se od njegovih potupaka pa kako da ga roditelji poštuju?

3) pravilna komunikacija je očito nepoznanica; ne mogu vjerovati da je ravnateljica "jasno i glasno" teti rekla "to ne smiješ raditi", a ova je to ipak napravila? Po meni je najoštrija kazna koju je ravnateljica imala za tetu trebala biti izrečena između njih dvije, a ako je htjela roditelje upozoriti da se ne slaže s postupcima, to je trebala zatražiti TETU da napravi- bilo da napiše obavijest, obavijesti kratko i jasno svakog roditelja, ili da sazovu i još jedan roditeljski na kojem će ukratko objasniti da ipak nisu za prijedlog i to je to, a ovaj javni linč mi je bljak.

Nije mi namjera bila tebe napadati, nadam se da to nećeš tako niti shvatiti, samo sam ti htjela ukazati na nešto što je meni zapelo za oko, a što mi se učinilo kao nepravda prema nekome tko uopće nije nikog uvrijedio. (malo mi je bilo previše ljutih "smajlića" i uskličnika u tvom postu )

Anyway, nadam se da je situacija koliko-toliko OK i izglađena i da će ravnatelj razmisliti o grupnom tečaju komunikacije

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne, vjeruj mi ne ljutim se na tebe. Potpuno shvaćam što želiš reći.
    To je ono što u biti i ja pokušavam, ali ljudima zapne jedna rečenica za oko i ne pročitaju sve, pa me to malo razljuti.

Svjesna sam da je ovo mjesto na kojem svi želimo promišljati o odgoju, zato sam i ovdje, ali me baš zbog toga neke izjave začude.

Moja je definitivna greška - brzopletost i to sam razjasnila.

Više ne stajem na niti jednu stranu već, nakon iznešenih činjenica, obrazlažem stvari o kojima se počne pričati nevezano uz temu.

Ono što je sigurno u ovoj priči, bar po meni, je najveći problem bio u komunikaciji svih strana uključujući i moje.
    Roditelji su pristali, a nakon toga odustali od te akcije itd.....

Znači, onaj apekt suradnje, koji je bitan, je nastradao.

U biti to je sve.
    Nemam apsolutno nikakvu potrebu bilo koga pravdati.Sve što sam ukazivala u zadnjih par postova je to da očito neki nisu pročitali SVE unutar topica...........

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Roditelji su pristali, a nakon toga odustali od te akcije itd.....
    I u čemu je onda bio problem, zar je teta na njih vršila pritisak?
    Pa ova druga to nije mogla podnjeti i morala je ići kod ravnatelja?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne kuzim u cemu je problem ako nisu svi pristali? Zasto bi me smetalo kad me netko nesto trazi? Ako zelim dam, ako ne zelim ne dam, i...nema i, to je to. Je li to cuger na ulici ili teta u vrticu, ne mijenja bitno. Izvazem si za i protiv i odlucim. zasto bi bilo nuzno da svi pristanu. Mozda oni koji hoce zele to dovoljno da sami kupe.
    Meni u toj prici samo fali da je odgajateljica obavijestila ravnatelja da ce nesto traziti od roditelja, zato da on zna sto se zbiva u vrticu. A opreme (vrtica, skola, bolnica i sl.) nam toliko fali da bi i tete kuharice mogle poceti traziti sponzore. I da svako pita nekog tko moze nesto dati bilo bi svima lakse.

mvupora

Početno

HEJ MA, OVDJE MA!

VRLO ZANIMLJIVO ŠTO SE OVDJE PIŠE, NISAM MOGLA ODOLJETI DA SE NE UKLJUČIM.
    DAKLE, OD KUD DA POČNEM? OD SVOJE GRUPE U VRTIĆU!!!!
    PITAM SE KADA ĆE RODITELJI SHVATITI JEDNU STVAR, A TO JE DA SMO MI TU RADI NJIHOVE DJECE, ŠTO ZNAČI DA NAM JE U INTERESU RAZVIJATI U DJECI OD SMOSTALNOSTI, PREKO SPOZNAJE, SOC-EMOCA,GOVORA LIKOVNOG, MOTORIKE, DO GLAZBENOG, SORRY AKO SAM NEŠTO ZABORAVILA. NARAVNO DA SU RAZLIČITI NAČINI KAKO TO RADIMO, I NARAVNO DA IZMIŠLJAVAMO RAZNORAZNE POTICAJE KAKO BI DJECI BILO ZANIMLJIVO.-
    ETO, A SAD PRIMJER MOJE GRUPE!
    U MOJOJ GRUPI ODRŽAO SE RODITELJSKI SASTANAK, IZMEĐU OSTALOG JEDAN NAM JE TATA SLOŽIO KOMPJUTER, DA BI DJECA KROZ PLANIRANI SKLOP POČELA UČITI I OSNOVNE INFORMATIKE, MA KOLIKO TO SMIJEŠNO ZVUČI. SASVIM IZNENADA JEDNA MAMA JE PREDLOŽILA DA SE PARTICIPIRA NEKI NOVAC DA SE DJECI KUPI PRINTER DA BI ONI SVOJA UMJETNIČKA DJELA MOGLI I ISPRNTATI. SLOŽILA SE CIJELA GRUPA RODITELJA IAKO SMO KOLEGICA I JA BILE VRLO ZBUNJENE PRIJEDLOGOM KAO TAKVIM A POGOTOVO PODRŠCI CIJELE GRUPE RODITELJA.
    NARAVO, POSTAVILO SE PITANJE KAKO ĆEMO MI TO RADITI S DJECOM, ŠTO SMO ISCRPNO I OBJASNILE. JA OSOBNO IZRAĐUJEM DIDAKTIČKA SREDSTVA ZA DJECU VEĆ GODINAMA( SVOJIM OSOBNIM NOVCIMA), ŠTO SU ZAMJETILI I RODITELJI , I U SVAKOM TRENUTKU IMAM VELIKU POMOĆ OD NJIH NA NAČIN DA DONESE SVATKO ONO ŠTO MOŽE, A NAMA POMOGNE OKO IZRADE SREDSTAVA ZA RAD. MOJIM RODITELJIMA SE UVELIKO ZAHVALJUJEM OVIM PUTEM, JER IZ ISKUSTVA ZNAM KAD JE RODITELJ ZAINTERESIRAN ZA SVE ŠTO SE U GRUPI RADI MOŽE I RAZUMJETI NAŠE POTREBE, ZA KOJE GRAD NE MOŽE IZDVOJITI SREDSTVA.

ŠTO SE PAK TIĆE TV-A I DVD-A MI ODGAJATELJI TOČNO ZNAMO KOLIKO IH I KAKO KORISTITI, A DA DJECA NE SJEDE CIJELI DA PRED KUTIJOM.
    MOJOJ KOLEGICI I MENI SVE TO KORISTI KAO JEDNO DIDAKTIČKO SREDSTVO, JER KAKO ZNAMO DJECA BRZO UČE VIZUALNIM PUTEM, NARAVNO AKO JE SADRŽAJ PRIMJEREN SKLOPU AKTIVNOSTI KOJI SE UPRAVO RADI.

ISKRENO, OSOBNO ME BOLI, KADA SE NA NAS GLEDA KAO NA NEKOGA TKO SAMO ČUVA DJECU, JER MI TO NISMO!!!!

ZATO APELIRAM NA RODITELJE, IMAJTE RAZUMJEVANJA ZA POTREBE VAŠE DJECE, JER IH MI MORAMO ZADOVOLJITI, BUDUĆI DA U DANAŠNJE VRIJEME PROVIDIMO PUNO VIŠE VREMENA S NJIMA NEGO VI, I ŽELIMO IM PRUŽITI NAJBOLJE!

ŠTO SE TIĆE KOLEGICA U TVOJEM VRTIĆU, I SAMA ZNAŠ KOLIKO JE VAŽAN DOGOVOR I ZAJEDNIČKI PRISTUP U RADU!
    LJUDI STE DOGOVORITE SE KAKO, ŠTO, GDJE I ZAŠTO, TE ZAJEDNIČKIM SNAGAMA NAPRAVITI ONAKO KAKO JE ZA KLINCE NAJBOLJE!!!!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mvupora prvotno napisa
    HEJ MA, OVDJE MA!

ZATO APELIRAM NA RODITELJE, IMAJTE RAZUMJEVANJA ZA POTREBE VAŠE DJECE, JER IH MI MORAMO ZADOVOLJITI, BUDUĆI DA U DANAŠNJE VRIJEME PROVIDIMO PUNO VIŠE VREMENA S NJIMA NEGO VI, I ŽELIMO IM PRUŽITI NAJBOLJE!

Ovo sam ja čula na našem roditeljskom sastanku. I možeš mi to objasniti.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Gradski vrtići koštaju roditelje 400 kn. To je zbilja jako malo. U taj novac ne mogu ulaziti sva didaktička sredstva koja djeci trebaju. Vrtić u koji ide moj M. daje sve od sebe: svake godine se nešto obnavlja i kupuje za djecu, imaju lijepu gimnastičku dvoranu itd. Kad se nešto u vrtiću radi ili organizira ja sam uvijek, ali uvijek za. Razumijem da za neke roditelje koji možda nemaju posao ili su im prihodi mali neki izdatak može biti problem. No, samo to traženje po sebi nije problem. Tko može neka da, tko ne može, dat će drugi i mir. Npr. danas je maleni odnio u vrtić čokoladu za kuhanje, jer će djeca raditi bajadere. I što, da ja svom djetetu ne dam čokoladu, jer mislim da teta nema to pravo tražiti? Pa meni je odlično to što se ona hoće zabavljati s njima u kuhinji. I ja bih potrošila čokoladu da doma radim bajadere (a ne radim ih), a njemu je sigurno zanimljivije raditi to s drugom djecom. I kad se ide na izlet, rolanje, berbu jabuka, ne vidim tu nikakvog problema, samo neka budu aktivni s mojim djetetom. Vidim neke roditelje koji se ponašaju kao da djetetovo vrijeme stane kad oni ostave svoje dijete u vrtiću, a počne se ponovo kretati kad ga povedu doma. Pa, djeca su tamo veliki broj sati svaki dan, to je njihovo mjesto, gdje svašta uče i rade. Meni bi bilo koma da tete ništa ne traže, jer bi to značilo da ništa i ne rade.

mvupora

Početno

!

:

Ovo sam ja čula na našem roditeljskom sastanku. I možeš mi to objasniti.[/quote]

O, DA NARAVNO DA MOGU OBJASNITI!

JA S TIM NE MISLIM NIŠTA LOŠE( ZA POČETAK)! ČINJENICA JE DA VRTIĆI NUDE 10 SATNI PROGRAM, VEĆINA DJECE, BAREM U MOJEM VRTIĆU JE PRISUTNA OTPRILIKE SKORO CIJELO TO VRIJEME. ŠTO ZNAČI DA SE STVARNO TREBA ČOVJEK POTRUDITI DA IM TO VRIJEME BUDE UGODNO, PUNO POTICAJA ZA IGRU, I DA ZADOVOLJIMO NJIHOVE POTREBE OD ONIH OSNOVNIH, PREKO POTREBA ZA ZABAVOM , UČENJEM , SOCIJALNIM I EMOTIVNIM POTREBAMA KOJE SVAKO DIJETE HVALA BOGU IMA. ZATIM ČINJENICA JE I DA RODITELJI, A TU SAM I JA SA SVOJIM DJETETOM PROVODE (ZBOG NAČINA ŽIVOTA, POSLA ILI NEĆEG TREĆEG) NEŠTO MANJE VREMENA. I ZATO UVIJEK GOVORIM I SVOJIM RODITELJIMA I SVIMA VAMA, DA JE VAŽNO RAZGOVARATI O SVEMU ŠTO MUĆI RODITELJE, ALI I NAS, I TO SE ONDA ZOVE JEDAN PARTNERSKI ODNOS. TAMO GDJE NEMA KOMUNIKACIJE, NE MOŽE BITI NI KVALITETNOG ODNOSA. MENI JE STVARNO STALO DO SVAKOG MOG DJETETA I KAD KAŽEM DA ŽELIM DOBRO ZA NJIH JA TO I MISLIM, JER OSIM ŠTO MI JE TO POSAO, TO JE I MOJA DRUGA OBITELJ, ZATO MI JE ŽAO AKO ME SE SHVATILO U NEGATIVNOM KONTEKSTU!!!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije u negativnom kontekstu, nego je meni ta rečenica upala u oko na našem roditeljskom sastanku i ja ju nisam i još uvijek ne mogu prihvatiti. Moji su u vrtiću 8 sati (vrtić mi je uz posao) a svo ostalo vrijeme se sa nama roditeljima. Prema tome, moja djeca su više samnom neg s bilo kojom tetom u vrtiću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nanoibeba,

Ako ostaviš dijete u vrtiću u 7.30 i pokupiš ga u 16.30 onda dijete tamo boravi 9 sati. Moja djeca idu spavati oko 21.30 što znači da su sa mnom provela 5 sati budna. Ostalo vrijeme oni spavaju, istina s nama su roditeljima, ali spavaju. Mislim da to misle tete kada kažu da djece borave više s njima nego s nama.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plus vikendi, plus bolesti djece, plus godišnji odmori i praznici - ne mogu si pomoći, meni računica ne odgovara.

Moji su s nama od 6,30-8, i od 16-21,00 (ili kasnije) svaki dan i onda sve ovo nabrojano. A spavaju i u vrtiću 2 sata, a da ne velim da kada su u vrtiću u dvorištu, uglavnom se igraju međusobno a ne s tetama. Uz sve to tete se izmjenjuju: jutarnja teta je do 13 h.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno, vikendi, godišnji odmori (kod nas 3 tjedna+tjedan dana zimi), kad su bolesni moji su obično s bakama. Mislim da tete nisu mislile tako strktno, nego su mislile dnevno u tjednu da djeca borave više s njima nego s nama, što je točno, ako su zdravi i redovno idu u vrtić.

mvupora

Početno

DRAGI MOJI! NITKO NE UMANJUJE ULOGU RODITELJA U MEĐUSOBNOM ODNOSU VAS I VAŠEG DJETETA. I SAMA SAM MAMA I ZNAM KOLIKO JE TO VREMENA I ŽELIM GA ŠTO KVALITETNIJE PROVESTI S DJETETOM.
    JA NE ŽELIM ZAMJENITI DJECI MAMU ILI TATU JER ZNAM DA TO NEMOGU, SAMO ŽELIM DA VRIJEME KOJE PROVEDU AKTIVNO U VRTIĆU TO ZAISTA BUDE KVALITETNO.

E, SAD BIH JA MOGLA PUNO PISATI KAKO MI TO RADIMO, ŠTO I NIJE POČETNA TEMA SVEGA OVOGA, ALI JA SAM PONOSNA NA SVOJ POSAO
    I STOJIM IZA SVEGA ŠTO RADIM, A VJERUJTE ,TO NIJE MALO.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mvupora, ja ti samo želim skrenuti pažnju da pisanje velikim slovima na internetu znači vikanje, a sigurna sam da to nije bila tvoja namjera

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno re:

Nemam problem skuplja novac od roditelja ako se kupuje nesto korisno i ako se svi roditelji sloze, no ja se nikad ne bi slozila da kupim dvd pa tako po mojoj logici do te situacije ne bi niti moglo doci u nasoj grupi.

A da je kolegica ucinila nesto za sto treba dobiti opomenu pred otkaz, naravno da nije. Posebno sto se nekolicina roditelja (prisutnih na roditeljskom ) slozila, a koliko sam skuzila to je i bila inicijativa jednog od roditelja.

Iz cijele price meni najvise upada u oci netrpeljivost teta koje rade u istoj skupini i to bi mi mozda bio razlog opomene pred otkaz za ravnatelja jer je on taj koji takvu situaciju mora razrjesiti, ovakav njihov odnos samo svima skodi, a posebno djeci.

mvupora

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mvupora, ja ti samo želim skrenuti pažnju da pisanje velikim slovima na internetu znači vikanje, a sigurna sam da to nije bila tvoja namjera

Sorrryyyy!
    Ja velika slova pišem zato što mi je brže, a ne zato što vičem, jer ionako nisam osoba koja ima potrebu u životu vikati. Evo od sad, pa nadalje i ubuduće poštivat ću to pravilo!

Još jednom sorrY!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

u našem vrtiću tete i skupljaju svašta, i mole roditelje da donesu stvari koje ne koriste (suđe, plastične flašice, stare slikovnice), sad su radili edukativne kutiće (frizerski salon, kompujterski kutić, kutić za kuhanje) tada skupljaju novce (po 2-5 kn) da kupe dodatno što im fali, prije nekog vremena sam bila prisutna kad je teta privatno žicala prijateljicu da posudi mali kućni tobogan za djecu u njezinoj grupi ... slikaju ih, pa prodaju slike umjesto po 2,5kn za 3kn, pa za onih 0,50lp kupuju igračke ... ja sam prezadovoljna tim angažmanom.
    Zašto. zato što bi bez toga imali u sobi par igračaka, i to jednih te istih. ne bih voljela da se za određeni iznos poskupi vrtić, jer bi tim novcima upravljao ravnatelj, pa bi opet dobili jednu bebu svaka 2 mjeseca. I osim toga tete se trude biti kreativne, a za to im treba materijal u realnom vremenu/svakodnevno, a ne svaka 2 mjeseca. osim toga, imamo doma hrpu bespotrebnih stvari od kojih osni izrađuju svakakve zanimacije. Osim toga, te 2 kn dam ili potrošim na puno bezveznije stvari.
    Što se tiče DVD-a, i TV nisam baš oduševljena time da gledaju crtiće dok su u vrtiću; ali isto tako sam bila pristuna kada 2 tete nisu mogle smiriti 13 kikača od kojih je polovica plakala a polovica bila pokakana, pa razumijem da ponekad taj TV ima ulogu. Ali uz uvjet da se koristi jako kratko. Niti doma nisam oduševljena da mi djeca provode vrijeme pred TV-om i trudimo se to što manje raditi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Za sad nemam previše iskustva s vrtićem, odnosno jaslicama, Tea je krenula 01.09., i za sad tete nisu tražile nikakve novce. Vidim da se trude djeci sobu učiniti što zanimljivijom, rade im same igračke, često im razmijeste ormariće, igračke, tak da im je uvijek zanimljivo. Kad bi tete tražile novce, uvijek bi tražila da se objasni za što treba i da se svi roditelji izjasne da li su za. Ali uvijek ima roditelja koji ili ne dođu na roditeljski ili ne čitaju obavijesti u kutići za roditelje. Kaj se tiče DVD-a i TV-a, mi niti doma TV ne gledamo, kad je vrijeme lijepo, obavezno smo vani, a kad nije ili odemo negdje u posjetu ili se zabvljamo sa didaktičkim igračkama. Zapravo kad je TV upaljem, Tea niti ne pokazuju interes da bi sjela i nešto gledala, pa makar to bio crtić, što me za sad veseli. Teta mi je jedno rekla da su gledali crtić i nisam na nju drvljem i kamenjem, jer od toga ne možemo pobjeći. A da i ne govorim o roditeljima koji u vrtiću prigovaraju o TV-u, a doma djeci puste crtiće da imaju "mir i da ih djeca ne gnjave" - poznam takve i onda naravno pričaju da su se na TV naučili u vrtiću ili još gore gledaju s njima horor filmove i trilere!!!!
    Zaključak: nisu samo tete krive, jer smatram da odgoj djece ipak ide od roditelja.
    TinnaZ vidim da si iz Vž, u koji vrtić ti idu djeca? Mi smo u Gradskom, u Aleji. Možda mi zatreba kakav savjet, a ti imaš iskustva.....

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Graberje

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •