Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Mjerenje temperature u uhu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Mjerenje temperature u uhu

Pri određivanju plodnih i neplodnih dana, dobro je pratiti temperaturu tijela.
    No, vrijedi li temperatura tijela izmjerena u uhu? Znam da tako izmjerena temp. može varirati (može i prevariti a to mi baš i ne bi trebalo :wink: ), ali može li se osloniti na tako izmjerenu temp?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cuj ja ti nikako ne mogu biti na Vi sa tim toplomjerom za uho.Meni su najbolji oni digitalni za ispod pazuha

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrijeska, misliš na bazalnu? Znam da za to postoje posebni termometri. A ovaj za u uho ti obično pokazuje nešto višu temperaturu od živinog.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi usni koristimo samo za priblizno mjerenje. Nekoliko puta smo mjerili u uhu pa onda ispod ruke i razlike su bile preko pola stupnja zato ti to ne bi preporucila. Cak kad s njim tri put za redom mjeris u uhu nece dobiti isto. Najbolji onaj stari zivin, ak ne to onda digitalni ali ispod ruke.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo taj topl. za mjerenje u uhu (braun-ov) i ima situacija kad je mjerenje s njim prakticno,npr. po noci ako sumnjas da je dijete febrilno pa place i sl., sigurno je prakticnije mjeriti s njim bez skidanja pelena. temp. mjerena s njim u principu odgovara onoj izmjerenoj u guzi, ali ni ja s njim nisam bas potpuno sigurna jer zna malo varirati.pogotovo ne bih bila sigurna za takvo mjerenje za koje tebi treba, jer su u pitanju male oscilacije.obicni zivin je meni najpouzdaniji i uopce nije neka muka staviti ga ispod pazuha i pricekati 5 minuta, bar ne nama velikima.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Osobno mislim da mjerenje bazalne temperature toplomjerom za uho nije dobro. Prvo stoga što je temperatura u uhu nešto drugačija od one ispod pazuha (i do 1 cel.stup.). Osim toga, digitalni termometri su manje osjetljivi od klasičnih živinih pa i rezultat nije uvijek najtočniji. A kako je za ovu metodu kontracepcije vrlo važno točno mjerenje u desetinkama stupnjeva, pozdravljam dobri stari živin toplomjer.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sva se stresem kada netko izvuče ovako staru temu

Na trenutak pomislim kako očito imam dvojnika koji otvara neke sumnjive teme pod mojim imenom

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi koristimo Braunov digitalni za uho i već smo se maksimalno spraksali i zadovoljni smo. Ali za mjerenje temperature kad je malecka bubina i jedino u tu svrhu! Pri tome se mora paziti da se toplomjer pravilno umetne, da je dijete mirno i da nije spavala ili ležala na toj strani na koju se stavlja toplomjer. Provjeravali smo sa živinim i TEMP. u UHU ODGOVARA TEMP. U GUZI što je za 0.5 stupnjeva viša od one ispod pazuha, Meni je jednostavnije dva tri puta izmjerit u uhu pa usporediti nego djete skidati i mjeriti mu u guzi, pogotovo ako spava.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Mi koristimo Braunov digitalni za uho i ve? smo se maksimalno spraksali i zadovoljni smo. Ali za mjerenje temperature kad je malecka bubina i jedino u tu svrhu! Pri tome se mora paziti da se toplomjer pravilno umetne, da je dijete mirno i da nije spavala ili ležala na toj strani na koju se stavlja toplomjer. Provjeravali smo sa živinim i TEMP. u UHU ODGOVARA TEMP. U GUZI što je za 0.5 stupnjeva viša od one ispod pazuha, Meni je jednostavnije dva tri puta izmjerit u uhu pa usporediti nego djete skidati i mjeriti mu u guzi, pogotovo ako spava.
    Za dijete i ja koristim digitalni toplomjer za uho. Jednostavno, brzo, prakti?no...Ali za bazalnu temperaturu i odre?ivanje plodnih dana-živin.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    Mi koristimo Braunov digitalni za uho i ve? smo se maksimalno spraksali i zadovoljni smo. Ali za mjerenje temperature kad je malecka bubina i jedino u tu svrhu! Pri tome se mora paziti da se toplomjer pravilno umetne, da je dijete mirno i da nije spavala ili ležala na toj strani na koju se stavlja toplomjer. Provjeravali smo sa živinim i TEMP. u UHU ODGOVARA TEMP. U GUZI što je za 0.5 stupnjeva viša od one ispod pazuha, Meni je jednostavnije dva tri puta izmjerit u uhu pa usporediti nego djete skidati i mjeriti mu u guzi, pogotovo ako spava.
    Za dijete i ja koristim digitalni toplomjer za uho. Jednostavno, brzo, prakti?no...Ali za bazalnu temperaturu i odre?ivanje plodnih dana-živin.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •