Matilda ~~~~~~~~~~~~~~~![]()
Da li koja od vas zna nekoga (Karlovac i okolica) tko želi prodati rabljenu autosjedalicu 9-18 (ispravnu i naravno, povoljno)? Trebamo jednu za dedin auto jer će povremeno ići po Tina u jaslice.
Na žalost, mojoj uskoro ističe rok trajanja.
Pozivam sve članice i forumašice na jedan proljetni sastanak.
Bilo bi dobro ovaj tjedan, pretpostavljam da je većina nas slobodna za vikend.
Ja predlažem subotu, negdje u kafićima na Promenadi, recite hoćemo li prijepodne ili poslijepodne?
Nećemo dugo, malo da vidite što se napravilo do sada i da se dogovorimo za štand za Dan planeta Zemlje.
Svi ste dobrodošli, s klincima i bez klinaca,
što nas je više, bit će veselije.![]()
I imam predivnu vijest. :D
Naša forumašica andjelak rodila je na Uskrs dječaka, mali kralj od 49 cm i 3030 g.![]()
Želimo mu dobrodošlicu i jedva čekamo maminu priču s poroda.
1. Matilda
2. maria71
3. ivory
4. bobaibeba
5. Honey
6. Elvira
7. suncokret
8. Poison Ivy
9. andjelak
10. maxovamama
11. icepuran@htnet-dsl
12. annabell
13. zrina
14. bubamarka
Hej cure...
ja sam nova trudnica i sve mi je ovo novo i jako mi se sviđa....
Pridružujem vam se, a samo ću dodati da sigurno neću roditi u Klc jel se promijenilo baš nije ništa od kad sam ja zadnji i predzadnji put rodila, a to je bilo (vjerovale ili ne) prije 13 odnosno 9 godina...
Pusa i do skorog pisanja....![]()
Hej, karfiolčić, dobrodošla!
Pridruži nam se na sastanku i na štandu da se upoznamo.
Na žalost, u zadnje vrijeme čula sam od dosta trudnica da žele roditi negdje drugdje, prvenstveno jer u rodilištu ne nude druge metode poroda (stolčić, voda i sl.).
I pravo je svake žene da odabere kako žele roditi. Tamo gdje se ne osjećaš sigurno, bolje je ne ići rađati.
Pogotovo ako su mišljenja i stavovi rodilje potpuno suprotni stavu liječnika (neću reći primalje jer je ona u našem slučaju na margini).
Problem je u tome što je imidž rodilišta pao u očima njegovih korisnica.
Sinoć nisam mogla spavati od tih misli jer sam jučer razgovarala s jednom trudnicom (koja je inače zdravstveni djelatnik) pa smo se složile u mišljenjima. I samo sam potvrdila ono o čemu ovdje raspravljamo već godinama. I mučilo me to što ništa ne mogu promijeniti. I oni čitaju sve ovo što pišemo i nemam osjećaj da uopće žele napraviti neki kompromis i biti na usluzi nama.
I nova lista:
1. Matilda
2. maria71
3. ivory
4. bobaibeba
5. Honey
6. Elvira
7. suncokret
8. Poison Ivy
9. andjelak
10. maxovamama
11. icepuran@htnet-dsl
12. annabell
13. zrina
14. bubamarka
15. karfiolčić
Thanks na dobrodošlici...
Iskreno, ne mogu vjerovati da u toliko godina nema niti malo pomaka u Karlovačkom rodilištu... Toliko mi se zamjerio zadnji porod da mi je prvo bilo pogledati kamo drugdje otići, ali kao pravi lokal patriota išla sam vidjeti da li se možda nešto promijenilo.. Ha, ha dobra fora
Jedan detalj sa mojih poroda makar bi mogla u daleko i široko.. I 1994 i 1998. porodi su mi inducirani bez razloga i prije UZV termina (menstruacije su mi oduvjek neredovite), naravno epi neizbježna i to na drugom porodu šivana sam bez lokalne, 16 šavova, sa koncima za vanjske rane (tj. da pojasnim ne oni konci koji sami ispadaju, nego se vade) i to u sva tri sloja, s time da 10 dana nisam mogla apsolutno ništa, a kada sam ih išla vaditi (nakon 10 dana kako su mi rekli) unutarnji sloj se zagnjojio i bilo mi je ludo i nezaboravno ih vaditi..
Btw. šivana sam 45 minuta nakon poroda, jel je doktorica morala na večeru da joj se ne bi ohladila..
Nakon takvog postupka, mislim da i nije za čuditi što ne želim više tamo niti mrtva... zato odoh ja u Rijeku...
Još ako netko od vas ima e-mail od primalje Barbare bila bi vam zahvalna....
Čestitam andjelak!![]()
Što se tiče sastanka, još ne znam da li radim u subotu. Ako i radim, to će biti poslijepodne, tako da svejedno možete računati na mene ujutro.
Karfiolčić, imaš PP.
Odlučila si se za Rijeku. I dobro si odabrala.
U zadnjih dva mjeseca ti si druga trudnica za koju sam čula da ide u Rijeku.
Honey, prilagodit ćemo se mi.
išla bi i ja negdje drugdje, ali gdje?
ne mogu čekat trudove i onda na autoput za Rijeku![]()
iako nemam tako loša iskustva s doktorom na porodu, užasno me starah kako će biti ovaj put obzirom da su se uvjeti pogoršali
Ipak sam slobodna za vikend :D
Mogu i ujutro i popodne!
Kaj onda?
Hoćemo na špicu u subotu prijepodne?
Bubamarka, pa sat vremena do Rijeke nije ništa, otpeljaš se sama. 8)
Bubamarka,
do Rijeke zbilja za čas dođeš, a i ako te strah tako sa trudovima putovati, odeš dan dva prije termina, iznajmite neku sobicu i iskoristite čekanje trudova za ugodne šetnje... Barem ja mislim tako napraviti.. Malo je skuplje, ali mislim da je bolje i to nego jurcati... pogotovo ako je MM pomalo paničar...![]()
Subota 14.4. u 10.30
nađemo se kod Katzlerovog paviljona na početku Promenade pa ćemo vidjeti gdje ćemo.
Molila bih vas da se skupimo što više, nađite toliko vremena, pola sata je dovoljno.
ja sam danas tražila društvo za kavu...![]()
maria nije tu - a ostale ne znam... :?
pa sam gledala okolo... osim pješaka koje ću uredno gaziti kad opet dođem, sve mame su imale bebe u kolicima okrenute od sebe. od bebica, pa do veće djece... neovisno o suncu koje je tuklo u okice...
jel to pravilo (ko ono o dozvoljenom broju prozora na kućama) ?
Gle ju, ona šumom mi drumom.sorciere prvotno napisa
![]()
Sutra je kava, pa se možemo upoznati. Ili nisi više u Klc? Drugi put zovi dan prije kad želiš društvo za kavu.
Hoće li još netko doći?
Gdje nam je Ivory? Ništa se ne javlja :?
...pa nemam nijedan broj osim marijinog... a stat na korzo pa se derat - nije baš zgodno
![]()
došlo mi je da pitam mame koje su šetale jel koja ovdje piše - ali jednoj je dijete jelo smokiće, druge su gurale kolica i bile u svojim mislima, jedna je pričala na sav glas kak ide na pikicu s bebačem i okrenula ga tak da mu ide sunce u oči...
i onda sam odustala.
bila sam s kikicom na staroj korani...
Sorcie, javi nam se dan ranije.
Ja ako sam na kavi, onda je to Cohiba. Tamo i ima najviše djece.
A to za smokiće i sunce u oči, to je normalna stvar. Toliko o edukaciji. Dijete urla, ona ga drmusa i pita što mu je, a djetetu sunce u oči, svo crveno u licu, vruće mu, jadno.
A neki dan razgovaram s jednom mamom koja čeka drugo dijete i žali mi se kak joj je dijete stalno bilo bolesno, alergično, da se sad boji za ovo drugo. I pitam ja nju za dohranu, kad, čime, slatkiši. Dijete je već sa 7 mjeseci jelo sarmu, a smoki i štapići su bili dio popodnevnog obroka u šetnji. I onda se ljuti što ne voli voće.
Čekam ja kod pedijatrice recept i mlada mama s djetetom od dva mjeseca. Nosi ona njega uspravno, dijete cendra, a ona ga drma i drma, ona poskakuje i ne znam što joj je to značilo jer se dijete s tim poskakivanjem nije uopće smirivalo nego je bilo još i gore.
U jednom trenutku došlo mi je stvarno da joj kažem da se smiri i da će se onda i dijete smiriti.
Ivory je u finišu.
Nemam njen broj, al budem nekako saznala što se događa.
Ah, obožavam ove proljetne dan u našem gradu.
Na promenadi je prekrasno. 8)
Bile nas tri Rode s klincima, za štand sljedeći vikend sve je dogovoreno, jedva čekamo.
aha... ja kikici predlagala da idemo na promenadu - ali njoj je korana bila privlačnija.
A lijepo je i na Korani. 8)
Šetnja do konjičkog kluba pa u caffeteriju na kavu.
ne treba pretjerivati.
autom do rampice između stare i nove korane - pa onih 100 metara do stare korane... kraljevski tretman za poslovnjake za susjednim stolom - ali isti takav i za nas koje smo došle ko iz gimnastičke dvorane. 5 zvjezdica osoblju i usluzi! :D
jel to ona super ludo uredjena birtija u nedodgiji.. nek abijela zgrada na kraju/pocetku necega (nekog fakultetskog dobra ili tak neceg)
ak je... svidja mi se njihov namjestaj
nije. to je stari hotel uz samu rijeku - koji je isti vlasnik onog iz nedođije preuredio. u nedođiji smo imali 25 godina mature
(a za 30-godišnjicu cure organizirale u nekoj selskoj birtiji :? ... jedva našla put do doma..).
btw - ovdje sam naručila običnu kavu, a dobila i vodu u čaši na štiklu. kikica tražila još vode - dobila DRUGU čašu. nije se točilo u istu.
toalet - sve tip top - iako su imali seminar u dvorani.
ma stvarno me oduševilo.
Muki, ti misliš na lounge bar Aromas, on ti je u polju u zgradi Hrvatskih šuma.
Joj tako mi je žao da nisam prije pogledala na forum i pridružila vam se na kavici!
Ja brojim još sitno (cca 7. tjedana do kraja), ali ću u nedjelju svakako svratiti do štanda i malo vas bodriti!
Matilda šaljem ti svoj broj na PP, pa javi ako treba pomoć oko štandiranja (nešto primjereno mom trbuhu).
i ja se javljam za štand,ako terbaš ispomoć
Ivory, darling, mi se zabrinule za tebe.
Svakako nam dođi u nedjelju.
a mene na ignore![]()
Zato imaš radnu obavezu u nedjelju da nam skupljaš rulju da dođu na štand.![]()
I da obavezno popijemo kavu.
no frks
8)
I hop!
Vremenska prognoza za naš grad.
Nedjelja
22.04.2007.
sunce
bez vjetra
ujutro 8 °C
tijekom dana 23 °C
I tražimo vezu.
Bilo tko, itko.
Zadnji put gljive, sad rukometaši.
Treba nam veza u Mladosti (sportska dvorana) ili u stolariji Kurija.
Prije mjesec dana dogovorili posudbu štanda, poslali zamolbu faksom, obećali da nema frke, i pred neki dan veli tip da se nismo niš dogovorili. :shock:
Obećali da će vidjeti, ali imam osjećaj da se baš i ne trude.
Imaju rukomet i taj dan im trebaju štandovi za prodaju nekih suvenira, majica, đakonija.
Navodno imaju puno štandova, mogli bi se oni stisnut i nama dati jedan.
A ovi u Kuriji trenutno na skladištu nemaju niti jedan, rekli da bi mogli sklepati jedan do nedjelje. A i to mi nije mogao obećati.
Ajde, tko ima kakvu žnjoru?
Ovo je radna obaveza.
Problem riješen. Imamo štand.![]()
I moram ovo pregrmit preko jezika.
Hvala mladeži HDZ-a.
ja ih znam dosta i to su jako dragi mladi ljudi na ponos svoje profesorice..
Nego šta!
Rekli su: sve za djecu!
Tako i treba, za koga ako ne za djecu.![]()
Evo i ja sam iz Klc-a, rodila prije 2 mjeseca u Rijeci!
Dobrodošla, Pastrva!
Jesi možda ove zime išla na tečaj u Dom umirovljenika?
ja upadam svakomalo ko padobranac...![]()
što mislite da pokrenemo kakvu akciju uređenja wc-a u rodilištu?
naravno svatko se grebe gdje ga svrbi, pa kako vjerojatno neću do Rijeke na porod, možda da nešto pokušamo napraviti da nam barem tuširanje na Švarči bude ugodnije
ima li kakave šanse da se to pokrene? i odakle krenuti?
A čuj, uvijek si možeš bezecirati apartman. 8)
Jesam Matilda zar se znamo?
Ne, ali moja sestra je bila s tobom. Rekla mi je da će jedna trudnica s tečaja ići u Rijeku.
Znači i ti si slušala o maski i perajama za porod u vodi?![]()