Koja su prava samohranih roditelja, dali mogu trazit pomoc i kakvu.
Imam dvoje malodobne djece.
Hvala!
Koja su prava samohranih roditelja, dali mogu trazit pomoc i kakvu.
Imam dvoje malodobne djece.
Hvala!
Pa sve ovisi o primanjima, ako radiš imaš pravo na subvencioniranje vrtića, dječiji doplatak, ali budi spremna da presudu od razvoda (ako si bila u braku) doslovno moraš nositi u javni WC! Pozdrav i hrabro naprijed
da
mene su cak neki dan u banci trazili da im donesem dokaz da sam rastavjena![]()
ja reko nisam jos
al sam u postupku
kaze dajte neku potvrdu, dajte bilo kaj
a kaj ce vam?
pa treba nam?
pa ZA KAJ?
pa... ne znam pravnici traze
mislim ono... pa KAJ CE NJIMA?
ne zna kaze, bude pitala
da poluids!
Hvala!
DA musko je![]()
samohrani roditelji mogu traziti subvenciju za djecji vrtic i/ili za prehranu u skoli, ako imate skolarca..(medutim to nista ne mozete ostvariti, ako je brakorazvodna jos u tijeku, jer vam treba potvrda da ste sluzbeno rastavljeni ) nadalje mogu traziti djecji doplatak, koji ovisi o primanjima... ako ste u brakorazvodnom postupku, postoji fond na Centrima za socijalni rad, koji moze pokriti neke od troskova zivota... (obratite se Centru po mjestu stanovanja, trebaju vam rodni listovi djece, potvrda s poreznog ureda o vasem imovinskom stanju, za djecu i za vas potvrda o prebivalistu...na zalost sve ove papire morate platitisjenka prvotno napisa
i nijedna potvrda ne smije biti starija od sest (6) mjeseci) prije donosenja pravomocne presude, i na sudu se moze traziti takozvana privremena mjera, koja se donosi uglavnom na prvim rocistima i nalaze placanje od strane roditelja, koji ne zivi s djecom), do utvrdivanja alimentacije...nista vise mi na zalost ne pada na pamet...enivej...sretno...
a što je sa samohranim roditeljima koji nikad nisu ni bili vjenčani?
kojim se papirom to dokazuje da bi se iskoristila prava?
Ako si u ožda teškoj financijskoj situaciji ili ako otac ne plaća alimentaciju,znam da možeš sigurno tražit od centra za socijalnu skrb jednokratnu novčanu pomoć ili subvencioniranje režijskih troškova,ali moraš imat pravomoćnu presudu!!!Definitivno!!!!Ali pokušaj i bez toga.Sretno![]()