Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: bradavica krvari :-(

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno bradavica krvari :-(

ispraznila je jednu, posegnula za drugom... i čujem puc. maji usta puna krvi :shock:

vidim li krv u izdajalici nema šanse da joj to dam, znači izdajanje otpada. isto mi je tako grozno da je pustim da se napije krvi, blju

šta da radim :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

zvrcni SOS

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nece joj nista biti ako proguta malo krvi iz ranice (izraz da se napije krvi je ipak malo pretjeran, ne? :/ )

raditi na tome da ranica sto prije zaraste, probati promjenu polozaja...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kao sto emily rece, nece joj nista biti od tvoje krvi. Slobodno joj daj i dalje da sisa.

I pazi na polozaj. Vjerojatno ti se zbog loseg polozaja ostetila bradavica.

Mazi svojim mlijekom poslije podoja, luftaj sto vise i proci ce.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh, strasnije izgleda nego sto jest...jel tu bila ranica na bradavici pa se otvorila?

pokusaj promijeniti polozaj, da ne hvata bradavicu na istom mjestu....

prvo ponudi dojku sa zdravom bradavicom pa lad krene let down vrati na bolnu...
    kockicom leda anesteziraj bolnu bradavicu prije podoja...
    ako ti je dojenje na tu dojku preprebolno, trebas se izodjiti, ne pumpicom, probaj rucno, bitno je ako preskaces podoj na toj dojci da ne dodje do zastoja (prati stanje dojke)...

izmedju podoja drzi bradavice na zraku, pazi da ti se jastucici ne zalijepe za bradavicu, ili grudnjak (pomaze recimo drzati cjedilo za caj na bradavicama, kao zastita od svega preko njih)....

eto, i javi kako ide

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije problem šta mene boli. ne želim da mala povrati krv, kao šta sam u rodilištu vidila kod cimerice u sobi.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

probaj ove savjete gore

dogadja se da zbog ragada bebica povrati ili cak pokaki krv...nije strasno...
    samo treba raditi na tome da se bradavica zalijeci i da nastvaite dojiti i bebica rasti kako treba

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i meni se to desilo - izdajala sam ručno jer me strašno boljelo kad je dojio, i nakon 24 sata "apstinencije" (i kad je ranica malo zacijelila) ponovno ga vratila na tu ciku.

samo hrabro

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo malo utjehe...kada sam počela dojiti Doru, mislila sam da neću imati nikakvih poteškoća, ali nije bilo tako jer sam još u bolnici zaradila ranice. Dora nije uvijek uhvatila bradavicu kako treba pa mi je prvih 2 tj. bilo :shock: , ali znala sam da će sve biti uredu i nisam niti malo posustala. Stisnula bih zube i namjestila ju kako treba i onda više nije bolilo, a to što je popila malo krvi...ma daj, nije joj bilo apsolutno ništa

Ne brini, samo popravi položaj i nazovi SOS za svaki slučaj

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa šta malo krvi
    pa krv je puna željeza

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni to čak i nije toliko strašno bolno. oguglala sam, valjda. a oguglat ću izgleda i na krv jer ovo nije ranica, ovo je krater preko čitave bradavice. kod zarastanja dvije strane se nisu spojile i u sredini je izraslo nekakvo tkivo koje puca svaki čas.

zrinka, hvala opet, uvijek imaš neku dobru ideju (cjedilo za čaj :D) i neumorna si u podršci

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tvoje mlijeko je najbolji antibiotik. pusti ga da se osuši na zraku, ručno se izdajaj u međuvremenu joj nudi drugu dojku. u njoj ima dovoljno da se najede. pokušaj položaj nogometne lopte. meni je puno pomogao kod puknuća bradavice. ali povremeno nudi i ovu šta ti je pukla da vidiš jel ide na bolje

eba

Početno

ima jedna odlicna kremica za takve slucajeve, zove se "PURELAN".i ja sam imala par takvih situacija kad su G. poceli zubi rasti.namazala sam se i bilo je super.a pomaze i Bepanten mast.sretno...proci ce...

G. avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

..da ne otvaram novu temu...
    Imam slican problem. Na jednoj bradavici stvorila mi se brazda, duboka rana po sredini bradavice. To traje vec preko mjesec i pol (malena ima sad dva mjeseca i puno papa ). Niti se poboljsava stanje niti pogorsava. Svako malo se raskrvari i malena bljucka krv. Mazem mlijekom, probala sam razne kreme (purelan, (kršitelj koda)-ovu, dm-ovu kremu, bepanthen...) ali nista ne pomaze.
    Nije problem u mojoj boli, vec mi je zao malene. Cini mi se da predugo traje... Jedino jos nisam probala ne davati tu dojku...ako bi isla na to, koliko dugo bi jr trbala ne davati?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj G. prvotno napisa
    ..da ne otvaram novu temu...
    Imam slican problem. Na jednoj bradavici stvorila mi se brazda, duboka rana po sredini bradavice. To traje vec preko mjesec i pol (malena ima sad dva mjeseca i puno papa ). Niti se poboljsava stanje niti pogorsava. Svako malo se raskrvari i malena bljucka krv. Mazem mlijekom, probala sam razne kreme (purelan, (kršitelj koda)-ovu, dm-ovu kremu, bepanthen...) ali nista ne pomaze.
    Nije problem u mojoj boli, vec mi je zao malene. Cini mi se da predugo traje... Jedino jos nisam probala ne davati tu dojku...ako bi isla na to, koliko dugo bi jr trbala ne davati?
    Nekako sumnjam da bi ti uskracivanje te dojke rijesilo problem. Moguce je lako da se u ranicu jos prije uvukla bakterija (ili da mozda imas gljivice?) koja sprijecava zarastanje rane. To bi se svakako trebalo provjeriti i izlijeciti pa da ti rana konacno zaraste.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

otvorila sam ovaj topić prije nekog vremena i u međuvremenu ustanovila da su kod mene problem ravne, uvučene ili brigamekakosezovu bradavice i da ustvari nema dovoljno kože na bradavici kad maja povuče i da zato stalno puca.
    na koncu sam prije svakog podoja dooobro namastila bradavicu sa lanolinom i pustila bar 15 minuta da koža upije i postane elastična. pucala je sve rjeđe... i sad više nikako :D

ne znam šta će savjetnice reć na ovo, ali u mom slučaju je bilo važnije namazat bradavicu prije, nego nakon dojenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •