ispraznila je jednu, posegnula za drugom... i čujem puc. maji usta puna krvi :shock:
vidim li krv u izdajalici nema šanse da joj to dam, znači izdajanje otpada. isto mi je tako grozno da je pustim da se napije krvi, blju![]()
šta da radim :?
ispraznila je jednu, posegnula za drugom... i čujem puc. maji usta puna krvi :shock:
vidim li krv u izdajalici nema šanse da joj to dam, znači izdajanje otpada. isto mi je tako grozno da je pustim da se napije krvi, blju![]()
šta da radim :?
nece joj nista biti ako proguta malo krvi iz ranice (izraz da se napije krvi je ipak malo pretjeran, ne? :/ )
raditi na tome da ranica sto prije zaraste, probati promjenu polozaja...
Kao sto emily rece, nece joj nista biti od tvoje krvi. Slobodno joj daj i dalje da sisa.
I pazi na polozaj. Vjerojatno ti se zbog loseg polozaja ostetila bradavica.
Mazi svojim mlijekom poslije podoja, luftaj sto vise i proci ce.
uh, strasnije izgleda nego sto jest...jel tu bila ranica na bradavici pa se otvorila?
pokusaj promijeniti polozaj, da ne hvata bradavicu na istom mjestu....
prvo ponudi dojku sa zdravom bradavicom pa lad krene let down vrati na bolnu...
kockicom leda anesteziraj bolnu bradavicu prije podoja...
ako ti je dojenje na tu dojku preprebolno, trebas se izodjiti, ne pumpicom, probaj rucno, bitno je ako preskaces podoj na toj dojci da ne dodje do zastoja (prati stanje dojke)...
izmedju podoja drzi bradavice na zraku, pazi da ti se jastucici ne zalijepe za bradavicu, ili grudnjak (pomaze recimo drzati cjedilo za caj na bradavicama, kao zastita od svega preko njih)....
eto, i javi kako ide![]()
nije problem šta mene boli. ne želim da mala povrati krv, kao šta sam u rodilištu vidila kod cimerice u sobi.
probaj ove savjete gore
dogadja se da zbog ragada bebica povrati ili cak pokaki krv...nije strasno...
samo treba raditi na tome da se bradavica zalijeci i da nastvaite dojiti i bebica rasti kako treba![]()
i meni se to desilo - izdajala sam ručno jer me strašno boljelo kad je dojio, i nakon 24 sata "apstinencije" (i kad je ranica malo zacijelila) ponovno ga vratila na tu ciku.
samo hrabro![]()
Evo malo utjehe...kada sam počela dojiti Doru, mislila sam da neću imati nikakvih poteškoća, ali nije bilo tako jer sam još u bolnici zaradila ranice. Dora nije uvijek uhvatila bradavicu kako treba pa mi je prvih 2 tj. bilo :shock: , ali znala sam da će sve biti uredu i nisam niti malo posustala. Stisnula bih zube i namjestila ju kako treba i onda više nije bolilo, a to što je popila malo krvi...ma daj, nije joj bilo apsolutno ništa
Ne brini, samo popravi položaj i nazovi SOS za svaki slučaj![]()
meni to čak i nije toliko strašno bolno. oguglala sam, valjda. a oguglat ću izgleda i na krv jer ovo nije ranica, ovo je krater preko čitave bradavice. kod zarastanja dvije strane se nisu spojile i u sredini je izraslo nekakvo tkivo koje puca svaki čas.
zrinka, hvala opet, uvijek imaš neku dobru ideju (cjedilo za čaj :D) i neumorna si u podršci![]()
tvoje mlijeko je najbolji antibiotik. pusti ga da se osuši na zraku, ručno se izdajaj u međuvremenu joj nudi drugu dojku. u njoj ima dovoljno da se najede. pokušaj položaj nogometne lopte. meni je puno pomogao kod puknuća bradavice. ali povremeno nudi i ovu šta ti je pukla da vidiš jel ide na bolje
ima jedna odlicna kremica za takve slucajeve, zove se "PURELAN".i ja sam imala par takvih situacija kad su G. poceli zubi rasti.namazala sam se i bilo je super.a pomaze i Bepanten mast.sretno...proci ce...
..da ne otvaram novu temu...
Imam slican problem. Na jednoj bradavici stvorila mi se brazda, duboka rana po sredini bradavice. To traje vec preko mjesec i pol (malena ima sad dva mjeseca i puno papa). Niti se poboljsava stanje niti pogorsava. Svako malo se raskrvari i malena bljucka krv. Mazem mlijekom, probala sam razne kreme (purelan, (kršitelj koda)-ovu, dm-ovu kremu, bepanthen...) ali nista ne pomaze.
Nije problem u mojoj boli, vec mi je zao malene. Cini mi se da predugo traje... Jedino jos nisam probala ne davati tu dojku...ako bi isla na to, koliko dugo bi jr trbala ne davati?
Nekako sumnjam da bi ti uskracivanje te dojke rijesilo problem. Moguce je lako da se u ranicu jos prije uvukla bakterija (ili da mozda imas gljivice?) koja sprijecava zarastanje rane. To bi se svakako trebalo provjeriti i izlijeciti pa da ti rana konacno zaraste.G. prvotno napisa
otvorila sam ovaj topić prije nekog vremena i u međuvremenu ustanovila da su kod mene problem ravne, uvučene ili brigamekakosezovu bradavicei da ustvari nema dovoljno kože na bradavici kad maja povuče i da zato stalno puca.
na koncu sam prije svakog podoja dooobro namastila bradavicu sa lanolinom i pustila bar 15 minuta da koža upije i postane elastična. pucala je sve rjeđe... i sad više nikako :D
ne znam šta će savjetnice reć na ovo, ali u mom slučaju je bilo važnije namazat bradavicu prije, nego nakon dojenja.