Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Brzi zdravi vegetarijanski ručak!

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    3,520

    Početno Brzi zdravi vegetarijanski ručak!

    Ja ću navesti nekoliko svojih brzinskih, a vi molim vas nastavite!
    Poželjno je u obrok uvrstiti sto vise nutritivnih elemenata!

    Slijede neke ideje:
    ___________________________________

    1. AMARANTH (20 min.)
    pečeni marinirani seitan
    neko povrće (ili kad mi se jaaako žuri izbacim povrće, ali ga nastojim uvrsiti u večeru), pareno, u umaku ili samo kuhano (blitva) i začinjeno


    2. Stavim rizu kuhat dok nesto drugo radim, ubacim smrznuti ili suhi ili ako ima svjezi grasak. (stoga ne cekam, pa zato mogu uvrsitit u brzinske ruckove)
    TEMPEH
    salata neka


    3. rizina tjestenina (ili obicna psenicna)
    umak od naribanog povrca (tikvice, mrkva... paradajz...)
    przeni komadici tofua s tamarijem posipani na kraju


    4. Umak od trokutića mrkve
    Popećci od quinoe i dimljenog tofua (pregenijalno fini)
    riza ili neka zitarica ili cak i nije obavezno

    5. Heljda
    Umak od povrca s krušnim mrvicama i maslinovim uljem
    Pohani seitan


    ..... nastavak ce uslijediti... i vi nastavite!

  2. #2
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Može pliz malo detaljnije za nas koji tek isprobavamo takve recepte.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Anita, može recept od tih popečaka od quinoe s dimlj. tofuom?
    Meni, nažalost, preko tjedna samo brzinski obroci i dolaze u obzir, ali nekak' nisam ziher da sam baš još uvijek dovoljno maštovita (iako jako volim kuhati), tak' da se baš ne bih hvalila (da sad ne bi bilo; "ma daj, kaj ti je!", dajem jučerašnji primjer;

    riža s mungo grahom
    umak od brokule (s maslinovim uljem, češnjakom i zobenim vrhnjem)
    prženi tofu

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2006
    Postovi
    3,520

    Početno

    Citiraj daisy2005 prvotno napisa
    Anita, može recept od tih popečaka od quinoe s dimlj. tofuom?
    Skuhas omjer pola quione, pola proso
    (racunaj da se sve te zitarice kuhaju s 2 salice vode na salicu zitarice, stoga dosta smanji kolicinu jer se quinoa ne smije jesti sutradan)

    Naribas na sitno mrkvu, dimljeni i obican tofu (tofuice zdrobis) i sve to pomijesas sa svojim omiljenim zacinima (kurkuma, chilli, vlasac..) i kikiriki ili suncokret maslacem.

    Pregenijalni su! Ja volim jos pred kraj pospricat s tamarijem.
    Ali znaci, varijacije svakojake su moguce zato i nisam nesto posebno pisala recept. Pogledat cu kasnije konkretno pa napisem ako je bas potrebno.


    Fidji - vecina ovih zitarica se kuha 20/25 min. u omjeru 1s/2 salice vode, posolis kad zakipi i poklopis, smanjis vatru i pustis da se samo skuha do kraja.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    679

    Početno

    Anita, hvala ti

  6. #6

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,187

    Početno

    Malo podižem ovaj topic
    I ja bih probala lagano eksperimentirati s ovakvom dohranom (vege, makrobiotika), ne bih baš skroz prešla, ali voljela bih uvesti neke stvari u prehranu pa bi bilo super kad bi ovdje dobili još primejra iskusnih kuharica

    Naravno, za mene i Fidji sve lijepo objašnjeno.
    Iako je Fidji u međuvremenu već možda i postala iskusna

  7. #7
    anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006
    Postovi
    2,336

    Početno

    popečci od prosa i mungo graha pečeni u pećnici
    grah i proso se skuhaju u omjeru pola-pola i dodaju se kako ko voli (kod mene to uvijek varira)
    ribana mrkva
    ribani korjen celera
    malo sitno narezanog češnjaka
    mlada kapulica sitno rezana
    sitne zobene pahuljice
    pržene pšenične klice
    mljevene bučine golice
    mljeveni suncokret
    sjeckani peršin
    malo suhog mažurana
    maslo maslinova ili bučina ulja
    shoyu umjesto soli
    i ako treba malo brašna 850 da poveže.

    smjesa se ostavi da odstoji oko 20 minuta, oblikuju se popečci koji se uvaljaju u krušne mrvice i stavi se na masni papir u padeli u pećnicu na 180-200 stupnjeva oko 20 minuta.
    ja ih napravim veću količinu i imam dva-tri dana
    idealno za nosit na posao u sendviču

    radim i kombinacije s lećom, azukijem, smeđom rižom, ječmom...

    brza proljetna juha
    sitno rezana mlada kapulica
    sitno rezana ili ribana mlada mrkva i celer
    sitno rezani karfiol ili korabica ili koje drugo povrće koje volite.
    sve se stavi na malo maslinova ulja, posoli prstohvatom soli i dinsta 2-3 minute.
    prelije se vodom i kuha oko 10 minuta.
    može se dodati malo alge, ili tko voli miso ili žlicu shoyua na kraju.

    povrće ili gljive u tempuri
    karfiol, brokula, poriluk, list peršina, bukovače ...štogod volite umočite u smjesu za tempuru i pržite u dubokom ulju.
    smjesa za tempuru se radi od brašna 850, malo soli, vode, a ko voli može staviti malo sezama i lana. tijesto mora biti gusto da ne curi s povrća, a opet dovoljno rijetko da se za to povrće zalijepi. kao za američke palačinke ili jabuke u šlaforku.
    s

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •