zanima me, gdje u zakonu (i gdje je zakon, koji i sl...) pise kako je definirana odgovornost skole kao ustanove za skolarce?
zasto me zanima? u maticnoj skoli (u koju ne ide ida, al sam ja u vijecu) dio ucenika marendu uzima u skoli. dio ne uzima. svi redom (ovi prvi kad si pokupe marendu) moraju van skole za vrijeme trajanja velikog odmora. tada borave na prostoru pred skolom, secu oko skole, na igralistu... nista od toga nije fizicki ograniceno - nema nikakve zastitne ni ine ograde. dio ovih koji marendu ne uzimaju u skolu odlaze u okolne ducane. ravnatelj i osoblje skole smislili su izjavu kojom odgovornost za djecu koja za vrijeme odmora odu do ducana prebacuju sa sebe na roditelje. izjava glasi ovako nekako:
mene zanima - smiju li oni to raditi, imaju li zakonske osnove da to cine ili po zakonu to izricito ne smiju raditi? sto s djecom ciji roditelji nisu potpisali ovu izjavu a odu pravit drustvo prijatelju do ducana?izjavljujem da sam suglasan da moje dijete za vrijeme v.o. kupuje marendu u okolnim ducanima. potpisom preuzimam odgovornost za sve dogadjaje koji se dogode u tom vremenu.
i smiju li uopce "izbacivat" djecu van iz skole za vrijeme odmora? ja kad sam isla u tu skolu, mi smo uredno unutar skole jeli i boravili za vrijeme odmora. sad im boravak dozvoljavaju samo ako kisa pada...
jojjojjoj bit ce posla joooooj![]()